< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Kasım 2020; 0:16:49 > |
Kullanıcı adı ve şifre admin / admin diye hatırlıyorum. IP adresi olarak da bilgisayarın adresini 192.168.100.100 olarak ayarlıyorduk sanırım ya da 10.00.100.100 müydü neydi. Belki 192.168.100.1 idi. Ya da ağ IP'sine göre *.*.100.100 şeklinde mi ne oluyordu. Bu şekilde direk ONT'nin arayüzüne girilebiliyordu. Ciddi bir ihtiyaç varsa arayıp bulabilirim IP adresi olayını. Daha önceden girmiştim bilgisayara bağlayıp, ama unuttum şimdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 30 Kasım 2020; 0:23:29 > |
_____________________________ |
Farklı model ONT'lerin farklı özellikleri var. Benim elimdeki sanırım sadece Ethernet <> fiber dönüşümünü yapıyor ama farklı model ya da yazılıma sahip cihazların ayar menülerinde direk PPPoE seçenekleri vs. var. Direk kendileri bağlantıyı kurabiliyor hani. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Kasım 2020; 0:32:11 > |
https://forum.huawei.com/enterprise/en/how-to-login-to-huawei-ont/thread/590260-100181 Burada var diye biliyorum. |
Evet? Ont dan çıkan ethernet kablosunu direk pcyr takarsan tabi internete girer. O router sadece wifiye girebilmeleri için konuluyor dağıtıcı rolünde.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Kasım 2020; 1:8:21 > |
Bilmiyorum belki cihaz türü fark edebilir. Ama ben kendi elimle ontdan çıkan ethernet i pcye taktım çatır çatır çalıştı speedtest daha verimli verdi hemde < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sen öldüğün gün bende öldüm canım anneannem...
|
Edirne'de < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ne güzel hocam. |
Benim yazdığım Huawei içindi. TT altyapı mı sizin Turk.net mi? Mutlaka arayüze girişin bir yöntemi vardır. PPPoE destekli görünüyor zaten cihaz. Yalnız bağlantıda yavaşlık varsa sebebini bu cihazın gösterebileceğini sanmıyorum. Bu cihaz normal DSL modemlerin gösterdiği hat değerleri gibi bazı optik hat değerleri gösterir. Bunlara bakarak da hattın taşıyabileceği hızla ilgili bir kanıya varılamaz pek. DSL'de elektrik akımındaki düşüşe ve gürültüye göre bir hız sabitlemesi yapılıyor ama fiberde her şey farklı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 30 Kasım 2020; 20:10:17 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |