Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51.276
Cevap
244
Favori
4.010.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21302131213221332134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ftth sistemlerde 10 gigabit fttb lerde ise eğer cat6 kablo ise 10 Gigabit hız alabiliyorsun. Ama buradaki sıkıntı şu örneğin fttb lerdeki switclerin gigabit olanların tanesi 48 portlu 15.000 t.l. civarı bunu binlerce hane olarak hesaplarsan maliyet artıyor. Gelelim ftth sistemlerdeki maliyeti eğer sana gigabit gpon ont verirlerse tanesi ortalama 500 t.l. ile 1000 t.l. arası bunu yine binlerce hane aboneyle çarparsan oda bir maliyet. Peki bu maliyete türk telekom girer mi?

    Ayrıca ftth ile fttb ikiside fiber diye geçiyor birine verdiği hızı diğerine de vermek zorunda aksi taktirde btk ya takılır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 15 Ocak 2021; 21:2:41 >
  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

    İkisindede 10gigabit alındığını biliyorum hocam ama FTTB lerde switcleri gigabit olanlarla değiştirmeyeceklerini bildiğim için FTTB lerde beklemiyorum. GPON cihazlarında şirketlerle anlaşıp daha uyguna alıyorlar. Önlerinde çokta bir engel yok Aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GupoBS -- 15 Ocak 2021; 20:15:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FTTB ile FTTH ikiside BTK dan lisans alınırken fiber lisansı diye alınıyor. O yüzden kanunen FTTB lere aynı hızı vermek zorunda eğer vermezse FTTB leri FTTH çevirmek zorunda zaten bu çevirmenin bir maliyeti yok. Ama bunu yapar mı

  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam adınıza çok sevindim. Dayı,amca iş içine girince her şey nasıl da güzel işliyor canım ülkemde TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  Ben de bir referans arıyorum şu sıra saadet zincirini koparmayalım inşallah hepimiz istediğimize ulaşacağız TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • Arkadaşlar merhaba daha öncede yazmıştım apartman girişine kadar ftth fiber geldi ama dairelere hat çekilmedi.burdan öprendiğim kadarıyla müdürlüğe gittim.altyapımın fiber olmaso için talep fırmu imzaladım sizi ararlar denildi ama Perşembe den beri aramadım.kullanan arkadaşlara sorun sizde süreç nasıl işledi.bir daha müdürlüğe gitmeli miyim? Beklemeli miyim?
    Herkese iyi forumlar
  • İstanbul Gaziosmanpaşa barbaros hayrettin Paşada yasiyorum iki aydir binaya gelen fiberi canlandirmadilar sokaklarda duruyor ana hat ve apartman dağıtım kabloları. sayın arkadaşlar bu interneti ne zaman faliyete sokacaklar bilgisi olan varsa ve paylasirsa çok memnun olurum.
  • two_face kullanıcısına yanıt
    Gazioamanpaşada mi yaşiyorsunuz
  • kingslayer kullanıcısına yanıt
    Hayır.Hocam
  • two_face kullanıcısına yanıt
    Dönüşünüz için sağolun.
  • Telekominikasyon alt yapısı evet vatandaş için kesintisiz iletişim veya internet demek ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesi için de yeni bir gelir olacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde geçtiğimiz günlerde kabul edilen maddeye göre, yapılan hattan fiber hatlarını geçirmek isteyen şirketler, Trabzon Büyükşehir Belediyesine metre başına aylık olarak belli oranda kira ödeyecek


    ülkemizde internet ucuzlamaz.illa ki birileri birşeyler cebe atacak.

  • two_face kullanıcısına yanıt

    Siz yine iyi Perşembe’den beri bekliyorsunuz hocam, benim yarın itibariyle 15 gün olacak. Birebir aynı durumdayız, bekliyorum ben de aramalarını.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surveillance kullanıcısına yanıt
    Ooo fena durumlar o zaman.ben de bu hafta bir daha gidiyim diyordum.müşteri hizmetlerini aradım bi faydası olur mu diye.müdürlükten halletmeniz gerekli dedi.Fırsat buldukça gidip sıkıştırmak mı daha iyi beklemek mi ikilemdeyim şu an.
  • Türk Telekom Fiber Kullanıcılarının kendi modem/routerlarını nasıl kullanacağına dair bir video çekeceğim ve youtube kanalımda paylaşacağım youtube kanalımı takip ederseniz sevinirim. Şuanda ilk yayınım Türk Fiber hız testi.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 17 Ocak 2021; 13:31:21 >
  • 2 gündür internet vasat. TT kaynaklı arıza varmış. Acaba portları mı güncelliyorlar yoksa fiber çalışma mı yapıyorlar merak ettim.
  • aaahmet61 A kullanıcısına yanıt

    hak ettiğimizi alıyoruz !

  • two_face kullanıcısına yanıt

    Bizim ilçedeki telekom planlamanın evden çalıştığını söyledikleri için gitmedim hiç ama 2-3 gün daha ses çıkmazsa ben de bir uğramayı düşünüyorum hocam. Bizim bina yeni olduğu için ADSL bile yok, çıldırmak üzereyim çünkü artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surveillance kullanıcısına yanıt
    sizin durumunuz gerçekten can sıkıcı.bence siz en kısa sürede gidin sorun.ben de gitmeyi planlıyorum artık pzt de ses çıkmazsa
  • Ankara da fiber veya vdsl alamıyoruz 2000 şikayete rağmen vs ...


    sözcü gazetesi telekomun soyulma olayını yine haber yapmış !


    https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/necati-dogru/turk-telekomu-soyan-protokol-6210270/

  • Arkadaşlar eski tip bir saha dolabından hizmet alıyorum ancak netspeed üzerinden sorguladığımda vdsl hizmet alabilir çıkıyor ancak port yok böyle neden olur?

  • Türk Telekom Fiber Kendi modem/routerınızı kullanma ile ilgili video. Bu video sayesinde kendi routerınızı kullana bilirsniz.


  • 
Sayfa: önceki 21302131213221332134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.