Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    OAŞ durumu aslında tek sıkıntı il ilçe altyapı kazıları , belediye izinleri yada Türk Telekomun engellemesi ssdece bu sebepler yok Türksat ile ortaklaşa girdikleri iş sıkıntılı işliyor zira 2 sağlayıcının sitemleri farklı bunu değiştirmeye çalışıyorlar.
    Ayrıca bu olayın son kullanıcıya yansıyacağını pek sanmıyorum bu bir sadece mobil olarak yayılma diyebiliriz.
    Ev kullanıcısı bence pek ümitlenmesin derim.OAŞ devlet desteklemedik ve arkasında durmadık sürece sadece veri merkezleri yada operatörler arasında ortak çıkarlar ile devam edecektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Haklısınız ama OAŞ'ın ne yazık ki ben mobili kurtarmak amacıyla kurulduğunu düşünüyorum zaten OAŞ'ın faaliyete geçebilmesi dahi şaşkınlık verici opacaktır n yazık ki pek ömürli olacağını sanmıyorum OAŞ'ın.

    OAŞ'nin belkemiğini Turkcell, Vodafone ve Türksat oluşturuyor şimdiki durumda. Yani ana yüklenici bu 3 firma olacak. Diğer alternatif işletmeciler Telkoder çatısı altında bu işe girecekler. Mobil operatörler 4.5G ile fiber altyapıda Türk Telekom'un gerisinde kalmalarının ileride sorun oluşturacağını iyiden iyiye gördüler artık. Bu saatten sonra OAŞ projesi gerçekleşmese bile bu fiber yatırımın kaçınılmaz olduğunun farkına vardılar. Burda işi ivmelendiren Turkcell'in fikir değiştirip ortak altyapıdan yana taraf olması. Turkcell genelde ortak işlere pek yanaşan bir firma değildir. Fakat fiber yatırımda zaman kaybetmenin maliyeti, fiber yatırımı yapmanın maliyetini geçmeye başladığını anladığından ortak projeye evet dediler mecburen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar bu superonline veya türk telekom veya uydunet bunların 3 ü neden aynı bölgeye bazen fiber götürüyorlar ? bizi düşünen yokmu adamlarin binasinda 3 iss de var afra tafra yapiyor hangisine geçsem diye ftth kullanıyor bide şaka gibiler ne diyim
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam OAŞ'a Türk Telekom'u dahil etmek istemelerinden bence asıl niyet belli idi zaten VAE ile yeterince yatırımsız para kazanılabiliyorken böyle olursa port ücreti vs.de kalkınca bu iş sırta binme durumuna dönüyor takdir edersiniz ki. Ben mevcut durumda (eğer OAŞ faaliyete girerse) OAŞ içinde en yüksek fiber miktarı bulunan Turkcell'in sırtına binmek isteyeceklerini düşünüyorum bu da Turkcell'in tabi hiç işine gelmez ve OAŞ dağılabilir bence. Açıkcası bu endişeyi duymamın sebebi özellikle Vodafone'nun 750 km gibi şaka gibi bir fiber miktarına sahip olması (ki bilmeyenler için [hocam size demiyorum yanlış anlama olmasın] bu miktar Türk Telekom'un herhanhi bir şehirde görebileceğeniz fiber miktarından dahi az daha adamlar iki metropolu birleştiremiyor. Kaldı ki aslında ülkemiz açısındanda Türk Telekom'un fiber altyapısı az bir miktar) tabi 10 senedir zerre suya sabona dokunmayan bir şirketin yatırım yapacağını düşünemk bana biraz zor geliyor. Öte yandan yapılan açıklamalar da endişlenmeme yol açtı diyelebilirim. Zira 100 bin km hedef koydular (o da net değil bir TT'nin seviyesine ulaşacağız dediler [de ne zamanki miktar8na göre]). Benzer süre zarfında (tamamen bilmediğim için ayrıca da yanlış anlamara sebebiyet vermemek için miktar yazmıyorum) Türk Telekom'un çok daha fazla fiber planları mevcut (plan demekte tam doğrundeğil ama hedef demek daha doğru olacaktır). Yani buradaki amaç özellikle de Turkcell'in mobilde "bir numara" imajının korun!ası ve Vodafone'un LTE ile düştüğü durum göz önune alınırsa çok büyük ihtimalle asıl amacın mobik olduğu belli oluyor bana kalırsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 gün önce aydın da da döşüyorlardı. Tam da dükkanımın önündeydi. Bana fatih projesi için ayrı hat çektiklerini söylediler. Bir ara sevinmiştim fiber kabloyu görünce ama şans işte biber internete devam
  • yerde türk telekom diye logar kabağı varsa bu fiber midir kesin olarak? hiber falan olma ihtimali var mı?
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    bu videoları attığınız için teşekkürler. Ayriyetten izledikten sonra türk telekoma olan düşmanlığım 2 kat arttı. ölselerde kurtulsak
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Mobil operatörlerin kaygıları olmasaydı bu iş başlamazdı. OAŞ'de birinci hedef baz istasyonların fiber transmisyonlarını güvence altına almak. Nasıl ki TT her şehire, kazaya, beldeye, kasabaya kadar fiberi ulaştırabiliyor. Aynısını OAŞ ile gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yani TT'a alternatif bir ulusal network kurulması hedef. Tabi şu an şirket yapısı tam açıklanmadı, çok varsayımda bulunmak doğru olmayabilir.



    Vodafone'un TEİAŞ ihalesinden aldığı bir fiber şebeke var. O kısım 750km'den büyüktür diye düşünüyorum. Aynı zamanda Turkcell 'inde BOTAŞ ihalesinden aldığı fiber altyapı var. Muhtemelen OAŞ ile bu altyapılar içinde mükerrer yatırımlar bitecek. Yani lokasyon olarak Vodafone'un fiberi olduğu yerde Turkcell'in yoksa, Turkcell mükerrer yatırım yapmayacak. Birbirlerinin networkunu kullanacaklar. İkisininde networkunun olmadığı TT'ye muhtaç oldukları yerlerede OAŞ ile yeni fiber yatırımı beraber yapacaklarını düşünüyorum. Mesela bulunduğum şehirde BOTAŞ fiberinin ulaştığı bir Turkcell baz istasyonu var. Bu baz istasyonu bir çok baz istasyonuna çok sayıda radyo-linklerle bağlı. Yani bir anlamda şehirdeki diğer baz istasyonların fiber transmisyonu bu baz istasyon üzerinden sağlanıyor. Genel olarak mobil operatörlerin yapmak istedikleri ilk etapta bu. Her bazda kendi şebeleri üzerinden bu imkana sahip olmak istiyorlar.



    Hanelere ulaştırılacak fiber OAŞ kapsamında olacakmı çok emin değilim. Mesela Turkcell yakın zamanda kendi fiber şebekesini Millenicom firmasına anlaşma yaparak kullanma hakkı verdi. Hane tarafındaki fiberi paylaşımı OAŞ dışında kalma ihtimali var.



    Vodafone TEİAŞ ihalesi sonrası bir fiber haritası nette. Gökhan Öğüt'ün arkasındaki resim de 750km rakamından çok uzun olduğu belliki bu resim 3 sene öncesinden kalma. Arada fiber yatırımı kesinlikle yapıyorlar.





    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

    bu videoları attığınız için teşekkürler. Ayriyetten izledikten sonra türk telekoma olan düşmanlığım 2 kat arttı. ölselerde kurtulsak


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam ttnet dns değiştirmişler haberiniz var mı ?TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    hocam bizim 1 km metre aşağıda karayolları var geçense ve ondan önceki sene fiber kablo çektiler kablo renk mavi olması lazım tanık orada çalışmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 21 Kasım 2016; 13:27:32 >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Vodafone fiber yatırımı yapıyor, fakat bu yatırımlar genelde şehirlerarası olduğundan fazla dikkat çekmeyebiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Zaten elde olan DNS'ler herhangi bir değişiklik yok eskiside çalışıyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam önceden 195.175.39.39 195.175.39.40 diyorum o yüzden merak etdim hocam bazen modem ıp almıyor müşter hizmetlerini arayınca düzelir oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 21 Kasım 2016; 14:59:56 >
  • Geçtiğimiz ay ping sorunum vardı. Son günlerde bu sorun düzeldi ve avrupa sunucularından 46-60 ping almaya başladım. Umarım daha iyi çalışmalar yaparlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Modem IP alamaması eldeki IP'lerin tükenmesinden kaynaklı. DNS ile herhangi bir alakası yok.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Vodafone fiber yatırımı yapıyorda neden Türk Telekom'un en fazla hat kiralayan müşterisi? Türk Telekom'dan en fazla hat kiralayan sağlayıcı önceden Türknet'ti şimdi Vodafone oldu. Yani Vodafone yatırım yapıyor, İstanbul'da 2 bölgede mesela rakibimiz ancak o kadar az miktarda ki hiç yapmıyor diyebiliriz.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam tamdır genelde online oyunlarda oluyor ceza alıyorum hocam clash of clans ks yaparken internet kesildi modem e bakıyorum normal müşter hizmetler modem ıp almıyor filan dedi sonra işlem yaptılar düzeldi hocam benim modem hep açık kalıyor 7 gun veya 14 gun filan kapatımıyorum bişey olur mu değil mi ?
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Yok herhangi birşey olmaz. Zaten kimse modemini kapatmıyordur.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.