Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1611. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
51.342
Cevap
244
Favori
4.013.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
68. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 16091610161116121613
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cormen kullanıcısına yanıt
    O konuda net bir bilgim yok, yani sürekli bir durum mu var yoksa anlık bir durum mu bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apsny A kullanıcısına yanıt
    Yani ne desem yalan olur ama doğru olma ihtimali de var. 3 senedir yatırımlarda gaza abandılar, hele şimdi şurada fiber homepass'ın %100'e yaklaşmasına çok az kaldı, şirketin de değeri yükselsin diye gazı kesmezler zannediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    İki kabin arasında hat olması lazım ya da sizin binadan yakındaki kabine hat gitmesi lazım.Çok zor yaptırmak en başta derdinizi izah edene kadar göbeğiniz çatlar. Maalesef pek olumlu konuşamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağlı bulunduğunuz ilçe/il/bölge müdürlüklerinden net bilgiyi öğrenebilirsiniz, buna alternatif olarak ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresinden de iletişime geçebilirsiniz ama tam net bilgi için müdürlükleri ziyaret etmeniz gerekir tabii planlama ile görüşmeniz lazım, müşteri ilişkileri ile değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Hocam tam sizi haberdar edecektim bakın diye, bir baktım siz yazmışsınız :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • think impossible T kullanıcısına yanıt
    Değişiyor o, bazen kendileri çekiyor, bazen kabloları size verip size çektiriyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Binada Nokia'nın cihazı kurulu. FTTB/Eth altyapı. Modem arayüzünde şu şekilde çıkıyor:



    CGN'de değilim. PPPoE'den de görünüyordur zaten. DHCP kısmının ise bina içerisindeki kurulu cihaz olduğunu düşünmekteyim çünkü WAN kısmında karşıma çıkıyor bu bilgi ekranı. O yüzden yorumlarınızı bekliyorum açıkçası neye ait olduğunu bilmiyorum. 10.183.86.31 benim modemimin IP adresi. 10.183.80.1 ise 2-3ms arası değer çıkıyor genelde.

    Bunun santral veya milleni cihazı olmadığını şu yüzden düşünüyorum, santralde kurulu olan milleni cihazına ve binadaki cihaza ping atarken upload yapıyorum. Milleni cihazına ulaşım sürem 200-250ms olurken diğer cihaza ulaşım sürem artmıyor bile, standart aynı kalıyor.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Port da değişti ancak durum hala aynı. FTTB/Eth altyapıda da tıpkı VDSL gibi 3ms alacağımı bilseydim FTTH için uğraşırdım veya VDSL'i kabul edip aylarca beklemezdim
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Üzüldüm hocam açıkçası. Umarım kısa zamanda çözerler. Veya SOL omurgasına geçtiğinizde bu cihazlara uğramıyorsanız taahhüt bitince milleni deneyin derim
  • Aman hocam 3ms'den kim ölmüş


  • Amam uhtemelen uğruyordumdur, konuya zamanında atılan belgede öyle gösteriyor. Aslında 2016 başında sanırım olması lazım elimde eski trace route testleri duruyor, her şey aynı erişim sürem 5 ms
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam ileride Vodafone veya diğer firmalar rekabeti arttırırsa daha uygun fiyatlarda sunabilirler.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Vodafone ile 90 MBps aldığım yerde 10 MBps alıyorum zorla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim fiber çekili gördüm tek dolap birisi gelmemiş 2 tane fiber olacak aynı da aktif edeceklermiş inşallah bu hafta gelir ise hemen aktif ederiz dediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 19 Kasım 2019; 6:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Neden yoğun kullanım mı oluyor ?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Tek band 20 kullanıyor Ozamanlar huawei y6 2018 verdi o telefon normal wi-fi bile 150 MBps bağlanıyordu 90 MBps görüyordum şimdi 5 MBps ile 20 MBps görüyorum artık vodafone hattım yok taşıdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k8s

    Milleni'deydim hocam. Oris'e geçmiştim, geri Milleni'ye geldim. Ben memnunum fazlasıyla. Statik IP ile denediniz mi?

    Bakan torpilli birkaç il dışında TT'nin TR altyapısı leş durumda. Pingler aşırı yüksek, saçma rotalarda size ülkeyi gezdirebiliyorlar. Kendi şehrim için örnek vereyim, TT ile SOL omurgası arasında İstanbul'a ulaşma süresinde tam 2 kat fark var. SOL omurgası çok daha iyi.

    CS GO için ise resmi sunucularda oynuyorum ben o yüzden yorum yapamam. Oris ile SOL omurgasında iken 40ms ile oynuyordum. Milleni Konya'da TT omurgası kullanıyor. Pinglerim 50ms'e çıktı o yüzden vie.valve.net için. Bu yıl başında SOL omurgasına alırlarsa eğer 40ms'in de altına iner diye umuyorum.

    Sivas ve Kütahya'da testler yaptım bence çok iyi. Milleni'ye geçiş uzadığında 6 mbit Turk Telekom kullanmıştım dediğim durumdan dolayı yani ilk bir kaç saniye hız kısıtına takılmamasından dolayı 6 mbit bile aşırı derecede tatmin etmişti.Aynı durumu Kütahya'da da test ettim.Tepkiler aşırı derecede iyi geldi.


    Milleniden de memnun değilim diyemem parasına göre çok güzel hizmeti var ama Turk Telekom bence hizmette ufak tefek dokunuşlar yapmış gibi.Tepkiler çok daha net.


    Milleni de dediğim gibi sunucuları üst üste yenileyemiyorum.Mesela dolu bir sunucuda boş sıra beklerken mecbur yenilemek zorundayım ama engel yiyorum.Milleni de sınırlı şartlarla bu hizmeti sürdürmek için mecbur demek ki buna.


    Sabit ip ile denedim 3. hoptaki pik aynen duruyordu ayrıca yurt dışı pinglerim de arttı maalesef.Ben de iptal ettim.Sadece geçilen cihaz sayısı azaldı belki buradan ufak bir fayda görmüşümdür emin değilim.


    Milleni her türlü trafiği İstanbul'dan aktarıyor.Aslında Ankara'dan falan aktarabilse süper olacak. Oris sanırım Ankara'dan aktarıyor aklımda Oris'i denek vardı iyi ki mesajınızı gördüm.2 sene daha maceraya girmem ben.


    Buyrun Kütahya'dan Bursa'ya bir ping.Daha iyisini verebilecek ISS var mı sanmam.


    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/504298/f352a7b6-ba09-4254-94fa-a1a5a86aecc8.jpeg





  • ecay kullanıcısına yanıt
    İlla ki bir yerlerde eksik kalacak hocam. Altyapının sahibi firma 150₺ isterken alternatif sağlayıcı 100₺'ye sunuyor aynı hızı. İlla ki bir yerlerden kısıyorlar. Oris'i de ping için deneyebilirsiniz belki. Ben öyle yaptım. En azından hızlı iptal ettiler. Cuma günü faks gönderdim pazartesi günü arayıp onay alıp iptal ettiler.

    Bir de Kütahya-Bursa çok yakın şehirler. Açıkçası ping çok kötü duruyor. 180KM mesafe için 8ms. Denizli'den Bursa'ya bağlantı izmir üzerinden yapılıyor, onda bile 8ms veriyor hat.



    Tek fark bu test veri merkezine ait.

    180km için 8ms. Benzer durum Konya için de var. 230km içim 10ms..




  • Ankara Batıkentten bir ev aldık resmen başımıza bela aldık fiberi geçtim, evde hiç alt yapı yok. İşin garibi bizden önceki kiracı TTnet kullanıyorduk diyor, eve bir kablo çekmişler. Ancak TTNETE aynısını söylüyuorum mümkün değil sizin evde internet kullanılamaz diyor deliricem vallahi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kamece

    Ankara Batıkentten bir ev aldık resmen başımıza bela aldık fiberi geçtim, evde hiç alt yapı yok. İşin garibi bizden önceki kiracı TTnet kullanıyorduk diyor, eve bir kablo çekmişler. Ancak TTNETE aynısını söylüyuorum mümkün değil sizin evde internet kullanılamaz diyor deliricem vallahi.
    ben mesutevlerdeyim vdsl 90mbit ve superonline fiber mevcut. bina yeniyse biraz uğraşacaksınız malesef.
  • 
Sayfa: önceki 16091610161116121613
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.