Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
51.274
Cevap
244
Favori
4.010.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam 16Mbps veya 24Mbps olsa yeterya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Size gelen hat gibi 10mbps altı yerler için ideal olacaktır. Sizie uygun olabilir şayet büyük çapta indirme yapmıyorasanız ve gecikme önemli değilsse.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1Tb filan indirme yaparım
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    AKN'yi göz önüne al8rsak bu boyutta indjrme yapmak zor ama. Herneyse kablosuz hizmetlerle bu bkyutta indkrme uaparsanız ila ki arasında hatalı veri olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan 50Gb video uplaod ediyorum 4 gun diyor 800 kbps 89kb/s ortalama yani şuan gözüme güzel görünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Eve kadar fiber (FTTH) için öyle söylemiş olabilirler. Turkcell'in altyapı kurduğu yerlerde Türk Telekom 'da FTTH yatırımını artırıyorsa...
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Olabioir detaylara bakmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Ben kocaeli'de oturuyorum bizim burada Türk telekom ve Türksat yaygın fakat nedendir kaç yıldan beri Türksat yerinde saydı Türk telekomunda pek geliştiğini söyleyemem.
    Türkcell süperonline bir kaç site dışında yayılmadığını söylebilirim.
    Eğerki Türksat yayılsaydı rekabet ortamı oluşurdu ve daha iyi hizmet alabileceğimizi söyleyebilirdim.
    Türksat uydunet kullandığımda bu forum sitesinde pek aman aman zaman harcayan insan değildim taa ki taşınana kadar ve Türk telekom ile tanışana kadar Uydunete sabit ucuza internet kullanıyordum fakat burada yüksek fiyata düşük kotalı ve hızın neyi destekliyorsa gibi bir mantıkla internet kullanmam gerekiyordu.
    Bildiğiniz gibi Ferrari'den Tofaş'a dönüştü her neyse anlıyacağınız uydunet'in hizmetini hiç bir sağlayıcıda alamadım Metro ethernet bile düzgün hizmet vermiyordu gerisini siz düşünün.
    Bu sıkıntılarının hepsi BTK'da bitiyor aslında görevlerini pek iyi yapmadıkları için bu kadar sıkıntı çekiyoruz.
    Hep firma yanlısı insanlar ve bu işlerden anlamayan kişiler göreve getiriliyor bundan dolayı ne yaparsak yapalım onların dedikleri oluyor.
    Doğalgaz,Su,Elektrik nasıl bir hizmetse ve anında çözümleniyorsa İnternette bu şekilde davranılmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 Aylık internet arızası, genel müdürlüğe gitmemin ardından ertesi gün giderildi arkadaşlar : ) Önceden max. 0,45 mbps hız alabildiğim internetim, saha dolabının tip7 ile değiştirilmesinin ardından şu an 7,30 mbps civarlarında dolaşıyor. Kopma sorunu da hiç yaşamadım.
    Kullandığım tarife 8mbps hıza kadar destekli olduğundan 7,30 civarı alıyorum sanırım. Hattımın istatistiklerini paylaşıyorum. Sizce ben bu hattan kaç mbps hız alabilirim?

    ADSL Training Status:   Showtime
    Mode: ADSL2+
    Traffic Type: ATM Mode
    Link Uptime: 0 day: 2 hours: 45 minutes

    ADSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 0.807 Mbps 8.223 Mbps
    Actual Net Data Rate: 0.797 Mbps 8.191 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 17.7 dB 35.6 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 12.6 dBm 13.2 dBm
    Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 6.3 dB 7.5 dB
    Attainable Net Data Rate: 1.127 Mbps 25.896 Mbps




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 26 Kasım 2016; 11:19:33 >




  • Xallez X kullanıcısına yanıt
    Adsl ile 16 mbit - vdsl geçersen 50 mbit tam alırsın.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajlarımdada söylediğim gibi TT özelleştikten sonra özel kurum gibi muamele gösterilmedi. Sanki bir devlet kurumuymuş gibi davranıldı TT'ye. Onlarda bunu kendi menfaatleri için kullanmaya çalışıp ülkedeki telekom altyapısını ilerletecek teknolojilere yatırım yapmadılar. Mevcut düzeni sürdürme planı yürüttüler. Gemiyi yürütmek yerine sadece su üstünde tutmayı amaçladılar bir anlamda. İmtiyaz hakkının bittiği 2026 sonrasını hiç önemsemediler çünkü onları zorlayacak herhangi bir yaptırımda yok zaten.

    Eğer şuanda TT yatırım yapmaya başladıysa bilinki bu tamamen Turkcell'in sayesinde oluyor. Turkcell 'in yatırım yapmasını devlette istiyor artık. Çünkü artık Türk Telekom sadece diğer firmalara altyapı sağlayıcısı olsun politikasının fayda getirmediği pazarı geriye götürdüğü anlaşıldı. TT ilk başlarda kendi ismiyle bireysel adsl internet hizmetide veriyordu. Sonra altyapı sağlayıcısı internet hizmeti veremez bunları ayıralım politikasından sadece TTnet firması üzerinden İSS hizmeti verme durumu ortaya çıktı. Fakat buda hem yatırımları engelledi, hemde tekelleşmeyi derinleştirdi. Baktılarki olmuyor tek bir altyapı sağlayıcısı olması rekabet getirmiyor Turkcell gibi yatırım yapmak isteyen firmaların biraz önünü açalım onlarda yatırımı başlasınlara geldi iş. Böyle oluncada madem Turkcell hem altyapı sağlayıcısı hemde İnternet servis sağlayıcısı gibi bireysel-kurumsal hizmetleri tek marka altında satışını yapabiliyor ozaman Türk Telekom'u TTnet'i mobil birleştirelim tek marka yapalıma geri döndürdüler işi. Buda bir anlamda sınırlıda olsa TT ile rakip olmalarına yol açtı. Burdan sonra TT yatırıma mecbur kaldığı için birçok yerde fiber yatırımına başladı.

    Türksat'ın bundan önceki genel müdürü 2023'e kadar 81 ile kablo altyapısını götürme hedefi vardı. Fakat yeni genel müdürle bundan vazgeçilmişde olabilir. Bence Türksat vakit kaybetmeden 81 ile gitme projesini başlatmalı. Bunu devlet eliyle yapmak istemiyorsada bu taahhütü verebilen firmalara imtiyaz hakkını ihale etmeliler Kablo altyapısını. Tabi TT özelleştirmesinde yapıldığı şekliyle değil, kesin yatırım yapması şartıyla ihale yapılmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 26 Kasım 2016; 17:0:4 >




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Türksat altyapısını geliştirirse bu müşterilerin daha uygun interneti daha yüksek hızlara kullanmasına olanak sağlayacaktır.

    Türkcell süperonline yayılmaya çalışıyor fakat baya bir zamanı var sadece siteler ile devran dönmez.

    Türk Telekom Ayrı bir şirket olmalı ve TTnet ayrı şirket olmalıdır ki eğer ayrılırsa bu işleri daha kolaylaştıracaktır.

    Türk telekom altyapısı kullanan işletmeler yüksek hızda ucuz fiyata rekabet yoluna gider ve Türk telekom'a altyapı için para öderler buda o bölge için yatırım anlamı taşımaktadır.

    Bundan dolayı Türk Telekom'un bir an önce araplardan temizlemeleri gerekir ki bu kadar uzun süre bekledikleri bile hatadır halen Türk Telekom'a borç yüklendi ve öylece durdu ayrıca bununla kalsa gene iyi Türk bankalarını kullandılar bu daha büyük bir darbedir.

    Devletimizin bir an önce Türk Telekom'u arapların elinden almalıdır ama ne yazık ki olaylar arap saçına döndü.Oger borçları ödeyemedi ve batma seviyesine geldi.
    Türk Telekom borçlar içinde bırakıp kaçıp gittiler.

    Ne yapılabilir rekabet açısından Türk Telekom , Türksat , Türkcell Süperonline altyapısını Tüm Türkiyeye Ortak çatı altında yaymalıdır ve rekabet ortamı yaratılmalıdır.

    Mevcut altyapının % 79’u Türk Telekom’un
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nun (BTK) 2016 Yılı 1. Çeyrek Pazar Verileri Raporu‘na göre Türkiye’de 2016 yılı birinci çeyreği itibarıyla alternatif işletmecilerin toplam fiber uzunluğu 58 bin 155 km. Türk Telekom’un ise 214 bin 395 km fiber altyapısı bulunurken, bunun yaklaşık 124 bin 374 km’si omurga, kalan kısmı erişim amaçlı kullanılıyor. Diğer bir deyişle Türkiye’nin 272 bin 550 km olan toplam fiber altyapısının yüzde 79’u tek başına Türk Telekom’a ait.

    Türk Telekom bu fiber altyapı konusunda haklı diğer işletmeciler hazır altyapıya konacaklar bu kimsenin hoşuna gitmez.




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Zaten ayırmışlardı, bende bunu anlatmaya çalıştım. Bu yöntem denendi ve başarısız oldu. Türk Telekom özelleştirirken sen iSS işi yapma denemezdi ayrı şirket kurup yine yaptılar.

    Bu işte tek çözüm; piyasada var olmak isteyen firmalar elini taşın altına koyarak fiber yatırım yapmasıdır. Bu işi sadece TT'un yapmasını beklemek haksızlıktır, doğru. Ama yakın zamana kadarda TT dışındaki diğer işletmecilerin fiber yatırım yapmalarınıda isteyen zaten yoktu. Şimdi diğer firmalarında fiber yatırım yapması isteniyor ve önü açılıyor.

    Ben TT'un diğer firmalarla yatırımda ortak olmasını istemeyenlerdenim. Bence alternatif bir fiber şebekesi ortaya çıkarılabilir birlik olurlarsa, bu sayede rekabet ortamıda güvence altına alınmış olur. TT'un bulunduğu herhangi bir birliktelikte rekabet şartları oluşacağına inanmıyorum.
  • Kaç seneden beri çekiyorum bu internet sorununu,

    Zamanında oturduğum yerde 1, 2, 4, 8Mbps (hat zayıflığından 4Mbps olarak görüyordum) hepsi geldi. Ama hepsinde kopma sorunu bilmem ne derken 14 seneden beri ızdırap çektim. Son 2 senede önümdeki caddeye Bilgi üniversitesi, yan mahalleme Özel Bezmialem Üniversitesi geldi. Geçen bütün bunlar için yaklaşık 15 gün bir alt yapı çalışması oldu ve kimsenin interneti yoktu. 15 günde fiber optik döşemişler. Şimdi 16 Mbps 50 Gb kotalı'dan Fiber 50Mbps 200 Gb kotalıya geçtim ve kopma sorunu Allah'a çok şükür hiç yok. Bir de extra beleş modem yolladılar . Evim müstakil olmasına rağmen fiberin gelmesine çok şaşırdım açıkçası.

    İnşallah ızdırap çekenlerin hepsine nasip olur böyle kurtuluş olayları.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just GMGOW -- 26 Kasım 2016; 20:15:8 >




  • hocam tip 12 diye bir fiber kabini varmı karşı komşuya gittim dedim kablo çekebilirmiyimz t11 den tamam ben fiyatlara bakayım yaparız yarın dedi ama satraldende aktif etmeleri lazım dedi cat 6 çektikten sonra hiç bir şey anlamadım ? t11 diye biliyordum t12 dedi t12 diye bir şeyide ilk defa duyuyorum var mı böyle bir şey ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 26 Kasım 2016; 21:54:25 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam ttnet akk sonra ilk defa 3Mbps alıyorum
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şekilde olursa yine bir nevi tekel sistemi olacak. Örneğin A bölgesinde abone az olduğu için Türk Telekom oraya fiber getirmeyecek, eski bakır şebekesiyle hizmet verecek. Bu durumda TT'den altyapı kiralayan ISS'lerde orada adam akıllı hizmet vermeyecek. Ee başka firma altyapı yatırımı yapmayacağı için o bölge ömrü billah bakır ile kalacak. Bunun en büyük örneği Çin'de yaşandı.
    Çin hükümeti China Telecom'u altyapı sağlayıcısı olarak kurdu herkes bundan hizmet alacak dedi. China Telecom'da yatırım zorunluluğu sebebiyle yatırımlara başladı. Ancak yıllar geçtikçe devlet baktı ki nüfusu küçük şehirlere bakır şebekesi bile çekilmemiş. Ama firma yatırım zorunluluğunu da yerine getirmiş. Burada kim suçlu? Devlet yeterince denetleyememiş, Chine Telecom'da gelir olmayacağı için küçük şehirleri altyapısız bırakmış. Daha yeni yanılmıyorsam 2014 yılında Çin hükümeti alternatif altyapı firmaları ve ISS kurulmasına izin verdi ki rekabet başladı.

    Oger Telecom ile ilgili de Oger, Türk Telekom'u elinden çıkarmak istemedi. Ülkemizdeki Doğuş Holding ve Ruslar Türk Telekom için Oger'e teklif verdi. Ama TT en yüksek gelir kaynağı iken Oger satmak istemedi. Devlette ise Türk Telekom'u alacak para yok mecbur 2026 yılı beklenecek ama duyumlara göre devlet yine Araplar'a vermeyi düşünüyor.

    Şu anda ülkemizde rekabet var mı? Hayır. Devlet biraz kulaklarını çektiği için Türk Telekom yatırıma ağırlık verdi. Ama ortada rekabet yok, fiber planı yapılan birimde çalışıyorum. Turkcell dışında dişe dokunur altyapı yatırımı yapan yok, hatta bu yüzden OAŞ lafta kaldı. Dediğiniz gibi sadece sitelere fiber getirerek rekabet olmaz sadece Turkcell'in çektiği yerleri öncelik listesine alırız diğer yerler kalır. İzinler vs. zor olduğu için şu anda bir ilçeden izin çıkınca o ilçenin tamamını fibere dönüştürüyoruz bu yüzden biraz daha iyi oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Adsl ile 16 mbit - vdsl geçersen 50 mbit tam alırsın.

    Müşteri hizmetlerini tarife değişikliği için aradım. Vdsl e geçersem yeni sözleşme imzalamam gerekiyormuş ve aradaki süreçte hesap askıya alınıyormuş. Bu nedenle adsl de kalarak tarifemi 100gb-16 mbps'e yükselttim. Şu an 14.50 mbps civarı alıyorum.
    2 sorum var.
    1.telefon da bana 35mbps e kadar olan bir tarifeyi satmaya çalıştı ısrarla. 50 mbps alabileceğim bir tarifeleri yok mudur acaba?
    2.telekom müdürlüğe gitsem, evrakları direk orada imzalama imkanım olur mu? Böylece hattımın geçişi daha hızlı olabilir diye düşünüyorum.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 27 Kasım 2016; 12:9:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam devlet de para yok derken türkiyede tum okullara fiber kablo çektiler devlet para var hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Beni Türk Telekom'u savunuyor gibi göstermişsiniz oysa hiçbir şekilde böyle bir amacım yok. Oger bu ülkede yeterli yatırım yaptı mı? Asla hayır. Zaten Araplar'a vererek yatırım beklemek biraz hayal oluyor. Ne yazık ki dediğiniz gibi teknolojilere geç geçiyoruz ancak ülkemizde bunları düşünebilecek kadar VDSL altyapısı gelişmedi. Yeterli bütçe ayırılmadığı için şirket aynı anda Ar-Ge yatırımları minimum düzeyde. Zaten en son başarımız o eski külustur dolaplara ADSL kartlar takarak hizmet vermek oldu.

    Türk Telekom tekel bir firma, dünyada tekelin olduğu diğer ülkelere de bakarsanız internet fazla gelişmemiştir. Çünkü tekel firma bilir ki herkes eninde sonunda bana muhtaçtır. Şimdi şu açıdan düşünün özelleştirmeyi filan katmayın Türk Telekom'un fiber miktarı 220 bin km, ikinci sırayı 35 bin km ile Turkcell alıyor. Birde devlet emrimize amade demişsiniz ancak nerede amade? Belediyelerde kaç tane izin istek belgemiz bekliyor biliyor musunuz? Sonunda şirkette bunun için birim oluşturuldu, izinler o kadar geç çıkıyor ki CEO artık bir mahalle yerine bir ilçede izin çıkınca tamamen o ilçenin altyapısını yapalım diyor. Yani devlet emrimize amade değil sadece devlet kurumu olduğumuzdan dolayı bir avantajımız var ama devlet dur sen fiber yapıyorsun, izinlerle bürokrasi ile uğraşma demiyor. Fiber planı yapıyoruz, rakiplerimizi göz önüne alarak çalışmalar yürütüyoruz. Şu anda Turkcell 8 ilçede rakibimiz, Vodafone ise sadece 2 bölgede ilçe demiyorum yanlış anlamayın 2 bölge/sahada rakibimiz. Hala burada Vodafone yatırım yapıyor diyebilir miyiz? Bence Vodafone evet bir miktar yatırım yapıyor ama bunlar aşırı yetersiz. Bunun örneklerini yazılım, sistem sorunlarının yanı sıra dün akşamki şebeke çökmesinden de anlayabilirsiniz.

    Ve teknoloji konusunda yukarda kısaca bahsettim, sonuna kadar haklısınız. Elimizdeki serverleri kullanan Ortadoğu ülkesi bile çok azdır. Yeni serverler ile birlikte dediğiniz G Vectoring, G Fast gibi teknolojiler denenecek. Şirket herkes ADSL kullanırken ve 24 Mbps'i kullanan adam şükrederken neden bu teknolojilerler uğraşalım diye düşündüğü için hep geri kaldık, zaten ülkemiz teknoloji konusunda hep birkaç adım geriden takip ediyor.

    Ve herhangi bir şirketi savunma amacı gütmeden Türk Telekom'un kötü olmasının sebebi tekel olması, Arapların yönetmesi ve rakibi olmaması diyebiliriz.

    Sizi TT'u savunuyor gibi gösterme amacım olmadı. Türk Telekom'u sadece İstanbuldan ibaret görmeyin. Bir çok konuda İstanbul Türkiye şartlarından ayrılıyor. Büyükşehirler arasında İstanbul'a farklı bir bakış açısı var, cumhuriyet içinde bir cumhuriyet gibi şehir İstanbul. İBB bile kendi fiber networkunu kuruyor İstanbul'da. İstanbul'da kral olmaya çalışan çok. Fakat diğer birçok şehirde böyle bir durum yok, TT halen devlet şirketi sanılıyor. Ve evet diğer birçok şehirde devletin bütün imkanları TT 'un emrine amade.



    TT'un teknolojide batı ülkelerini referans alması gerekir. İlerleme,gelişme batıda veya uzakdoğuda. Ama bana ortadoğuyu referans alıyorum derseniz burada bir başarı aramam. Sonraki referans aşaması Afrika olacak herhalde derim.



    Vodafone'u kendi şartlarında değerlendirmek gerekir. Telsim'den kalan bitik altyapıyı alıp bu noktaya getirmeleri kolay bir iş değil. Şebekeyi sıfırdan yenilemek zorunda kaldılar. Yamalı bohça haline gelmişti şebeke. Tabloya göre uzunca bir zaman kar bile etmemiş. Kara geçtiği zamanlarda bile diğer operatörlerin çok gerisinde. 2015'te yine kar etmemiş. Bence Telsim enkazını devletin milletin sırtından almaları bile bir başarıdır. Yoksa 2 operatörle idare ediyor olurduk.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 27 Kasım 2016; 22:41:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.