şu an adsl hizmet alıyorum adsl portumu vdsl aktaramazlar değil mi |
|
Malesef hocam. Yazdığınız şey ironik geldi bana güldürdü aslına bakarsanız.Çünkü sokakta fiber altyapı çalışması yapılırken bizimle birlikte 4 binaya fiber çekildi 3'ü aktif oldu bil bakalım kimin apartmanı aktif olmadı şans işte yürümüyor bazen işler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanra11 -- 18 Ocak 2021; 0:9:11 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
port yok ki neye aktarsınlar olan portların hepsi kullanımda boşa port çıkacak ki size verilsin olmadığı için vdsl alamıyorsunuz... telekoma başvuruda bulunun dilekçe ile... |
Turknetin 35b den verim alamamasının sebebi mesafe idi 500 metreden sonra 35b nin hiç bir anlamı kalmıyor.yoksa kısa mesafelerde çok iyi hizmet alınabilir üstelik profil 17a ile parazit sorunu yapmıyor.köşe başına yeni dolap kondu , turknet yapa'dan vae ye geçtim 100 metre altı mesafedeyim profil 17a ile hat 150d/50u kaldırıyor, 35b gelse 300mbit üstüne çıkar ama telekom dolaplara 35b destekleyen cihaz koymuyor. |
Biliyorum başka bir mesajımda videosunu paylaşmıştım, alıntı yapayım "TurkNet Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kurmuş 35b için yaptığı açıklamayı buradan izleyebilirsiniz Zaman url si çalışmazsa 30. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz" |
Türk Telekom Fiberin olduğu yerlerde Türknet fiber vermeye başladı. Ama Geçenlerde bir ara bu hizmeti durdurmuştu. Benim bulunduğum binada halen devam ediyor. Binada Türk Telekom Fiber var. Fakat Türk Telekom benim Tarifemi 125 T.L. den 160 T.L. ye çıkarınca Türknete geçtim. Şuanda Türknet fiberde özgür fiber 100 Mbps tarifesi kullanıyorum 85 T.L. ödüyorum. Aldığım hızlarla ilgili video çektim hızlarım da şu şekilde. |
|
|
Sorularına cevap isteyen üyeler açısından bu konu ISS bölümdeki en doğru yanıtların bulunduğu konulardan biri. Konuyu yeni keşfetmiş üyelere duyuralım. Arada birkaç kendini bilmez geliyor ama eski üyelerden değiller zaten. Az önce bölümdeki birkaç konuya göz atayım dedim de, millet kendini kandırmaktan tatmin mi oluyor ne. Yalan yanlış hız testi sonuçları mı dersiniz (sonucun gerçeği yansıtmadığının kendileri de farkında), ping konusunda diğerlerini hala Türk Telekom ile kıyaslayanlar mı dersiniz. Kıyaslanacaksa mantıklı olanı kendi hattın özelinde kıyaslamak, aksi halde trajikomik oluyor ve bunu yapıyorlar. |
|
Gpon altyapıda modem kurulumu yapan ekip hat değerleriniz kötü bu size sürekli sorun yaratır demişti.Ekleri taşeron firmalara yaptırdılar bizim burda.Sizce telekom ekipleri tekrardan gelip ek yapar mı fiber kutusuna.Fiberdeki hat bozukluklarından dolayı.Ayrıca kabloları maalesef kötü işçilikle çektiler. ![]() Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum:Turuncu fiber kablo binanın dış cephesinde bir kutuda sonlandırıldı burdan yandaki 3 binaya çekildi.(bizim binanın dışına koyulan kutudan) daha sonrada zaten bina içine tekrar bir kutu koydular ve turuncu fiberi bina içine almayarak dış cephedeki kutudan drop kablolarla bina içine çektiler bu durumda veri kaybı yaşanır mı ? Bazı binaların içine direk turuncu fiber kabloyu çekiyorlar bizde öyle olmadı maalesef. ![]() ![]() ![]() Dış cepheye bu soldaki kutu takıldı turuncu bu soldakine giriyor.Bazı binalarada işte şu sağdaki gibi takıyorlar.Fark varmı kalite olarak özetle bizim siyah kutu içine sadece sarı obk ile dış cepheden gelen drop fiber kablo giriyor turuncu fiber dışarda. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOKTORBEY34 -- 18 Ocak 2021; 21:55:38 > |
Bunu niye kafa takıyorsun ? kullan geç işte. |
Kafaya takmıyorum merak ettim sadece.Arasında bir fark olup olmadıgını o kadar yani :) Modemi kuran ekip hat değerleri kötü dediği için eğer ekip düzeltmek için gelirse EKi en baştan yapacakları o için o şekilde yapmalarını rica edebilirim belki. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOKTORBEY34 -- 18 Ocak 2021; 21:58:30 > |
Yapmazlar öyle isteğe göre veri kaybı vs olmaz bir sorun vardır ondan demiştir optikte hat değeri muhabbeti yok çünkü. |
Doğrudur hocam pek bilgim yok bu konuda.Işık çok güçlü geliyor dolayısıyla bu fiberin kopmasına sebep olur tekrardan gözden geçirilmesi gerekiyor dedi.Mantıken ışığın güçlü gelmesi iyi değil midir diye sorduğumda hayır aksine kötüdür dedi Güncelleme: NOT:Hat değeri kötü demek sinyaldeki bozulma veya zayıflama değeri imiş. Fiberde de sınır aralıkları oluyor.(telekomda çalışan bir kişiden aldığım bilgi) Bu sorunlar yaşanabilir bazı durumlarda ekip göndererek tekrardan ek yapılabilirmiş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOKTORBEY34 -- 18 Ocak 2021; 22:28:55 > |
Ufak bi ayar yaparlar ona düzelir hocam :) |
evine gelen kablo iyiyse ulaşılabilir hız 110-120 mbit alırsın net 90-100 mbit alabilirsin zaten saha dolabına kilit koyuyorlar 88 mbit olarak genelde |