Şimdi Ara

Türk Telekom altyapı yok (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
141
Cevap
2
Favori
44.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Turk telekom un %55 hissesinin buyuk cogunlugu lubnanli bir insaat sirketine ait. 2005'ten beri. %55 hissenin ufak bir kismi da suudi hukumetinin. Mudur lubnanli yeni ortak demis ama lubnanli ortak 11 yildir var. Ama gectigimiz ay bu lubnanli insaat sirketi batti. Bu %55 hissenin tamamini suudi hukumeti devr aldi. Bu zamana kadar biraz da sıkınti cekilmesinin yatirim yapilmamasinin nedeni ulkecek lubnanli insaat sirketini kurtarmaya calismamizdan dolayiydi.

    Binlerce magdur internet hizmetini dogru duzgun alamiyor. Binlerce magdur internete hic baglanamiyor yeni bina alt yapi yok. Sirket senelik uc milyar tl kâr acikliyor. Ama kârin neredeyse tamami hissedarla dagitiliyor. Yatirim icin odenek ayrilmiyor. Yatirim icin odenegin ayrilmasini gectim. Turk Telekom'un borclari odenmedigi icin kredi derecelendirme kuruluslari tarafindan guvensiz sirket tanimlamasi yapiliyor. Kisacasi lubnanli insaat sirketi bizi somuruyordu.

    Bundan T.C. hukumeti de rahatsizdi. En son Sn Cumhurbaskani bu lubnanli adamlarla gorustu. Memleketin anasini aglattin git artik dedi ki herhalde gorusmeden sonra bir anda bu sirket tum hisselerini suudi arabistan hukumetine devretti. Su an muhtemelen biraz daha isler duzelecek CEO falan degisti. Yatirimlar da tekrar basladi anlasilan.

    ne zaman devrettiler peki bunu? gerçekten sinir bozucu bir şey elin lübnanlısına bırakırsan olacağı buydu. Şimdi kaldık adama, keyfi gelirse yatırım yapar bizde bekleriz mal gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 11 Ekim 2016; 15:29:15 >




  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde Telekomünikasyon Sektörünü en iyi takip eden, özellikle kulis bilgilerine en rahat ulaşan gazeteci Füsun Sarp Nebil'dir. Ve tahminleri büyük ölçüde doğru çıkar.

    Füsun Nebil'in turk-internet.com'daki "Türk Telekom'da Yeni Dönem Ay Sonuna Kadar Başlayacak" başlıklı yazısını önemli gördüğümüzden bilginize sunuyoruz.


    Türk Telekom'da uzun zamandır hükümet ile Oger Telekom arasında gerilen ipler, kendiliğinden çözüldü. Şirketin ana ortağı Saudi Oger inşaat şirketinin Suudi Arabistan'da iflasa sürüklenmesinin [1] ardından Suudi Hükümeti tarafından satın alınıyor olması, Türk Telekom hisselerinin de Suudi Hükümetine ve dolayısıyla da Saudi Telecom'a (STC) geçmesine neden oluyor. Artık Oger hayatımızdan çıkıyor. Bunu zaten uzun zaman önce yazmıştık [2].


    O zamandan bu yana "Oger-Suudi hükümeti", "Oger Telecom-STC", "Oger Telecom - Türk hükümeti", "Türk hükümeti - STC" arasında sürmekte olan tartışmalarda son döneme gelinmiş gözüküyor. Türk Telekom Genel Müdürlüğü için çeşitli isimlerin kendi istekleri ya da etrafın yakıştırması ile konuşulduğunu biliyoruz. Ancak Binali Yıldırım 1 kasım seçimleri sonrasında yeniden UDH Bakanlığına geldiğinden bu yana kafasında isimlerin belli olduğu kaydediliyor. Baharda Hariri ile yaptığı görüşmelerin bir sonuca eremediği söyleniyordu. Ama yaz geldi, köprülerin altından çok sular aktı. Binali Yıldırım Başbakan oldu, Saudi Oger ise iflas etti. Yani durum değişti ve Hariri'lerin artık pazarlık yapma gücü yokoldu.

    Şirketin Genel Müdürlüğüne, Türk Telekom özelleştirmesi sonrası ilk genel müdürü olan Paul Doany'nin gelmesi bekleniyor. Doany bu sefer hükümetin isteği ile geliyor. 

    Şirketin % 19'una sahip olarak 2 yönetim kurulu üyeliği bulunan STC, dediğimiz gelişmeler sonrasında Türk Telekom'un % 55'ine sahip olacağı için Genel Müdür ataması üzerinde söz sahibi olmak istediği belirtilyor. Ancak altın hisseyi de elinde tutan Türk hükümeti, Türk Telekom'un Oger ile geldiği durumdan pek mutlu değil. Özellikle Türk Telekom'un artan borç yükünden rahatsız. Bu nedenle de uluslararası finans pazarlarında söz geçmeye daha yatkın olan Doany ile çalışmak istiyorlar. 

    Şirketin geri kalan tarafında ise, organizasyonda büyük değişiklikler bekleniyor. Sektörde herkes özellikle teknik tarafın zayıflamasından şikayetçi. Hem kullanıcılar, hem de Türk Telekom'dan hat alan firmaların arıza ya da yeni hat tesisleri ile ilgili olarak, uzun zamandır sorun var. CTO görevine Cengiz Doğan'ın atanması bekleniyor. Eski İnsan Kaynakları ve Regülasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu'nun ise, Doany'nin altında ama diğer yöneticilerden daha güçlü bir pozisyonu olacağı bilgisini alıyoruz.

    Diğer yandan Yönetim Kurulu'nun tamamının değişeceği, Genel Müdür yardımcılıklarının, direktörlüklerin sayısının azaltılacağı ve çoğunluğunun değiştirileceği, yine direktör gibi daha alt düzeyde rekor sayılara ulaşan pozisyon sayılarının da azaltılacağını duyuyoruz. 

    Örneğin 400'e varan Grup müdürlüğü sayısının bir kaç ile sınırlanacağı, Genel Müdür Yardımcılığı sayısının 8-10, Direktör sayısının 50-60 olması bekleniyor. Bunların azaltılması ile araba + maaş + diğer giderlerden milyar TL'ye yakın tasarruf edilmesi çok mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hiç bir şey anlamadım açıkcası. Ne olacak yani yatırım yapacaklar mı?
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Sirketin ortaklik yapisi komple degisti. Iflasin esiginde olan ve turk telekom u somuren lubnanli sirket cekti gitti. Ben bir seylerin degiseceginden umutluyum bakalim bunu zaman gosterecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramocan34

    öncelikle herkese geçmiş olsun. ben de aynı süreçlerden geçtim. istanbul'un göbeğinde 500 dairelik bir siteden aldığım yeni eve altyapı olmaması yüzünden hizmet verilemiyordu. işin komiği tıpkı sizlerin bahsettiği gibi çevre binalarda altyapı vardı hatta fiber geçen cadde ile site arasında 4 metre vardı :) tam 11 ay sürdü evet neredeyse 1 sene.

    tecrübelerime gelince ;

    öncelikle btk, bimer vs bunlarla ciddiye alıp cevap verse de pek bir şey çıkmaz.

    bireysel başvurular yine sonucu çok etkilemiyor. yani etkiler tabi ki de toplu bir başvuru gibi değil. bireysellerin birikmeleri söz konusu fakat türk telekomdan bahsediyoruz, arşiv sistemleri var mı yok mu nasıldır o bile muamma.

    başvurular site ise site yönetimi ile birlikte imza toplanarak, (bu baya etkili) site değilse yine imza toplanarak apartman ahalisi halinde yapılmalı.

    siteyi yapan şirket ile, müteahhit ile irtibata geçip onların/onun da telekom a baskı yapması sağlanmalı.

    ne kadar saçma ve uzun sürse de ayda 3, 4 defa bölgeden sorumlu TTelekom telefon veya ziyaret yolu ile taciz edilmeli..

    istasyon şefliğinden ilçe müdürlüğüne kadar her yer bizzat gidilerek ziyaret edilmeli veya telefon vs ile (eğer açarlarsa) durum anlatılmalı, dert yanılmalı)

    tehdit vs sinirden kötü bir dille yazılmış mailler fayda etmez..

    en önemlisi de sabırlı ve sakin olmalı stress e çok fazla kapılmamalı.. sağlık daha önemli..

    maalesef 10000 lerce şikayet olmasına rağmen türk telekom bu. düzelmiyor sistemi düzeltmiyor. zorla müşteri olacağım diyorsun, taahhütnameler imzalayacağım size para kazandıracağım diyorsun ıı olmuyor kendi bildiği sistemi işletiyor..

    Allah hepinize sabır versin..


    Hocam size bir sorum olacakti. Bizde de ayni durum var 3 aydir internetsiz durumdayiz 570 daireli sitede. Fiber kablolari cektiler ve beyaz kutudan da kurdular gecen hafta. Sizce bu asamadan sonrasi ne kadar zaman alir tahminen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Leonardo Ryzov kullanıcısına yanıt
    1-2 hafta sürer. ama duruma göre değişir. biz de adres karışıklığı vs. vardı. 2 hafta sürdü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramocan34

    1-2 hafta sürer. ama duruma göre değişir. biz de adres karışıklığı vs. vardı. 2 hafta sürdü.

    Tamamdır hocam teşekkürler.. Daha binadaki panoyu tam olarak kurmadılar biraz da onu bekleyeceğiz sanırım, internetiniz hayırlı olsun.
  • Merhaba arkadaşlar, 1 ay önce, oturduğumuz mahalle ve sokağımıza fiber altyapı için apartman girişlerine kadar kazı çalışmaları, boru döşeme vs. yapıldı ama 1 aydır kablocu ekipleri bekliyoruz hala gelmediler.

    Mühendis altyapı çalışmaları en geç aralık sonu biteceğini, kazı çalışmasından sonra kablo ve fiber kutusu yerleştireceklerini söylemişti peki bu kablocu ekip nerede?

    Bu tür bir olayı yaşayan varsa, ne zaman kablocu ekip gelip fiber kutuyu yerleştirir tahminen?
  • the little prince kullanıcısına yanıt
    hocam fiber kablo çekim yapılır sonra daire Genişbant erişim kabini T11-B gelir sonra santral e yeni cihaz getircekler santral ayarlancak sonra hizmet alırsınız bu arada hayırlı olsun
  • Bir senedir bekliyorum ben de uzun uzun yazmayacağım mağduriyetini. 40 50 metre kablo maliyeti nedir ki bağlamıyorlar. Zaten 24 ay taahhutle bağlıyorlar 24 aylık fatura paralarıyla zaten kablonun maliyeti çıkıyor. Bir-kac ay sonra kâr elde edebilecekleri alt yapı işini bu kadar ertelemeleri mantıklı değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysava Y kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'da akıl mantık aramaya uğraşıpta sinirlerinizi bozmaya gerek yok hocam. Hepimiz senin gibi düşünüyoruz ama yapacak bir şey yok çünkü talepleri şikayetleri hiç takmıyorlar. Şirketin kendi içinde bir prosedürü ve bürokrasisi var ve her plan proje kendilerine göre ayaklanıyor yani müşteri taleplerine göre değil.



    Size tavsiyem en yakın şehir veya bölge müdürlüğüne gidip altyapı projesi ile ilgili planlama departmanından bilgi almanız. Müdürle de konuşun diyeceğim ama müdürler çok egolu.



    Bizim de geçen apartmana teknik ekipten biri geldi, fiber kutu bağladı, dediğine göre en geç Mart sonu sinyal gelir abone olmaya gidersiniz dedi. 4 yıl oldu sayılır bizimde Internetsiz, hayırlısı diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende 2 senedir altyapı bekleyenlerdenim. Geçen aradım, hipernet alabilirsiniz dediler. Bugün kuruluma gelmişler, babam evdeydi. Gelen teknik ekip binaya kablo çekilcek demiş, ilgili ekibi yönlendiriyorum demiş. Bir ara bizim yolları kazdılar mavi içi boş plastik borular döşediler ve evin önüne kadar getirdiler. Ancak ilgili boruları öylece bıraktılar, ne içine kablo döşendi nede başka bişey yaptılar. Kafam baya karıştı, telekomu aradım net bilgi vermiyorlar. Konuyu açan arkadaşta benimle aynı durumda sanırım, yalnız bizim binaya fiber kutu vs kurulmadı. Benim anladığım, binaya ankastre kuracaklar ve buradan bildiğimiz bakır kablo bağlantıları yapıp hipernet alacağı. E güzel kardeşim iki sen önce ben bu metod ile hizmet alamadım, hatta yan binamız çaprazımızda bulunan telefon direğinden bu hizmeti alıyorken bana vermediler. İki senede ne değiştide buradan hizmet vercekler, herşeyi geçtim 6 ay önce döşedikleri bu içi boş boruları niye döşediniz. Yeminle buraya bunları yazarken nasıl toparlayıp yazacağımı bilemedim, arap saçına döndük bir internet alacaz derken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • senki kullanıcısına yanıt
    Hocam valla bunların keyiflerini bekliyorum bende sizler gibi. Aralık 2016'da yeni binaya tasindik hala altyapi bekliyoruz iste. Binanin onunde TT rogari var , yapacaklari sokagin basindan binaya kablo cekmek ordan da binaya vermek , ankastre kutusunu takmak zaten bina ici tesisat hazir ama hala bekliyorum ve de daha uzun bir sure bekleyecegim buyuk ihtimal. Ne diyelim en kisa zamanda batarlar umarim !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam, benim de durum sizinki gibi. Hayır bunlar yüzünden internet yok diye ps4 ümü satmıştım. İnternet var diye ps4 pro aldım. Uncharted 4 12gb güncellemesi var, kurbağa gibi makinaya bakıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senki

    Aynen hocam, benim de durum sizinki gibi. Hayır bunlar yüzünden internet yok diye ps4 ümü satmıştım. İnternet var diye ps4 pro aldım. Uncharted 4 12gb güncellemesi var, kurbağa gibi makinaya bakıyorum.

    Hocam TT ilce mudurlugune gidip planlama bolumunden sordunuz mu hic? Ne diyolar tam olarak. Bi de nerde oturuyosunuz hocam ilce olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çalıştığım için malesef oralara gidemiyorum, ben Buca/Hürriyet mahallesinde oturuyorum. Telefonla zaten Şirinyer Telekom Müdürlüğüne de ulaşamıyorum. Turk Telekom müşteri hizmetleri zaten altyapı ile ilgili bilgi veremeyiz diyor. Yani çok canım sıkkın, iğreti geldi bunların yaptığı, daha doğrusu yapamadığı işlerden...
  • Ben de 2 yıldır interneti olmayan bir binada oturuyorum. BTK'dan defalarca yazdım "mevcut imkanlarla altyapı tesisi mümkün olamamaktadır" şeklinde şeyler yazdılar her seferinde.

    İstanbul - Sultanbeyli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senki kullanıcısına yanıt
    Daha cok bekleriz hocam tek tekel onlarda. Mesela Vodafone , Turkcell de cekse altyapiyi bunlara mecbur kalmicaz. Turkcell falan da sadece buyuk yerlere fiber cekiyo !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Kardesim BTK ,BIMER le olacak is degil bunlar. İnan ki 10 dan fazla kez sikayet formu yazdim hepsi ayni cevap ve sorunla ilgili adam akilli birsey yazmiyolar. Musteri hizmetleri ariyor adamlar sanki magaradan konusuyo 3 maymunu oynuyolar resmen . Sokagin basinda ve binanin onunde TT rogari var gelip kablo yu dosemeleri lazim bi de ankastreyi takacaklar , bu kadar. Ama gel gorki 3 aydir bekliyoruz. Ilce TT mudurlugune gidip sor yinede( sormussundurda zaten sen yinede sıkıştır) , kisaca tanidik yoksa daha cok beklersin gibi , ben de bekliyorum ama nafile :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darksoldier11 D kullanıcısına yanıt
    Bina önünden binaya çekmiyolarsa ben artık bi 2 yıl daha beklerim gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.