Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2284. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22822283228422852286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gpon en iyi sistem, 2 aydır hiç bir sorun yaşamadım. 35 mbps hattıma 45 mbps geliyor. vanayı biraz fazla açmışlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 5 Kasım 2021; 19:38:44 >
  • rapBiTT kullanıcısına yanıt

    3 haftadır verdiğim mücadeleden henüz bir sonuç alamadım görebildiğim kadarıyla.

    Müşteri hizmetleri ve satış noktalarıyla çok kez görüşmeme rağmen ne Superonline'dan ne de TT'den detaylı bir cevap alabildim. Tek söyledikleri ekiplere iletiyoruz.

    Bunun üzerine BTK üzerinden Superonline ve TT için şikayet kaydı oluşturdum. TT hala inceleme devam ediyor diye dönüş yaptı.

    Superonline'sa kazı ruhsatı için belediyeye başvuru yaptıklarını, 2022 yılı içinde internet vermeyi planladıklarını yazmışlar.


    Bu kazı ruhsatı ne zaman çözülür, İstanbul Eyüp Belediyesi zorluk çıkarır mı, hakikate 2022'ye kadar sarkar mı tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilir miyim?


    Bu arada az önce telefondan Superonline'ın fiber nerede kısmından kontrol sağladım.

    Konum izinlerini vererek baktığımda bulunduğum yerde fiber gözüküyor ama gelen giden yok. Bu ne anlama geliyor acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapBiTT -- 5 Kasım 2021; 20:2:28 >




  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Size takılan siyah kutu (IFDK) Alfafonet'in "küçük tip" kutusudur. Alfafonet'in kataloğuna bakarsanız, bunlar 6/12/24 portlu olarak üretiliyor (standart olarak). Ancak Alfafonet Satış'la konuştuğumda, Telekom'un bu kutuları binadaki abone sayısına göre 6'dan 24'e göre port (mavi konektörlerde ekleyerek konfigüre edebildiğini de öğrendim.


    Bizim binamıza da aynı kutudan taktılar ve o da 8 portlu.


    Ancak içi sizinkisi kadar dolu ve çıfıt çarşısı gibi de değil (hafta sonu foto koyacağım...).


    Fakat sizdeki kutunun içinde dikkatimi çeken başka birşey oldu (doluluğu ve karmaşayı kısmen de bunlar oluşturuyor). 8 tane takılı mavi konektörlü port var ama yüklediğiniz 2. fotoda sağ alt tarafta 8 tane daha boşta "mavi" konektör daha yok mu? Ben mi yanlış bir saptama yapmaktayım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 5 Kasım 2021; 22:11:38 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Evet bizimkinin içi karışık duruyor. Dediğim gibi işçiliği beğenmedim.

    Alttaki 8 konnektör hususunu anlattım ya hocam. Söz konusu 8 konnektör OBK'lara füzyonlanan renkli kablolara ait. Bu konnektörler sağ taraftaki beyaz kabloların uçlarındaki portlara takılacak. Beyaz kablolar da ana hattan çekilen 1 kılın bağlı olduğu metal çubuktan sinyal alacak. O metal çubuğun ismi PLC imiş. PLC'nin işi tek kıldan gelen sinyali dağıtmakmış. Bu PLC kavramını LGR9 nickli hocamdan öğrendiğimde aydınlanarak her şeyi netleştirdim. Hatta şu an bu konuda bir yazı okuyordum:https://vardata.com.tr/plc-splitter-nedir-plc-splitter-calisma-prensibi/

    Edit: PLC'yi daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Açıklama kısmında ne işe yaradığı açık bir şekilde yazılmış:https://telecom.samm.com/1x4-mini-modul-plc-optik-bolucu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 5 Kasım 2021; 22:36:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • mu5tafa kullanıcısına yanıt

    Turhalda kine şaşırmadım, Merkezdeki de farksız. Tokat Türk Telekoma anlamak güç. Bir ara uğraşmıştım. Hali hazırdaki 40-50mbps lil bakır hizmet yeterli diye fiberi onaylamadılardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom her 8 günde 1 gece 02:20 sularında modemlere restart atmaya devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Kasım 2021; 2:22:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK başkanı upload hızlarının artabileceğinin sinyalini veriyor TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Röportaj videosunu izleyip şurada özetledim:

    https://forum.donanimhaber.com/btk-baskani-upload-hizlarinin-iyilestirilmesi-icin-calisiyoruz--151042471




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 6 Kasım 2021; 2:52:58 >
  • AirDroid kullanıcısına yanıt

    yılbaşına kadar bir iyileştirme olmalı artık.

  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    Rekabet olmazsa iyileştirme'de olmaz BTK zaten görevini yapmıyor zorunluluk şartı koşmuyor haliyle İSS'ler cebine bakıyor.


    Türknet tüketicilerin sevdiği İSS olsa da altyapı yayılım bakımından çok zayıf yönde zira İstanbul'un belirli ilçe ve mahalleleri ile sınırlı kaldılar.İzmir ve Ankara'da halen tam yayılım gösteremediler.Yüksek nüfusu barındıran İstanbul/Anadolu yakası ve İstanbul'a yakın olan Kocaeli'de hiç bir altyapı çalışması bulunmuyor.Türk Telekom diğer İSS'lere göre daha fazla fiber altyapısı olduğu için TEKEL konumda tek başına düşük hız yüksek fiyat ile kar marjını çok ciddi seviyede arttırıyor bir bölümünü altyapıya gömerek bir çok abone kazanıyor haliyle kendi çapında düşük maliyet ile yüksek abone kazanımı ve maliyet geri dönüşümü sağlıyor.


    Süperonline , Vodafone , Türksat , Türknet Altyapı konusunda zayıf oldukları için Türk Telekom bu boşluğu doldurarak ciddi kar marjını kazanıyor.BTK'nın bu konuda şunu yapması lazım her İSS kendi fiber altyapısını gerek kendi çekecek yada kiralayarak abonelere hizmet verecek %5 veya %10 şeklinde yada En fazla pazar payı olan İSS'den daha fazla vergi alarak diğer İSS'lerin gelişmesinde önemli rol oynayabilir.


    Şu anda tabi olan tamamen abone yani tüketicilere oluyor 10 yıllık paketleri 100 Mbps hızları önümüze koyan ve çözümü için uğraşmayan bir zihniyet var ben altyapı çektirmek için çile çektiğim dönemleri bilirim halen bir çok insan da çekiyordur özellikle pandemi yani Covid-19 döneminde tamamen yönetim sorunu var.


    Şu anki dönemde Ne BTK nede Diğer İSS'ler bu sorunları çözebilir.Tek beklediğim şey 2023 veya erken seçim olacaktır.NET




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 6 Kasım 2021; 13:44:47 >




  • Herkese merhaba. Apartmanımın tam önünde şu dolaptan var. Vdsl ile 100mbit internet kullanıyorum. Ancak ping değeri vs gibi nedenlerden ötürü fibere geçmek istiyorum. Acaba bu dolaptan apartmana bakır kablo yerine fiber gelebilmesi ve evlere fiber şeklinde dağılabilmesi için nasıl bir yol izlemek gerekir bilen varsa yardımcı olabilirmi ?

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • noyn__ kullanıcısına yanıt

    Bağlu bulunduğunuz Türk telekoma giderek dilekçe vereceksiniz. Bina sakinlerinin imzasını da önceden hazırladığınız dilekçenin altına attırırsanız etkili olma ihtimali yüksek. Gerisi şans nasip kısmet artık.

  • noyn__ kullanıcısına yanıt

    Vie.Valve.com traceroute test sonucunu buraya atarsanız bakabiliriz.


    Başlat > Cmd > tracert vie.valve.com ve enter.

  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Cimrilikte nirvanaya çıkmalarına çok az kaldı. Adamlar koskoca Çakmak mahallesinin neredeyse tamamına 4 core'lu fiberi paylaştırdılar. Dün de Çakmak santralini kapatmaya gelmişler, santrale gelen 2 tane 144 Core fiber var bir tane Ümraniye POP birde Dudullu POP. Lakin FTTH sisteme geçmeden önce hattımın çıkışı Acıbadem'di lakin Acıbadem'e hiç direk hat yokmuş Çakmak mahalle santralinden büyük ihtimalle L2 ile yönlendiriyorlardı. Neyse 80'in üzerinde Tip7 kabin var bölgede zamanında bu kabinlerin çok büyük bir çoğunluğuna 96 Core fiber çekilmiş her kabine ayrı fiber hat çekilmiş. Birde yeni yaptıkları 4 Core FTTH var, 4 bin'in üzerinde haneyi beslemesi gerekiyor teoride. Burada 1:16'dan çok daha fazla bir çoklama yapılmış. Büyük ihtimalle santralde sadece her bir core için bir porta takıyorlardır. Sonra benim niye başlangıç pingim VDSL gibi 4 ile başlıyor. Fiberdeki core'ları sanal olarak 2048'e bile bölseniz sinyal karmaşası kaçınılmaz. Yarın bir gün Gigabit hızlar standart olduğunda bu sistem nasıl yürüyecek çok merak ediyorum. Tekrar yatırım yaparak ekstra verimsizlik. Yurtdışında adamlar sistemi bir kuruyor bir daha bakmıyorlar bile. Biz 10 yılda 2 kez aynı yerlere yatırım yapıyoruz. Tek tesellim Tip7 kabinler sökülmeyecekmiş, onların içindeki switchleri 10GE'ye çıkarıp ilerde oluşacak darboğazları çözebilirler.





  • Arkadaslar merhaba,
    Ankarada Müstakil evlerin oldugu bi bolgede yasamaktayim, superbox redbox gibi seylerle internete erisiyorum ana caddedeyim ama hicbir altyapi yok turktelekoma internet basvurusunda bulundum yillar once cok ugrastim gelen giden oldu ama sonuc hala 0 😄. Gecenlerde yine basvurdum paket tanimladilar ama altyapi olmadigi icin faturalandirma olmaz altyapi geldiginde baslar dediler. Haftada iki kere altyapi calismalarimiz devam ediyor diye mesaj atiyorlar. En yakin fiber 1.5 km uzakta. Adsl hattida ona benzer uzaklikta ama direk dikip adsl hatti baglamazlar demislerdi tt ekibi. Gelen mesajida ekliyorum. Boyle bi tecrubesi olab oldu mu baglanir mi internet bilgisi olan paylasirsa sevinirim.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneskaanb -- 7 Kasım 2021; 11:46:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Yani GPON değil de XGS-PON 25G-PON ile verilse 4 core günümüz paketlerinde yeterli olabilirdi. Çok değil, en fazla 3 sene içinde o bol kepçeden ek yapmalarının acısı çıkar çünkü kullanım astronomik şekilde artıyor, bence kapasite sıkıntıları çıkmaya başladığında TT var olan Tip7 gibi kabinlerdeki DSL kartları GPON kartlara çevirip binalara PLC yöntemi ile dağıtım yapacak yoksa eski kabinleri hala devrede tutmanın hiçbir açıklanabilir yanı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 7 Kasım 2021; 21:3:59 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Üstat Tip 7ler ileride FTTH dönüşümleri sonrası devreden çıkmayacak mı? Tip 7ler üzerinden 35b veya G.fast verme planları var mı?



    Benim sahaya konan dolap. İlk defa 35b. ve g.fast destekli kart gördüm.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 7 Kasım 2021; 22:50:30 >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Ne desem yalan olur. G.Fast verme gibi bir planları olduğunu düşünmüyorum öyle olsa bu kadar FTTH yapmalarının, en azından FTTC olan yerlere bile FTTH yapmalarının mantıklı açıklaması yok. G.Fast destekli DSLAM almaları ise bilinçli bir tercihten çok zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Üreticiler artık sadece 17a ile çalışan cihaz üretmiyorlar TT'nin tedarik ettiği Huawei ve Nokia'ya bakabilirsiniz kataloglarında sadece 17a destekli ürün sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Nokia'da bildiğim kadarıyla hiç yok.


    Mevcut Tip7'lerin kalıp kalmamasıyla ilgili de kesin bilgim yok ama genelde eski kabinlerde kalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Evet ben de öyle düşünüyorum. Ne yazık ki ülkemizdeki firmalarda vizyon yok. Zaten mevcut Tip7'lerde 1xGPON, 1xEPON port bulunuyor, ilerde bunların içini tamamen GPON portlarla doldurmazlarsa işleri zor diyeceğim ama pek yenilikte takip etmiyorlar. Hala Nokia 7450-ESS1, JMX10 ile idare edebildikleri bir dolu santral var. Yeniliği takip etmeyince, çok yüksek hızlar çıkarmadıkları için demek ki sistem zorlanmıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]bireysel.turktelekom.com.tr
    Zyxel 11AX Broadcom DX3200 > Cihazlar > Türk Telekom
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/cihazlar/sayfalar/evde-internet/zyxel-11ax-broadcom-dx3200.aspx

    şöyle bir cihaz çıkarmış turk telekom kullanan var mı ?

  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    B10b nin kasası ellerinde kaldı demekki aynı kasa devam. Teknik detaylarda yine 35b yok. 11 ac vdsl için yeterli gibi.

  • 
Sayfa: önceki 22822283228422852286
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.