Şimdi Ara

Türk telekom fiber modem/router öneri lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir daireye taşındık ve ev sahibinin fiber internet aboneliğini kullanacağız ve aboneliği üzerimize almayacağız. Sadece faturayı biz ödeyeceğiz.

Dairede türk telekom fiber var. Ancak şu anki modem eski ve bunu değiştirmek istiyorum ancak uzun süre ülke dışında olduğumdan herhangi bir cihaz almadan fikir almak istiyorum.

Dairedeki durum şu şekilde;

- Dairenin girişinde Huawei Ecolife HG8240H Gpon diye bir cihaz var, anladığım kadarıyla fiber bağlantıyı daire içindeki soketlere dağıtıyor..vb.

- Ev içinde eski modem Zyxel VMG8324-B10A Türk Telekom var ve bunu daha yeni bir cihaz ile değiştirmek istiyorum. (Örneğin; Tp-Link Archer VX1800v veya benzer wifi6)

- Abonelik üzerime olmadığından ttnet kullanıcı adı ve şifre bende yok (ancak zorunlu gerekli ise ev sahibi bu konuda yardımcı olacaktır ancak gerekmiyorsa sormak istemiyorum)

Sormak istediğim, sadece "router" özellikli bir cihaz yeterli mi yoksa "modem/router" özellikli mi almam gerekiyor?

GPON ev içine dağıtım yaptığı için, herhangi bir cihaz takıp çalıştırabilir miyim?

Çok yüksek özellikli bir cihaza ihtiyacım yok sonuçta 3 sene sonra tekrar görev için taşınacağız, ancak burada kaldığımız sürece kaliteli şekilde interneti kullanmak istiyorum.

Şimdiden yardım ve önerileriniz için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crackl3 -- 28 Ekim 2025; 20:38:51 >

• Keenetic Hopper DSL almalısın. Gpon cihazına da takılır. Hem 3 sene sonra başka bir eve geçtiğinde fiber internet olmazsa orda da DSL özelliğiyle çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbestiyet -- 29 Ekim 2025; 13:43:5 >

https://www.technopat.net/sosyal/konu/xiaomi-mi-router-ax3000t-openwrt-kurulumu-nasil-yapilir.3856263/post-28731106

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• serbestiyet S kullanıcısına yanıt

@serbestiyet teşekkürler ve mantıklı önerin, ancak buradan büyük ihtimal yine yurtdisina taşınacağız, ve cok büyük ihtimal dsl router ihtiyacım olmayacaktır. Yine de teşekkürler önerin için.

@AirJET cok teşekkürler yanıt için. Operwrt kurmak çok mantıklı görünüyor, android cihazları root edip God modda kullanmak gibi   benim.ihtiyacimin çok üzerinde bu öneri ancak yine de çok teşekkürler.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.