Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13.108
Cevap
124
Favori
727.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acidic

    Forumda sıkça sorulan soruları okudum. Ancak şu konuya hiç değinilmemiş.

    Kısaca özet geçeyim. Bizlerden habersiz şekilde sistem ttnet fiber internet hizmetine geçmiş. İyi güzel.. İki gündür internet bağlantım kesildi. Buna da tamam.. (Şu anda ''avea jet'' ile bağlanıyorum.) Arıza kaydı açtırdım, iki defa geldiler, elektrikçi geldi vs. sinirler son aşamada. Home-office çalışan biri olarak tüm işlerim aksadı vs... Bu arada kablolarda problem yok, eve gelen hatta sıkıntı yok falan deniyor. eyvallah...Derken arıza kaydı sırasında gelen arkadaş kendi modemiyle bağlanmaya çalıştı ve bağlantı onun modemiyle sağlandı. Buradan modem de sıkıntı oldugu sonucuna vardık.(Kİ HATANIN EN BÜYÜGÜNÜ YAPTIK.) tp link marka olan modemimi bir şekilde air ties marka modemle arkadaşla değiştirdim. Eve geldim gördüm ki bunda da sonuç yok.
    Hattan değil, kablodan değil, modem değil derken birden aklıma düştü ki, ttnet aboneliğimi yaptırdıgım sırada görevli kişi fiber internete geçerken size bir modem verilecek demişti. İşte benim için film buda kopup burada başlıyor. O kadar görevli geldi.. Abartmıyorum 10 dan fazla defa 444 lü numaraları aradım. Bir kişi de şunu demedi... ''Sizin modeminiz fiber için uygun değil.'' Bunun yerine sıkıntı modem de bakın elimdeki modem de çalıştı dedi ve çekildi. Şimdi forumu okuduğumda görüyorum ki bunların tamamını toplasanız bir tane hassasiyet göstererek yol gösteren kalifiye bir çalışanı yok. Benim konuya bihaber olmam mı anormal bu çalışanların kapasiteleri mi çıldırmamak elde değil. Şimdi sizlere asıl danışacağım ben bu ücretsiz modemi nasıl talep edebilirim. İlla bölgedeki türk telekom baine gitmem gerekiyor mu? Bu talebi telefon ile gerçekleştiremem mi?

    Arkadaşım anlayabildiğim kadarıyla hattınız vdsl den çakma fiber galiba normal adsl modemlerden yanlışım varsa teknik arkadaşlar düzeltsin,bağlantı mümkün değil sadece elinizdeki modemin router özelliği varsa modemi router olarak kullanabilirsiniz.Ancak o durumda da lan ayarlarını ttneti arayıp tabiki biliyorlarsa öğrenmeniz gerekli.Yukarıdaki anlattığım süreçte verdikleri ilgin routerin ayarlarını istedim sebebide elimdeki router özellikli netgear modemi kullanabilmek içindi,önce olmaz dediler sonra zorla ikna edebildikten sonra vermediler, veremediler.Bende pes ettim.Forumu arasan bu konuyla uğraşan bir kaç mağdur arkadaş var.Selamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: runo84

    arkadaşlar geçen hafta sokağımıza fiberoptik kablolar döşendi. ancak kablo çekitikleri yerde superonline yazıyor. acaba ttnet bu altyapıyı kullanabiliyor mu? sınırsız 8mbit adsl kullanıcısıyım. Fibernette sanırım ücretsiz geçiriyorlar acaba bunun için ne yapmalıyım?

    Arkadaşım adsl ini kapatıp superonline başvurusu yapman lazım.Onlarda bence akk olmasına karşın en azından upload hızı 5mbitlerde olan gerçek fiber veriyorlar.Selamlar...
  • Evet gun itibariyle fibernete giris yaptik su an gayet akicİ ve hizli umarim hep boyle olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline kutu koydu, sinyal gelecek diye beklerken ttnet de kutu koydu apartmana. Superonline müşteri temsilcisi bu ay içinde sinyal gelecek diyor. Ama "internete bağlı çalıştığımız için işlerimiz çok aksadı, ttnet bağlatmayı düşünüyorum" artık dedim. "Abi onun da 1-1,5 haftayı bulur bağlanması, o zamana bizim sinyal açılır" diyor eleman. Gerçekten bu kadar vakit alıyor mu ttnet fiber aboneliği. Adsl iki günde şıp diye bağlanıyor çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Superonline kutu koydu, sinyal gelecek diye beklerken ttnet de kutu koydu apartmana. Superonline müşteri temsilcisi bu ay içinde sinyal gelecek diyor. Ama "internete bağlı çalıştığımız için işlerimiz çok aksadı, ttnet bağlatmayı düşünüyorum" artık dedim. "Abi onun da 1-1,5 haftayı bulur bağlanması, o zamana bizim sinyal açılır" diyor eleman. Gerçekten bu kadar vakit alıyor mu ttnet fiber aboneliği. Adsl iki günde şıp diye bağlanıyor çünkü.

    Duruma göre değişiyor,sen en iyisi ttnete sor.
  • Selamlar arkadaşlar;

    30.11.2012 den beri fiber abonesiyim.. Yeni aboneyim, yani adsl'den falan geçiş değil..

    Bugün 07.01.2013 ama fatura falan yok ortada.. Bu meretin faturası ne zaman gelir bileniniz var mı?

    Yoksa ttnet amca, kendisini iki kere BTK'ya şikayet ettim diye küsüp bana fatura yollamıyor mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tataroktay

    Selamlar arkadaşlar;

    30.11.2012 den beri fiber abonesiyim.. Yeni aboneyim, yani adsl'den falan geçiş değil..

    Bugün 07.01.2013 ama fatura falan yok ortada.. Bu meretin faturası ne zaman gelir bileniniz var mı?

    Yoksa ttnet amca, kendisini iki kere BTK'ya şikayet ettim diye küsüp bana fatura yollamıyor mu

    sesini çıkarma kullanmaya devam et :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tataroktay

    Selamlar arkadaşlar;

    30.11.2012 den beri fiber abonesiyim.. Yeni aboneyim, yani adsl'den falan geçiş değil..

    Bugün 07.01.2013 ama fatura falan yok ortada.. Bu meretin faturası ne zaman gelir bileniniz var mı?

    Yoksa ttnet amca, kendisini iki kere BTK'ya şikayet ettim diye küsüp bana fatura yollamıyor mu

    Bu ayın 15-16 sı gibi faturan kesilir merak etme




  • Tılgın'daki Phone 1 ışığı yanıp sönüyor durmadan. Sabit olması gerekirdi normalde. Nedendir?

    İnternet bağlantısında sorun yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albus Dumbledore

    Tılgın'daki Phone 1 ışığı yanıp sönüyor durmadan. Sabit olması gerekirdi normalde. Nedendir?

    İnternet bağlantısında sorun yok.

    Umarım faydası olur..

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    quote:

    Orijinalden alıntı: GeeKKiNG

    Arkadaşlar merhaba. Şuanda superonline 50mbps kullanıyorum evimde. Ne yazık ki taşınacağımız apartmanda superonline fiber optiki henüz getirmemiş durumda. O yüzden TTNET'e geçiyorum. Apartmanın bodrumuna TTNET fiber kutusu koymuş ama apartmanda henüz fiber hizmeti alan bildiğim kadarıyla yok. Bugün türk telekoma gittim ve 50mbps fiber için başvuruda bulundum. Apartmanınızda fiber var dediler ve yarın gelip kurulumun yapılacağını söylediler. Huawei router takılacağını söylediler. Gelişmeleri buradan aktarırım artık.

    Bu arada superonlineın fiber routerı(pirelli) ttnette çalışır mı? Şimdiki oturduğum daireden kapattırdığımda solu 150 liraya bu routerı veriyorlarmış. Yada fiber routerı olarak başka bir marka mı almalı piyasadan? Yoksa modem veren 24 ay kampanyadan her türlü almak daha mı mantıklı?

    Maalesef çalışma TTNET'in routerı karşılması lazım. Tilgın router vermeleri gerek. Hani dışarıdan tilgın router alsak bile olmuyor sanırım, çünkü ttnet özel fw yaptırmış tilgine.


    quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    @kütahyalı_ramazan
    ortak kullanım derken bağlantıyı paylaştırmaktan mı bahsediyorsun? Elindeki modem normal, yeterli bir modem de o yüzden sordum

    Bu arada benim sorduğum soruya cevap verebilecek arkadaş yok mu? Bugün telekom ofisine uğrayıp sordum, henüz fiber kutular aktif değil sizin oralarda dediler. Aktif olduğunda aranacakmışım. Ama merak ediyorum acaba bunlar FTTH mu yoksa FTTC mi? Home ise ne güzel, müstakil evimin kapısına kadar gelir diye heveslendim.



    Binanın altında herhangi bir kutu var mı kontrol edin. Bu elektrik santral odasına da konumlanmış olabilir, veya apartmanın altında depo varsa oraya da konumlandırılmış olabilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Selam arkadaşlar,

    çok uzun ama çok faydalı bir konu olmuş. Herkese teşekkürler öncelikle. Gerçekten bu kadar detaylı bir kaynak yok hiçbir yerde. Yabancı forumlarda var tabii ama burası Türkiye malum, burda işler farklı yürüyor

    Ben de GoldPunch gibi İzmir'de oturuyorum. Bostanlı'daki ailemin evinde uydunet kullanıyoruz ve çok memnunuz (önceden ttnet vardı, 16mbit alabiliyordum onda da, akk uygulanmaya başladığında iptal edip uydunet'e döndüm ). Birkaç ay önce Superonline da geldi ve bağlantıları yaptı. Bostanlı altyapı imkanları açısından çok iyi bir yer. Fakat ben Güzelbahçe'de yaşıyorum eşimle birlikte. İzmir'liler bilir, müstakil sitelerin olduğu bölgedeyim. Burada uydu anteni ile ya da gsm üstünden internet bağlantısını saymazsak ttnet haricinde alternatifim yok maalesef. Önceleri 16mbiti tam olarak alabiliyordum, sonra taşınma durumu söz konusu olunca iptal ettirmiştim. Fakat taşınmaktan da vazgeçince tekrar abonelik aldım. Sanırım portlar değiştiğinden şimdiki portumla 5-6mbit ancak alabiliyorum. Port için müracaat edecektim fakat baktım ki bizim muhite birer birer genişbant erişim kabinleri konmaya başladı, ben de bekleyeyim dedim. Bizim eve 250 metre kadar ilerde aşağıdaki kabinden konmuş. Önceleri elektrik saati bile yoktu. Sonra saat takıldı, geçenlerde baktım ki saat de çalışmaya başlamış hatta elektrik faturası gelmiş, kenarına sıkıştırmışlar İlerleyen günlerde kabinin sağında solunda bakır kablo artıkları oluşmaya başladı, belli ki bir çalışma vardı. Dün de nihayet turuncu fiber kabloyu gördüm.

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    Sanırım bağlantı yapıyorlar, yerde bu kablo artığını bırakmışlardı, hatıra olsun diye aldım akşam eve dönerken Kablonun ucundaki püskül gibi şey fiber, saç teli kalınlığında zibilyon tane kıl var. Bunların üstünde de koruyucu katmanlar var. Sanırım kabloları ısıtıp eriterek birbirlerine kaynatıyorlar. O yüzden bendeki kablonun kılıfı erimiş gibi görünüyor.

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    Şimdi sormak istediğim şu; bu kabin tahmin ediyorum ki FTTC denen, yani kabine kadar fiber ile gelip evlere dslam üstünden bakır tel ile iletilen fiber değil mi? (Vdsl2 modem ile) Evime 250 metre kadar bir mesafe olduğu düşünüldüğünde 50mbit alırım diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

    50 mbt de sorun olacağını sanmam, büyük ihtimal sorunsuz alabilirsiniz.

    Evet, fiber kurulurken ben de elemanın yanındaydım. Bu kabloyu soyup içinden birsürü ince kıl çıkıyor, onları tek tek narin bir bez yardımı ile silip ince kablo kılıfı çekiyor ve ucuna epey enteresan görünen bir aletle fiber kablo jakını takıp sonlandırılıyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: kimano

    Sokaktaki kutuya kadar fiber hattı çektiler,fiber orada kaldı.Onun akabinde modem değerleri çok iyi düzeye geldi, ulaşılabilir hız 25-27 mbit arasında değişiyordu,verilen hız ise modemde 24 mbit şeklinde görünüyordu.Bununla beraber netlimitsiz paketimi fibernet limitsiz 20mbite kadar tarifesine çevirdiler. (Fakat modemde hala 24mbit görünüyordu).

    Buraya kadar herşey normal, yaklaşık 1 ay sonra apartmandaki birinin internet arızası için apartman girişindeki kutuya müdahale eden beceriksiz ötesi TT ekipleri ben dahil birkaç dairenin hem telefonunu hemde internetini kopardılar,sayısız arıza kaydına rağmen 2 gün boyunca yatan türk telekom, en sonunda ilçe müdürlüğüne yaptığımız baskının ardından bir ekip gönderdi.

    önceki ekip kabloları koparmış gitmiş ( böyle eğitimsiz insanlar topluluğu yok), gelen ekip güç bela eski kabloları birleştirip (ek yaparak) hattı düzeltti.

    şuan modemdeki hat zayıflaması değeri problemsiz haline döndü, ancak ilginç olan bir nokta var. Oda modemde ulaşılabilir hız artık 22mbit civarında görünüyor, ancak şuan aldığım hız ise 24mbit.Yani ulaşılabilir hızın üstünde. Bu nasıl olabiliyor?
    ttnet hattımı 24mbite sabitlediği için olabilir mi? SNR Margin değerimde yine problemsiz arıza öncesi durumda.

    Yani arızadan sonra açıkça ulaşılabilir hız değerim 25mbitten 22mbite düştü, bunu anlayabiliyorum zira adamlar kabloya ek falan yaparak düzelttiler.Ama modemdeki hız değerim niye hala 24mbit? Gerçi aldığım gerçek değerin 20mbit olduğunu düşünüyorum zira hız testleri bunu gösteriyor.



    Çoğu arkadaş, 20 mbt in üzerine hız alıyor sizinki gibi. Ekibin bağlantıları koparması talihsizlik olmuş. Fakat yine de şanslıymışsınız pek etkilenmemiş bağlantı kaliteniz. Speedtest de 20mbt in üzerinde ise pek fazla kurcalamayın bence. Hani 17,18 olur da telefon açarsınız durumu düzeltmelerini istersiniz, bakarlar. Ama şimdi 20mbt paketinde neden 25mbt alamıyorum diye sorarsanız ilgilenmezler yani.

    Hocam bu TİP-7 GENİŞ BANT ERİŞİM KABİNİ benim mahallemdede kuruldu içinde elektirik saati mevcut 2 aydır faliyette değil size sorum bu dolap ne ne kadar bir sürede hizmet vermeye başladı genelde santralden fiber optik kablo uygulanıyormu bunların hepsine yoksa bakır kablomu bağlıyorlar.?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albus Dumbledore

    Tılgın'daki Phone 1 ışığı yanıp sönüyor durmadan. Sabit olması gerekirdi normalde. Nedendir?

    İnternet bağlantısında sorun yok.

    Bende de var. Bugün oldu daha. Genel bir sorun olsa gerek. Çevir sesi var fakat bir yeri aradığımda istisnasız meşgul çalıyor. Düzeltilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    quote:

    Orijinalden alıntı: Albus Dumbledore

    Tılgın'daki Phone 1 ışığı yanıp sönüyor durmadan. Sabit olması gerekirdi normalde. Nedendir?

    İnternet bağlantısında sorun yok.

    Bende de var. Bugün oldu daha. Genel bir sorun olsa gerek. Çevir sesi var fakat bir yeri aradığımda istisnasız meşgul çalıyor. Düzeltilir.

    Ben telefonu kullanmıyorum zaten. İnternet gitmesin de. Şuan baktım düzelmiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabın için teşekkürler. problem çözüldü. şöyle ki vdsl 2 ' ye uyumlu bir modem aldım. ve hattı da başka bir odadan çektim. Problem hem modem hem de hattaymış sanırım. Hala da emin değilim. Bu arada ttnet bana üyelik sırasında bir modem hediye ettiği için ikincisini hediye edemezmişmiş. Özetle 200 tl ye yeniden internetim oldu. Yaşa güzel ülkem.
  • Suadiye civarında fibernet'e geçirilen var mı?
  • Arkadaşlar daha önceden bizim bulunduğumuz bölge ile ilgili fiber güncelleme çalışmaları yapılmıştı,

    bugün TTNET den arayıp yarın modem değişimi için geleceklerini söylediler. Ancak ben şu anda kullandığım modemden çok çok memnunum (ASUS DSL-N12E).

    Bu iş için illa modem değişmek şart mı? Yani takacakları modem çok mu farklı ben bunu anlamadım?. Benim modem yeni sistemi desteklemiyor mu yani?

    Bir de ben modemi ortak kullandığım için, kablo kanalı uzatma kabloları vs. ile orta koridorun üst tarafına monte ettim. Yani adamlar gelse modemi oraya bağlamalarına imkan yok .

    Şimdi ben ne yapayım bir yol gösterin, elimdeki modem güme mi gidecek daha da yeni almıştım üstelik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 11 Ocak 2013; 13:17:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darbelux

    Arkadaşlar daha önceden bizim bulunduğumuz bölge ile ilgili fiber güncelleme çalışmaları yapılmıştı,

    bugün TTNET den arayıp yarın modem değişimi için geleceklerini söylediler. Ancak ben şu anda kullandığım modemden çok çok memnunum (ASUS DSL-N12E).

    Bu iş için illa modem değişmek şart mı? Yani takacakları modem çok mu farklı ben bunu anlamadım?. Benim modem yeni sistemi desteklemiyor mu yani?

    Bir de ben modemi ortak kullandığım için, kablo kanalı uzatma kabloları vs. ile orta koridorun üst tarafına monte ettim. Yani adamlar gelse modemi oraya bağlamalarına imkan yok .

    Şimdi ben ne yapayım bir yol gösterin, elimdeki modem güme mi gidecek daha da yeni almıştım üstelik...


    vdsl2 destekli modem getirecekler.Elinizdeki modem vdsl desteklemiyorsa yapabileceğiniz birşey yok.

    Modem kurulum işine gelince dersiniz ben hallederim şuan müsait değilim dersin modemi alır adamı eve sokmazsın.




  • Bu ay 1Mb limitsizden Netlimitsize geçtim ve bu gün koptu geri geldiğinde sonuç ortada;
    neden sormadan yaparlar ki bu işlemi belki ben 8netlimitszide devam edeceğim

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    ne bu şimdi fibere mi geçiş yaptılar benim kullandığım hızı
    modem hala kullandığım modem; usr 9107 Mod:ADSL2+
    oim paket bilgilerimde ise;(Dönüşüm)FIBERNET LIMITSIZ (NH) yazıyor ne iş!.
    modemden tasarruf için böyle bir yola gittikleri belli ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 11 Ocak 2013; 16:37:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darbelux

    Arkadaşlar daha önceden bizim bulunduğumuz bölge ile ilgili fiber güncelleme çalışmaları yapılmıştı,

    bugün TTNET den arayıp yarın modem değişimi için geleceklerini söylediler. Ancak ben şu anda kullandığım modemden çok çok memnunum (ASUS DSL-N12E).

    Bu iş için illa modem değişmek şart mı? Yani takacakları modem çok mu farklı ben bunu anlamadım?. Benim modem yeni sistemi desteklemiyor mu yani?

    Bir de ben modemi ortak kullandığım için, kablo kanalı uzatma kabloları vs. ile orta koridorun üst tarafına monte ettim. Yani adamlar gelse modemi oraya bağlamalarına imkan yok .

    Şimdi ben ne yapayım bir yol gösterin, elimdeki modem güme mi gidecek daha da yeni almıştım üstelik...


    onalra verdikleir modemin çok dandik olduğunu söyle.




  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.