Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1946. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
51.175
Cevap
241
Favori
4.006.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19441945194619471948
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline ve kablonet müşterilerini kendileri seçiyor. Türk Telekom için saha dolabı başvurusunda bulunmak daha zahmetsiz.
  • https://www.egehaber.com/bakan-karaismailoglu-duyurdu-tum-hanelere-hizli-internet-verilecek-329512/

    hedefte hep bir şeyler var ama gerekli yatırımlar ne kadar yapılıyor ve 2023 e gerçekten her hane 100 mbps hız alabilecek mi ?

    şahsım adıma her hane 100 mbps hızı alamayacaktır.!!!
  • Arkadaşlar bu ftth gpon internet daire içine nasıl çekiliyor hiç biyerde bulamadım. Apartmana gpon ftth yaptılar ama daire içinde nasıl bir aksiyon alınacak.

    Bina yeni değil kablo yukarı merdiven aralarından gelmek zorunda. Kapı girişine kadar geldi diyelim, dairede nerede sonlanacak prize nasıl takacaklar? Birde ben oyun oynuyorum direk bağlantı yapmam lazım ama daire kapısı ile pc odası mesafe var kabloyu daire içinde mi gezdircem? Bilen biri sadace daire içi kablolama hakkında bilgi verebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Yıllardır VDSL olarak kullandığım hat çok arıza veriyor bahanesiyle iptal edildi ve ADSL2’ye çevrildi. Normalde yıllardır kullandığım hat nasıl çok arıza veriyorda iptal edilebiliyor? Ben başka bir şey mi kullanıyordum da haberim yoktu? Kime sorarak ve Bilgi vererek bu hattı iptal edebiliyorlar? Gerçekten bu ülkede bir başıboşluk hakim adam geliyor kabloyu kesiyor kafasına göre hattı değiştiriyor ve şikayet ettiği şey çok arıza kaydı bırakılıyormuş. Kardeşim senin işin arızayı çözmek değil mi kaldı ki çok arıza veriyorsa hattı yenile çağ ötesi internet olan ADSL2’ye çevirmek nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    saolun hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle olası bir yanlış anlaşılmanın önüne geçmek lazım, her hane 100Mbps internete sahip olmayacak, her her hane 100Mbps alabilecek altyapıya sahip olacak deniyor. Esasında ulaşılması zor bir hedef de değil. Neden derseniz, fiber homepass YS'19 verilerine göre 21.9 milyon hane. Tabii ki bu hanelerin hepsi 100Mbps alamıyor. Bunun için modülasyon G.fast, GigaDSL gibi Gbps seviye modülasyonlarla değiştirildiğinde bu hanelerin hemen hemen hepsi 100Mbps alabilir hale gelecektir. Bu sebeple ulaşılması zor olan hedef bu değil.

    Ulaşılması zor olan hedef ise kullanıcı yoğunluğunun yani penetrasyonun %100'e çıkartılması. YS'19 verilerine göre ülkemizde penetrasyon %58. Türk Telekom'un penetrasyonu arttırma stratejisi ile beraber 3 sene içerisinde penetrasyon %10'dan fazla artırıldı. 2023'e kadar ise penetrasyonun %100'e ulaştırılabileceğine pek imkan veremiyorum maalesef. İnşallah ulaştıırlar temennüm bu yönde olur ancak gerçekten çok zor bir hedef. Özellikle ekonomik olarak zayıfladığımız bir dönemde bu hedef çok daha zor bir hale geliyor. Eğer başarılabilsin, Cenevre'de ITU'nun önüne Telekom'un heykelini dikerler
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Ne kadar hız alıyordunuz VDSL2 ile?
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    46 hocam hat 60 kusur destekliyordu başvuru yaptım kullanamadan ADSL geçtik. Oturduğum yerdeki saha dolabı eski daha değiştirmediler. Vdsl kullanırken yan komşudaki ankastreye bağlı olduğumdan bağlantı sorunu çok olmuyordu umarım şimdi de Ping falan olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asi_ruhx

    Arkadaşlar bu ftth gpon internet daire içine nasıl çekiliyor hiç biyerde bulamadım. Apartmana gpon ftth yaptılar ama daire içinde nasıl bir aksiyon alınacak.

    Bina yeni değil kablo yukarı merdiven aralarından gelmek zorunda. Kapı girişine kadar geldi diyelim, dairede nerede sonlanacak prize nasıl takacaklar? Birde ben oyun oynuyorum direk bağlantı yapmam lazım ama daire kapısı ile pc odası mesafe var kabloyu daire içinde mi gezdircem? Bilen biri sadace daire içi kablolama hakkında bilgi verebilir mi?
    benimde tam tersi oldu önce dairelere kadar çektiler kabloyu daha binaya fiber gelmedi bekliyorum.kablo işini şöyle yapıcam kapı önünde bıraktlar kabloları içeri alıcam kapı üstüne fiber modem orda olucak modemden odama cat 6 kabo çekicem odamda router var ona bağlıcam router kablolu kablosuz dağıtıcak sizde öyle yapabilirsiniz. Benimde apartman eski doğalgaz boruların ordan çektirdim kabloyu.kapı önünde böyle duruyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erisemre -- 21 Mayıs 2020; 18:21:8 >
  • Selamlar arkadaşlar

    Sokağımızda bugün turk telekom ekipleri yanımızdaki yeni yapılan sitenin internet bağlantıları için kabloyu evimizin önündeki tt logarından aldılar.Kendilerine fiber bağlantı nezaman gelebileceğini sorduğumda fiber mevcut olduğunu söyledi altyapınızda dendi.Ama sorgulama ekranlarında ttnet in hipernet olarak , turknet ise max.50 Mgbs göstermektedir.Eğer altyapımız fiber destekliyorsa binaya kadar fiber için ne yapmam gerekir sizce? (Bağlantı hızım 50 Mgbs max)

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    fiberin maliyeti ucuz değil elektronik ekipmanlar vdsl'ye göre 3-4 kat daha pahalı

    her eve çekmek için kazı gerektiğinden vdsl'de kazı izin gibi işler %95 gerekmediğinden maliyeti kat kat daha ucuz

    ama vdsl verimi daha düşük max 300 mbit hız verilebiliyor güncel teknoloji ile 30 metre mesafeye kadar 10 gbit'e kadar çıkıldı .

    eve kadar fiberde santrale olan mesafe önemsiz olup 10 gbit hız verilebilir ayrıca elektronik ekipmanlar sokak ortasında neme yağmura çamura kara maruz kalmayacak bu yüzden daha uzun ömürlü olacak ve uzun süre yeni teknolojiye ihtiyaç duymayacak

    her ikisininde avantajları dezavantajları var ama her yere fiber yada her yere vdsl saçma uygulama mahalleye mekana göre seçim yapılmalı

    mesela sitelerde fiber her türlü avantajlı ama çarpık kentleşme olan 3-5 katlı 5-10 daireli binalarda çok maliyetli olur

    bir sitedeki bir apartmanda 30-40 daire oluyor en az yani 40 daire için 1 kazı maliyeti oluyor .

    mesela bizim apartman 3 katlı 3 daireli ve çevremizde hep böyle 2-3 kat 3-5 daireli aile apartmanlarından oluşuyor fiber maliyeti 10 kat artıyor . böyle bölgelerde vdsl daha mantıklı

    ha logar olur kanal vardır tıkalı değildir kazıya gerek kalmaz yada küçük kazıyla iş çözülür ozaman fiber mantıklı olur .

    telekomun aptallığı düzgün yönetilemediğide burdan belli oluyor sitelere çok daireli apartmanlara fiber getirmiş ama binaya t11 vdsl kabini kuruyor

    yada istanbulda görüldüğü gibi bahsettiğim kazı yapılmanın zor ve maliyetli olduğu çarpık kentleşme olan yere eve kadar fiber çekmeye çabalıyor .

    bu durumların her ikiside saçmalık mantıklı plan proje yönetimi yok karman çorman gidiyor herşey
  • Merhaba, ben Türk Telekoma internet modumun fasth path yapılması için mail attım ve beni santralden arayan yetkili arkadaş fiberde fast path modu diye bişeyin olmadığını, adsl ve vdsl hatlarda ancak mümkün olduğunu söyledi.(fiber kullanıyorum). Beni mi kandırıyorlar anlamadım ne yapmam lazım bu durumda önerisi olan varsa şimdiden çok teşekkürler.
  • Arkadaşlar yeni sitemiz için yöneticiler olarak (4blok 40 daire) imza toplıyacağız müdürlüğe başvurucaz . Bolgede adsl var sanıyorduk ancak 20 metre ilerdeki yeni binaya (1 senelik , 6 daire) geçen fiber çektiler .(istanbul kucukcekmece merkez) . İmzaları toplayıp nasıl bir şey yapmalıyız masraf çıkarırlarmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e5Makascısı -- 22 Mayıs 2020; 4:15:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom 1Ç'20 Sonuçları
    Pandeminin etkilerinin yansıdığı, stratejiye bağlılığın meyvelerini vermeye devam ettiği özellikle mobil için heyecan verici ufak bir kaç gelişmeye sahip başarılı bir çeyrekle karşı karşıyayız. Grubun 3 senedir devam eden dönüşüm sürecinde finansal tarafta alınan korunma önlemlerinin etkileri finansallar üzerinde bugün daha da belirgin olarak gözlemlenmekte. Bu durumu kısa bir misalle izah etmek isterim. Kur oynaklıklarına finansalların daha dayanıklı hale gelmesi sayesinde Mart 2020 baz alınırsa Lira'da meydana gelecek olası %10'luk bir değer kaybı finansallar üzerinde 344 milyon TL olarak gerçekleşirken, Mart 2019 baz alındığında 776 milyon TL olarak gerçekleşmekteydi.

    Fiberde FTTC ve FTTB/H sistemlerin abone sayıları ve homepass göze alındığında benim de eleştirdğim bir nokta gözümüze çarpıyor. 1Ç'20 itibarıyla 22.6 milyon hane fiber homepass mevcut iken ülkemizde milyonlarca abone fibere erişimi olduğundan habersiz, neden binasında hiç bir şey değişmeyince, örnek olarak bir reklam broşürü dahi binaya yapıştırılmadığı müddetçe aboneler eğer meraklı değillerse elbette bölgelerine fiber geldiğinden habersiz olacaklardır, veriler de bu durumu destekler durumda. 1Ç'20 itibarıyla toplam 22.6 milyon fiber homepass var, yani 22.6 milyon hane FTTC/B/H olarak fibere erişiyor. Bunların 16.1 milyonu FTTC; 6.4 milyonu ise FTTB/H. Peki ya abone sayıları. Toplam 4.4 milyon fiber abonesi mevcut. Fiber abonelerinin 2.7 milyonu FTTC sistem ile fibere erişirken 1.7 milyonu FTTB/H sistemler üzerinden fibere erişiyor. Kabaca oranlarsak FTTC homepas'in yaklaşık %17'si fiber aboneye dönüşmüş iken; FTTB/H homepass'in yaklaşık %27'si fiber aboneye dönüşmüş durumda. Elbete FTTB/H altyapının sosyo-ekonomik koşullar göze alındığında daha fazla fiber internet alma ihtimali yüksek muhitlere yapıldığı gerçeği de var ancak ben aradaki bu farkı daha çok FTTC sistemde binada herhangi bir değişiklik yapılmaması sebebiyle abonelerin değişen altyapıdan habersiz olmalarına bağlıyorum, halbuki binalara bir tanıtım afişi ya da broşür bırakılsa veyahut aboneler telefon ile bilgilendirilse daha verimli olabilir diye düşünüyorum hatta forumdan @mcrew'in çok güzel bir önerisi vardı ankastre kutularının fiber geldiğini belirtecek şekilde yenilenmesiyle alakalı gerçekten çok mantıklı, maliyeti de ne ki.

    Mobilde bu çeyrekte gerçekleşen en heyecan verici bulduğun noktaya değinmek istiyorum, Türk Telekom'un mobilde pazar payı %29'a yükseldi. Mobilde pazar payına dayalı ikinci oyuncu olan Vodafone ile Türk Telekom'un arasındaki abone sayısı farkı sadece 300 bin 1Ç'20 itibariyle eğer seyirde ciddi bir değişiklik meydana gelmezse bu sene içerisinde ülkemizin mobil pazarındaki ikinci sıradaki operatör ile üçüncü sıradaki operatörün konumları değişecek gibi gözüküyor.
    Mobildeki diğer bir heyecan verici gelişme ise Türk Telekom'un artık LTE'de (4.5G) 1800Mhz spektrumundaki yayının band genişliğinin 10Mhz artışla 20Mhz'den 30Mhz'e yükselmiş olması. Bu durumda aboneler için daha yüksek hız demek. Eklenen bu 10Mhz, 2G'deki 1800Mhz spektrumundan kaydırıldı.

    Elbette bu çeyrekte ülkemizi ve dünyamızı maalesef etkisi altında almış olan Covid-19 Pandemisinin etkilerini es geçmek doğru olmayacaktır. Pandemi temel olarak sabit tarafta yeni abone kazanımı noktasında talep atışına yol açmakla beraber mobil tarafta 4Ç'19'a kıyasla nisbeten azalan DATA kullanımını beraberinde getirmekte (4Ç'19 8.6GB - 1Ç'20 8.2GB). Bunun yanında sabit ve mobil şebekedeki tarfik artışı da göze çarpmakta. Sabit tarafta günlük veri kullanımı mart ayında şubat ayına kıyasla %20, nisan ayında ise (şubat ayına kıyasla) %45 artmış durumda. Bununla beraber m-Tod (Mobil Operatörler Derneği) Genel Sekreteri Erhun Baş da bu dönemde mobil operatörlerin trafiklerinin %50'ya yakın oranda artış gösterdiğini ifade etmişti. Pandeminin etkileri tabii sadece trafik üzerinde sınırlı kalmıyor. Operasyonel tarafta sabit tarafta yüksek hızlı paketlere geçişin hızlandığı belirtilmekte. Üst paketlere geçiş ise saibt ARPU artışını destekleyici bir unsur. Belki ilginç gelecektir, bu dönemde sabit ses tarafında ciddi bir abone artışı gerçekleşerek halka arzdan bu yana rekor net abone kazanımına imza atılmış oldu (1Ç'ler bazında). Ayrıca fiber tarafında bazı yatırımlar ise öne çekilmiş durumda.

    Pandemi bir süredir hayatımızda olan dijitalleşme kavramını uzak bir gelecek olmaktan çıkartıp bir ölçüde bugünümüzün içerisinde soktu. Gerek yasal kısıtlamalr gerekse de insanların durum itibariyle sokağa çıkmak konusunda ihtiyatlı davranmaya başlaması sebebiyle dijital kanalların önemi çok daha fazla artmış durumda telco'lar için. Verilere bakacak olursak Online İşlemler uygulaması çeyreksel bazda abone kullanımı olarak 2 milyonun üzerinde bir artışa imza atmış durumda. Online kanallar üzerinden elde edilen satış geliri 2019 martına kıyasla 2020 martında %73 artış göstermekle beraber 4.Çeyrek bazında %34 artışa denk düşmesi dijitalleşme sürecinin seyri hakkında daha tutarlı bir izlenim bırakıyor. Yine online kanallar üzerinden tahsilat (TL yükleme ve fatra ödeme) yıllık bazda %48 artış gösterdi (4Ç'19'a kıyasla %31 artış). Bankalar dahil edildiğinde bireysel segment baz alınırsa dijital kanalların tahsilattaki payı nisan ayında şubat ayına kıyasla %6 artış gösterek %80 seviyesine ulaştı. E-Dergi uygulaması mart ayında şubat ayına kıyasla indirilme oranında %86; Tivibu Go %36 artış gösterdi. Dijitalleşmenin bu safhada dahi ortaya koyduğu tablo sadece Türk Telekom ve telekomünikasyon sektörü için değil tüm ekonomi için oldukça dikkat çekici. Gelecekte bu dönüşüme ayak uyduramayan işletmeler sıkıntılı pozisyonlara düşebilirler özellikle büyük çaptaki şirketler için gelenekselcilik ciddi bir risk unsuru oluşturmakta.
    Pandeminin etkileri elbette finansallara da yansımış durumda, saibt segmentte satış gelirleri artış gösterirken mobil segmentte sınırlı bir düşüse sebep oldu. Bunula paralel olarak 2020 yılı sonu için hedefler için sınırlı olmak kaydıyla FAVÖK'te artış, satış gelirlerinin büyümesinde ise -1 yp etki oluşturmakta. Bununla beraber değişen kur hareketleri göz önüne alındığında yatırımda hedefinde yukarı yönlü bir güncelleme gerçekleşti. Ayrıca grup, pandeminin oluşturduğu volatiliteye karşın nakit pozisyonunu güçlendirmiş durumda (Aralık'19 4.9 milyar TL - Mart'20 6.5 milyar TL).

    Pandemi sebebiyle örgün eğitim-öğretim sürecinin askıya alınıp uzaktan eğitim-öğretim sürecinin başlamış olması grubu sadece trafik artışı olarak değil özelleştirme sonrası dönemdeki grubun genişleme stratejisinin meyveleri olan iştirakler üzerinde de etkilemekte. Sebit özelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinde içerik ve altyapı desteği bu dönemde önemini arttırmış durumda. Bu süreçte TT Ventures'un yatırımlarından biri olan MentalUp abonelik ücretlerinde %30 indirim yaparak 500 bin yeni abone edinerek abone sayısını 5.5 milyona ulaştırdı. Ayrıca TT Ventures tarafında yatırımlara devam edilmesi stratejiye bağlılığın devam ettiğine dair önemli bir güven nişanesi oluşturmakta. TT Ventures'un yeni ve dördüncü yatırımı dijital sağlık alanında faaliyet gösteren Virasoft oldu.

    Pandemi sürecinin etkilerinden bahsetmişken bu süreçte başta sağlık sektöründe faaliyet gösteren çalışanlar olmak üzere pandemi ile mücadelede emekleri sebkat eden herkese sonsuz teşekkürler.

    Girizgah bittiğine göre sonuçlara gelelim.



    Finansal
    -1Ç'20 Konsolide Gelir 6.3 Milyar TL (1'19 5.4 Milyar TL)
    -1Ç'20 Yıllık Bazda Konsolide Gelir Büyümesi %16.6 (1Ç'19 %16.7)
    -1Ç'20 FAVÖK 2.977 Milyar TL (1Ç'19 2.655 Milyar TL)
    -1Ç'20 FAVÖK Marjı %47 (1Ç'19 %49)
    -1Ç'20 Vergi Önceki Kar 834 Milyon TL (1Ç'19 215 Milyon TL)
    -1Ç'20 Net Kâr 661 Milyon TL (1Ç'19 310 Milyon TL)
    -1Ç'20 Yatırım Harcamaları 896 Milyon TL (1Ç'19 637 Milyon TL)
    -1Ç'20 Konsolide Faaliyet Gideri 870 Milyon TL (1Ç'19 1.276 Milyar TL)
    -1Ç'20 itibarıyla borçluluk oranı 1.38 (1Ç'19 1.86)(Son 5 yılın en düşük seviyesi)
    *Türk Telekom'un 1Ç'20 itibariyle borçluluk oranı BT Group, Vodafone, Orange, Etisalat, KPN, Telefonica, Telecom İtalia'dan daha düşük.
    -1Ç'19 itibarıyla net açık döviz pozisyonu 225 Milyon USD olarak gerçekleşti. (1Ç'19 2.6 Milyar USD)(Halka arzdan bu yana en düşük seviye)
    -12A'20 Kaldıraçsız Serbest Nakit Akışı 6.5 Milyar TL (12A'19 5.05 Milyar TL)
    Kaldıraçsız Serbest Nakit Akışı önemli bir veri çünkü bu veri yatırımların sağladığı geliri gösteriyor.


    Operasyonel
    -1Ç'20 itibariyle toplam net abone sayısı 48.4 Milyon (1Ç'19 46.7 Milyon)
    -1Ç'20 toplam net abone kazanımı 563 bin (1Ç'19 737 bin)
    -12A'20 toplam net abone kazanımı 1.7 Milyon (12A'19 4.1 Milyon)
    -1Ç'20 itibarıyla çoklu oyuncu oranı %63 (1Ç'19 %63)
    -1Ç'20 itibarıyla toplam fiber uzunluğu 308 Bin Km (1Ç'19 285 Bin Km)
    -1Ç'20 itibariyla fiber homepass 22.6 Milyon hane (1Ç'19 19.1 Milyon hane)
    -1Ç'20 itibariyla FTTC homepass 16.1 Milyon hane (YS'19 15.6 Milyon hane)
    -1Ç'20 itibariyla FTTB/H homepass 6.4 Milyon hane (YS'19 6.3 Milyon hane)

    -4Ç'19 itibarıyla sabit genişbant penetrasyonu %57 (4Ç'18 %56)(AB ortalaması %83)
    -4Ç'19 itibariyla sabit genişbant abone sayısı 14.2 Milyon (4Ç'18 13.4 Milyon)
    -1Ç'20 sabit genişbant net abone kazanımı 262 Bin (1Ç'19 974 Bin)
    -1Ç'20 itibarıyla fiber abone sayısı 4.44 Milyon (1Ç'19 3.65 Milyon)
    -1Ç'20 itibarıyla 24Mbps ve üzeri kullanan abone oranı %40 (1Ç'19 %41)
    -1Ç'20 itibarıyla sabit genişbant ARPU 53.5 TL (1Ç'19 47.1 TL)(Son 9 yılın en büyük ARPU büyümesi)
    -1Ç'20 itibarıyla LTE nüfus kapsama alanı %92 (1Ç'19 %92)
    -1Ç'20 itibariyle 3G nüfus kapsama alanı %97 (1Ç'19 %96)
    -1Ç'20 itibarıyla mobil abone sayısı 23.2 Milyon (1Ç'19 22.1 Milyon)(Vodafone ile aradaki abone sayısı farkı 300 bine indi)
    -1Ç'20 mobil net abone kazanımı 253 Bin (1Ç'19 575 Bin)
    -12A'20 mobil net abone kazanımı 1.1 Milyon (12A'19 2.2 Milyon)
    -1Ç'20 itibarıyla mobil ARPU 32.5 TL (1Ç'19 30.6 TL)
    -1Ç'20 itibariyla LTE abone oranı %58 (1Ç'19 %49)
    -1Ç'20 itibarıyla LTE uyumlu akıllı telefon penetrasyonu %91 (1Ç'19 %78)
    -1Ç'20 itibarıyla akıllı telefon penetrasyonu %80 (1Ç'19 %83)
    -1Ç'20 LTE abonelerinin ortalama aylık data tüketimi 8.2GB (1Ç'19 6.2GB)
    -1Ç'20 itibarıyla Tivibu EV abone sayısı 1.59 Milyon (1Ç'19 1.68 Milyon)
    -1Ç'20 Tivibu EV net abone kazanımı -56 Bin (1Ç'19 21 Bin)
    -1Ç'20 itibarıyla Tivibu EV pazar payı %23 (1Ç'19 %24)
    -1Ç`20 itibarıyla Ödemeli EV TV penetrasyonu %28 (1Ç'19 %29) (AB ortalaması %83 (1Ç'19 %82))
    -1Ç'20 itibarıyla PSTN+Yalın abone sayısı 14.8 Milyon (1Ç'19 14.5 Milyon)
    -1Ç'20 Sabit Ses net abone kazanımı 103 Bin (Birinci çeyrekler için halka arzdan beri rekor)
    -1Ç'20 PSTN ARPU 22.3 TL (1Ç'19 22.7 TL)


    Stratejik
    -Kamu Satış Direktörü Mustafa Eser, Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
    -Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcısı Burak Ersoy görevinden ayrıldı. Ersoy 1 Ocak 2020'de Türk Telekom Grubu'na katılmıştı.
    -TTI (Türk Telekom International) Ticari Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, Türk Telekom Birsel Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.
    -Covid-19 Pandemisi sebebiyle 1 Nisan 2019 tarihinde düzenlenmesi planlanan 2019 Yılı Olağan Genel Kurul ertelenmiştir.
    -TT Ventures'un yeni ve 4.yatırımı Dijital Sağlık alanında faaliyet gösteren Virasoft oldu.
    -Avea'nın (şimdiki adıyla TT Mobil) İş Bankası'na ait olan %10'luk hissesinin 2015 yılında gerçekleşen satın alma işlemine ait ödemenin son taksiti ödendi.
    -1800Mhz spekturumunda yapılan LTE (4.5G) yayınının band genişliği 10Mhz arttırılarak 20Mhz'den 30Mhz'e yükseltildi.
    -2019 başında gerçekleştirilen tahvil ihracı Bonds & Loans Awardstarafından ‘Yılın Kurumsal Bono İhracı’ ödülüne layık görüldü.
    -2020 yılına ait finansal öngörüler revize edildi bu kapsamda:
    -Yıllık Konsolide Gelir Büyümesi Hedefi %14'ten %13'e revize edildi.
    -FAVÖK hedefi 12.4 Milyar TL'den 12.4 Milyar TL ila 12.6 Milyar TL olarak revize edildi.
    -Yatırım harcamaları hedefi 5.8 milyar TL'den 6.4 milyar TL'ye revize edildi.


    Bu güzel çeyreğin oluşmasında emeği sebkat etmiş herkese teşekkürlerle.

    __________________________________
    Daha önceki çeyrek sonuçlarına ulaşmak için (2Ç'19'dan itibaren)

    -2Ç'19https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/139447590
    -3Ç'19https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140689716
    -4Ç'19/YS'19 https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142003520



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 22 Mayıs 2020; 6:1:42 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Mesajınızın ilk bölümde bahsettiğiniz Fttc abone sayıları bence gerçekleri yansıtmıyor. Karşılaştığım çoğu abonelik te vdsl desteklediği söylemesine rağmen 10 - 16 mpbs ancak hız alıyor. Ve vdsl kullanamıyor. Bence artık VDSL ye fiber demek için el vermiyor. Eğer fiber sayılacaksa 100mbps destekleyen hatlar sadece sayılsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    FTTC sahalarda bu durumun olması zor muhtemelen bahsettiğiniz abonelikler santral sahalarıdır. Neden derseniz, fiber kabinin neticede şelf sayısı belli haliyle belirli bir port sayısına sahip ayrıca fiber dönüşüm yapılan sahalarda bir kabin belirli bir mesafedeki binlara kadar bağlantı veriyor diyebiliriz istisnalar hari çünkü belirli bir mesafe sonrası başka bir kabin yer alıyor. Ancak santral sahaları kurulurken o dönemler fiber erişim denilen bir kavram olmadığı için km'lerce uzaktaki binalar dahi santrale bağlı olabiliyor. Örneğin 1.5 km ötedeki bir hat santrale bağlı olarak ADSL2+ ile kabaca 10-15Mbps hız alabilir, VDSL2 17a ile ise ya sinyal almaz ya da alsa da 20Mbps'in altında bir bağlantı kurulabilir. Açıkcası bu sahalar da fiberhomepass'e dahil ediliyor mu bilmiyorum ancak FTTC olarak geçmiyordur diye tahmin ediyorum.

    Hız konusuna gelirsek evet ben şunu savunuyorum 17a günümüzde yetersiz bir modülasyon. Gbps seviye modülasyonlarla bu sorunu çok rahat çözebilirler. En azından 50Mbps'in üzerinde hız alan abonelerin modülasyonlarını değiştirmeliler. Keza ben önümüzdeki senelerde 100Mbps üzerindeki tarifelerin de çıkacağını farklı modülasyonların da kullanılmaya başlayacağını tahmin ediyorum.
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Gocam artık sizin için ayrı bir şebeke mi tesis edildi, bağlantıyı komşunuzdaki ankastreden almıyor musunuz artık?
  • saracevic kullanıcısına yanıt
    Sizin hattınızın şuan bağlantı hızı 50Mbps zaten. Altyapınızın ne kadar desteklediğini öğrenmek için modemden internet bağlığı altından detaylı hat değerlerine bakmanı lazım, özet kısma bakmışsınız.

    Fiber mevzusuna gelince sizin sistem FTTC olarak geçen fiber erişim sistemi bu sistemle de eğer şartlar uygunsa 100Mbps almak mümükm FTTB/H sistemden de kayda değer pek bir farkı yoktur. Modem arayüzünden detaylı değerleri atın, ona göre yardımcı olalım derim. Hat değerlerini nasıl öğrenebileceğinize rehber konu linkini atıyorum.https://forum.donanimhaber.com/hat-degerleri-nasil-goruntulenir-hat-degerleri-nedir--101710746
  • Kesinlikle öyle.

    Bu saaten sonra yeni şebeke tesislerini fibersiz yapmak zaten oldukça saçma olur capex yükünü arttırır zaten. Dediğiniz gibi de genelde seçilerek yap*ılıyor FTTC/H bildiğim kadarıyla ancak zaten yeni tip binalar mecburen yeni kablolama mevzuatına tabii oldukları için FTTH daha uygun oluyordur diye tahmin ediyorum.
  • xfadecolddd X kullanıcısına yanıt
    DSL modülasyonlarınd aolur, E-WAN'da olmaz. Doğru bilgi vermişler. FTTC ve FTTB/DSL fiber kullanıcı olsaydınız yaptırabilirdiniz ancak bu işlemin yapılma sebebi DSL gecikmesinin 4ms'e düşürülmesi siz E-WAN kullanırken zaten böyle bir gecikme yaşamıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 19441945194619471948
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.