Bu dediğin Kürtler için geçerli değildir.Kürtlerde kıskançlık,çekememezlik yoktur.Vicdan sahibidir.Sadece ben değil arkadaşlarım,kardeşlerimde kazansın diye düşünür.Ama Türklerin çoğu bozulmuş. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çok eskiden Anadoluda da böyleydi. Bir taşra kasabası/kentinde lokantaya gittiğinde adisyon açmazlardı. Gidip kasada beyan eder, öder çıkardın. Yani Finlere özel bir durum değil bu ama ülke insanı son 30 yılda çok yozlaştı. Özellikle son 20 yıl ahlaksızlık zirve yaptı toplumda ve bundan hepimiz az çok etkilendik. Yani bizler de çok masum değiliz esasında... Peki neden yozlaştı toplum? Muhtemelen pek çok nedeni var ama bence başat ve belirleyici neden toplumdaki yoğun yatay mobilizasyondur. Bugün büyük şehirlerde ne köylü kalabilmiş ne de kentli olabilmiş, değerlerini yitirmiş ve yerine yeni değerler koyamamış on milyonlarca insan yaşıyor. Bu yoğun göç karşısında kent değerleri erezyona uğradı, köyden gelenler de artık köyde olmadıkları için geçerliliklerini yitiren köy değerlerini terk ettiler ve fakat kent değerlerini de benimseyemediler. Ortaya lümpen ve arsız bir güruh çıktı ve toplumun çoğunluğunu oluşturdu. Bunlar şeklen dindar kaldılar ama dinin spiritüel tarafını boşladılar çünkü şekil dıştan görülebilir ama öz dıştan görülemez ve o yüzden şekli değil de özü terk etmek çok daha kolaydır. Her neyse; Türkiye son 30-40 yılda inanılmaz lümpenleşti. |
Tahtakale deki ithalatcılar Çın'den İthalat ettıkleri bir cok Ürün 3 kalıte ürün Çin'deki firma genelde Turkıye'den gelen firmaalra 3 kalıte mal ıstedıklerındne dırek 3 kalıte ürünü gosterıyorlşarmış Sız ürünün kalıtesı hakkında bır fıkır sahıbı olmadığınızdan direk malı alıyorsunz haliyle 2 veya 3 ay sonra sorun yaşıyorsunuz sonrada Çin malı şüyle veya boyle dıye dert yanıyorsunuz.Bu ızhnıyet Ulke ekonomısıne buyuk zarar verıyor... |
Bunu bilmiyordum, teşekkürler. Ben ücret iadesi almayı düşünmüyorum, Dün satış sonrası hizmetler Kargo ile ürünü servise almak bizde yok derlerken, Dün "biçözüm" üzerinden ürünü evden alalıma döndüler. Benim derdim para yada değişim değildi, sadece görsünler, ürünlerinde devamlı sıkıntı çıkıyor ve sadece kargo ile kapak göndermelerini rica ettim, Onlar ise sadece benden uzaklaşmak için ücret iadesi seçeneğimin olduğunu ilk defa beyan ettiler ama çok net söyledim. GARANTİ BİTENE KADAR HİZMET ALACAĞIM ve ürün değişim talep ettim, Yurtiçi kargo, 1 hafta kullanımı olan numarayı benimle paylaştılar.. Üstadım insanın kanuna giden ise 3 kuruş değil, insanımızı sağolacak inek görmeleri.Hele Arzum üretici bile değil, bildiğimiz TÜCCAR. |
|
:D < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Din ahlakı değil bu insan ahlaksızlığı senin medeni ve ahlaklı dediğin hristiyan toplumlar, sömürgeleriyle insan katliamları ile meşhur ülkelerdir Bosna Sırbistan'da neler olmuş bir araştır Hitler'in katliamlarını da mı bilmezsin. Hristiyanlık sömürgeleştirmeyi mi? insan katletmeyi mi, emretmiş bir sor kendine önce kazıklı voyvoda diye bir şey duydun mu mesela? islam düşmanlığı yapmadan biraz araştır. İslam , fırsatçılığı reddeder zor duruma düşmüş bir insanın malını hiç fiyatına almak dinen caiz değildir pazarda malın iyi tarafını gösterip kötü tarafınını gizlemek ve satmak caiz değildir insanlar emirlere uymuyor diye islam kötü demek din düşmanlığıdır. son olarak şu linki de bırakayım medeniyeti biraz daha tanıyalım |
_ Bir olayı sorgular iken mantık olarak sebep, neden, niçin gibi sorular sorulur. Yıllar için de bu tür olaylar ile karşılaştıkça kendime bu soruları sordum, bura da yazılanlar kendi vardığım kanaattır. _ Benim öncelikli tezim, bu tür karakteristik olaya birinci sebep Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarıdır! hayda nereden çıktı bu demeyin şöyleki. Çanakkale de ve kurtuluş savaşların da ne kadar şehit verdik, ne kadar gazimiz var. Cephe cephe koşan okur yazar, kültürlü, aydın vatan millet sevdalıları 7 den 70 e cepheye koşmuş ve büyük bir çogunluğu geriye dönememiştir. Kalan bir avuç Gazi ve Kahraman ise binbir zorluk ile bugün yaşadığımız sınırlar da Cumhuriyeti kurmuştur. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz. _ Yukarıda ki yazı iyileri anlatır peki kötüler kim! İşte bu savaşlar esnasın da cepheye gitmemek için samanlıkta saklanan, dağa çıkıp şakilik yapan, bir tekke de ingiliz çil altınlarına tamah eden sahte şeyhin eteğine yapışan mürid, seferberlik anın da entari giyen soysuzlar gibi soyu kuruyasıcalar... O rahmetle yad ettiğimiz şehitlerimizin malına konarak, çıkar için eşleri ile evlenerek, vatan ve toprak aşkı bilmeyen çıkarcıların çoğu zorbalık ile elde etmesi ile değişim başlamıştır. Bir kısmı da patent ile dış yapıya angaje olmuştur çünkü yapı müsaittir. İşte şikayet ettiğiniz yapı bu çıkarcı ürünün mahsulü ve yetiştirmesi hatta kapı kuludur. _ Cumhuriyetin kurulumu ile hızlı bir atılım yapan Türkiye Cumhuriyeti devrimler ile şaha kalmış ama zaman içinde sınırları çizen, savaşan kurucu yapının, Vatansever kahramanları hakka yürümüş ve meydan yavaş yavaş bu çıkarcı kesime asker kaçağı bireylere kalmıştır. Ve bu kesim evre evre kendi yapısını her alan da güçlenerek kurmuştur kurmaktadır. Kimse alınmasın bugün yetişen nesil çıkar odaklıdır, bencildir, egoisttir... sadece kendini düşünür durumdadır, çok cüzi bir kesimi onlardan ayrı tutarım onlar lütfen alınmasın. Şimdi ki durum başta Eğitim olmak üzere elit bir üst yapıya evrilmektedir, parası olan okur, parası olan çocuğuna özel ders aldırır, parası olan özel öğretmenler ile donatılmış özel okullara gider ve avamda bulunan zeki öğrenciler burs yada yardım adı altında zihni bulandırılacak düzeyde beyin yıkama olayına dönüşür ve beyin göçü, beyin kontrolü başlar. _ bu yapı organize bir yapıdır. 1980 öncesi Kastelli ile belirli bir gurubun parası hortumlanmıştır. Sonra hayali ihracaat ile belli bir gurup kalkındırılmış ve ismini yazmayacağım bir kaç banka ile farklı bir gurubun parası ortumlanmış daha sonra yeşil sermayeye işlem yapılarak, kendi dışındaki direnç gösterecek uçlarda ki kesimlerin parası iç edilmiş tamamın da devlete yük binmiştir ve yıllardır yine terör olayları ile titreyip kendine dönme şansı bırakmamak için Devlet yatırımdan mahrum bırakılmaya çalışılmış Devlet terörist ile uğraşır konuma getirilmiştir, yatırımlar yapılamayacak konum oluşturulmak istenmektedir. Örnek olarak bakar isek Adnan hocacılar, Fetöcüler, Bademciler, Adzimenciler, Ali Kalkancılar, Fatih Nurullah gibi gibi satılık kisve her dönem palazlandırılmıştır, topluma kin ve nefret hatta inanç ile mesep tarikat altında bölücülük yapmaktadır. Asıl sorumluluk bireye düşer... burada okumayan ( ilk emir, ilk ayet oku ) araştırmayan hazırcı toplum çok güzel etki altına alınmaktadır. Din güzel ahlaktır diyen bir peygamberden nerelere geldik heyhat. _ Sorgulamama etki eden bir kaç küçük olay nakledeyim. 1989 yada 90'lı yıl doğudayım taksit ödemek için esnafa gittim çay falan derken biri patron olmalı bir kaç kişi bir araç bir kamyon geldi dükkan da ne kadar otomatik aramalı kumandalı renkli Vestel Diamond tv varsa sanırım 5 kadardı hepsini alıp gittiler. Kafama takıldı sordum esnafa hayırdır kim bunlar, abi kimseye deme bunlar sakarya tarafından gelip bölgede ki malları toparladılar, sanırım Sony kasa takıp piyasaya sürecekler dedi ben şok. Yine 200 sonrası Tiflisteyim aynen Gürcülerin bizim inşaat şirketlerine bakışı biz asla Türk mütehaitin yaptığı evi almayız oldu, o sırada tiflis hava alının pistini bizim Karadenizliler yapayi. :) _ Bunlar benim düşündüklerim işte bu yapı ile yanlış bir şey yaptığı zaman ilişkimi kesiyorum bir daha alış veriş yapmıyorum çevreme gücümce ilan ediyorum. saygılar |
|