Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1393. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13911392139313941395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • crawlers kullanıcısına yanıt
    Hele başka bir şehirden. Valla ülkemdeki hayal gücüne gerçekten imreniyorum, daha Ankara-İstanbul arasında 1 hafta sabit RTT değerlerine sahip firma yok. Eğer bu IoT işinde ciddiler ise ilk önce IPv6'ya sonra da ülkedeki tüm omurga fiberlerin güzergahının değişmesi için çalışmaları gerekiyor. Zaten bu tip uzaktan ameliyat işlerinde gittiğim doktorlar da ihtimal verip güvenmiyor. Hele gittiğim nöroloji "daha altyapı yok diye internet alamıyorum ne uzaktan ameliyatı" dedi. MR sonuçlarımı ise Upload yoluyla değil, geçerken bırakarak daha hızlı yaptığıma göre bu söylenenlerin hepsi hayal ürünü.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    mmWave yani 24Ghz ve üstü bandlar kullanılmadan 10ms altına düşmek çok zor.
  • Doktor 5G ile ameliyat ederken oradan bir protokol geçecek jammer yüzünden yada dolu yağışı yüzünden hastayı kaybedecekler.
    Bunlar işin Pazarlama kısmı gerçekte profesyonel sistemler her zaman kablolu bağlıdır. Bağlı olmasa Kablosuz veri merkezleri kurulur.
    Turkcelin istanbulda attığı resimde speedtest sunucusunun Sakarya olması bir örnek.

    Kablosuz tüm bağlantıları geçelim forumda birçok kişi fiber olduğu halde ping (gecikmeden) şikayet ediyor. İşte bu büyük bir sorun.
  • cadde başında 65mbps alırken cadde sonunda 10 mbps alıyor diğer hattım :)

    altyapı standartları bu kadar değişikken uzaktan ameliyat falan hikaye
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    24 ghz kapsama alanı kaç metre ve 24 ghz verebilecek bir babayiğit operatör var mıdır hocam?

    Bence operatörler 700 mhz ve 3.5 ghz odaklanacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Frekanslar kırpılacağından 4G tarafında 200 Mbps görmek mümkün olmayacak ki bir daha. :)
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Zamanında markette çalışıyordum. Dandik bir modemle WiFi sinyali veriliyordu el terminalleri ve diğer bazı cihazlar için. Bir de 10/100 Mbit TP link desktop switch vardı. Sonrasında market Tesco Kipa'ya satıldı. Adamlar boyumdan yüksek bir kabin koydular depoya. Oradan da mağaza içindeki her cihaza CAT6 ya da 5 de olabilir kablo. Bizim desktop switchi çöpe fırlatmışlardır kesin. Koskoca Cisco idi sanırım switch ve bir sürü başka cihaz vardı kabinde. Üstünde de belki 50 tane vardır Ethernet kablosu çıkıp farklı yerlere gidiyordu. Tabi o ara işten ayrılmış olduğum için kabinin yanlış yere kurulduğunu çok geç gördüm. Kurulduğu yerde zaman zamam depoya su geliyordu ve su doluyordu orası. Kabini taşımaları gereken yeri gösterdim. Zaten tekerlekliydi altı, kolayca itirip, kabloları da kesip ekleyerek getirirler o tarada dedim. O dolapla ilgilenen eleman kabini oraya taşırsak 10 bin liralık kablo masrafı çıkar dedi. Bize kalsa dandik bir WiFi modem ve masaüstü switch ile tüm marketin işleyişini sağlıyorduk. Adamlar ise mini bir veri merkezi kurmuş kadar oldular mağaza içine. O zaman kablo bağlantıya ne kadar önem verildiğini anladım ve Ethernet kablolarından haz almaya başladım.

    Hatta bazen de Turk.net bağlantımız kopuyordu ve ilçe TT müdürlüğündeki Sami abi DSL test cihazının yanlış yerlerine kabloları takmaktan bağlantıyı çalıştıramıyordu. Merkezden gelip Turkcell'in bir Vınn cihazı ile şirketin VPN'e bağlayıp fiyatları vs. güncelliyorduk. Kullandığımız market yazılımı her şeyi sorgu ile gerçekleştirdiğinden ADSL üstünden 2 dakikada yapılan bir işlem, ping sürelerinin 3G bağlantıda fazlalığından dolayı yarım saati buluyordu belki. Her sorgu karşı tarafa iletiliyor, cevap alınıyor vs. her şeyi adım adım bekliyorduk.

    Bir de bir elektrik santralinde çalışan abi anlatmıştı. Santrale yetkili birileri gelmiş ziyarete. Jammerlar da peşinden. Santralin WiFi ağına bağlı sensörlerden etkilenenler olmuş. Neyse ki anormal bir durum yokmuş o esnada da, bir durum olsa sensörden veri alınmayınca kazan patladıktan sonra durumu anlardık diyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 7 Ağustos 2019; 0:19:29 >




  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom altyapımıza ortak olsun Turk Telekom'un altyapısını kullanalım bol bol demek istiyor. :D
  • Sosyal medya sitelerine akşam saatlerinden beri throttling uygulanıyor. Diğer web siteleri normal.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    zehirli olursa büyük sorun bizim burada kırsal alan olduğu için dolaplarda yılan çıkması bana normal geldi
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    vodafone ile avea nasıl band kullanacak ki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 7 Ağustos 2019; 1:51:19 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Kırpmasınlar hocam kırpan olursa bana gönderin hallederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu turuncu kabloları bizim binanın önündeki logar kabağının altından çıkartıp 100 metre aşağı götürdüler ama bizim binaya 3 senedir gelmedi ne yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 7 Ağustos 2019; 10:11:33 >
  • Arkadaşlar 5g gelirse mobil operatörler paketlerdeki interneti ne kadar artıracaklar bir bilgi var mı acaba.. Birde operatörler düşük hızda interneti neden bedava vermezler ki daha iyi olurdu... Misal 5mbps için bir frekans ayarlanıp sabitlense ve ücretsiz olsa ne güzel olurdu..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    kimse internet almaz ki o zamanlar millet google görse yeterli diyor bana google görse yetmiyor steam görse indirme görse yeterli derdim indirme yapar iken şöyle 200 MBps görmesi lazım 22MB\s yapması indirme o zamanlara olur bak
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    turkcell de tek başına yapmaz tüm ülkeye fiber turk telekom da aynı şekilde ortak altyapı şart uygunlar sağlanır ise yoksa olan kullanıcı oluyor her zaman turkcell fiber oranı %25 filan demiş hocam
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    20 MHz bant genişliğini 4G + 5G deyip onar onar bölünce bölünmemiş 4G performansını alırız anca o birleştirmeden. Ha pingler de tek 5G üstünden olmadığı için muhtemelen yüksek olacaktır. Şuanki testlerde de pinglerdeki sıkıntı upload 4G olarak yapılıyor birçok şebekede.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Nerede demiş? Yarıdan fazlası fibere bağlı diye biliyorum, hatta bu oran TT'den de yüksek olabilir. Tek kendi fiberini çekmiyor ki baz istasyonlarına. Benim ilçemde mesela en yakın SOL fiber güzergahı 20 kilometre falandır ki, o güzergah üstünden çalışma yapıp fiber çekmektense TT'den fiber çektiler. TT'den fiber her yerde çekebilirler. Mesele bu şekilde maliyetli olması. İstiyorlar ki ortak altyapı ile TT'den fiberi yine çeksinler, ama ucuza kullansınlar.

    Ha yapılmasın demiyorum, ortak bir çalışma ile her yere fiber yapılsın. Sadece Turkcell'in samimi olmadığını söylüyorum. Eskiden tekel iken diğer operatörlere baz istasyonu altyapısını paylaştırmayan şirket, şimdi her bülteninde ortak fiber diyor, komik geliyor hani.

    Farklı fiber altyapılar bir olumsuz durumda yedeklilik amacıyla da olmak zorunda. Bir altyapıda bir cihaz bozuldu diyelim, tamir edilene kadar tüm bölgenin iletişimi kesilmemeli. Hakkari'de yaşadığım dönemde beldedeki baz istasyonlarının hepsi Turk Telekom'un fiberini kullanıyordu. Yol çalışması ve göçükler vs. olduğunda bu fiber kopuyorodu. Bir daha 2G, 3G, DSL, askeriyenin fiberi vs. bütün bağlantılar kopuyordu. Bir tek Turkcell uydu ya da bir radyolink hattı üstünden iletişim sağlamaya çalışıyordu. Ortak altyapı da önemli de yedeklilik de önemli. Bir yeri çökünce her tarafı işlevsiz kalacak şekilde yapılmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 7 Ağustos 2019; 14:38:27 >




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    afyon merkez de 3 tane fiber şebeke var

    vodafone supernet 4G için çekildi
    superoline 4G için kullanıyor baya fiber çektiler baya kazı yaptılar masraf fazla olmuştur
    turk telekom sonra 4G için ve baz için bir dunya fiber yaptı eve kadar fiber yapmayan turk telekom her yere fiber yaptı il merkez geçen gördüm bazı sokaklarda 3 tane Tip 7 Tip 5 vs dolu ilçeler de aynı çalışma yok rekabet yok çünkü

    en iyi örnek netspeed 2018 yılından beri afyon da yok hocam bu işe ne dersiniz ?
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam.

    Ortak altyapı işi bitmiştir. "Türk Modeli" paylaşım mevzuatı şuan için en adil çözümdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 7 Ağustos 2019; 15:35:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13911392139313941395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.