Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
51.183
Cevap
242
Favori
4.006.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 23732374237523762377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, VDSL'den fibere dönüşüm yaptığınızda T.T. o taahhüt süreci için kira almıyor. Sonrasında yani taahhüt bittiğinde ne olacak, bilemiyorum... Ama ben fibere geçtim ve taahhüdümün bitmesine 2 ay kala yeni bir tarifeden 2 yıllık taahhüde girdim; bundan da kira alınmamakta...

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Belki de eski aboneden almıyorlardır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, son 5 senedir TTNET altyapısından VDSL2 hizmetini maksimum 45 mbps hızla iyi kötü götürdükten ve bu 5 sene içerisinde Türk Telekom'a FİBER altyapı getirmesi için defalarca yaptığım başvurulara (TT CEO'ları, TT Müdürlükleri vs.) rağmen hiçbir şekilde olumlu bir geri dönüş yapmadıklarını anlayıp kaderime yenildiğimi düşündükten aylar sonra 28 Mayıs'ta bir SÜPERONLİNE yetkilisi evimizin önünde kardeşime "Mahallenizde Fiber internet altyapı çalışmalarına başladık, istiyorsanız bir ön protokol yapabiliriz" diyerek kartvizitini bırakıp bir form imzalatmış fakat bizim apartmandan sadece kardeşime yani 1 kişiye yapmış. Bu fiber altyapının evimize kadar gelmesi için yeterli midir gerçekten? Çünkü yönetici imzası almadan ve sadece 1 kişinin başvurusuyla bu işin olacağına aklım pek yatmadı nedense. Arka plana atılmamak veya tamamen unutulmamak için o yetkiliyle sürekli iletişim veya toplu imza ile gitmek gerekiyor mu sizce? Yetkiliyi geçen hafta aradığımda çalışmaların 1-2 ay içerisinde biteceğini ve imalata başladıklarını söyledi, imalat derken bu ne demek oluyor?



    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Bilemeyeceğim. Yanlış hatırlamıyorsam VDSL2'ye terfi ettiğim zaman gönderdikleri TP-Link üretimi 9970 modemden de kira almıyorlardı. Ya da, faturada "modem kirası" diye bir kalem alenen yoktu. Daha sonra (aynı yıl içinde) Bodrum'da yazlık internet aldığımızda aynı modemi hafızam yanıltmıyorsa sattılar diye hatırlıyorum... İstanbul'da fiber dönüşümü yaptıktan sonra kimse 9970 modemi ne istedi, ne de herhangi bir bedel talep etti. Modem kutusunda uyumakta.

  • Telekom ekipleri bugün binaya kutuyu takmışlar. Sokakta çalışmalar devam ediyor. Acaba hepsi bitince mi aktif edilir? Çünkü bilgi mesajı falan bırakmamışlar bina girişine. Şu an başvuramıyoruz sanırım.



    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Selam arkadaşlar geçen gün müstakil bir apartman olan üç katlı binamıza fiber çektirmek için babam telekoma başvurmuştu bugün erişim planlamadan aradılar 50 metre ötedeki yerden fiber çekme ücreti 20.650 TL Ücret çıkardılar kazma işi falan yok Hawaii fiber dedikleri şekilde yapacaklar birde Ben de bütün mahalleme fiber çekiyorsunuz dedim fiyat bu işine gelirse yaptırırsın demeye getirdiler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Reaver kullanıcısına yanıt

    Yanınızda başka bina falan varsa onlarla görüşün. İki binaya ortak bir hat kurulabilir belki. Masrafı paylaşırsınız. Kaç daire var sizin binada?

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum, estağfurullah. Açtığımız ona yakın ana konularımız ile sadece forumda yazılan mesajlar haricinde, özel mesajla veya farklı kanallardan yardımcı olduğumuz yüzlerce insan internete kavuştu. Kimisi ADSL, kimisi VDSL kimisi ise FİBER aldı. Hepsine hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullansınlar. Tabi bir de sadece Google aramalarından konularımızı bulup işlemleri yapıp bağlatanlar vardır, onların sayısını ise hiç bilemeyiz.


    Benim tek düşüncem şu, iyi şeylere vesile olduk. Telekom veya diğer işletmecilerin biraz daha fazla çalışmasına neden olduk. Bu mesajımda bahsettiğim hususlarla ilgili de ne kadar gurur duysak az. Bu başarılar sadece şahsıma ait değil, forum arkadaşlarımıza da aittir aynı zamanda. Tabi ana konularımız sadece internet bağlatmak temalı değil, aynı zamanda internet ile ilgili bilgi okuryazarlığı seviyesinin de artmasına vesile olduk diye düşünüyorum. İnsanlar neredeyse bu sektördeki tüm terminolojiye hakim oldular. Bu da çok sevindirici bir şey tabiki bizler adına.


    Bizden sonra da, bizlerin bıraktığı yerden bayrağı ileriye taşıyacak insanlar olacaktır mutlaka. Tek temennim ise bu birikimin geleceğe da taşınmasıdır hocam.


    Çok teşekkür ederim hocam, çok mutlu ettiniz. Varolun. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Eksik olmayın teşekkürler. Darısı tüm isteyenlere olsun.


    Hocam dediğim gibi forumda sizden gördük. Yönetim-komşular toplanıp böyleyken böyle bu iş olur mu olur mu olmaz mı falan aramızda görüştük. En azında deneyelim dedik. Sonra dilekçe imza vs. derken komşularla birlik olduk, tam katılım ile ortak karar oldu ve imza atmayan daire sahibi çıkmadı. Zaten şansımıza sokakta TT ve SOL fiber altyapı mevcuttu. Bu şekilde oldu çok şükür...


    Aktivasyon aşamasına kadar geldik onu bekliyoruz. Hatta şimdiden tarife araştırmaya başladım. En azından 1-2 ay hevesimi alayım diye 1 Gbps bakıyorum. Ama içime sinen ISP olmadı. Fiyat farkına razıyım keşke TurkNet şu 1000 Mbps tarifelerini Türk Telekom altyapısına da verse.

  • Beyler sizce tt den comnet 500 mbit veya 1000 lik pakete geçeyimmi bütçe sıkıntısı yok telekoma ayar oldum 2022 yılında hala 100 mbit gibi milattan kalma hızı gpon altyapısında sunduğu için bu modem iade olacakmı kullanacakmıyız telekomun gponunda.

  • Hayırlı olsun öncelikle, muhtemelen yeterli olur. Burada hiç sormadılar bile, dan diye girdiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Hocam geçme, bu paralara değmez. Turkcell biraz abone toplasın akılları başlarına gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Tabi tüm kurulum bittikten sonra aktif olur. Yaklaşık 1 ay civarı sürebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Reaver kullanıcısına yanıt
    Bence hiç parasıyla çektirme gibi işlere bulaşmayın, zaten bir ara gelir. Ha binanızda hiç altyapı yoksa zaten şuan yeni tesisleri istisna hariç FTTH yapıyorlar, ücret olmaksızın yapmaları gerekir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam, beklemedeyiz o zaman..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok teşekkürler, yapmamız gereken en zor şeyi yapacağız, o da beklemek :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Hocam fiyatlar yüksek zaten 1 senedir ucuza birsey alamiyoruz telekoma ayar oldum 100 mbit sevdasindan vazgecmiyorlar oyle bir firma dusununki parayla bile hizmet alamiyorsunTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, güle güle kullanın hocam. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • Esenyurt talatpasa mahallesine de turkel superonline fiber altyapı getirdiler kazı yaptılar ve her evin önüne beyaz küçük kutu turkcel f o yazan kutuyu taktılar acaba bu fiber sistemin görülmesi ne kadar sürer arkadaşlar 6 ay sürer mi 25mb hız alıyoroyuz ttnet rezalet firmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ama şimdi alırsın bir hafta sonra TT Gbps paket satmaya başlar olan sana olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23732374237523762377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.