Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1376. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: empire1530 , davidoff26 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.321
Cevap
244
Favori
4.012.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13741375137613771378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Orman konusu açan arkadaş sormuş ta orada ;

    Yani sadece donanımhaber yazılır diye düşünüyorum belki yasal olmayan halde içine tabela koyarlar.

    10. hatıra ormanı olabilmesi için kaç fidan dikilmesi gerekiyor?
    c. "Bedelli tesis edilen hatıra ormanı ağaçlandırmalarında, sahaya tanıtım tabelası konulabilmesi ve isim hakkı verilebilmesi için gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları adına en az 2.000 (iki bin) tüm tüzel kişilikler adına en az 10.000 (on bin) adet fidan dikilir" Ekşi Sözlükte 2000 fidan yazıyordu. eğer donanım haber tüzel kişilik ise 10.000 fidan gerekli.

    9. tabelaya nicklerimiz yazılacak mı?
    c. hayır, yazılmayacak.
  • Buzmavili kullanıcısına yanıt
    120 dairelik bir yere nasıl fiber altyapı getirmezler halen şaşarım.

    Eğer yakınınızda Türksat'ın fiberi geçiyorsa hemen gidin başvurun kaliteli hizmete merhaba dersiniz nerede oturuyorsunuz il veya ilçe olarak.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    uzakmış hocam da izin filan alınması gerekiyordu hayırlısı olsun
  • Değerli arkadaşlarım 1 aylık tatile çıkıyorum şehir dışı seyahatimden dolayı gideceğim yerde internetin çekmeme gibi bi durumu olabilir mümkün mertebe mesajlarınıza bakıcam ilgilenmeye çalışıcam 1 eylüle kadar idare edin mesajlarını atladıklarım unuttuklarım olursa şimdiden özür dilerim hatırlatma yapsınlar..


    Kalın sağlıcakla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Belediyelere dokunmak zor hocam ama mesela İnterneti temel ihtiyaç olarak belirleyebilirlerse hani elektrik , su , doğalgaz gibi bu altyapıya belediye sesini çıkaramıyor tabi izinler alınıyor ama uğraştırmıyorlar.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    İnşallah 5G gelir ama benim kafama takılan sorun şu olacak modem değiştirecekler mi yoksa bu şekilde devam mı ettirecekler sonuçta 4.5G paketine üye oldum 5G orada yer alıyor bilemiyorum ne yapacak ileride türkcell göreceğiz.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    hocam benim modem algılamıyor avea hat deneyin varsa

    hayırlı geceler

    konu ile hiç alakası yok böyle bir bilgisayar iş için yeterli olur mu ?
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-4-cekirdek-islemcili-cep-telefonu-takasli-697433543/detay/
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bana yakın gidip görebilirim ama şile uzak ancak tatile arada gidiyorum arada fotoğraf çektiririm yerdeki çöpleri felan toplarım ne yapalım.Şu olay bir netleşsin bir detaylar belli olsun o zaman adım atarız.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Ben tatilimi yaptım 1 ay boyunca umarım güzel yerlere gidip tatilinizi yaparsınız.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    hocam kazasız belasız iyi bir tatil dilerim
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    İşten kastınız nedir acaba internette gezersiniz işte o kadar diyeyim.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de gördüm o kısmı. Zaten muhtemelen koyduramayız. Böyle bir istekte bulunmak için bile yine bayağı bir kişi olmamız lazım.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı tatiller hocam.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    ZAten hocam genel olarak bir zihniyetin değişesi lazım insanlarımız internet hakkındaki. Düşünsenize hocam elektrik idaresi bazı evlere port yok diye elektrik bağlamıyor, bazı evlere 60-70Volt elektrik gidiyor ancak nasıl bir tepki olurdu. EEE internette öyle bir durum var, ancak tepki ne düzeyde.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    smart0201 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler değerli arkadaşlarım.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Ya orayı bana bırakın hocam şimdi bu proje tamamlansın tabela felan koyulsun belirli bir süre sonra giderim tabela koyarım kim ne diyecek bu bölüm fiber optiğe ulaşamayan değerli üyelere gelsin yanında Kahrolsun İSS'ler hepiniz aynısınız yazarız tabi şakasına söylüyorum
  • harce74 kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı sorunu yaşadım. Altyapı aktifleşti, o gün Millenicom'a başvuru yaptım. Devamında ise altyapımı pasif duruma aldılar. ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine "Türk Telekom'a abone olmak istediğimi ancak fiber altyapı yapılmasına rağmen pasif durumda olduğunu, o yüzden abonelik yapamadığımı ve aktifleştirmelerini istediğimi" belirttim. 1 Gün sonra arandım ve o gün akşam altyapım aktifleşti. Tekrar Millenicom başvurusu yaptım ve sorunsuz bağlattım. 2 aydır da sorunsuz tam hız kullanıyorum.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Aslında biraz farklı şeyler diyebilirim açıkçası hocam düşük volt giderse cihazlar çöp olur buda elektrik şirketlerinin işine gelmez dava açılır ve bir çok cihazın ücretini ödemek zorunda kalırlar.

    Port yok deme şansları yok burası Türkiye elektrik dağıtım müdürü kaçacak yer arar.Ayrıca Elektrik faturalarının sabit geldiğini gördünüz mü yada zarar ettiklerini ne kadar kullanırsan o kadar gelir ve onlarda mesela şu yok 100 volt ürettik sadece bu mahallede 100 volt olacak deme şansları yok ki 100 volt nerede ihtiyaç varsa orası kullanıyor ama internette mahallede 1 tane Tip7 kabin 10 G/bit altyapı gücü var diyelim bunu kime vereceksiniz Tip7 kabine yakın olması lazım , paketini yükseltmesi lazım , bina içi kablosunun kaliteli ve modeminin desteklemesi lazım gibi ters ilişki mevcut.

    Elektrik hem kazançlı bir sektör hemde kolay dağıtım yapabiliyorsunuz.

    Buz dolabına sana 240 volt fazla 100 volt vereyim diyemez




  • Umarım yardımcı olursunuz. Bıktım şu telekomdan.

    İzmir çiğli evka 2 de oturuyorum. Mak mühendisiyim ve home office çalışıyorum. Proje hazırlıyorum evden.

    Burada tüm evler müstakil olduğundan dolayı fiber internet alamıyoruz. Cimere yazdım, btk şikayete yönlendirdiler. Btk ya yazdım henüz cevap gelmedi. Konuyu muhtara söyledim. O da benim gibi talepler geldiğini ve dilekçe ile başvuru yaptığını beklemede olduğunu söyledi.

    Bu arada geçen sene sokakta boru çalışması esnasında çalışanşara ne olduğunu sorduğumda fiber vs gibi kablolalamalar için hazırlık dedi. Yani kablolama için altyapı hazır anladığım kadarıyla. Buraya kadar işin birinci kısmı. Burada bekleyeceğim herhalde yada yapabileceğim başka bir şey var mıdır?

    İkinci konu ise adsl alıyoruz. Paket alt yapıdan dolayı 16mbps ye kadar. Ama aldığım hız max 7. Çoğumluklla 5lerde dolanıyor. Çalıştığım şirketteki qnap a bağlanıyorum ve büyük dosya transferleri sıkıntı. Aynı zamanda film maç vs de aynı şekilde. Üstelik bu boktan hıza her ay 80küsür para veriyorum.

    Telekoma defalarca arıza kaydı bıraktım. En son dün teknik ekiple görüşmek istiyorum diye ısrar ettim. Zira bir komşum aynı şekiilde 4-5 mbps hızla bağlanırken dağıtım kutusuna gelen hızda problem old görülmüş.artık ne yaptılar ise o günden beri 12-15 ile hız alabiliyormu. Arıza kaydı yaptırıken bu şekilde özellikle geliş hızının kontrolünü istediğimi söyledim .sonuç aynı..bir de utanmadan taktik şu: mesaj geliyor tele. Arıza kaydınız ile ilgili size ulaşamadık (yalan) probleminiz falan filan.

    Gerçekten usandırdılar. 10 liralık nete.85 lira para bayılıyorum.

    Bir de bana komik geldi, geçen haftaki arıza kaydımds şunu söylemiş ekip, modem devamlı açık bırakıyormuşum, 2 günde 1 modemi kapatmam lazımmış. Gece wireless dan az etkilenmek için modemin elektriği ayarlı prize takılı. Her gece 2de kapanır sabah 9da açılır. Bunu söyleyince ses seda yok.

    Konumun yeri burası mı bilemiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim. Hem fiber konusunda hem de fiber gelinceye kadar bı konuda.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türk Telekom çalışanlarından kaynaklanıyor sisteme girmeye bile üşeniyorlar anlamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 13741375137613771378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.