Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1022. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51.323
Cevap
244
Favori
4.012.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10201021102210231024
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • msdos34 M kullanıcısına yanıt
    Keşke öyle dediğiniz gibi basit Istanbul-IX, Ankara-IX deyip geçseler ama tarihi şahsiyetlerin isimlerini koyma düşüncesi var. Zaten bu IXP eğer kurulursa 1-0 geride başlayacak. Default olarak DPI kontrolünün açık durumda olmasının zorunlu tutulduğu bir IX'e uluslararası bir şirketin katılmasını beklemek çok tuhaf. Ve dediğiniz gibi genelde devletler bu işe karışmaz, eninde sonunda büyük firmalar bu arabağlantı-peer sorunlarını çözerler ki öyle de oldu diyebilir. TT-Turkcell'in artık 4 noktada peering'i var, TT'nin Turkcell'in Gebze, Kartal ve Temelli DC'lerine direk hattı var. Turkcell'in de TT'nin Gayrettepe, Ulus, Ümitköy, Acıbadem DC'lerine direk hatları var. Türk Telekom, hiçbir yararı olmadığı halde De-Cix İstanbul'a katıldı ve küçük ISS'lerden trafik kabul etmeye başladı. Turkcell ve Vodafone en başından beri zaten De-Cix İstanbul'da var. Yurtdışı firmalar gelmiyor, artık bunun sebebinin ISS'ler olmadığı anlaşılmış olması gerekiyor. Adamların belli prosedürleri var en büyük örneği Facebook, açık açık biz devletin payının olduğu firmalardan hat kiralamıyoruz diyor. Bir tek Çin için istisna yapmışlar ama Çin'de Pekin Belediyesi'nin çıkıp ISS firması kurduğunu zannetmiyorum. Turkcell'in de o kadar geniş yurtdışı çıkış kapasitesi yok trafiklerini İstanbul'da devrediyorlar. Sorun bağımsız Tier 1 taşıyıcı tek firma Telecom Italia. Onlarında hattı Akdeniz'den dolaşıyor, karasal hat için belediyeye neredeyse yalvarıp 1 yılda ancak sonuç aldılar. TATA ve GTT'nin bağımsız hattı var ama hattın ucu Turkcell'in elinde.

    Ve şirketlerimiz bağımsız değil. Sözde özel olsa da Telekom operatörlerimiz devlet kontrolü altında. Operatörlerimiz ne kadar bağımsız bunu Suriye'den gördük yakında yine göreceğiz. Suriye'de devlet altyapıyı iyileştirmek için bütçe ayırmış mutlaka yeni yurtdışı çıkışı yapacaklar azıcık ticaret düşünen istisnasız her operatör bunu bir fırsat olarak görür. Suriye'nin en düşmanları dahil bunun için yarış yapacak biz ne yapacağız belli değil. Operatörlerin bir noktada bağımsız olması gerekiyor İran'da Telekomünikasyon firması devlete ait ama TIC'ın Saudi Telecom, BAE'li Etisalat, Gulf operatörleriyle yeni anlaşmalar yapıyorlar.




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Tarihi kişilerin isimlerini koyacaklarsa yine iyi 15 temmuz internet değişim noktası yapacaklar diye korkmadım değil
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Telecom İtalia karasal hat için izin alabildin yani.Güzergah olarak bir bilginiz var mı?Yunanistan veya Bulgaristan'a mı çekecekler hattı.Herkes Bulgaristan'a çeker ama Telecom İtalia'nın Yunanistan da yatırımları olduğu için belki Yunanistan!a karasal hat düşünmüş olabilirler.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Telekom ve turkcell bir şekilde birbirleriyle peering yapacaktır ama küçük iss lerle open peering yapmak istemiyorlar sonuçta iyi para yapıyorlar o sektörden.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom ve Turkcell artık tam peering'e geçtiler. İki firmanında IP'leri için lokal anons IBGP kullanıyorlar. Turkcell IP'lerine traceroute çekip görebilirsiniz. Daha küçük firmalarla open peering olur mu? TT zaten mecbur kalır da Turkcell mecbur değil, zaten adamların şartları ağır olsa da bir peering policy'si var. Turkcell'in peering policy şartları ağır diye kızabilir miyiz? Bence hayır, adamlarım tüm şebekesini en verimli şekilde kullanmak istemesi gayet normal. Bu şekilde Turkcell şebekesinde sorun çıkmıyor, TT'de adam yoldan bulduğu routeri getiriyor problem çıkınca al başına dert.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bunu nasıl anlatabilirim hocam anlamamakla ısrar ediyorlarda bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • Evet almışlar ama hattın güzergahını bilmiyorum belki LGR9 arkadaşımız biliyordur. Yunanistan için TT ve OteGlobe yeni bir minimum latency rota açacaklar. O yüzden Telecom Italia minimum latency olarak Bulgaristan'ı seçebilir. Telecom Italia, zaten Yunanistan'dan para kazansa MedNautilus'da onların tarafını eski bırakıp Türkiye tarafını yenilemezdi. Ama sadece tahmin net bilgim yok.
  • Cihaz gecikmelerini atlamışsınız 0.5 ms'de oradan katın 1 ms de oradan katın Konya-Ankara 2 ms olması beklenir.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam speedtest sunucularına denedim hala amsterdam gtt üzerinden ulaşıyor turkcell sunucularına, birde telekom peering i alternatiflere yeter zaten turkcell olmasada olur
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin Turkcell trafiği bazı noktalarda TT'yi yakaladı. Türknet'in TV Plus trafiği 20 Gbps seviyelerine ulaşmış. Sansür sistemimiz sağolsun iki operatöründe lokal ASN'si var. Sadece AS34984 peer to peer AS9121 yapmış olabilirler. En bariz örnek Hepsiburada idi, TT Hepsiburada'ya erişmek için Amsterdam'dan dolanıyordu.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Onlar anlamak istemiyordur ve çok tembellerdir. "Ayy şimdi koca karttaki tüm abonelere nasıl bildirim yapacağız" diyorlardır. Hattı fast path moduna geçirmek için tüketici haklarına gidildiği bir kurumda bunu anlatmak çok zor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Tt nin backbone da herhangi bir filtreleme sistemi aktif değil. Filtre sistemleri peeringleri etkilemez. Onlar filtreye takılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Eğer xDSL kullanmıyorsanız SSR gecikmeniz yüksek çıkmış. (93.155.X.X) Bir de yurtdışı POP'larda arabağlantı sorunu var o hepimizin sorunu, sorunu tam anlamadığımız için anlatmakta zor.

    Fiber erişim kullanıyorsanız fiberde aynı şehir içerisindeki pingimin 1 ms'den yüksek olmaması gerekiyor diye BTK üzerinden şikayet yazabilirsiniz. Forumdan FTTH kullanan arkadaşların traceroute sonuçlarını da kanıt olarak ekleyebilirsiniz. Ama düzeltecekleri konusunda çok büyük beklentiniz olmasın, GW/SSR pinginiz 1 ms'e düşse de yurtdışı sonuçları çok değişmeyecektir.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    İsterse orta gerilim isterse yüksek gerilim ver birşey olmaz bazı yer altı elektrik hatların yanına fiber kıl da olur. Buradan hem kablo bağlı cihaz kontrolü hemde data transferi için kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim... Btk ya ping ile ilgili olarak şikayet kaydı oluşturacağım... Teşekkür ediyorum ustam tekrardan...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Valla hocam desenize derdimizi anlatmak için duvara karşı alıştırma yapmak lazım
  • Google'ın genel arama hizmetleri pazarındaki hakim durumunu kötüye kullanarak kendi yerel arama hizmetini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu’nca karara bağlandı; soruşturma açılmasına karar verildi.

    İşte o açıklama;



    Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. Hakkında Soruşturma Açıldı.

    Google'ın genel arama hizmetleri pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak kendi yerel arama hizmetini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

    Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.02.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak;

    Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.,
    Google International LLC,
    Google LLC,
    Google Ireland Limited,
    Alphabet Inc.
    hakkında soruşturma açılmasına, 19-08/94-M sayı ile karar verdi.

    Kaynak :
    https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiZ3OXlr4fhAhVQK1AKHfxECGUQzPwBegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fwww.sozcu.com.tr%2F2019%2Fgundem%2Fson-dakika-rekabet-kurumundan-googlea-sorusturma-3885104%2F&psig=AOvVaw0c68wK489r4FMIkjd9i8qV&ust=1552850166548904



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 16 Mart 2019; 22:18:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam sağolun türk telekom'dan 1.5 2 km kadar bina içi fiber kablo alayım 2.ci proje çizilip onaylatcaklarmış bakalım.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Fiber projesi onay aldi demistiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam belediye baskani kazanirsam kasabaya Fiber internet getirecem diyor size getire bilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10201021102210231024
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.