Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (565. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.114
Cevap
124
Favori
727.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 563564565566567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Nicikimi t11 mağduru yapıcam az kaldı bu gidişle aman hocam töbeliyim 4 gün cok uğraştırdılar sinirden kendimi tatlıya verdim hala geçmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Tatlılar güzel mi bari hocam, baklava mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Baklava sütlü nuriye - şekerpare - kazandibi - ufak pasta dilim

    Buyur gel hocam benden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun hocam, çok sağolasın, sen gel ben ısmarlıyayım, benim burada bir baklavacı var, normalde şerbetli tatlı beni bayar, yanında bir damacana su içirtir ama adamlar bir güzel yapıyor. Bir de adamlara telekom kıyak geçmiş, dükkanları şehirdeki herkesten farklı MSAN'a bağlı benim erişim sürem 13ms onların ki bilmem kaç senelik kabloda sadece bir kaç ms

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam vay arkadaş bizim burdakilerde abi internet ışığı yansın yeter derdinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heheh Tam telekom kafası haa, o zaman fibere falan da gerek yok. Kalım çaplı bir bakır çeksinler Gayrettepe'den bassınlar AG şebeke elektriğini her yere 1Mbps sıfır maliyet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GévréK

    Ne gelen var ne giden kabloyu verdiler öylece bekliyoruz :) bilgi olsun diye yazmak istedim

    Alıntıları Göster
    Bir gelişme varmı bende yarın kablo için telekom müdürlüğüne gidecem binanın elektirik işini yapan arkadaşlarla görüştüm kabloyu alırsan çekeriz dediler o işi hallerim ama kazı ruhsatları için ödenek yok o yok bu yok telekom tam bi keşmekeş




  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    Dün türk telekomdan geldiler biz hat çekemini yapacagız ama apartmana dışardan giriş için hali hazırda yer bırakılmış olması gerekiyor onu bulamadık dediler gittiler. Yerini tespit edip bilgi verirseniz 1 hafta içinde belediyeden kazı izni alıp yapacağız dediler bakalım. Hayırlısı artık
  • GévréK kullanıcısına yanıt
    Bina yeni mi hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GévréK kullanıcısına yanıt
    Umarım kısa zamanda halledilir işleminiz.

    Bende Gop. telekom müd. tutanakla iç tesisat koblosunu teslim aldım binanın elektirik işlerini yapan firmayla görüştüm gelip dairelere çekecekler ama sonrası yine muamma telekomdan iyice gözüm kaydı..

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emo5313 -- 18 Şubat 2019; 18:18:37 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    1.5 yıllık bina evet hocam.
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    kabloyu teslim alırken heralde yapacaklar bu sefer demiştim ama o kadar yavaş ilerliyor ki işler eziyet resmen. İnş sizinki de kısa sürede sonuçlanır.
  • Arkadaşlar böyle routing olur mu birde siz söyleyin yahu isp Kablonet :D

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    Eskişehir>Antalya>Ankara>Afyon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 20 Şubat 2019; 22:47:25 >
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt
    RDNS bilgisi eski olabilir belki. Zaten şaşırdım hala Static.ttnet.com.tr kalmış mı hayret.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GévréK kullanıcısına yanıt
    Valla tam arada kalmış. 2017'de bina içi kablolama mevzuatı yenilendi. Kablo kanalı ve cat6 kısacası FTTx sistemlere uyum şart oldu ama mevzuat yenilenmeden önce yapılan binalar için bir zorunluluk yok adam 1997'den kalma mevzuata tabii isterse vidalı reglet bile koyabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    RDNS bilgisi eski olabilir belki. Zaten şaşırdım hala Static.ttnet.com.tr kalmış mı hayret.
    Afyonu bugün fark ettim yani 2 gün önce yoktu yurtdışında +15ms fark ediyor araya afyon girdikten sonra.
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt
    Afyon'da yurtdışı çıkışı yok ki yav, Ulustan çıkartması lazım. RDNS'ler yanlış olabilir.

    Yurtdışı çıkışlarında her zaman az çok gecikme olur işin doğası gereği ama sizinki çok fazla. Tabii bunun sebebi Türk Telekom'un, Turksat abonelerini önceliklendirmede arka sıralara atmasından da kaynaklanıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, sizlerden bir ufak bir isteğim var. Nperf uygulamasıyla alakalı. Bilmeyenler için kısaca bahsedeyim. Nperf bir hız testi ve mobil kapsama alanı haritalama uygulaması. Bu uygulama sayesinde herkes dilediği yerlerde haritalama yaparak kullandığı operatörün o bölgede 2G/3G/4G/4.5G artık hangi yayın varsa bu sinyal bilgisini haritalayabiliyor. Böylece dünya çapında operatörlerin mobil altyapılarını gösteren bir harita oluşuyor.

    Ancak Nperf geliştiricileri verilerin güncel olması amacıyla her sene, bir önceki seneye ait sinyal bilgilerini haritadan siliyorlar. Ülkemizde haritalama yapan gönüllü sayısı çok az, ülkemizde yüzölçümü olarak pek ufak sayılmaz bunun üstüne şehirleşmeyi de katarsak, gündelik rutinimiz dışındaki yerleri her zaman haritalayamıyoruz, haritaladığımız zamanlarda ise bu iş için hatrı sayılır vakit ve emek harcıyoruz.

    Haritadaki verilerin silinmemesi için Nperf geliştiricilerine toplu bir şekilde e-posta göndermek aklımıza geldi. @sis651 hocam bize göndereceğimiz metni ve nasıl göndereceğimizi içeren bir rehber hazırladı. Buraya bırakıyorum.
    Haritalama işi tamamen gönüllülük esasına dayalı bir iş, hiçbirimiz bu işten para kazanmıyoruz, şahsi bir çıkarımız yok. Bu yüzden siz değerli arkadaşlarımızdan isteğim aşağıdaki rehberden yararlanarak Nperf'e bu yazıyı göndermeniz. Eğer gönderirseniz çok müteşekkir kalırım.

    quote:

    Nperf.com sitesini az sayıda kişi de olsak mobil kapsama haritalama için kullanıyoruz. Ancak ortak sıkıntımız, yaklaşık bir yıldan eski veriler veriyi güncel tutabilmek amacıyla siliniyor. Şuan baktığımda 02/01/2018 tarihinden beri toplanan verilere göre haritayı görebiliyoruz sadece. Bu aslında iyi bir uygulama ama Türkiye'de mobil kapsama haritalayan kullanıcı sayısı az olunca bir yıldan sonra yüklediğimiz veriler silinebiliyor. Biz de sonuçta bu işi paralı değil, gönüllü yapıyoruz. Her yeri güncel tutmak amacıyla haritalama için gezme durumumuz yok. Bunu birkaç kez geliştiricilere bildirmiş olsam da gördüğümüz kadarıyla bir sonuç alamadım.

    Bu yüzden kaç kişi toplanıp iletişime geçmeye çalışırsak daha iyi olur diye düşünüyoruz. En azından Türkiye bari bu bir yıldan eski verilerin silinmesi uygulamasından hariç tutulmalı. Yoksa haritalamalarımız bir yıl sonra boşa gidiyor. Nadir kullandığımız yolları kullandığımız bir haritalama oturumu da silinmiş oluyor bu şekilde.

    İletişim için öncelikle şu adresteki formu dolduralım:https://www.nperf.com/en/contact/

    İlgili alanları dolduralım. Alanların Türkçe karşılıkları şöyledir:

    Last name: SOYADI.
    First name: ADI
    Your e-mail: E-POSTA ADRESİNİZ

    Subject of your message :* MESAJINIZIN KONUSU
    Burada Other (diğer) seçeneğini seçelim ki hem site hem de mobil uygulamalarda olan bir durumu belirteceğiz.

    Your message: Mesajınız.
    Bu kısma da nPerf.com'a yüklediğimiz verinin bir süre sonra silinmesinden duyduğumuz rahatsızlığı belirten ve bunun en azından Türkiye'de yapılmaması gerektiğini belirten bir mesaj yazalım.

    İsterseniz de direk aşağıdaki iletiyi kopyalayıp yapıştırabilirsiniz ama biraz İngilizce'niz varsa başka şeyler de ekleyebilir, düzenleyebilirsiniz; karşı tarafta daha etkili olacaktır. Taslak ileti şöyledir:
    _____________________________________________________________________
    Dear nPerf developer;

    I'm a Turkish nPerf user and data contributor for the nPerf Coverage and Download Speed Maps. nPerf is really an easy way to map the coverage with a nice app and beautiful coverage presentation in the app and on the website. I've been using it for a long time and mapped a lot of different places.

    However, there is an issue I don't like about coverage data retention. Uploaded coverage data is deleted after about a year. This may be a good practise to keep the data up to date and manage the servers easier. But we don't have a lot of coverage mappers in Türkiye, so some parts of the map are cleared after about a year and someone has to map it again.

    As we are not a big crowd, some parts of our works are on roads we rarely use, mamybe once in a lifetime. So when this part of the map is cleared, we don't have data for that area anymore. Seeing our uploaded data being deleted after a time, bothers us and discourages us from mapping. I have friends who left mapping after seeing his data is deleted after a time.

    My request is coverage data shouldn't be deleted after a time, unless there is a new data from the area. At least, Türkiye should be omitted from the data deleting process, so that we don't lose coverage data. We really want this as nPerf Turkish mapping community.

    Please help us by at least omitting Türkiye from your data deleting process.

    ________________________________________________________________________________________________________________________

    Devamında yandaki siyah alanda yer alan CAPTCHA kodlarını ilgili boşluğa girip "SEND" butonuna tıkladığımızda iletimiz gönderilmiş olacak.

    Mesajla ilgili kendi iletinizde de düzenleme yapabilirsiniz, ya da buraya da yazıp değişiklik yapabiliriz. Ancak zaten çok kalabalık bir kitle olmadığımız için çok da önemli değil. Olay mümkün olduğunca fazla kişinin yazıp şikayetini belirtmesi.

    Haritaladığını bildiğimiz daha çok kişiyi etiketleyip meseleden haberdar edebilir, daha çok kişiye ulaşmaya çalışabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    daire içini hazır ettik bakalim Türk Telekom ne zaman halledecek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    kazı tamam bakalım inş kabloyuda kısa sürede çekerler :)
  • 
Sayfa: önceki 563564565566567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.