Turkcell işin kolayına kaçmaya çalışıyor biraz. Türknet bile 2020 yılının ilk 2 çeyreğinde Turkcell'den daha fazla fiber yapmış. Bir başka sorunda Turkcell'in bu konuda Turksat ve Vodafone ile anlaşmasına rağmen özellikle Vodafone kendi için fiber döşüyor yani Turkcell ile anlaşma ne oldu belirsiz büyük ihtimalle anlaşamıyorlar. Turkcell'in şartlarını tam olarak bilmiyorum lakin elindeki anlaşmalara göre sahip çıkamadığına göre problemi biraz kendilerinde aramaları gerekiyor. Zaten bizim 5G işi çıkmazda. Vodafone dışında Turkcell ve TT harıl harıl Huawei alıyor ama Huawei'nin durumu uluslararası olarak büyük bir belirsizlik içeriyor. Yarın birgün telefon, çip üreticileri Huawei ürünlerine ban atarsa ne olacak? Türkiye'de sadece Çin üretimi telefonlara mı 5G verecekler? Devlet tarafında da zaten hala 5G için belirlenen bir standart yok. Hoş devlet önce daha önce koyduğu kuralların uygulanıp uygulanmadığını denetlemesi lazım. 2023'de her eve 100 Mbps diyor ama adamlar hala 2021 arifesinde eski cihazları, dandik sistemleri kuruyor. |
Saha dolabında 150 ankastrede 80 çıkıyorsa sorun %99 yeraltı kablolardan kaynaklı. Yine de şükredin yeraltına döşenecek yeni bir bakır kabloyla sorun düzelir. Bende saha dolabında da 95, evde de 88 Mbps çıkıyor. Yani kompile dolabın değiştirilmesi gerekecek. TT'ye durumu dilekçe yazabilirsiniz lakin bişey değişeceğini zannetmiyorum. Ben Ulaştırma Bakanlığı'nın Ulusal Genişbant Stratejisini referans vererek tanıdıklarla bildirdim ama şu anda proje yok 10 yıl içerisinde mevcut FTTC saha dolapları FTTH olacak dediler. |
Daha önce 115 geliyordu bana yer altı kablolardan değil büyük ihtimalle birisi 100mbps bağlattı kablom etkilendi. Ayrıca uğraşmazlar bile ama bende 2 tane altyapı var ötekini gecicem ama ondada port yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özel sektöre yıkmışlar işi telekom yetişemiyor vodafone ve turkcell de eskisi gibi yatırım yapmıyor diye biliyorum... müdürlüğe ne zaman gitsem hep yeni bina lafı duyuyorum biz ne yapak peki devletin para ayırıp el atması gerekli sonrada alt yapıyı kiralayabilir parası çıkınca da telekoma devredebilir mesela zor değil... ama kimsenin umurunda değil hizmet etmek... |
|
apartmana daha önce Türk Telekom saha ekipleri fiber kablo (turuncu) getirmişlerdi, dün de başka bir ekip gelip fiber dolap koydu ve fiber kullanmak isteyen sakinlerin elektrikçi çağırıp bu dolaptan evlerine kablo çektirmeleri gerektiğini söylediler (mevcutta cat6 var)..elektrikçiler rahatlıkla bu kabloyu çekebilir mi?..çok enteresan, bizim hiç bir şekilde Türk Telekom'a fiber alt yapı için başvuruda bulunmamamıza rağmen 10-15 günde fiber hat geldi, bu ara da eski mevcut sistemi de kullanmaya devam edebileceğiz ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmserdar -- 21 Kasım 2020; 9:38:41 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
Malesef hocam Vodafone , Türknet , Türkcell , Türksat'a başvurdum aşağıda 100 dairelik site , yukarıda 400 dairelik site var türkcell yetkilisi site yönetimin olumsuz olduğunu kırma dökme istemediklerini bildirmiş yani orada altyapı gelseydi bize de gelirdi.En fazla fiber altyapı yatırımı yapan sadece Türk Telekom diğerleri boşa kürek çekiyor. |
fiber duasına ne zaman çıkacağız |
Vallahi billahi sadece Telekom mu çalışıyor anlamıyorum. 400 dairelik siteye Süperonline gitmiş kazı için izin alamamış yönetimden haliyle geç gidersen olacağı o tabiki de. Türkcell personelleri hiç dışarı çıkmıyor galiba. |
5 yıl önce Süperonline fiber taşören teknik birimde belli bir süre çalıştım satış ekibi eski müşterilere bile uğruyor memnunmusun değilmisiniz diye birinde 10-15 yıllık modem vardı onu değiştirdik mesela :) teknik birimi işine ek satış işleride bize gelince + bazı iç problemler olduğundan işi bıraktım ben ayrıldıktan sonra iç problemler olduğu birimdekiler işten ayrılmış |
Gördüğüm kadarıyla şunu hedef alıyorlar sanırım.Az maliyetle çok iş ama büyük bir firmasın ciddi gelirin var altyapı yapman lazım ama sadece sitelere çekiyorlar yakın bir yerden fiber geçiyorsa belki fiber getiriyorlar. Türk Telekom o kadar ciddi harcama yapıyor herhalde sana fiberini kullandırtmaz :) |
bana 100 mbit vdsl 10 yıl boyunca yeter fiber 10 yıl sonra gelsede olur |
|