Şimdi Ara

Türk şirketleri dünyanın en kalitesizi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
5.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beni uzen kisim su;


    hadi TT altyapinin tekeli, hizlari o belirliyor da ulan SP de kendi fiber altyapisina sahip?


    mesela Vodafone kendi fiber altyapisi uzerinden 200 - 400 mbps gibi yuksek hizlari hatta yuksek upload hizlari veriyor da SP niye vermiyor?


    SP de en fazla 1000 mbps var o da asiri derece de pahali. 100 mbps D / 5 mbps U paket satiyor adam kendi fiber altyapisindan ve TT ile nerdeyse esit fiyata satiyor, yahu bu nedir?


    Gercekten musteri dostu bir firma varsa o da Turknet'tir. adamlar kendi altyapisinda ucuz bir fiyata maksimum degerlerde hiz veriyor. Hatta 1000 mbps D / 150 mbps U paketini kotasiz olarak 270 liraya satiyor suanda ancak altyapisi cok genis olmadigi icin besiktas da mevcut bu. (https://turk.net/fiber-internet/besiktas)


    Eger bu ulkede kendi altyapisindan 1 gbps yi 270 liraya satabilen saglayici varsa ve TT ulkenin altyapisinin cogunlugunu elinde bulundurup 1 gbps icin 1000 lira talep ediyorsa bu musteriyi yolmaktir, musteriyle alay etmektir ve musteriyi somurmektir.


    Teknoloji caginda, teknolojik aletlerde adaleti saglayamayan bir ulke, gozumde az gelismis ulkelerden farki yoktur.





  • Yıl 2020


    ama sırtını bilime dönmüş bir türkiye var artık


    geçmiş olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet konusunda starlinkten başka umudum yok o da kazık fiyata gelirse (ki gelirse) geçmiş olsun artık..

  • Eh ne bekliyordun ki? rekabet kurulu yok.teknolojiden sorumla insanlar hizmet alanları yok sayıp ıss ve şirketlere her türlü hakkı tanıyolar.

  • Türk Telekom daha iki sene öncesine kadar Lübnanlilarindi. Yani yabancıların

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka bir başlık okurkenaklıma geldi Amerıka için fırsatalr ülkesi denılırdı Bu tür yazıları okuyunca aklıma Türkiye'nin Fırsatçılar ülkesi olduğu çağrışımını yaptı. Kullandıgım GSM şirketi ılkınde alt limit 10 Tl ken uzun bir süre sonra 15 TL yapması ve 6 ay içersinde 25 TL ye cıkarması bunu nasıl fırsata çevirdiğni ülke genelinde mantığın bu şekilde çalışıyor olması....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eryıl34 -- 2 Eylül 2020; 21:26:18 >
  • Bir ülkede kamu, memurluk işleri özel sektörden daha cazip hale geldiyse o ülkede üretim ve teknoloji olmaz. Kamu işleri alt düzey işlerdir hemen hemen herkes yapabilir, verimlilik ve innovasyon yoktur. Ülkenin kafası çalışan kesimi bile kamuya kapak atmak isteyecek duruma geldiyse gerçekten sıkıntı büyük.


    Amerika'yı düşünün kamu işlerinde ortalama insanlar görev alır. Bütün zeki insanlar özel sektörde iyi paralar kazanıp, iyi işler üretirler. Kamuyu düşünmezler bile çünkü orada kendilerini tatmin edecek bir iş ve para olmadığını bilirler. Ve teknoloji böyle ilerler. Bizdeki duruma bakın tam tersi. Özel sektörde zaten yüksek teknoloji üreten firma sayısı çok az. Olanlarda kamudan çok daha sefil çalışma şartları sunuyor. Kim nerede bu ülkede teknoloji üretecek? Kafası çalışan gençleri nasıl motive edeceğiz, nasıl verimli kullanacağız bu özel sektörle?


    Adam Boğaziçinden mezun kafası çalışıyor, ya da herhangi bir üniversiteden mezun sürekli bir şeyler öğrenme motivasyonu var hedefleri var 2500-4.000 tl işe başlıyor o da iş bulursa. Diüer tarafta Cemişgezek üniversitesi mezunu hiçbir kariyer hedefi olmayan, kendini geliştirmeyen, hayatta ki amacı evlenmek ve araba almak olan diğer kişi, sadece KPSS abanarak devlete kapak atma amacı ile kamuda 5000tl-6000 tl maaşla işe başlıyor. Maaşlar komple düşük olsa da sistemde komple bir verimlilik ve adalet sıkıntısı var. Asıl ülkeyi ileri taşıyacak adamları ve kendine geliştirme motivasyonu olan insanları harcıyor bu sistem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 2 Eylül 2020; 12:43:40 >




  • MuzNet diğer bir deyişle Muz ülkesi neti. Alanlara hayırla olsun. Son hızlarda muz indirme garantisi. Muzlar şahlanacak. Muz indirmeyen ev kalmayacak. Son surat muzNet. Doğru yerdesiniz.  

  • Zaten yabancılarda internet hizmeti... Meselenin Türk olmakla değil, kapitalist olmakla alakası var.

  • Türkiyede internetin pahalı olmasının başka sebebleride var. Çünkü kullanılan ekipman ve cihazlar tamamen ithal ve ciddi paralar tutuyor. Bir switch 2000 dolar bundan binlerce alacaksın ve 2 yılda bir değiştireceksin bunlar ciddi meblağlar. Fiber kablo yada Cat7 kablonun metresi kaç para Antenlerin fiyatları kaç para ve bütün bunlar dolar ile alınıyor. Bu sistemleri kurmak için yurt dışından adamlar gelecek adamların günlüğü binlerce dolar. İnternet pahalı abi ya demeden önce o hizmetin nasıl geldiğine bir bakmak lazım. Yoksa ticari olarak her firma ucuz ve çok abone ister çünkü planlaması rahat ve riski azdır.

  • Starlink gelince görücem ben onları, limon satıcaklar pazarda.

  • Meyve'nin bile kalitelisini yurt dışına gönderıyorlar. Dandiklerini, yabancıların almadıklarını kendi halkına satıyorlar, hem de daha pahalıya.

  • Sadece internet sağlayıcılarında ve operatörlerinde değil ki o kalitesizlik, misal telefon alıyorsun adam androidone projesinde diyor en güncel bu telefon olacak diyor ama güvenlik güncellemelerini bile veremiyor, pazarlarken ayrı iş hizmete gelince bomboş , yerli firmalardan olabildiğince kaçıyorum artık.

  • Bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir; ama ben sanki Türkiye'deki interneti kabul edilebilir görüyorum. 8mbit kasabalardaki analog DSL limiti diye biliyorum. Şehirlerde çoğu bölgelerde 24mbit alınıyor.


    Benim oturduğum muhitte 100mbit verebilen tek firma var mesela. Ama 24 mbit'i herkes veriyor ve gerçekten de 24mbit çalışıyor.


    Fiyat politikası, kotalar, gb'lar falan tartışılır da, vasat altı bir hız temin edilebiliyor gibi.


    -----------


    Temel sorun upload'da. Tüketici upload'unun download'un 1/8'i olması beklenir. 4mbit altı da günümüzde yetmez. Yani, 8mbit internetin veya 16mbit internetin varsa da 4mbit upload şart. Ama internetin hızı yükseldikçe oranın 1/8'e düşmesi beklenir. Bizde 1/16'nın altında. 100mbit internette 12.5 mbit upload beklersin. Yok.  5mbit.  


    -----------


    Bunun dışında bölge bölge çeşitli sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Ama nüfusun yoğun olduğu çoğu yerde vasat bir internet hızı elde edilebiliyor. Memleketim Sütçüler, bir dağ kasabası. En yakın şehre 1 saat mesafede. Nüfus 1100. 8mbit internet var. Kopmasız çalışıyor da. Bence kabul edilebilir bir durum. Şehir merkezinde 24mbit veremiyorlarsa, kopmalar çok oluyorsa falan bu kabul edilemez. Ancak bu tarz sorunlar yaşayanları ciddi bir azınlık olarak görüyorum. Genelde de çarpık kentleşme, altyapı ve çakal müteahhit problemleri çıkıyor altından. Benim büroda mikro ölçek bir faraday kafesi vardı mesela. Elektrik hatlarını, telefon hatlarını yeniden çektim.  Bir prizden çok akım çekiyorsun, wi-fi'ın çekim gücü etkileniyor falan... Tabi router'ımın dandikliği ile de alakalı da... Ama sonuçta sorunu buldum, çözdüm.


    24mbit interneti kesik kesik alıyordum. Apartman girişine kadar kontrol ettim. Abartmıyorum, kabloda 15 yama var. Yeni hat çektim. Apartmanın girişi arap saçına dönmüş zaten. Onlardan kendi hattımı ayırıp, tek yama ile ofise aldım. Kesilmeler çözüldü.


    Bir diğer kesilme problemi kutudaki portlardan oluyor. Telekom eski portları telekom altyapısı ile hizmet verenlere iteliyor bence.  Aklınızda olsun. Superonline'da çok daha sık "port sıkıntısı" yaşardım. Arada bir ekip gelir kutuda bir şeyler yapar giderdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Eylül 2020; 13:55:32 >




  • https://www.ahaber.com.tr/video/gundem-videolari/ulkeyi-anonim-sirket-gibi-yonetmek-cok-onemli


    Ülkemiz bir A.Ş. gibi yönetiliyor.

    Eeee böyle olunca öyle oluyor.

  • bir aralar Avrupa'da en hızlı ve en ucuz internet bizde sloganları atılıyordu.

    artık buna da gerek yok, yeni güçlü yerli ve milli Türkiye böyle bir yer artık.

    durmak yok yola devam taa ki dibin dibinin dibinin dibini görene kadar.

    o zaman da hırsızlar paralarla yurt dışına ve Türk halkı gene aç ve gene öküz...

  • senin hizmet saglayicin yabanci zaten trdeki diger bircok buyuk saglayici gibi ...rahat ol

  • Aklı şeytanlığa,üçkağıda çalışan müslüman görünümlü bu halktan ne beklersiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.