Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
41
Favori
43.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aselsan termal kameraların gözünü bu tesiste üretecek

    Yaklaşık 20 yıldan bu yana termal kamera tasarlayıp üreten ASELSAN bu sistemlerin gözü olarak tanımlanabilecek kızılötesi dedektörleri, yeni kurulan tesisinde tamamen milli imkanlarla üretmeyi başardı.

     Türk Savunma Sanayi


    Doğada, eksi 273 santigrat derecede sıcaklığa sahip olan tüm varlıklar belirli bir dalga boyunda ışın yayıyor. Gece ve kötü hava koşullarında, insan gözü ile gözükemeyen varlıkları termal kameralar görüntülüyor. Yaklaşık 20 yıldan bu yana termal kamera tasarlayıp üreten ASELSAN bu sistemlerin gözü olarak tanımlanabilecek kızılötesi dedektörleri, yeni kurulan tesisinde tamamen milli imkanlarla üretmeyi başardı.

    "AR-GE'YE DAHA FAZLA KAYNAK AYIRMAK GEREKİYOR"

    Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dedektörlerin seri üretiminin yapılmasının Türkiye'nin ileri teknolojide geldiğini gösterdiğine işaret etti. TSK'nın güçlenebilmesi için ileri teknoloji ile desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Hedefimiz ülkemizin teknolojik yeterliliğini yükseltmektir. Ar-Ge'ye daha fazla kaynak ayırmak gerekiyor. Bu sonsuz yürüyüşü devam ettirmek gerekiyor." dedi.

    Savunma sanayi Ar-Ge'sine yılda 1.2 milyar dolar ayrıldığı bilgisini de veren Yılmaz, bu bilinçle savunma sanayinin geliştirilmesi için Ar-Ge ayrılan payın artırılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin birçok firmasının uluslararası arenada rekabet etme seviyesine geldiğine dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti:"Türkiye'de dünyada milli termal kamera üreten 6. ülke konumuna yükselmiştir. Savunma sanayi ihracatında 36 milyar dolar hedefe ulaşabilmek için katma değeri daha fazla üretmemiz gerekiyor."

     Türk Savunma Sanayi


    ÜÇ AÇIDAN GURUR VERİCİ

    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da konuşmasında, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim tesisi açıldığından dolayı gururlu olduklarını belirterek, "Bu bizim açımızdan gurur verici. Bu kadar stratejik bir ürünün seri üretim tesisinde bulunmak gurur verici. Ar-Ge projesinin seri üretime geçirilmesi sevindirici. Son 10 yıldır Ar-Ge'ye yatırımlar yapıyoruz. Şu üretim tesisi, üniversite kamu sanayi işbirliğinin en güzide örneklerinden birisi. Bu projelerin hayata geçirilmesinde kritik önemde. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu işbirliği bu. Bu gün geldiğimiz noktayı küçümsememek durumdayız." diye konuştu. Törenin ardından Bakan İsmet Yılmaz ve Fikri Işık üretimin yapılacağı tesisleri gezdi.

    Sıcaklık, toz, nem gibi üretime etki eden tüm çevresel faktörlerin denetim altına alınarak çok özel koşullarda üretimin yapıldığı "Temiz Odanın" ilk ürünü olan ve teknolojisi tamamen Türkiye'de geliştirilen kızılötesi dedektörlerin kullanıldığı termal kameralar da yapılan testlerde başarılı bulunarak Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine alındı.

    Kızılötesi dedektörler, termal kameraların en kritik bileşenidir. Mikro ve nano ölçekte yüzbinlerce algılayıcıdan oluşmaktadır. Görüşün kısıtlı olduğu gece, gündüz ve kötü hava koşullarında cisimlerin ortama yaydıkları çok küçük sıcaklık farklarını algılayan kızılötesi dedektörler sayesinde, gözle görülemeyen nesnelerin görünebilirliği sağlanmaktadır.

    Kızılötesi dedektörlerin üretimi; birçok disiplinin birlikteliğini, yüksek nitelikli personel ve teknolojik açıdan oldukça ileri seviyede bir alt yapıyı gerektirmektedir. Dünyada sayılı gelişmiş ülkelerin elinde bulunan bu kritik teknoloji, sahip olan ülkenin ulusal koruması altında olup varlığı gelişmişlik ve üstünlük göstergesidir.

    Ülkemizde kızılötesi dedektör teknolojisinin geliştirilmesine yönelik ilk çalışmalar, Millî Savunma Bakanlığı önderliğinde, Bilkent Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nin bilimsel katkıları ile 1999 yılında başlatılmıştır. Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ'nün yer aldığı stratejik öneme sahip bu çalışmalar neticesinde teknolojinin yurt içinde geliştirilebileceği ispatlanmıştır.

    Üniversitelerde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar; Millî Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve ASELSAN'ın desteğiyle belli bir olgunluk seviyesine ulaşmış, üniversite-sanayi işbirliği ile TÜBİTAK Başkanlığınca desteklenen ARGE projeleri kapsamında ürüne yönelik uygulamalı ARGE çalışmaları yürütülmüştür.

    Sanayileşmenin önemli bir ayağı olan seri üretime aktarma çalışmaları da paralelde gerçekleştirilmiş ve ASELSAN'da kızılötesi dedektörlerin üretimine yönelik olarak temiz oda, gerekli sistemler ve teçhizatlarıyla birlikte 1500 m2'lik alana sahip "Millî Kızılötesi Dedektör Üretim" tesisi kurulmuştur.

    Bu kapsamda uzun soluklu akademik çalışmaların önemli bir bölümü sanayiye aktarılarak, tamamen millî imkanlar kullanılarak ilk özgün kızılötesi dedektörler üretilmiş ve TSK envanterinde mevcut sistemlere başarıyla entegre edilmiştir.

    Böylece kullanım alanına göre çeşitlilik gösteren kızılötesi dedektörlerin millileştirilmesi yönünde önemli bir adım atılmıştır. Yapılan çalışmalar farklı tipte kızılötesi dedektörlerin de yurt içinde üretiminin önünü açacak, ayrıca üretilen termal kameraların diğer ülkelere ihracatı önündeki en önemli engelin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.

    Yüksek teknoloji içeren bu kabiliyetle birlikte dünyada bu teknolojiye sahip sayılı gelişmiş ülkelerden biri olma gururu elde edilmiştir. Bu başarıyı kalıcı ve sürekli kılabilmek için bu alanda yapılacak ARGE çalışmalarına hız kesmeden devam edilecektir.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na İsmail Demir getirildi

    Savunma Sanayi Müsteşarlığı görevinden alınan ve Başbakanlık Başmüşavirlik görevine atanan Murat Bayar'ın yerine THY Teknik A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür görevlerini üstlenen İsmail Demir getirildi.


    İsmail Demir’in kararnamesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzaladı. Doç. Dr. İsmail Demir'in atanmasına ilişkin kararname bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

    Resmi gazetede yayınlanan kararnamede, "Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +7600 ek göstergeli Savunma Sanayii Müsteşarlığına, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir’in atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 60 ıncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür". bilgisi yer aldı.

    İSMAİL DEMİR KİMDİR?

    1960 yılında Elazığ’da doğdu. 1982 yılında ITÜ’den Uçak Mühendisi olarak mezun oldu. Uludağ ve İstanbul Teknik Üniversitelerinde 2 yıl Araştırma görevliliği sonrasında ABD’ye Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi için gitti.

    Michigan Üniversitesi’nde Uygulamalı Mekanik, Purdue Üniversitesi’nde Uçak Mühendisliği dallarında Y. Lisans, Washington State Üniversitesinde Makina Mühendisliği alanında Doktora derecesi aldı.
    1992’den 2003 yılına kadar Suudi Arabistan, ABD ve Kanada’da çeşitli üniversite ve araştırma kurumlarında görev yaptı.

    1997’de Uçak Elemanları ve Malzemesi dalında Doçentlik ünvanı aldı. 2003 yılı sonunda Eğitim Başkanı olarak Turkish Technic’de göreve başladı. 2005 yılında Teknik’ten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Mayıs 2006 yılında ayrı bir tüzel kişiliğe kavuşturulan Turkish Technic’e Genel Müdür olarak atandı.

    Çeşitli uluslararası dergi ve konferanslarda çok sayıda makalesi yayımlanan Demir, evli ve dört çocuk babasıdır.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • T129 Erken Duhul Helikopterlerinin üretimi tamamlandı

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın acil ihtiyacı kapsamında alımına karar verilen T129 EDH (Erken Duhul) helikopterlerinin üretimi tamamlandı.




    Acil ihtiyaç kapsamında, mevcut ATAK projesine ek olarak 2010’da 9 adet T129 alımına karar verilen Erken Duhul Helikopterlerinin üretimi tamamlandı. Kalifikasyon ve Kabul testleri devam eden program kapsamında helikopterlerin önümüzdeki aylarda Kara Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor.

    T129 ATAK Helikopterleri, 2011 yılından itibaren 3.200 saatin üzerinde test uçuşu gerçekleştirdi. Bu test uçuşlarında toplam 5.000 adete yakın 70mm'lik roket atışı yaptı. T-129 EDH helikopterinin ilk ikisinin öncelikle öğretmen pilotların eğitimlerinde kullanılması planlanıyor. ATAK projesi kapsamında milli aviyonik ve silah sistemleri ile donatılacak helikopterlerin üretim çalışmalarına ise devam ediliyor.

    T129 İNGİLTERE YOLCUSU

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından üretimi gerçekleştirilen ve geçtiğimiz aylarda Bahreyn'de düzenlenen Uluslararası Havacılık Fuarı’nda ilk kez sergilenen ve gösteri uçuşu yapan T129 ATAK helikopteri, 19-20 Temmuz arasında İngiltere'de yapılacak Farnborough Havacılık Fuarı'na katılacak. ATAK helikopteri fuar da gösteri uçuşu da yapacak.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • CMMI Seviye 3 ile Yüksek Hedeflere Doğru...

    TÜBİTAK UZAY, Görüntü İşleme ve Haberleşme Sistemleri projeleri kapsamında CMMI (Capability Maturity Model Integration) Seviye 3 Belgesi aldı.

    TÜBİTAK UZAY Görüntü İşleme ve Haberleşme Sistemleri Projeleri’nde CMMI denetimleri başarıyla tamamlandı. Başdenetçi Channaveer Patil tarafından yürütülen denetimde enstitü, Olgunluk Seviye 3 Belgesi aldı.

    TÜBİTAK UZAY, ürettiği ürün ve hizmetlerin kalitesini ve kurumsal yeteneklerini arttırmak amacıyla yürüttüğü CMMI Seviye 3 olgunluk düzeyi sertifikasyon çalışmalarında, 6 ay içerisinde 17 Süreç Alanı’nı (3 adet Süreç Yönetim Süreci, 4 adet Proje Yönetim Süreci, 6 adet Mühendislik Süreci ve 4 adet Destek Süreci) kapsayan kalite sistemini gözden geçirdi ve gerekli güncellemeleri sağlayarak denetime hazır hale getirdi. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen denetim sürecinin sonunda TÜBİTAK UZAY kalitesi bir kez daha tescillendi.

    ABD Hükümeti ve Carnegie Mellon Üniversitesi çalışmaları ile ortaya konan CMMI sertifikasyonu başta ABD ve NATO ülkeleri olmak üzere, uluslararası askeri projelere teklif verebilmek imkanı da sağlıyor.

    İlklerin Enstitüsü: TÜBİTAK UZAY

    TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bugüne kadar birçok ilke imza atan projelerle gündeme gelerek, Türkiye’nin gururu oldu.

    • Türkiye’de tasarlanıp üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT, 2011’de uzaya fırlatıldı.

    • Mermi çekirdek ve kovanlarında balistik iz analizi yapan ilk yerli sistem BALİSTİKA, 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullanımına sunuldu.

    • BALİSTİKA sisteminin ilk ihracatı 2012 yılında Suudi Arabistan’a gerçekleştirildi.

    • Yerli yapım ilk yüksek çözünürlüklü keşif ve gözetleme uydusu GÖKTÜRK-2, 2012 yılında uzaya fırlatıldı.

    http://uzay.tubitak.gov.tr/tr/haber/cmmi-seviye-3-ile-yuksek-hedeflere-dogru




  • Hürkuş'un testlerinde 40 sorti geride kaldı

    TAI tarafından tasarlanan ve ilk uçuşunu 29 Ağustos 2013'de gerçekleştiren yerli eğitim uçağı Hürkuş, 40. uçuşunu gerçekleştirdi.


    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve silahlı hafif yakın hava desteği uçağı ihtiyaçları için Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) mühendisleri tarafından tasarlanarak üretilen Temel Eğitim Uçağı "HÜRKUŞ", yer testleri ile taksi testlerini tamamlamasının ardından, 29 Ağustos 2013 tarihinde TAİ tesislerinde "İlk Uçuşunu" başarıyla gerçekleştirdi.

    İlk uçuştan bugüne kadar yapılan 40 uçuşta, toplam 43 saat uçuş gerçekleştirildi. Bu uçuşlarda 15.500 feet irtifaya çıkıldı. HÜRKUŞ bu uçuşlarda 255 knot hıza ulaştı. 9 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen uçuşla birlikte en ön ağırlık merkezi "Forward CG" testleri tamamlandı.

     Türk Savunma Sanayi


    Kaynak:www.kokpit.aero




  • HİSAR-A tamam sıra HİSAS-O'da!

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın orta irtifa hava savunma ihtiyacını karşılamak üzere geliştirme çalışmaları devam eden Hisar-O projesi kapsamında ilk test atışının 2014 yılının ikinci yarısında yapılması planlanıyor.


     Türk Savunma Sanayi


    Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın orta irtifa hava savunma ihtiyacını karşılamak üzere ASELSAN ve ROKETSAN firmalarının ortaklığıyla geliştirme çalışmaları devam eden Hisar-O projesi kapsamında ilk test atışının 2014 yılının ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

    Kara Kuvvetlerinin tabur seviyesindeki birlikleri, Hisar-O sistemini nokta ve bölge hava savunma kapsamında, hava hedeflerinin (Helikopter, Savaş Uçağı, İHA, Seyir füzesi v.b.) orta irtifada etkisiz hale getirilmesi için kullanacak.

    Hisar-O sistemi, otonom görev yapabilmenin yanında Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi (HERRİKS) ile koordinasyonunda görev yapacak ve karşılıklı veri alışverişi gerçekleştirebilecek. Her bir Hisar-O bataryası HERRİKS ile bağlanabilme özelliğine sahip olacak. Bunun yanında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Komuta kontrol sistemleri ile de haberleşme yapabilmesi için Link-16 kabiliyeti de bulunacak.

    HİSAR-A TESTLERE DEVAM EDECEK

    Alçak irtifaya dönük geliştirilen HİSAR-A testleri 6 Ekim 2013’de Tuz Gölünü'nün güneyinde Savunma Sanayii Müsteşarlığına tahsis edilen alanda gerçekleştirildi. Testler 2014’te devam edecek.


    HİSAR-O Teknik Özellikleri:

    Asgari Menzil: 3 km

    Azami Menzil: 16 km

    İrtifa: 50-10.000m

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Barbaros Görev Gücü Afrika turuna devam ediyor.


    GANA


     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi



    Fildişi Sahili

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 16 Nisan 2014; 22:09:54 >




  • İlk Airbus A400M askeri nakliye uçağı 'Koca Yusuf' Kayseri'de. İstanbul'dan kalkıp yakıt ikmali yapmaksızın ABD kıtasına gidebilen uçağın kabini 17 metre uzunluğunda. Uçağın pilotlarından biri uçağın kapısına nazar boncuğu yapıştırdı.


    Türk Hava Kuvvetleri için üretilen Airbus Military’nin yeni nesil A400M nakliye uçağı, bugün Kayseri Erkilet 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndaki 221’inci Filo’ya katıldı. İspanya’nın Sevilla kentinde gerçekleştirilen test uçuşlarından sonra, 21’inci Filo’nun leylek amblemli ’Koca Yusuf' adı verilen askeri nakliye uçağı, Kayseri’ye alkışlarla iniş yaptı, havacılık geleneklerine göre itfaiye tarafından ıslatıldı.



    Kuyruğunda Türk bayrağı taşıyan ve üzerinde Hava Kuvvetleri renkleri bulunan A400M askeri nakliye uçağı, Birlik kabul kontrolleri tamamlandıktan sonra Kayseri Erkilet’teki 221’nci Filo’ya katıldı. ’Atlas’ adı verilen uçağı, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda, piste teker koyduktan sonra askeri itfaiye tarafından usul gereği ıslatıldı. Dünya’da ilki Fransa’da ikincisi ise Türkiye’de bulunan uçağı 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tümgeneral Ali Demiral, Üs komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır ve diğer askeri yetkililer ve filo personeli alkışlarla karşıladı. 221’nci Filo’nun ’leylek’ amblemi dikkat çeken uçak, İspanya’nın Sevilla kentinden, 221. Filoya mensup pilot ve diğer teknik ekip tarafından 4.5 saatlik uçuşun Kayseri’ye gelerek, başarılı bir iniş yaptı.



     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi


    http://www.milliyet.com.tr/-atlas-kayseri-de/gundem/detay/1868121/default.htm




  • OTOKAR COBRA II

     Türk Savunma Sanayi
  •  Türk Savunma Sanayi


    Görev Gücü - Gölcük

     Türk Savunma Sanayi


    F-511 TCG Heybeliada
     Türk Savunma Sanayi


    SAT
     Türk Savunma Sanayi




  • DENİZ KARAKOL UÇAKLARI

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi



    SEA HAWK
     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi




  •  Türk Savunma Sanayi
  • FIRTINA

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 18 Nisan 2014; 17:37:58 >




  • PANTER

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi




  • SSM’de devir-teslim yapıldı


    Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda gerçekleştirilen törende 10 yıldır bu görev sürdüren ve Başbakanlık Baş Müşavirliği’ne atanan Murad Bayar koltuğunu THY Teknik’in Genel Müdürlüğü’nden bu göreve getirilen Doç. Dr. İsmair Demir’e devretti.

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) koltuğuna oturan THY Teknik AŞ’nin eski Genel Müdürü İsmail Demir’i Ankara’daki yeni masasında, 10 milyar dolarlık 52 askeri proje bekliyor. SSM’nin henüz sözleşme imzalamadığı, üzerinde çalışmaların devam ettiği veya sözleşme görüşmeleri yaptığı projeler; hava, kara, deniz, silah, radar sistemleri, insansız sistemler gibi başlıklarda toplanıyor.

    Kaynak:www.kokpit.aero

    Tekrar hayırlı olsun.




  • OTOKAR

     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi




  • Ylk T-129EDH Kara Kuvvetleri tarafyndan kabul edildi

     Türk Savunma Sanayi



    Ytalyan AgustaWestland ?irketinin A129 platformuna yerli sistemler konularak geli?tirilen T129 helikopterinin EDH olarak adlandyrylan modeli, Kara Kuvvetleri Komutanly?y tarafyndan teslim alynmaya ba?landy.

    TUSA? tesislerinde ilk uçu?unu 2011 yylynda yapan Atak helikopteri uzun süre Kara Kuvvetleri'nin kabul testlerinde tam onay alamamy?ty.

    Yerli silah sistemleri, Cirit ve Umtas Tank Savar Füzeleri de entegre edilen Atak'ta ilk 9 helikopterlik prototip üretimi de tamamlandy. Pazartesi günü yapylmasy beklenen imza töreniyle silahly kuvvetler envanterine girecek olan Atak'lardan toplam 59 adet üretilecek. 2007 yylynda ba?layan projenin toplam bedeli 3.3 milyar dolar.

    Kaynak:www.cnnturk.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 19 Nisan 2014; 17:21:59 >




  • TCG Gaziantep in Gdynia, Poland

     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi




  • Some Air Force photos

    CN-235

     Türk Savunma Sanayi


    Solo Turk F-16C Block-40 Fighting Falcon (Spare aircraft)

     Türk Savunma Sanayi


    F-4E 2020 Terminator

     Türk Savunma Sanayi


    Turkish Stars NF-5A/B Freedon Fighters/b]

     Türk Savunma Sanayi


    Turkish Stars C-130E Hercules

     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi




  • OTOKAR ile devam

     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.