Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1966. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Can Manay , Can Manay Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19641965196619671968
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TyrellWell kullanıcısına yanıt
    Ne kadar şans ya. Şöyle birşeyi görebilcek miyim acaba🤕

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar. Türknet Yapa'da online işlemlerde 700 metre santral mesafesi görüyorum. 50Mbit bina sorgulamam var buraya kadar her şey normal. Benim anlamadığım bir nokta var. Bu 700m ile ifade edilen bana IP dağıtan cihazın konumu mu yoksa bana elektrik sinyalini gönderen son cihaz olan dolabın mesafesi mi? 4 soakk ileride bir dolap var ve ben ona bağlı olmadığımdan şüphe ediyorum. Ne dersiniz? Türknet twitter'a yazdım tepki yok, mesai saatinde online işlemlerden yazacağım ama ilgilenecek birisi çıkacağını düşünmüyorum.
    Edit: twitter destek ben göremiyorum deyip pasladı. Online işlemlerden gelen cevap işe güncellerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 13 Haziran 2020; 16:0:10 >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam.
    Aslında katılıyorum ben de ancak bu duruma şaşırmadım, böyle olmasını bekliyordum biraz. Sebeplerini izah etmeden önce şu bilgyi de vereyim, sorular ve öneriler henüz gönderilmedi, 14 haziran pazar 23.59'a kadar soruları @XpressMusic34 hocam ile beraber toplamaya devam edeceğiz, Etkinlikte zaten süre kısıtı başta olmak üzere duurm özelideki diğer sebeplerin etkilerinden dolayı internatif bir şekilde soru cevap şeklinde yürütülmesi mümkün değildi. Böyle olacak gibi algılandı ise, istemeden böyle bir algı vermiş isem mazur görünüz lütfen. Ancak sorular gönderildikten sonra kuvvetle muhtemel cevaplandırılıp ilan edilecek, ben de cevapların gelmesi halinde bu cevapları sizlere ulaştıracağım hiç endişeniz olmasın.

    Etkinlik tabii dijital ortamda bu 5 kişiyi birleştiren ilk etkinlik oluyor, hatta fiziki olarak da böyle halka açık bir toplantı olmadı sanırım sadce 2018 başında olması lazım, BTK himayesinde Fatih Sayan, Paul Doany, Kaan Terzioğlu ve Colman Deegan bir araya gelip kariyer hikayelerini, tecrübelerini ve tavsiyelerini anlatıkları bir etkinlik tertip edilmişti. Belki bu sebeple etkinliğin kurgusu zayıf gerçekleşmiş olabilir, artık pandeminin hayatımıza sık dokunan olarak soktuğu kavramlardan olan telekonferans etkinlikleri zannediyorum devam edecektir. Dijital Gündem çatısı altında olsun veya olmasın ben ilerde yine bu 5'linin tekrar toplanacaklarını tahmin ediyorum, umarım orada artık daha yapıcı bir içerikle karşımıza çıkmış olurlar.

    İşin biraz makarasına gelmek istiyorum bu arada, yani doğrusu bir CEO olsam ve reva gördükleri maaş yalnızca 10 bin EUR olur ise zannediyorum o işi bir ay dahi yapmazdım. Yan faydalar dahil ele geçen nakit bu çaptaki şirketlerin CEO^'ları için tahmin ediyorum ki senelik 1-3 milyon EUR civarıdır asgari.




  • the radiation kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, şimdiden yüksek hızlı, keyifli kullanımlar dilerim.
  • DİJİTAL GÜNDEM BİLİŞİM ve TELEKOM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNİ BİR ARAYA GETİRİYOR || ETKİNLİĞİN BU HAFTASI SONA ERDİ - SORULARI ALMAYA DEVAM EDİYORUZ

    Konuya gitmek için tıklayınız:https://forum.donanimhaber.com/dijital-gundem-etkinlikleri-turk-telekom-turkcell-vodafone-turksat-ceo-lari-bulusuyor-soru-sorun--143676775#143842271

    Bu haftaki etkinlik sona erdi, ancak soruları toplamaya @XpressMusic34 ile beraber devam ediyoruz. 14 haziran 2020 Pazar günü saat 23.59'a kadar sorularınızı bizlere PM yoluyla ya da bu konu altından yazarak iletebilirsiniz. Ayrıca etkinliği kaçırmış olanlar ya da tekrar izlemek isteyenler için aşağıya etkinliğin kaydını ekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 13 Haziran 2020; 17:7:7 >




  • Türknet yapa kullandığızda o dolaplara değil, direkt santrale bağlı oluyorsunuz.
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    100 MBps aliyordum ilk zamanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, YAPA'da dahi olsanız bakır kablolar bir şekilde bağlı olduğunuz dolaba uğruyor, dolaplar veya regletler değiştirildiğinde dahi yine onlara bağlı kalıyorsunuz, YAPA'dan VAE'ye geçiş isteğiniz kabul edildiğinde örneğin yine dolabın içindeki bir DSLAM'a bağlı regletteki bir porta aktarılır VAE destekleyen.

    Henüz VDSL uğramamış bir bölge için bu dediklerim söz konusu değil çünkü bütün kablolar santrale kadar bakır olup sadece yeni abonelerin bağlantıları yapılması için yakındaki eski tip dolaplara bağlıdır.

    Bu arada sizin için verilen 700 m'lik mesafe santral ile sizin eve kadar olan mesafedir dolapla alakası yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stellar96 -- 13 Haziran 2020; 18:49:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şöyle bir durum var, belki Millenicom da benim bulunduğum yerde YAPA'dır diyerek TT MH'den alt komşuma hız bilgisi aldım. Malum Türknet'ten TT'ye geçmek istiyorum dersem olmayan bir hizmet numarası istiyorlar, neyse. Sonuç olarak onlar da diğerleri gibi 39mbps bilgisi veriyor. Benim bildiğim TT her türlü VAE oluyor. Bu durumda gidip detaylarına henüz bakmadığım o dolaplara ben bağlı olsam bile, operatörüm de VAE olsa bile dolabın santral tarafı yetersiz. Aksi halde o dolaba bağlı olup olmadığımı personel dışında anlamanın bir yolu yok sanırım. Şu da var ki yan yana üç dolap varken dört sokak geriden 38 - 50 arası garanti etmeleri bana o dolaba hiç bağlı değilmişim gibi bir his veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 13 Haziran 2020; 19:22:1 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Modemi 8a profiline alıp aldığınız indirme hat zayıflaması değerini şu siteye yazıp karşılaştırır mısınız? O zayıflama ile daha az almanız lazım diye biliyorum.https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php
    İşiniz bitince profili yükseltmeyi unutmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 13 Haziran 2020; 19:27:49 >
  • Benim anlamadığım şu, sizin orada yeni beyaz dolaplar mı var tip7 gibi yoksa eskileri mi?
    Eğer TT nin verdiği hız değerlerine bakarsak VDSL var sizin orada, artı siz Santrale yakın olduğunuz için Turknet tarafından böyle bir değer veriliyor bakır kablo üzerinden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gri renkteler. Valla 700m bana göre pek yakın değil ama şimdi gidip dolapların fotosunu çekeceğim. VDSL var da VDSL2 yok anladığım kadarıyla. Bilen birisi VDSL'in VDSL2'YE upgrade edilmesini gereksiz kılacak hat değerlerini söylerse makine yetersizliği mi yoksa binaya gelen son kablodaki eksiklik mi buna sebep bilebişiriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 13 Haziran 2020; 19:35:17 >
  • Bu gün Türk Telekom Menholünden bizim binaya böyle oklar çizmişler, yan binaya da çizmişler. Aynı şekilde sokakta böyle devam ediyordu. Anlamadığım 3 gibi bir işaret var o ne anlama geliyor ve bizim binaya neden 2 farklı açıdan ok çizmişler?


  • Modem de öyle bir seçenek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknet YAPA'da isen ve 700 mt mesafen varsa 50 Mbps verilmesi normal hatta bir de 20 Mbps upload bile verilebilir bu mesafeden diye düşünüyorum. Gri renkte ise dolaplar VDSL olmuyor, bir de TT nin 30-40 veririz demesine şaşırdım.

    VDSL2; FTTC için uydurulmuş bir kılıftır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Root yetkisi olan bazı modemlerde o seçenek var. Bende TTNet'in TD-W9970 modemi var root kullanıcısı ile girdiğimde o standardı değiştirebiliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    11db zayıflama ile ben 40-50 arası alabiliyorum site de bunu doğruluyor sizinki değişikmiş
  • Hat zayıflaması değerine göre TTnin bunu denesinde sıkıntı yok. Ayrıca üstünüze alınmayın ama DH'de ciddi büyüklükte bir kesimde olduğu gibi benim fiber takıntım yok. Bakır da olsa evime gelen hıza bakarım. 10-20ms pingin için başımı çevirmem diğer tarafa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 dolaplı kaldırım ve tam karşısındaki 1 dolabın üstünde dolaplara dair hiç bir bilgi bulamadım ne TEDAŞ ne TT ile ilgili ibare yoktu. Yakından bakınca gördüğüm afiş ve karalamalardan dolayı bu dolaplar eski. Zemine gömülü TT kapağından Telekom dolabı olduğu kesin ama elim boş dönmüş oldum. Bakalım Türknet online işlemler ilgilenecek mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 13 Haziran 2020; 20:26:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ne yalan söyleyeyim ben sanki biz soracağız onlar cevaplayacak şeklinde algılamıştım buluşmayı.Baktım ki CEOlar çıkmış şöyle yaptık, böyle yaptık demeye başladı, heh işte kıvırcak yer arıyorlar dedim.
    Olsun her işte vardır bir hayır en azından @mnihatgokcek aradan sıyrılıp, soruyu çakıp gençleri cesaretlendirdi :)

    Maaş konusunda da haklısın bir sıfır eksik olmuş :) €10.000 CEO maaşı mı olurmuş? :))
  • 
Sayfa: önceki 19641965196619671968
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.