Şimdi Ara

Türk şirketten dev hamle: Türkiye’de uçak motoru üretecek! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
6.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "-de" ayrı olacaktı yazmaya gelmiştim hikayeyi okuyunca anladım.
  • Ver mehteri ağa , hikaye yeni başlıyor yakında daha güzel haberleri
    duymaya hazır olun :D

  • ogameci kullanıcısına yanıt
    sen ucuza domates üretiyormusun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberMachine

    quote:

    Orijinalden alıntı: waltran

    Yahu hani 2016 yılında altay tankı seri üretime geçiyordu onlar ne oldu ondan bir haber verin? t129-b ler ne oldu hani kaç tane üretildi ve şu anda pkkllara bobma yağdırıyor bana sayısını verin. 3 model olarak gösterilen milli arabayıda unutmuşum değilim.
    anca reklam anca fotoşop. cahiller inanıyor inanmayanlarda "istemezcü" damgası yiyor. arkadaş madem 5 yılda jet motoru üretiliyordu neden bugüne kadar üretmediniz siye sorarlar adama.

    Hocam şu an TSK envanterinde 10 tane T-129 Atak helikopteri var 100 tane daha sipariş edildi. Altay tankıda yakın zamanda seri üretime geçecek 1000 tane sipariş etmiş TSK.

    2013'den beri Atak ve Altay projelerinin gerçekleşmesini bekliyorum.

    Lakin bu kadar atılım beni korkutuyor yakın bir zamanda sanki bir savaş çıkacakta savaş hazırlığı yapılıyor gibi.

    Milgem ve yerli LHD projeside var onlarıda merak etmiyor değilim.

    altay da atak da üretime falan geçmeyecek . hiçkimse bu tanklara motor vermiyor . yıllarca hem muhalefetin hem mühendislerin nerede motor demesine rağmen bağğğzılarına müyhiş derecede para aktarıldı . o paralar şuan ortada yok . en sonunda mtu motor vermiyor dendi.
    helikopter projesine itiraz eden olmadı ama o helikopter de toplamaydı . azerbeycana satış ingilizlerin benim motorumla ihracat yapamazsın demesiyle iptal oldu . 100 adet son derece yerli helikopterin yedek parça ve motorlarını verirler mi o da meçhul.
    yıllardır ha yapıldı ha yapılıyor diyerek jet fadıla şapka çıkarttıran bu projeler yapılmazsa envanterde sağlam halde ne uçak kalacak ne tank
  • Turkler geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım haber iyice şaşırdı. Şu anda başka birisinin hesabındayım. Hiçbir giriş yapmadığım hâlde durum bu. Umarım en yakın zamanda gerekli tedbirler alınır. Bu hesap benim değil şu anda hesabın sahibine selamlarımı iletiyorum. Niye ben bu hesaptayım ve de niye bu yorumu yazıyorum bilmiyorum ama bu hatanın çok ciddi olduğunu düşünüyorum.

  • armanac05 A kullanıcısına yanıt
    Dostum ben bu olaya siyasi açıdan bakmıyorum lakin bunun ciddiyetine artık varılması gerek m60 patton kullanıyoruz hala.

    Bunlar çöp envanter yenilenmezse düzgün sekilde ne envanter kalacak nede ülke. Çünkü coğrafi olarak çok sıkıntılı bir yerdeyiz her yerdeyiz tepemize binmek isteyen çok. Generals oynayan bilir ilk önce en açıkda ki veya en güçlü olan temizlenir aynı mantık.

    Bizide patates etmek istiyorlar.

    Dostum umarım yanılıyorsundur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

    Donanım haber iyice şaşırdı. Şu anda başka birisinin hesabındayım. Hiçbir giriş yapmadığım hâlde durum bu. Umarım en yakın zamanda gerekli tedbirler alınır. Bu hesap benim değil şu anda hesabın sahibine selamlarımı iletiyorum. Niye ben bu hesaptayım ve de niye bu yorumu yazıyorum bilmiyorum ama bu hatanın çok ciddi olduğunu düşünüyorum.

    Gerçekler acıdır

    Donanım haber dahil herkes gerçeklerden korkuyor.

    O nedenle oradasınızdır.

    Menfaat sahibi olsaydınız normal hesaplarınızdan bunları yazardınız.

    Bir millet müstehaklığına koşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 8 Mayıs 2017; 23:13:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalgaya aldığımı nereden çıkardınız. Gayet ciddi cevap verdim. Konuya gelecek olursak her iki tipini de üretecek imkan var Türkiye'de. Bu devirde zor diye bir şey yok, bilgi ve imkan o kadar çok ki. Mesele burada nüanslarda(en öne oynamak ve pazara yer edinebilmek için) o da ciddi çalışma, yatırım ve tecrübe gerektiriyor. Gelecek elektrikte orası kesin, elektrik motorunu yapmak da daha kolay, pazar da daha yeni gelişiyor; o yönde şansımız daha çok ama henüz batarya teknolojisi çok yetersiz olduğu için yakıtlı aracın da epey bir ömrü var daha. Yarın biri çıksa 10 dakikada şarj olup 1000 km giden pil yaptım dese benzinli aracın işi anında biter yatırımlar kesilir ama ufukta görünen bir şey yok, o yüzden henüz benzinin alternatifi yok!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberMachine

    Dostum ben bu olaya siyasi açıdan bakmıyorum lakin bunun ciddiyetine artık varılması gerek m60 patton kullanıyoruz hala.

    Bunlar çöp envanter yenilenmezse düzgün sekilde ne envanter kalacak nede ülke. Çünkü coğrafi olarak çok sıkıntılı bir yerdeyiz her yerdeyiz tepemize binmek isteyen çok. Generals oynayan bilir ilk önce en açıkda ki veya en güçlü olan temizlenir aynı mantık.

    Bizide patates etmek istiyorlar.

    Dostum umarım yanılıyorsundur.

    sen jet fadılı hatırlamayacak yaştasın anlaşılan . ilk icraatında ortaya bir resim koydu , aha dedi fabrikamda yapacağım araba . bütün gazeteler televizyonlar gece gündüz reklam yaptı . ne böyle bir proje vardı ne de protonun böyle bir işten haberi . ama trilyonlar cukka edildi . laikçiler hazmedemedi nazarları değdi istemediler oldu .
    o yıllarda bir de islami holdingler vardı . onlar da neler yapacaktı neler . avrupada ve türkiyede her türkten milyarlarca dolar topladılar . sonuç paralar buhar oldu .
    şimdi tonla para yine uçmuş devlet hazinesinden . yine tank yok .
    tonla para yine uçmuş . isveçten iki sıfır araba bulup getirdiler . yine bizim paralar uçtu . motor dedikleri de öyle olacak uçak dedikleri de .çünkü bunları yapacak mühendis yetişmiyor artık .
    yarın o m60 lar tenekeye dönecek ama tank olmayacak . uçaklar tenekeye dönecek ama uçak olmayacak . helikopterler zaten çok eski . onlar da yapılamadı batı bizi çekemedi , muhalefetin nazarı değdi denecek .
    batı bu olayları çok seviyor. kontrollü olarak askeri envanteri çöpe çeviriyor .
    bil bakalım her 10 yılda bir savaşan , var olmak için savaşmak zorunda olan amerikanın bir sonraki hedefi neresi
  • bu aralar seçim de yok hayırdır acaba
  • Referandumdan önce referandum propagandası referandumdan sonra 2019 propagandası uçak envantere girince dünya barışı prangası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk şirketten dev hamle: Türkiye’de uçak motoru üretecek!

    Güney Kore'nin uçağına photoshop yap al sana tf-x
  • Ahmet'iln konularına sınırlama getirilmeli, her gün rüyasını buraya yazıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ITTF kullanıcısına yanıt
    Yhaaa kıyamam, kim üzdü seni söyle abine. Uff yaparım ben onları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yılda değil uçak motoru su motoru bile üretilmez.Gerçekci olmak lazım.Arge projesi başlar çalışmalar olur tamam da 5 yıla bitirmek işin şov kısmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede motor ürertimi olmadsn da motor üretiimi çoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafta icinde milli %100 yerli uzay mekigi haberi bekliyoruz sayin ahmet bey
  • Bi tutturdunuz araba motoru üretemedik kaldı uçak motoru üretecez.


    Bu uçaklarda araçlar gibi günlük kullanılıp insanlar tarafından alınan bir şey olsaydı bu tür bi gelişim olmazdı.(doğruluğu tartışılır haberin) Araçlardan alınan vergiler göz önüne alındığında motoru için geliştirmeler bence uzak gelecekte olmayacak. Araç motoru üretmek günümüz şartlarında zor değil yeter ki gerekli yatırım yapılsın, insan kaynağı sağlanır. Ama dediğim gibi hali hazırda devlet üreten firmadan daha çok kazanırken kaymağı yemekten vazgeçmez.


    Uçak motoruna gelirsek 5 yıl gibi kısa bir sürede sıfırdan tasarlanıp üretilmesi bana ütopik geliyor. Ha belki haber doğru şirket kurulur ama ilk prototipler bile iyimser bakarsak en erken 10 yıl için gelecektir.


    Hani haber doğru olsa da bu tür gelişimler sağlasa ülkemiz, zor.

  • Bu tip haberler bana çok samimiyetsizce geliyor. Ciddiye alamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.