Şimdi Ara

Türk savunma sanayiinden ihracata 6 milyar dolarlık dev katkı beklentisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Güzel haber
  • quote:

    Orijinalden alıntı: featfromcrash

    quote:

    Orijinalden alıntı: psiryt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz


    quote:

    Orijinalden alıntı: psiryt

    aynen emekleme aşamasındayız

    altyapı yatırımlarına akan para artık savunma sanayine akacak

    artık havaalanaı okul hastane yapmak gereksiz çünkü yeterince var bu gelecek 10 sene içinde savunma sanayi (onunla paralel olarak teknolojilerimiz) yatırıma boğulacak

    ama 10 seneye ihtiyaç var işte bu referandum bundan dolayı önemli yarın bir koalisyon gelse bu yatırımların hepsi önce duracak sonra yok olacak

    Ne alakası var. Yatırımlar koalisyon yüzünden neden son bulsun? Kendinizi bir safsataya inandırmış gidiyorsunuz.

    şu alakası var
    (yaşın küçükse hatırlamazsın dediklerimi internetten yada büyüklerinden check ettir)

    öncelikle koalisyon demek iki ayrı partinin bir hükümet kurmasıdır.
    şimdi geçmişimizde bu olaylar olduğu zaman partiler arasında çıkar çatışması yaşanır
    örnek verelim

    maliye bakanlığı X partiden olur
    sağlık bakanlığı Y partiden olur
    milli eğitim yine X partisinden olur

    Xpartili maliye bakanı Y partili sağlık bakanlığına memur alması için yeterli paramız yok derken X partili milli eğitim bakanına para verir ve öğretmen alımını sağlar.Amaç halkın gözünde X partili eğitim bakanı Y partili sağlık bakanından daha iyidir intibahı vermektir.Bu durum Y partisinin işine gelmez ve hükümeti bozmakla tehtid eder.

    Sonra başka bir örnek
    Yine X ve Y partileri hükümet kuracakken kim ne bbakanı olacak kime ne bakanlığı verilecek kaç bakan kaç kişiyle olacak tartışmaları yüzünden aylarca hükümet kurulmaz ve kurulan hükümetler ise 3ay 6 ay 1 sene içinde yıkılır bunun sonucunda kurulmuş bir hükümet uzun vadeli işlere yatırım yapmaktansa popülizm yaparak kaynakları hemen görülecek yatırımlara yatırır.Bunun sonucunda uzun soluklu yatırımlar son bulur Taktir edersin ki savunma sanayi uzun soluklu yatırımlardandır

    Açıklama güzel.
    Konuya bir de şöyle bakarsak,

    X ve Y partileri ülke için hizmet edecek, ülke yararına yatırım yapılacak ise bu yatırımın altına imza atması çok sorun teşkil etmez.

    Dersen ki Y partisinin amacı hizmet değil, farklı düşüncelere sahip, o zaman X partisi emniyet subabı olarak Y partisini frenleyecek.

    Y partisinin hizmet amacı farklı ise, Y partisinin Tüm bakanlığı kendi himayesine aldığında neler yapabileceğini de düşünmek gerekir.

    Millet X ve Y partilerine güvenip temsil hakkı veriyorsa, X ve Y partileri birlikte hareket etmek zorundadır.

    Koskoca Millet; X ve Y partisine sahip düşüncelerle birlikte yaşayabiliyorsa ve birbirine girmiyorsa; X ve Y partileri de birbirine girmeyecek.

    X partisi hata yapabilir; doğaldır.
    Y Partisi frenleyecek, tam tersi de olabilir.

    Konu yatırım ve kalkınma ise, X ve Y millet için ülke için hizmet etmeye geldiyse gayet rahat şekilde imza atabilir.

    Ancak dediğim gibi X veya Y partisine "denetleme yapılmaksızın" tam yetki verilmesiyle doğabilecek sorunları da düşünmek gerekir.

    Gerçekten hizmet edecek için eyvallah da görevi kötüye kullanacak X veya Y partisine tam yetki verildiğinde neler olabileceğini de düşünmek gerekir.


    Konunun dışına çıkmadan; Yatırımlar ve yapılanlar güzel.
    Böyle yatırımları alkışlamak gerek. O kadar çok siyasi odaklanma yaşıyoruz ki, milli üretim milli yatırım milli üretimlerimizi alkışlamak için bile siyasi ideolojiye göre karar veriyoruz.

    Bu topraklarda doğup büyüyen insanların bölünmesi ve ayrılması yanlış.
    Herkesin farklı düşüncesi olabilir, herkesin farklı düşüncesi olmalı da zaten.

    Ancak konu Ülke olduğunda siyasi düşünceler bertaraf edilmeli.
    Zor bir süreçten geçiyoruz.
    Şöyle kuş bakışı baktığımızda herkesin isteği, iyi bir yaşam, iyi bir gelecek ve bunun yanında ülkenin her anlamda gelişmesi..
    Bunu kimisi X yoluyla, kimisi Y yoluyla istiyor.

    Başta ülkemiz olmak üzere her şeyin hayırlısını dileyelim ve kırmadan ayrışmadan bölüşmeden yaşamayı bilmeli / bilmeyenler için öğrenmeli / sevmesek bile "artık" (artık diyorum çünkü son zamanlarda bu çok gözardı edildi) "SAYGI" duyarak yaşamayı sürdürmeliyiz..

    tamam

    ancak öyle olmuyor yani misal türkiye hatta dünyada yaşamıyor olsaydım deselerdi ki gir sistem kur.kesinlikle koalisyonlar olsun derdim.

    dediğin gibi hem bir frenleme olur hem de bir çeşit yönetime ortaklık olur.

    Ama gerçekler öyle değil.türkiye tarihinde koalisyonların ömrü hep kısa olmuştur sebebi ise yukarda bahsettiğim gibi çıkar çatışmaları.

    Misal X ve Y partisi farklı görüşlerde ise (örneğin biri sol biri sağ)
    bir kere ekonomik sistem dahil hiçbir sistemde bir ortak nokta bulunamıyor.Birinin ak dediğine diğeri kara diyor.zaten particilik de bu değil midir?
    örneğin: akparti ile chp koalisyon kursa özelleştirme konusunda bir çatışma çıkar.yada köprü ihalesinde muhakkak chp itiraz eder.[itiraz eden yanlış/doğru diye demiyorum bir konu olur hatalı olur bir konu olur haklı olur] sonra o iş orda bekler duru.geçmişimizde temeli atılıp da tamamlanamayan onlarca bina krum ve kuruluş oldu ki sayısız.

    X ve Y partisi birbirine yakın siyasi görüşte olduğu zaman (misal akparti mhp) bu durumda aynı seçmene hitap söz konusu olduğu zaman her biri birbirini aşağı çekmeye çalışır ve ortalık ilk durumdan(X ve Y nin farklı ideolojide olmasından) daha beter olur.

    Ayrıca siyasettir bu toplumumuz berbat ben bunu kabul ediyorum.Dolayısıyla bir koalisyon halinde koalisyonun büyük ortağı çoğu kez küçük ortağın millet vekillerine bir çok işte torpil yapar adam kayırmacılık yapar bu sayede küçük iktidar ortağı vekiller menfaat karşılığı oylarını satar.

    Şimdi TÜRKİYE ÖZELİNDE bakarsak bizim sorunumuz başkanlık koalisyon değil.Yani şunu görüyorum ki türkiyede bir kesim türkiyenin çağdaşlıktan kayıp islami bir yönetime kaymasından korktukları için çok çok aşırı tepki gösteriyor bunun neticesinde karşı tarafın her hamlesine art niyetle bakıyor.Tersi durum tersi cenahta da var.bu yüzden bu kısım bir zor aşılır gibi geliyor bana.

    örnek vereyim:3.köprünün adı yavuz sultan selim olunca karşı taraf korkuyor acaba bize mesaj mı var bişey mi olacak diyor.[bence boşuna bir evham]
    öte tarftaki adam ise mesela CHP iktidara gelse namazı ezanı yasaklar insanlara zarar verir diye düşünüyor.örneğin chp kuran dersi iptal olsun diye aymye başvurmuştur.[bence bu da boşa bir evham]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cattivo23

    Aslında çok güzel bir konu başlığı. Çok tartışılması gereken ve üstelik yeni fikirlere düşüncelere açık bir konu. Fakat biz kavga etmeyi seçiyoruz çok enteresan:) Savunma Sanayinin gelişmekte olduğu çok açık. Yalnız bu süreçte daha acil adımlar atılabilir. Özellikle savaş uçağı üretimi ve kendi hava savunma sistemlerimizi üretmek gibi. Birkaç arkadaşın dediği gibi Diyanet Bakanlığı'na bu kadar anlamsızca ödenek ayırmak yerine bu ödeneklerin önemli bir kısmını bu projeler için doğru şekilde kullanabiliriz.

    hocam 2014 haberlerine göre 85.000 cami var.
    heralde şimdiye kadar camilerle kurslar vs bu sayı 100.000 olmuştur
    hepsinin başında 1 imam olsa
    her imam brüt 3000 tlnin üzerinde maaş alıyor

    aylık 300.000.000 tl eder
    12 ay için ise 3milyar 600 milyon eder.

    bunlara diyanet işlerinin kendi bünyesinde çalışan müdrleri müdür yardımcılarını vsleri eklersek zaten bütçenin çoğunun sadece maaşlara gittiğini
    bu maaşlarında dolaylı olarak ekonomiye girdiğini göreceğiz

    =================
    merak ettim araştırıdım bakalım neymiş


    "DİB 2017 yılı performans programına göre Diyanet İşleri Başkanlığının personel sayısı 117 bin 378 olarak açıklandı."


    "imam maaşları da brüt 3230 liraymış" [kaynaklar aşağıda]

    117.000 kişinin çoğu imam ama imam dışında kalan müftülüklerde il diyanet işlerindeki müdürler vs daha fazla maaş alıyorlardır ama biz 3230 olarak alalım

    Aylık
    377 milyon
    Yıllık
    4,5 milyar ediyor

    bu giderlere dediğim gibi diyanette çalışan üst düzey memur maaşlarını eklersek [ki bu memurlar yönetici olduğundan her kurumda yüksek maaş alır] her ilde var olan diyanet işlerinin müdürlüklerinin yada şubelerinin giderlerini eklersek ikramiye yurtdışı faaliyetler şu bu eklersek 6,5 milyar tl yi bulur
    http://www.muftulukhaberler.com/2017-din-gorevlilerininimam-muezzin-kko-maaslari-ne-kadar-olacak/
    http://www.mymemur.com.tr/diyanet-isleri-baskanligi-personel-sayisi-aciklandi-85567h.htm




  • haber metninde emekleme diyor bizim sanayimize.hiç bi anti akpci böyle dememişti.
  • joven kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlisiniz var, en cok atilim erbakan zamaninda olmustur. Ozal zamaninda ne yazikki bir gelisme olmadi. Su an da cok gelisme oldugu soylenemez, cok gerideyiz.
  • Bırakın kardeşim şu birbirinize hain demeyi. İktidarı sevmeyen eleştiriyor işte, öyleki o kadar nefret ettirmişseniz iyi işlere bile burun kıvırır şüpheyle bakar muhalefette olanlar. Bu güveni nasıl kırdığınıza bakın önce. Milleti nasıl kutuplaştırdığınızı, bundan nemalandığınızı böylece kendi seçmeninizi kemikleştirdiğinizi saflarınızı sıklaştırdığınızı görün. Herkes seviyor ülkesini. Cehapeli hain falan değildir. Sen ona hain dersen gün gelir onlar iktidara gelince de akape hain olur. Tek hain var pkk. Keyfinize göre hain diyip durmak nedir? Vatanhainliği ne kadar ucuz bir laf size göre? Sokak jargonunda "ana bacı yapma" anne kutsaldır denir, vatan da kutsaldır vatanhainliği kelimesini bu kadar kolay kullanmayın. Solcu hain sağcı hain normal adam kalmaz yoksa.

  • yıl 2017 ....16 yaşındaki bir hacker çocuk 100 tane tank ve helikopterin vereceği zarardan daha büyüğünü diğer ülkelere verebilir. sadece 5 tane yazılımcının ortaya çıkardığı marka değeri senin ülkenin milli gelirinin ustun de ne konuşuyorsunuz. hacı hocayla dış ülkelerle mücadele edemezsiniz.

  • rusya ordusuna yatırım yaparken biz ordudan yatırım bekliyoruz :) bu sevindirici bi haber gibi geldi tartışılabilir pek fazla bilgim yok

  • Son zamanlardaki savunma alanındaki teknolojik gelişmeler ve Arap , Müslüman ülkelerle olan ilişkiler savunma sanayisini son 10 yılda inanılmaz bir duruma getirdi , fakat yetmez.Maşallah deyip yola devam etmeliyiz.Allah vatana hizmet eden herkesin yardımcısı olsun.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.