Şimdi Ara

Türk Telekom 2017'ye büyüme ve gelir rekoruyla başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom 2017'ye büyüme ve gelir rekoruyla başladı
     

     

    Türk Telekom 2017'nin ilk çeyreğine ait sonuçları paylaşırken şirketin büyüme oranı ve kullanıcı sayısındaki artış dikkat çekti. Gelirler, halka arzdan bu yana en yüksek yıllık büyüme oranı ile geçen senenin ilk çeyreğine göre yüzde 13,33 arttı ve 4,3 milyar TL’ye ulaşarak rekor kırarken Türk Telekom’un toplam abone sayısı da yıllık bazda 1.3 milyon artış kaydederek 39.2 milyona yükseldi. FAVÖK (Faiz ve Amortisman Öncesi Kar) ise 2010’dan bu yana en hızlı büyüme oranı olan yıllık yüzde 21’lik artış ile 1,5 milyar TL’ye ulaştı.  Şirketin net karı, Türk Lirası’nın ABD Doları ve Euro karşısında değer kaybetmesine bağlı olarak ortaya çıkan kur zararları nedeni ile 66 milyon TL oldu.


     

    Fiber Abone Sayısı da Arttı 

    Türk Telekom 2012'den bu yana en yüksek birinci çeyrek abone kazanımı ile 218 bin yeni genişbant abonesi kazanırken şirketin toplam genişbant abone sayısı 8.9 milyona yükseldi. Toplam genişbant abone kazanımının yüzde 75'inin fiber abonesi olduğu şirkette toplam fiber abone bazı 2.2 milyona ulaştı. Mobil abone sayısını 142 bin artırarak 18,7 milyona yükselten Türk Telekom, mobil data büyümesindeki ivmesini de sürdürdü ve data gelirleri, yıllık yüzde 79 artışla mobil servis gelirlerinin yüzde 50'sine ulaştı.


     

    TV platformlarında da benzer bir yükseliş yaşayan Türk Telekom, şimdiye dek elde edilen en yüksek çeyreklik net abone kazanımını gerçekleştirdi ve Ev TV abone bazındaki büyüme ilk çeyrekte 97 bine yükseldi. Bu kazanımlara dikkat çeken Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany ''Dijital hizmetlerimizin önemli ayakları olan Tivibu Ev ve Tivibu Go ile hem mobil hem de genişbant tekliflerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Münhasır UEFA içeriğimiz, zengin film kütüphanemiz, ülke çapında uydu, IPTV ve OTT platform erişimimizin desteği ile 2,1 milyon TV abonemiz var. Bunların hepsine ek olarak, penetrasyonu artırmak için özellikle genişbant ve uydu TV kampanyalarımızla, odağımızı bu hizmetlerimizden yararlanmayan hanelere de çeviriyoruz” dedi.


     

    2017’nin ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı döneminde yüzde 40 olan akıllı telefon kullanıcıları arasında LTE uyumlu cihaz penetrasyonunun, yüzde 57’ye ulaştığını dile getiren Doany “Aynı zamanda, fiber abonelerimizin sayısı 2,2 milyona ulaştı ki bu genişbant abone bazımızın yüzde 24’ünün artık fiberli olduğu anlamına geliyor.'' derken Türk Telekom'un, 2017'nin ilk çeyreğinde güçlü iş birliklerine imza attığını ve bu iş birliklerinin devamının geleceğini de belirtti. 


     

    İş Birlikleri ve 5G'ye Yatırım 

    Paul Daony şirketin mevcut ve gelecekte olmasını planladığı iş birlikleri ile ilgili  “Mobil segmentte PTTCell kapsamında beş yıldır süregelen birlikteliğimize ek olarak, PTT ile birlikte sahip olduğumuz veya ortak kullandığımız gayrimenkul portföyümüzü rasyonel şekilde değerlendirmek üzere bir protokol imzaladık. Ayrıca, Türkiye’de bin 472 lokasyonda mobil altyapı kurulum ve işletmesi sağlamak için Evrensel Hizmet İhalesine, Vodafone ile ortak bir teklif sunduk. Bu girişimin mobil şebeke paylaşımında bir paradigma kayması yaratacağına inanıyorum. Ortak eylem ve işbirliklerimizi daha da ilerleterek, sermayenin verimli kullanımı hususundaki çabalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz.“ dedi


     

    Geleceğin telekomünikasyon teknolojilerine liderlik etme konusundaki motivasyonlarının oldukça yüksek olduğunu kaydeden Doany, 2017 yılında Grup şirketlerinin önemli projelere imza attığını vurguladı. Doany, “2017’nin 1. çeyreğinde, tamamı Türk Telekom’a ait ARGE şirketimiz Argela’nın geliştirdiği, Wirofon’un gelişmiş bir versiyonunu sunduk. Bir yandan Türkiye’deki bütün mobil müşterilere, yeni nesil anında mesajlaşma, ses ve HD görüntülü görüşme hizmetleri sağlarken, Wirofon aynı zamanda Türk Telekom sabit ses abonelerine de mobil cihazları üzerinden sabit ses dakikalarını kullanma imkânı sunmaktadır. Wirofon’un kamu kurumları için hususi özelliklerle zenginleştirilecek özel bir versiyonunu da geliştiriyoruz.'' diyerek şirketin ARGE çalışmalarına da ağırlık verdiğini bildirdi.


     

    Türkiye'nin ilk 5G merkezini açmaktan mutluluk duyduklarını belirten Doany, Bu merkezde, üniversiteler, araştırma kurumları ve sektörün stratejik ortaklarıyla birlikte yeni nesil mobil teknolojilerin geleceğini inşa etmek için ARGE çalışmalarımızı sürdüreceklerini açıkladı. 







  • Yalanınız batsın...

  • ana sayfada 4 tane şirketin ilk çeyrek gelir rekoru haberi var.
    tesadüfe bak
  • Türk Telekom'un sahibi bunu beğendi.

  • Haftalık deşarj konusu, üyelere az sonra harekete geçer.
  • Eski müşteriler kaçıyor. Yeni gelenler kaçıyor. Ama büyümüşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhotyro -- 27 Nisan 2017; 18:9:40 >
  • yine Dansöz mod on Donanım haber :)) Battı batıyor yaygarasını kopart sonrada üzerinden geçen 2 aydan sonra ise rekorlar patlaması ne acayip çelişkili yayın anlayışınız var sizin artık kayışı kopartmışsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asonas

    Yalanınız batsın...

    neden yalan olsun ki başka türlü nasıl büyüye bilirler.
    tabi nasıl büydükleri ise en önemli konu rekabeti kırarak, başkalarının hakkını yiyerek diğer iss lerin hizmet kalitesini baltalayarak, diğer iss lere port vermeyerek, diğer iss abonelerinin arızalarına bakmayarak onları aylarca oyalayıp servis sağlayıcınızla görüşün diyerek, internetin kalitesini düşürerek, yeni yatırmlar yapmayarak, tüketiciye hakaretler edip haklarını yiyerek, vs.. uzar gider örneğin ben 2 ay önce türktelekomla anlaşma yaptım 35 mbs vdsl + modem ayda 71,90 a anlaştım sonra bu anlaşmayı evrak eksik zırvalarıyla yalan söyleyerek iptal ettiler modemi geri istediler. daha sonra diğer iss lere geçmeyi düşünürken 1 kez daha aradılar 24mbs + modem 57,90 dediler kabul ettik bu sefer modem gelmedi aradım gönderilmemiş şikayet kaydı oluştıuruldu. geri dönüşte söylenen siz haklısınız modem gönderilecek denmiş size ancak modem gönderemiyoruz müşteri temsilcisi yanlış söylemiş 24 ay sözleşme yaptık sizin sorumluluğunuz göndereceksiniz dediğimde gönderemiyorz istersen iptal edeyim ama ücret ödersin dedi. mahekemeye vereceğim dediğimde mahkeme birşeyi değiştirmez diyecek kadar ileri bile gitti. ve tüm bunlara rağmen iptal edemedim çünkü yukarıdaki saydığım nedenlerden dolayı iptal edemiyorum ve herkes bu şekilde kimse başka iss ye geçmeye cesaret edemiyor herkez kötüde olsa bir internet kullanıyorum diyor eğer diğer iss lere geçsen bir sorun yaşasan aylarca imternetinin kesilme ihtimali var bu yüzden kimse türktelekomdan ayrılamıyor eee hal böyle oluncada türktelekom rekorlar kırıyor.




  • Gecen zarar edıyorlar dıye haber okumuştum. İnşallah batarsınız sizin yüzünüzden ülkede akk var yıl olmuş 2017 hala hd video bıle ızleyemıyoruz akk ve saçma sapan kotalar yüzünden. Binlerce insanın ahını almış bir firma er yada geç batarlar.

  • turkcell bu çeryrek rekor gelir elde etmiş türk telekomda vodofone ne yapıyor acaba. Ya bizim tüketimiz artı ya da yalan söylüyorlar.

  • Katar"lılar seninsin

  • Yalandan kim ölmüş,

  • yıllar yılı bütün alt yapıyı devletin yapıp bir anda yok pahasına satılması akıl alır gibi değil aga

    tekel olan alternatifi olmayan şeyi nasıl özelleştiriyorlar anlamak zor.millet derin uykuda maalesef.
  • VDSL getiremeyen bir firma anca parayı ronaldoya harcayın

  • önce borcunu ödesinler sonra büyümeye devam ederler. bu arada izmir'de ki evime altyapı olmadığı için 2017 yılına rağmen 3mbps internet hizmeti veren firma büyüse ne yazar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha geçen zarar açıklamadı mı, ne oldu da rekor geldi?

  • kazıklayın milleti, toplayın paraları, yurtdışına çıkarın. yok parasına aldılar, yatırım yapmıyorlar, taşınmazlarınıda satıyorlar. bunlara göz yumanlar zaten vatan hainleri, kendi ceplerini dolduruyorlar. sizlerde kullanmayın bunları. hat vermiyorlar vs ise 1 ay bağlatın ttneti, sonra taşıyın hattı.

  • Arap telekom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmış da yazmış; la fontenden masallar...

  • 20 gündür 3 mbit ile sürünüyoruz. Suçumuz, orijinal oyun alıp bilgisayarimiza yuklemek.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.