Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (524. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.108
Cevap
124
Favori
727.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 522523524525526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 50/4 mbit FTTH altyapıya sahip internetim mevcut fakat upload yaparken hayvani bir ping oluyor. Son hız download yaparken 15 ms civarı ping artarken upload yaparken 400 ms ping artıyor. Siteler geç yanıt veriyor vs ve download hızım düşüyor bu esnada.
    Twitch üzerinde de 2mbit ile yayın vermeye çalıştığımda da yine aynı şekilde oynak bir ping değerine sahibim. Yayın denemesinde ping değerlerini takip ederken bir saniye normal ardından pingli tekrar normal (69 - 300 - 69 - 300 gibi) pingim devamlı oynuyor. Oyun içinde de bu kadar yüksek olmasa da oynak bir şekilde devam ediyor.
    Arıza kaydı bırakıp modemi değiştirdiler bunun dışında başka bir şey yapmadılar. Bu ping sorunu ilk abonelik aylarımda yoktu. Sonradan ortaya çıktı ve hala devam ediyor. Modem: Tılgın hg2331.
    Türkcell mobil net denememde böyle bir sorun olmuyor sadece normal ev bağlantıma göre biraz pingi yüksek ama devamlı stabil. TT'de ise böyle olması çok canımı sıkıyor. (Bu arada netspeed firmasını kullanıyorum ama TT ilgileniyor.)
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 19 Nisan 2018; 3:55:41 >




  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    Valla çok ilginç, santralden başlayarak uçumuş pingler. Erişim hattı sorunlu desem, santral sonraı da niye böyle, çok ilginç.



    -------------------------------

    @Mustifb Hocam siz ne diyorsunuz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Upload hızı çok düşük olduğu için sistemde darboğaz yaratıyor o yüzden pingler böyle zıplıyor. Anladığım kadarıyla normal zamanlarda ping yok. Bunun çözümü de 50 Mbps'lik bir bağlantıya en az 10 Mbps'lik bir hız verilmesi gerekir ki darboğaz olup pingler zıplamasın. Ama öyle bir düşünce bile olmadığı için bunun şu anda bir çözümü yok. Yani şu anda upload yaparken pinglerin artması normal.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında size bi problemi yoksa isteğimizin sizden ricamız arada bir ss filan atsanız santral vs olsun portlar filan destek verseniz tabi bi sıkıntısı yoksa sizin adınıza.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam, hepmiz aynı upload hızlarını kullanıyoruz,biz de neden böyle bir etki yapmıyor ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kontrole gelen çalışan fiberde böyle bir sorun olmasının ilginç olduğunu ama sadece fiziki olarak ilgilendiğini söyledi bana. İşin ilginç kısmı bu resimdeki pingler upload tam olarak kullanılırken ama daha düşük hızda upload yapıldığında da yine pingin saçma bir şekilde artması ve sabit olmama durumu mevcut. Süperonline 100/5 kullanan arkadaşımda böyle bir sorun yok. 4mbit ile tw yayını yapıyor sıfır ping. Ben 1.5 - 2 deniyorum (4 mbit olduğu için) ping kalp atışı gibi oluyor bir tepe bir aşağı (aşağı değeri de normale göre yüksek 16 ping'den 50 - 70 pinge fırlıyor. 30 olsun sabit olsun yine yeterli).
    Şunu da belirteyim stabil 4 mbit upload oluyor. Hız hiç düşmüyor. Nereden biliyorsun dersen obs ile framerate vb oranında hiç kayıp olmuyordu 3.7 mbit versem bile.
    Günlük kullanımda beni çok etkilemese de eskisi gibi bulut depolamaya dosya yüklerken oyun oynayamıyorum ya da video izleyemiyorum çünkü download hızımı da düşürdüğü için.
    İlgilenen arkadaşlara da teşekkürler bu arada.




  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Upload testlerde de 4 çıkıyor mu çünkü eskiden bana da 4 veriyorlardı düşürdüler 2 ye ceo ya o kadar mesaj attım kısaca vermek zorunda değiliz dediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 19 Nisan 2018; 21:23:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Eskiden 2.5 upload vardı. 2 üzeri alıyordum. Netspeed geçince 4 mbit oldu. Speedtest olsun diğer testlerde 4 alıyorum. Net stabil mi diye de OBS ile 4mbit'e (3500kbps - 3750kbsp) yakın bitrate verip deniyorum. OBS'de hiç bir sorun olmuyor verirken. Zaten yayın denemelerinde kaldı ki bunun yarısını veriyorum. Ping olmadan 1-2 mbit upload hızına sahip yayıncılar gördüm. Yayın ve discord ile tüm upload kapasitesini neredeyse kullanan. Ben de ise 700kbps verince anca ping olmuyor onda da yayın çöp 240p yayın gibi oluyor. Bu yayın olayı sadece bir örnek genel internetimin halini yansıtıyor.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Ben telekomdan hizmet alıyorsun zannetmiştim ondan söyledim netspeed de normal
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Hocam bence cihazlarda ya da fiberde bir hasar vardır yani ben de 50/2 kullanıyorum, aynı şekilde huluta dosya yüklerken de kullanıyorum, bu tür bir durum yaşamadım, darboğaz genelde upload hızı çok düşük olduğu için ADSL aboneleri çok fazla cihaz aynı anda yüklendiğinde yaşıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu taahhütler konusunda net bilgi verebilecek arkadaş var mı? bi arkadaş dsmart ile aralık 2017'de 2 yıllık sözleşme yapmış ama baya sıkıntılı ttnet yada kablonete geçmesini söyledim ama sözleşmem var geçemem dedi daha önce baktıgımda istediğin zaman fesih hakkı var diye haber okumuştum bu arkadaş nereye şikayet edeceğini bilmiyor bende merak ettim şimdi önce dsmart kapattıracak eger dsmart fazladan para isterse sözleşmeyi bozdu diye ondan sonra mı mahkemeye başvuru yapacak nedir bu konuda durum
  • FTTH İLE FTTB arasında oyun için söylüyorum, bağlantı kalitesi değişir mi? ping farklılıkları olur mu? indime hızı çok önemli değil.
  • superficial kullanıcısına yanıt
    Fark olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş Netspeed kullanıyormuş problem az çok belli oldu. Normalde fiberde böyle sorun olmaması beklenir lakin upload hızlarımız normalden de düşük. Ayrıca santraldeki cihazda eski olduğunda bu tip bir problem yaşanabilir. Yeni tip cihazlarda sisteme en yüksek hız tanımlanır yazılım aracılığı ile kısılır. Böylece fiberde bu sorun daha az olur. Ama ilerleyen süreçte bu sorunlar artacaktır. Çünkü artık yeni cihazların portları hep simetrik geliyor siz 100 Mbps'e 2 Mbps, 4 Mbps verirseniz doğal olarak darboğaz oluşur.
  • bende 24 mbps baglattim saniyede 3 mb görebiliyorum. vaat ettikleri hıza pek yaklaşamıyoruz galiba. 24 mbps kullananlar download programında ya da normal indirdiği zaman bi paylaşırlarsa biraz da ayrintili bi fikir oluşr kafamda en azından. gece gündüz hız farkı varmı mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pirate1540 kullanıcısına yanıt
    Tamam normal indirmen bi problem yok.
  • pirate1540 kullanıcısına yanıt
    1MB=8Mbps



    3MB=24Mbps



    sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pirate1540

    bende 24 mbps baglattim saniyede 3 mb görebiliyorum. vaat ettikleri hıza pek yaklaşamıyoruz galiba. 24 mbps kullananlar download programında ya da normal indirdiği zaman bi paylaşırlarsa biraz da ayrintili bi fikir oluşr kafamda en azından. gece gündüz hız farkı varmı mesela.
    Hocam megabiti 8'e böl megabyte sonucunu bulursun.



    1 byte = 8 bit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, ben 2 ay önce evimi değiştirerek yan binamdaki başka bi eve taşındım,taşınmadan önce fiber destekli olmayan bir modem vardı ancak taşındıktan sonra taşıma talebinde bulundum Tilgin marka fiber destekli modem getirdiler.diğer evde çekim konusunda sıkıntım yokken şu anda fiber ile birlikte sorunlarım da ortaya çıkmaya başladı,ilk zamanlar en uzak köşe odada çekmiyoken 1-2 müşteri hizmetleri şikayetimle biraz olsun çekmeye başladı ancak interneti açmaya gelen eleman bana abi bu bu şekilde çekmez dedi,müşteri hizmetlerindeki bayanda evet çekimde evin içinde sıkıntı oluyor siz switch alın dedi.bende şaşırdım hatta tartıştım benim böyle bi sorunum yokken sizin keyfi modem değişikliğinizle böyle bi sorun oluştu dedim yapcak bişey yok dedi.o sorunum biraz giderilmişti hoş bişey de yapamadılar ben biraz modemle uğraştım vs ama sorunum devam ediyor.böyle sıkıntılar yaşayan çözüm önerisi olup yardımcı olabilecek var mıdır acaba?ne yapabilirim access point mi almak lazım ya da buna benzer ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim




  • tyfnrcn T kullanıcısına yanıt
    Kablolu köprü yapacaksınız artık Tilgin'lerin kaderi bu.

    Elinizde fazladan modem varsa onu da kullanabilirsiniz eğer yoksa sıfırdab router alacaksanız ac destekli modellerden almanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 522523524525526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.