Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51.254
Cevap
243
Favori
4.010.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13761377137813791380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara-İstanbul için bir şey diyemem. Ancak Konya için konuşacak olursam İstanbul'a erişim sürem TT omurgası ile 21ms. TT kullansam da Milleni kullansam da 21ms. Ancak Superonline tarafında 10ms. Millenicom'un İstanbul'daki cihazından benim Konya'daki cihaza Superonline omurgası ile erişimi 10ms. Benim Konya'dan İstanbul'daki Millenicom cihazına TT omurgası ile erişimim 21ms.
  • Süperonline'nin omurgası çok iyi hocam mesela türk telekom'da 30 ms aldığım yerde 10-17 ms arası alıyorum.

    Süperonline bir geliştirse kendisini çok güzel hizmet sağlar tabiki de pahalı.
  • hoydaaaa H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim her zaman ben ve değerli bilgili arkadaşlarımız size yardımcı olurlar iyi geceler.
  • Hem yurt içi olsun hem yurt dışı çıkışları çok iyi hocam mesela almanya'ya sadece telia üzerinden bağlantı kuruyor ve bu ciddi ping yükselmesinin ve dalgalanmasının önüne geçiyor.

    TT'de ntt veya farklı firmalardan el değiştiriyor buda kullanıcı için sıkıntılı bir durum.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 bina yanımıza yeni bir bina yapıldı. 3 katlı ve toplam 3 daireli küçük bir apartman. Geçen yıl asfalt yapmışlar bizim buraya (Asfalt yol demeye bin şahit) o yüzden belediye doğalgaz çekilmesine izin vermedi. 1 yıl boyunca uğraştılar çektirebilmek için daha geçenlerde hallettiler de daireleri sattı müteahhit. Temel ihtiyaçlara bile izin vermiyorlar yaptıkları dandik asfalt bozması şeyi bahane ederek.
  • bu kurum ile bu iş yürümez,adam 2 bakır kablodan halen 24 mbps vdsl satıyor,mahalle santrallerinden evlere giden kablolar en az 100 mbit cat5 olmadan bu işler doğru çalışmaz.

    bir sürü sorun yaşayan insan var,zerre yatırım yok.20 senedir teknik servisle uğraşıyorum.

    ttnet hatları vodafone tarafından bile kullanıldı,kızan başka bir taşerona geçiyor bilmiyor ki gene aynı tas aynı hamam,vatandaş bilgi sahibi değil saçma sapan eski bina içi kabloları düzeltilmiyor,bir sürü çöpe atılan para,yok turknet yok superonline derken insanların paraları hiç edildi.

    akıllı binalarda yaşayanların bile altyapıları yeni olmasına rağmen hizmet veren zihniyet kötü olunca ne yaparsanız yapın nafile.

    bu ttnet denen mekanizma bütün evlere en az cat5 kablo çekmeden bu işler yürümez,ya da telefonu bu işten ayıracaksın ama kime anlatıyoruz.

    almayacaksın ttnet,cep telefonundan internet kullanacaksın bak ne oluyor,BUNU YAPABİLECEK BİR TOPLUMMUYUZ, HAYIR...

    SONUÇ; olanla idare edeceksin ne desen nafile,ülkede tek bir İSS TTNET olursa olacağı budur,olsun bakalım ttnet den bağımsız en az 2 şirket daha bak ne oluyor,lisans vermiyorlar.kimse boşuna kendini üzmesin milyon satır yazı yazsak bile kimsenin umurunda değil.

    vikipedia yasak olan bir ülkede ne bekliyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGP970OB -- 1 Ağustos 2019; 1:55:53 >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Aslında omurga tarafında TT'den daha ucuz olabilirler. Zira en büyük 4 alternatif sağlayıcı Turknet-Millenicom-Netspeed-Oris arasından Millenicom ve Oris Telekom Superonline omurgasını kullanıyor. Turknet zaten kendi omurga tarzı networkü ile sürünüyor. Büyük sağlayıcılar Vodafone-Türksat ise ikisi de Superonline omurgasını kullanıyor. Türksat bazı yerlerde TT omurgasına geçmeye başladı. Ancak hala %70 civarı Superonline omurgasında.
  • Para talep ediyorlar o eski asfaltın parasını da talep ediyorlar belediyeler bence çok ciddi bir denetime girmesi lazım dediğim dedik öttürdüğüm düdük olmaması lazım borçları çok büyük firmaların borçlarını geçti halen nasıl ödeyecekler hayretle şaşırıyorum.

    Kendilerini İstanbul gibi görüyorlar ya anlamıyorum bu belediyeleri.
  • LGP970OB kullanıcısına yanıt
    Bir çok değindiğiniz konuda haklısınız ama mobilde 2 gb internete 30-40 TL gibi ütopik rakamlar isteyenler var bunun yerinde 5G yaygınlaşırsa Uygun fiyata kablosuz olarak iletişim sağlanabilir tek çözüm ve rakip bu olur diye düşünüyorum bu saatten sonra zaten fiber çekmek çoğu firma istemiyor Türkcell ve Vodafone çektiği fiber Telekomun yanına yaklaşamaz tek telekom uğraşıyor 5G geldikten sonra yatırımları durdurabilir.
  • Ben halen Türksat'ın sadece Türk Telekom omurgasını kullanıyor sanıyordum sanırsam OAŞ'dan sonra bu şekilde karar almış olabilirler.

    Türknet'in omurgası kurumsal firmalarına anca yetiyordur diye düşünüyorum bu kadar rezalet olamaz.

    Türkcell kendi mobil tarafınıda katmalısınız yeri geldiğinde vodafone'de kullanıyordur.

    Ciddi bir trafik demek oluyor buna bağlı olarak Türkcell yurt dışındaki firmalara trafik ücretleri ödüyor.

    Türk Telekom pop noktalarını ve yurt dışına çıkış noktalarını arttırdıkça iyi bir hal alır yoksa adam 3-5 lokasyon gezdikten sonra çıktıktan sonra napayım böyle interneti pinge ekstra 20-30 ms yük ekleniyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız tek sağlayıcı kullanması kötü bir şey. TT'nin çok büyük imkanı var. Avrupa'da bir çok şehirde POP noktaları var. Tek yapmaları gereken düzgün yönlendirmek. Amsterdam'da POP noktası varken Amsterdam'daki sunucuya Milano üzerinden bağlanırsam bu POP noktalarının bir amacı ve anlamı kalmıyor. NTT ile peeringi olmayıp Telia ile olan bir sunucuya erişirken NTT kullanıldığında bir anlamı kalmıyor bu kadar büyük ağ kurmanın.
    Bir NTT'dir tutturmuşlar gidiyor. Ben 2-3 büyük taşıyıcı kullanılması yerine irili ufaklı bir çok sağlayıcı kullanılması taraftarıyım. Hem milyonlarca lira giderden kurtaracaktır hem de her kesimden müşteriyi memnun edecektir.
    Çok POP noktalı ağ modeline en büyük takip edilebilir örneklerden birisi OVH'nin kurduğu networkdür. http://weathermap.ovh.net/
    Erişim süreleri çoğu zaman diğer DC'lerden daha iyi olur.




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam Sony'nin zamaında bir açıklaması vardı o zamanmlar tüketici elektroniği için kablosuz elektrik muhabbetleri dönüyordu. Bir televizyonu 50cm mesafeden çalıştırabilmişlerdi kablosuz elektrik ileterek.
  • Ben yayın yapmaya başlamak istiyorum.
    Fakat oturduğum yerde altyapı yok. Adsl 14mb civarı veriyorlar en fazla.
    Fiber hat cektirmek imkansız mı?

    Yani amacim iki dakika hizli indirsin değil. Bu bir ihtiyaç. Yayin yapmam için guzel bir hizmet almam gerekiyor.

    Bir oneriniz var mi acaba?

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nzavus

    Ben yayın yapmaya başlamak istiyorum.
    Fakat oturduğum yerde altyapı yok. Adsl 14mb civarı veriyorlar en fazla.
    Fiber hat cektirmek imkansız mı?

    Yani amacim iki dakika hizli indirsin değil. Bu bir ihtiyaç. Yayin yapmam için guzel bir hizmet almam gerekiyor.

    Bir oneriniz var mi acaba?

    Şimdiden teşekkürler.
    Evi değiştirmeniz lazım. Değişmeden önce yeni evin altyapısını kontrol edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğimiz üzere millenicom EWE Energy A.G. firmasının Socar tarafından satın alınmasıyla beraber bir takım yenilikler olacak gibi.Socar Fiber şirketi 1850 km'lik yurtiçi şebeke kuracak.Şebeke Yunanistan sınırında sonlanacak.Kurulumların bitmesiyle belki millenicom'a özgü bir altyapı oluşturulabilir.Birde yurtdışı pop noktaları ile ilgili adam gibi anlaşmalar yapılırsa millenicom yeni bir abone kitlesine ulaşabilir.Ayrıca ben Socar Fiber sitesinden bir takım bilgilere ulaştım.Bu konu hakkında bilgisi,görüşü olan paylaşabilirse çok iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilaydying -- 1 Ağustos 2019; 2:58:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yayın için upload hızı lazım fiber de bile upload hızları 3-4 megabit oda en yüksek paketleri alırsanız.. Fiber için müraacat edin 3-4 servis saglayıcıya birden sosyal medyadan ve mail yoluyla - gidin resmi ofislerinden dilekçe doldurun heryerden kompak şekilde müracaat edin elbet bi cevap verirler...

    Ben 1 yıl da her ay bu şekilde yaptım bütün hepsi dediler fiber çok zor gelmesi... adsl arızalandı gelen adamlara fiber getirin gelirmi gelmez diyip saldılar... Bir gün yine standart müracaatları yaptım ve ekip yönlendirdiler geldi inceledi hmm dedi fibere dönüşüm de var dedi yaparız ama dedim 3-5 ay sürer bi bekliyelim dedi haber vericem ben size.. 1 hafta sonra aradı kablo çektiler fiber 80 metre den falan filen fiber gelmez dediler getirdiler :)))
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Bu mümkün değil: (

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Benim bulunduğum ev biraz tepede. Fibere 450/500 mt uzakta diyebilirim. Ayrica bulunduğum yerde 5 ev var. Yani daha önce konuştuğumda imkansız demişlerdi.
    Gecen de turknetten mail geldi. Altyapi çalışması var diye. Bu yüzden internet kesintisi olabilir filan ysziyordu.
    İlk önce sevindim. Sonra mevcut altyapiyi duzeltirler diye düşündüm. Sanırım öyle oldu çünkü bir farkini da göremedim:'(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Türk Telekom hisseleri açılıştan itibaren sadece 15 dakika içerisinde 7 kuruş değer kaybetti. Şirketin değeri resmen dondurma gibi eriyor şuan.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 1 Ağustos 2019; 10:20:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz karışık çıktı burası

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 13761377137813791380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.