Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (447. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.256
Cevap
126
Favori
740.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer FTTB/Eth sistemi kullanıyorsanız yani dairenize ethermet kablosu geliyorsa ya da FTTH ise hat değerleri olmuyor but tür. İlla ki onlarında bir değeri var ama onu okuyacak adam yoktur burada. Ki FTTB/Eth ise zaten değer yok. fTTH ise ONT'ye bağlant8 yapamayacağınız için artık ne tür değerler varsa da g9remezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    Upload'ın mayısla alakası yok veri merkezi tanımlamaları bekleniyor. Daha da uzayabilir daha da erken olabilir ne desek yalan olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Upload'ın mayısla alakası yok veri merkezi tanımlamaları bekleniyor. Daha da uzayabilir daha da erken olabilir ne desek yalan olur.

Vdsl ile maksimum kaç upload alınırki 4 alsak yarabbi şükür.
  • Calimocho C kullanıcısına yanıt
    Evet 35Mbps 100GB AKN Yalın Fiber 2 yıl taahhütle 74,90TL.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    bende sıkıntı mı var yani ?

benim net :
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/e7d6sg

komşunun neti :
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/e7d6k4

normalde 1 mbit fazla fark etmez ama şu mayıs sonrası akk sonrası hızlarından sıkıntı çıkmasın ?

mesela bana 2. sıradaki verilirken arkadaşa 3. sıradaki verilir mi ?

teknik olarak o 16 yı geçik hız alıyor, ama bana tanımlanan 15

4 Mbit/s - 8 Mbit/s arası artık 3 Mbit/s

8 Mbit/s - 16 Mbit/s arası artık 5 Mbit/s

16 Mbit/s - 24 Mbit/s arası artık 8 Mbit/s

24 Mbit/s - 50 Mbit/s arası artık 16 Mbit/s

50 Mbit/s - 100 Mbit/s arası artık 24 Mbit/s

100 Mbit/s - 500 Mbit/s arası artık 32 Mbit/s

500 Mbit/s - 1000 Mbit/s arası artık 64 Mbit/s

• Modemde 24 olarak görünen hız speedtestte 13 geçmiyor bu ttnetin işimi ?
  • Neredeyse aynı. AKN sonrası iki hatta 5mbps alacak bildiğime göre.

Hat değerlerini atabilir misiniz ?

17a profili ile 50-60mbps cıvarı alınabiliyor. 30a ile 100mbps upload dahi alınabilir. Tabi yeni değerlere göre 24/3 35/4 50/4 100/4 şeklinde upload hızları.

• quote:

Hat değerlerini atabilir misiniz ?

http://i.hizliresim.com/pXd38L.png
    Crc hatası var. Kablolamanız kötü durumda olabilir ancak bu olayı ne yazık ki açıklayamıyor. Portunuza tanımlanan hızda sorun yok. Ne zamandır devam ediyor sorun?

• quote:

Crc hatası var. Kablolamanız kötü durumda olabilir ancak bu olayı ne yazık ki açıklayamıyor. Portunuza tanımlanan hızda sorun yok. Ne zamandır devam ediyor sorun?

2-3 gündür ilk günler 23 alıyodum sonra 18e şidmide 13lerde anlamadım
    Oldukça garip zira değerlerde bir sorun yok. Arıza kaydı açtırım isterseniz.

Telefondada konuştuğumdada sorun yok dendi bi sorun var ama bende çözemiyorum
    Kağıt üstünde bir sorun yok ama gerçekte var. Bunu çözmek lazım. Da kablolamadan değil o belli. Bir şekilde ekipleri çağırtıp onlara ölçtürmek lazım. Eğe müdürlüğe uğrayabilirseniz durumu bir anlatın.

• Arkadaşlar ttnete fiber 24mbit 100gb icin basvurdum bulundugum bolge jipon bolgemiymis neymiş cam fibermiş 100mbite kadar destekledigini söyledi. Binanın girişine baktım ama fiber kablo hicbiryerde göremedin heryerden cat kablo çıkıyor evin icinde de cat kablolar var tesisatın icinde benim bildigim bir hub birde modem olur huba kadar fiber kablo gelir acaba hatmı cekecekler eve bilemedim. Yoksa cat kabloyla mi fiber dagitacaklar ping seviyesi önemli benim için ne yapmamı önerirsiniz hazir gelmeden kendim alt yapıyı hazırlayım.Sanirim ev icine kadar fiber kablo gelmeyeceği icin ve evdeki tesisatta alt resimde olan cat kablonun ucundan ek yapacaklarini dusundugumden hat kalitem iyi olmayacak sizin düşünceniz nedir? Cat cablo ile fiber dagitilabilir mi?

• Bahsettiğiniz sistem FTTB/Eth ya T15 üzeri kabinler ya da MTU kullanılır. T serisi kabinleri genelde açığa koyuyorlar g9rece de büyük kabinler olduğu için fark etmesi epey kolay ama MTU kabini varsa binada bu kabinlerin belirli bir tasarımı olmadığı için çok farklı görünüşte olabilir. Fiberi ise binanın altından soktularla kabine kadar kabloyu göremeyebilirsiniz. Ama siz en iyisi fixnet'in sotesinden sorgulama yapın ne çıkacak.

• quote:

Bahsettiğiniz sistem FTTB/Eth ya T15 üzeri kabinler ya da MTU kullanılır. T serisi kabinleri genelde açığa koyuyorlar g9rece de büyük kabinler olduğu için fark etmesi epey kolay ama MTU kabini varsa binada bu kabinlerin belirli bir tasarımı olmadığı için çok farklı görünüşte olabilir. Fiberi ise binanın altından soktularla kabine kadar kabloyu göremeyebilirsiniz. Ama siz en iyisi fixnet'in sotesinden sorgulama yapın ne çıkacak.

Alttaki kutu
    http://i.hizliresim.com/Bvq39p.jpg

Bu evin icindeki tesisat
    http://i.hizliresim.com/2nDB22.jpg

http://i.hizliresim.com/yNBg2j.jpg

Apartman boşluğundanda hep cat kablo geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 12 Şubat 2017; 3:1:53 >

• Alcatel marka kabin bu. FTTB/Eth kurulu. 100mbps alabilirsiniz. Arkadaki turuncu kablo fiber kablo. Ortaya doğru kabuğu soymuşlar lif demetlerini görebilirsiniz. Size Router verilecek daireye gelen CAT tipi kabloyu router'a bağlayacaksınız. E-WAN olarak gelecek sinyal hat değerleri vs ile uğraşmak yok yani. Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bir de mahsru olmayacsa bir şey isteyecektim. Müsait olduğunuz bir ara fixnetin sitesinden sorgulama yapabilir misiniz ? Zira FTTB/VDSL'i g9steriyor da FTTB/Eth siste leri gösteriyor mu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 12 Şubat 2017; 3:54:41 >
    Ftth kalitesinde ping sunarmı bu sistem bana.

Hocam baktim ilk mesajinizi yazdiginizdada mobilden bağlanıyorum sanirim o yuzden alt yapi sorgulama haritası veya il ilce vs secme menusu cikmiyor s6.edge var. Pc yok suan.

• 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.