Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21642165216621672168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt

    Valla akıl alır gibi değil Oger Telecom şu andaki Saudi Telecom'a ne kendileri Uluslararası Tahkim Mahkemesi açtılar ne de bankalara açtırdılar. Hoş adamlarında çok suçu yok ülkede internet politikası öyle kötü bir seviyeye geldi ki Araplar bile artık Türkiye'de telekomünikasyon sektöründen çekiliyorlar. İlk önce Türk Telekom'dan çekildiler şu anda da Türknet'ten Gulf Capital çekiliyor. Üstelik Gulf grubunun başında daha önce Türk Telekom'dan ayrılan Türk bir CEO var ama artık hiçbir ülke için ülkemiz Telekomünikasyon sektörü cazip değil. Yatırım almadan bu tip küçük sağlayıcılar büyüyemez, büyük firmalarda istediği büyümeyi yakalayamıyor. Büyüme derken dolar cinsinden bir büyümeden bahsediyorum, ülkeemizdeki şirketler TL cinsinden şu kadar kar ettik, bu kadar büyüdük vs. diyorlar ama dolar cinsinden bakıldığında bırakın büyümeyi küçülmüşler bile. Keza sektörün yatırımları da dolar cinsinden her geçen gün azalıyor.


    Ki artık Araplar deyip geçmeyelim internet hızı açısından, bölgesel bakımdan artık dünya liderliği konumundalar. Speedtest verileri ortada, Singapur, Güney Kore gibi ülkeler ile yarışıyorlar. Şirket değerleri dünya Avrupa, ABD'li firmalarla eşdeğer.





  • Arkadaslar uzun zamandir adsl bolgedeydim sanirim proje izni alinmiski hemen yan mahallemin basina 2 tane dolap yerleştirildi ondan oncede kablolar icin kanal eklendi dolabin bulundugu alana sizce dolaplara ne zaman kablo cekilir aktif kullanima ne zaman acilir tam anlamiyla
  • #2 Türk Telekom'un Son 15 Yılı - Türk Telekom'da Verimliliği Arttırma Çalışmaları





    Türk Telekom'da verimlilik kapsamında çalışmalar Paul Doany'nin Telekom'a geri dönmesiyle başladı. Başta hantal organizasyon yapısının sadeleştirilmesi olmak üzere faaliyet giderlerinin ıslahını içeren bu çalışmalar grubun verimliliğini ve karlılığı arttırmakta.


    Faaliyet giderlerini yıllık olarak irdelemek istersek


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    Yukarıdaki verilere açıklanan enflasyon oranının doğruluğu üzerinde bulunan şüpheler sebebiyle yıllık EUR kuru değişimini de ekledim. Buradan görebileceğimiz gibi grup bu 4 senelik süreçte 2020 yılı hariç tüm yıllarda faaliyet giderlerinde, konsolide gelir büyümesine göre daha düşük büyüme değerleri elde edebilmiş. Eğer faaliyet gideri büyüm esini enflasyon oranıyla veya EUR kuru değişimi ile kıyaslarsak bu çabalar daha net görülebilir. Yani grubun verimliğinin arttırılması konusunda önemli bir yol kat edilmiş. Peki bu süreçte yıllık yatırımlar azaldı da mı faaliyet giderleri verimliği arttıracak şekilde gelişme gösterdi diyenler için yıllık yatırım verilerini de vermek isterim.



    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    Bu veriler ışığında görüyoruz ki söz konusu dönem içerisinde verimlilik artışı için yapılan çalışmalar yatırımları azaltmamış tam tersine bu dönemde yatırımlar ivmesi artarak devam etmiştir. Bununla birlikte Türk Telekom'un 6 Aralık 2017'de açıkladığı yeni dönem stratejisi gereğince yatırımlar stratejinin en önemli ayaklarından birisin oluşturuyor. Bu sebeple grubun büyümenin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve finansal performansının devamı için popülist hamleler yerine burada gördüğümüz gibi kararlı yatırımların devamı şart. Verimlilik çalışmaları bu yatırımların yapılabilmesi için elzemdir çünkü karlılığını oluşturamayan ve bunu sürdürülebilir hale getiremeyen şirketler iflas bayrağını çekerler. Yakın tarihimiz böyle nice batmaz denilen şirketlerin iflas hikayeleri ile dolu olduğu bir gerçektir be ibretle izlenmelidir.


    Benim yaklaşık 5 senedir Haberleşme bölümünde yazıyorum, tüm arkadaşlar sağolsunlar bölüme olan ilgilerini hiç kaybetmediler, burada hem güzel bir ortam oluştu hem de (bazen bir çok kasıtlı yanlış bilgileri de barındırıyor olsa da) eşsiz bir Türkçe kaynak oluştu. Benim yazdıklarım hep genel kanının vve beklentinin aksine yazılar oldu. Bu yazı da elbette böyle. Bu sebeple muhtemelen pek çok kimseleri memnun etmedim, bu saatten sonra da memnun edecek değilim görünen o ki. Ancak bu duruma üzülmüyorum çünkü burada her zaman (bir çok değerli arkadaşımızın da yaptığı gibi) doğru bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Bu süreçte doğru aktaramadıklarım, yanlış anlaşılmış olduğum anlar oldu. Bunun yanında ortalıkta dolaşan kasıtlı yalan bilgiler sebebiyle zaman zaman (bunların hepsi resmi verilerine dayanmayan konulardandı) istemeden hatalı bilgi verdiğim de oldu. Ancak her şeyden önemlisi ben bu süreçte yanlış bildiğin ne kadar çok husus olduğunu yaşayarak gördüm. Mesele telekomünikasyon sektörü olduğunda gerek sektörde bilgili kişilerin, gerekse de sektörde bilgili olduğunu zanneden kişilerin kasıtlı olarak ne palavralar attıklarını, manipülasyon amaçlı ne yazılar yazdıklarını gördüm. Tırnak içerisinde söylemek isterim, bunların çoğunluğu da yazılı medyadan kişilerdi. İşte tüm bunları görmeye başladığım zaman ,ve hala devam eder halde, doğru bildiklerimi paylaşmak istedim. Popülist yaklaşımla yazılar yazmadığım için, öfkeyle kırıp dökücü yazılar yazmadığım için elbette hiç bir zaman çoğunluğun beğenisi kazanacağını düşünmüyorum söylediklerimin. Lakin unutmamak gerekiyor ki hiç kimse kendisini büyük görmemeli bu sebeple benim de esasında bir önemim yok, önemli olan eğer anlatabiliyorsam doğru bilgilerdir, bundan dolayı insanların beğenisini kazanmak değil amacım, elimden geliyorsa, geldiğince doğru bildiğimi aktarmaktır.


    Son olarak bu kadar yazıyı okutup, siz değerli konu ziyaretçilerimizin, alakalılarımızın başını ağrıttıysam beni mazur görmelerini temenni ederim, başta konumuza, ardından burada benimle beraber düşüncelerini paylaşan herkesin yazdıklarına ilgi gösteren herkse teşekkür ederim.



    ===================================

    Yazı Dizisinin Önceki Bölümlerine Erişmek İçin:

    #1 Türk Telekom'un Son 15 Yılı - Türk Telekom'da Fiber Altyapı Yatırımları Ne Zaman ve Nasıl Artmaya Başladı? (https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145839940

    ===================================


    @XpressMusic34

    @NitroNos




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Şubat 2021; 3:9:20 >




  • sunset58 S kullanıcısına yanıt

    Konunun ilk mesajındaki kabinlerden hangisine benziyor hocam kabinler?

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom'da daha önce çalışmadık ve şimdi de çalışmıyoruz hocam çalışan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler ışığında yardımcı oluyoruz.Hatamız varsa düzelmek için gayret içindeyiz.


    Bütün firmalarda aslında bu böyledir.Değişime ayak uyduramayan firmalar elbet bir gün batar.Türk telekom kıl payı paçayı kurtardı yatırım yapmadığı dönemlerde isyan ettik ama işin içinden gelen bir CEO ve yönetim ekibi ile baya bir değişikliğe ön ayak oldu.


    Umarım Türk Telekom fiber yatırımlar devam eder ve kar marjını da katlar.


    Siz önemli zamanlarınızı insanlara yardımcı olmak için geçirdiğiniz için şahsım adına teşekkür ederim.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Evimde camdan gördüğüm kadariyla tip 7 yada 9 a benziyor hocam 2 tane taktilar bu sabah dozerle calisanlarla gelip gitmisler sonra
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum yalnız tek bir nokta var, 2+2=4'e , şirketlerde veya düzenleyici kurumlarda senelerce ömrünü törpülemiş insanlar bile çıkıp 2+2=5 diyemez, diyorsa bu durum sorgulanır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 20 Şubat 2021; 15:23:45 >
  • sunset58 S kullanıcısına yanıt

    Vall hocam çok değişken net bir tarih o sebeple vermek zor ama 1 ay veya 2 ay civarı diyebilirim.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Markete diye bi bakmaya ciktim etrafta kanallardan turuncu fiber kablolarini gecirmeye baslamislar bi keyiflendim gorunce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunset58 -- 20 Şubat 2021; 16:52:48 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum yazınız için.


    İkili diyaloğumuzda veya genele hitap eden diyaloglarda da sıkça bahsettiğim bir husus var idi. O da geçmişte yeterli türkçe kaynak olmaması sebebiyle zaman zaman bizlerin yanılgıya düşerek hatalı bilgiler verebilmesi veya hatalı bilgilere inanması idi. Ancak geçen yıllar içerisinde yeterli seviyede türkçe kaynak oluştu ve tecrübe edinebileceğimiz imkanlara erişebildik. Günümüzde ise Google aracılığı ile araştırıp okumak isteyenlere forumumuzda yüzlerce hatta binlerce bilgilendirici ve doğruluğu teyit edilmiş bilgiler var.


    Dediğiniz gibi, burada çok güzel bir ortam oluştu. Özellikle haberleşme forumu olarak bir çatı altında buluşmamız biraz da işlevsellik sağladı. Bu sebepten dolayı iyi ki kendi forumumuzun oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapmışız. (çatı altına alınmasından bahsediyorum)


    Umarım daim olur hocam, bir dönem sonra buralar dutluk olmaz umarım, ölene kadar buralarda oluruz umarım, kardeşce ve bir arada. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 





  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt

    Cgn yoktu..hatta aylarca sabit ip aldım 25 tl verip..yok..hikaye..harbiden çok kötüydü..güya eve kadar fiber.. 50 mb download 20 mb upload pakete ayda 150 tl veriyordum..hala da veriyorum..1 sene daha taahhüt var..bin tl istiyorlar cayma bedeli..


    Ben de 2 aylık tt yazlık paket bağlattım denemek için..kesinlikle daha iyi..bildiğin 15 senelik telefon kablosuyla ev içine geliyor..binaya kadar fiber var sadece..


    Ama superonline dan iyi..şimdilik söz verdikleri hızı veriyorlar..eğer böyle olursa superonline ın cayma bedeli 200-300 e düştüğünde direkt iptal ettirecem..ki 1999 dan beri turkcell abonesiyim..bütün evde herkes turkcell li..ayda 600 tl veriyorum bunlara..platinium üyeyim..ama ne dediysem nafile..umurlarında olmadı.


    Şimdi ttnet in bina girişinden eve kadar telefon kablosu yerine cat 6 kablo döşetmeyi düşünüyorum..işe yarar mı faydası olur mu acaba bilmiyorum..gerek yok diyen var ama..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    #2 Türk Telekom'un Son 15 Yılı - Türk Telekom'da Verimliliği Arttırma Çalışmaları





    Türk Telekom'da verimlilik kapsamında çalışmalar Paul Doany'nin Telekom'a geri dönmesiyle başladı. Başta hantal organizasyon yapısının sadeleştirilmesi olmak üzere faaliyet giderlerinin ıslahını içeren bu çalışmalar grubun verimliliğini ve karlılığı arttırmakta.


    Faaliyet giderlerini yıllık olarak irdelemek istersek




    Yukarıdaki verilere açıklanan enflasyon oranının doğruluğu üzerinde bulunan şüpheler sebebiyle yıllık EUR kuru değişimini de ekledim. Buradan görebileceğimiz gibi grup bu 4 senelik süreçte 2020 yılı hariç tüm yıllarda faaliyet giderlerinde, konsolide gelir büyümesine göre daha düşük büyüme değerleri elde edebilmiş. Eğer faaliyet gideri büyüm esini enflasyon oranıyla veya EUR kuru değişimi ile kıyaslarsak bu çabalar daha net görülebilir. Yani grubun verimliğinin arttırılması konusunda önemli bir yol kat edilmiş. Peki bu süreçte yıllık yatırımlar azaldı da mı faaliyet giderleri verimliği arttıracak şekilde gelişme gösterdi diyenler için yıllık yatırım verilerini de vermek isterim.





    Bu veriler ışığında görüyoruz ki söz konusu dönem içerisinde verimlilik artışı için yapılan çalışmalar yatırımları azaltmamış tam tersine bu dönemde yatırımlar ivmesi artarak devam etmiştir. Bununla birlikte Türk Telekom'un 6 Aralık 2017'de açıkladığı yeni dönem stratejisi gereğince yatırımlar stratejinin en önemli ayaklarından birisin oluşturuyor. Bu sebeple grubun büyümenin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve finansal performansının devamı için popülist hamleler yerine burada gördüğümüz gibi kararlı yatırımların devamı şart. Verimlilik çalışmaları bu yatırımların yapılabilmesi için elzemdir çünkü karlılığını oluşturamayan ve bunu sürdürülebilir hale getiremeyen şirketler iflas bayrağını çekerler. Yakın tarihimiz böyle nice batmaz denilen şirketlerin iflas hikayeleri ile dolu olduğu bir gerçektir be ibretle izlenmelidir.


    Benim yaklaşık 5 senedir Haberleşme bölümünde yazıyorum, tüm arkadaşlar sağolsunlar bölüme olan ilgilerini hiç kaybetmediler, burada hem güzel bir ortam oluştu hem de (bazen bir çok kasıtlı yanlış bilgileri de barındırıyor olsa da) eşsiz bir Türkçe kaynak oluştu. Benim yazdıklarım hep genel kanının vve beklentinin aksine yazılar oldu. Bu yazı da elbette böyle. Bu sebeple muhtemelen pek çok kimseleri memnun etmedim, bu saatten sonra da memnun edecek değilim görünen o ki. Ancak bu duruma üzülmüyorum çünkü burada her zaman (bir çok değerli arkadaşımızın da yaptığı gibi) doğru bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Bu süreçte doğru aktaramadıklarım, yanlış anlaşılmış olduğum anlar oldu. Bunun yanında ortalıkta dolaşan kasıtlı yalan bilgiler sebebiyle zaman zaman (bunların hepsi resmi verilerine dayanmayan konulardandı) istemeden hatalı bilgi verdiğim de oldu. Ancak her şeyden önemlisi ben bu süreçte yanlış bildiğin ne kadar çok husus olduğunu yaşayarak gördüm. Mesele telekomünikasyon sektörü olduğunda gerek sektörde bilgili kişilerin, gerekse de sektörde bilgili olduğunu zanneden kişilerin kasıtlı olarak ne palavralar attıklarını, manipülasyon amaçlı ne yazılar yazdıklarını gördüm. Tırnak içerisinde söylemek isterim, bunların çoğunluğu da yazılı medyadan kişilerdi. İşte tüm bunları görmeye başladığım zaman ,ve hala devam eder halde, doğru bildiklerimi paylaşmak istedim. Popülist yaklaşımla yazılar yazmadığım için, öfkeyle kırıp dökücü yazılar yazmadığım için elbette hiç bir zaman çoğunluğun beğenisi kazanacağını düşünmüyorum söylediklerimin. Lakin unutmamak gerekiyor ki hiç kimse kendisini büyük görmemeli bu sebeple benim de esasında bir önemim yok, önemli olan eğer anlatabiliyorsam doğru bilgilerdir, bundan dolayı insanların beğenisini kazanmak değil amacım, elimden geliyorsa, geldiğince doğru bildiğimi aktarmaktır.


    Son olarak bu kadar yazıyı okutup, siz değerli konu ziyaretçilerimizin, alakalılarımızın başını ağrıttıysam beni mazur görmelerini temenni ederim, başta konumuza, ardından burada benimle beraber düşüncelerini paylaşan herkesin yazdıklarına ilgi gösteren herkse teşekkür ederim.



    ===================================

    Yazı Dizisinin Önceki Bölümlerine Erişmek İçin:

    #1 Türk Telekom'un Son 15 Yılı - Türk Telekom'da Fiber Altyapı Yatırımları Ne Zaman ve Nasıl Artmaya Başladı? (https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145839940

    ===================================


    @XpressMusic34

    @NitroNos

    sabaha kadar yazsan bir önemi yok,ben şimdiye kadar ne fiber gördüm ne vdsl2 gördüm. hayatım boyunca dialup ve adsl den başka bağlantı kullanamadım. ve utanmadan bu herifler size adsl yeter dediler.çok sinirli ve tepkiliyim. o ceo mu nedir gelsin görsün rezil altyapısını. ben daha 10 sene fiber geleceğine inanmıyorum ve starlink için bekliyorum yerel fiyatlandırma başladığı an geçiyorum. çatıda montaj yerimi hazırladım,dübeller hazır,kablo kanalı hazır,30m cat6 outdoor kablo çektim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 20 Şubat 2021; 17:24:59 >




  • Öncelikle nazik ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim hocam.

    Evet, Gebze gibi bir bölgede bu tür sıkıntıları yaşıyor olmak çok üzücü. Umarım en kısa zaman herhangi bi r şekilde siz de hızlı internet erişimine kavuşursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Öncelikle nazik ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim hocam.

    Evet, Gebze gibi bir bölgede bu tür sıkıntıları yaşıyor olmak çok üzücü. Umarım en kısa zaman herhangi bi r şekilde siz de hızlı internet erişimine kavuşursunuz.

    kavuşacağım starlink bunu yapacak. en büyük şansım çatıda anten koyacak düzlük var. hatta starlink gelene kadar uzaynet'e geçse mi diye düşünüyorum. ping önemli değil oyun oynamıyorum.

  • Hocam forumda bu hizmeti ilk deneyimleyenlerden olmanızı çok isterim, bizler de nasıl bir deneyim olduğunu sayenizde görmüş oluruz.

    Bölgede WISP var mı? Varsa daha uygun maliyetle daha iyi bir erişim alınabilir Uzaynet'e kıyasla.
  • Hocam forum arkadaşımız güzel bir yazı yazmış, eline sağlık tekrar. Tepkiniz de haklısınız ama tepkiyi yanlış adrese yönlendirmemek lazım.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam değerli katkılarınız için.

    Harfi harfine katılıyorum. Burada zaman içerisinde kasıtlı ve kasıtsız olmak üzere bir çok yanlış bilgiler verildiği gibi bir çok doğru bilgiler de verildi. Elbette bizler de, hepimiz doğru veya yanlış bir şeyler yazdık çizdik. Önemli olan niyetin doğru olmazı, halis olması. Benim derdim kötü niyetle. Yoksa her türlü görüş ve fikir en az diğer görüşler kadar kıymetlidir.

    İnşallah hocam bu forumda hiç bir zaman dostluk hukuku bozulmaz, geçerli olur. Özellikle ben Haberleşme bölümümüzü bu konuda diğer bölümlere göre çok daha başarılı buluyorum.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Ben de çok teşekkür ederim hocam, çok haklısınız. Eline sağlık tekrar.
  • sunset58 S kullanıcısına yanıt
    Oo çok iyi o zaman. Aslında kabinin başında ekipler çalışıyorken yakarlarsanız fotoğraf çekebilirsiniz. Umarım iyi bir DSLAM vardır dolapta 7363 gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hocam forumda bu hizmeti ilk deneyimleyenlerden olmanızı çok isterim, bizler de nasıl bir deneyim olduğunu sayenizde görmüş oluruz.

    Bölgede WISP var mı? Varsa daha uygun maliyetle daha iyi bir erişim alınabilir Uzaynet'e kıyasla.

    wisp var ama o tam beter, 1-2 mbps arası hız veriyor ve dalgalı. bu bölgede leş adsl portu bile olmadığı için herkes oraya yüklendi adamlar patladı.

  • 
Sayfa: önceki 21642165216621672168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.