Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
41
Favori
43.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    quote:

    Orijinalden alıntı: Canis Majoris

    Bunların parası nereden geliyor çok merak ediyorum.Öyle zengin bir ülke de değiliz.

    Gökten zembille iniyor hali yok ya paranın.

    Devlet ve özel sektörün kendi kaynakları ile projeler gerçekleştiriliyor.

    Olmadı bankalar ne güne duruyor. Zaten devlet kendi bankalarından sektör de iş ve ya proje(ihale) yapacak şirketlere kredi veriyor.

    Özellikle: Türk Eximbank

    Anladım.Yukarıda uzay ile ilgili projelerden bahsetmişsiniz.Bunların 2023 e ertelenmesinin nedeni nedir? 9 yıl çok uzun bir süre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I Like Myself

    Bütün bunlar yapılıyor ama daha henüz fiili olarak kullanıldıgını görebilmiş değiliz aselsanın yaptıgı m1 mehmetçik tüfeği sözde 2012 de verilecekti askerler 2014 oldu hala ses yok neymıs efendm kalibresi beğenılmemıs yenıden uretıme gonderılms bırakın bu işleri..

    1- Sana gelip göstermedikleri için TSK'nın kusuruna bakma.

    2- Mehmetçik-1 projesi bire bir HK-416 kopyası olduğu , ayrıca TSK ve NATO isterlerine uymadığı için iptal edilmiş bir projedir.

    3- Mehmetçik-1 projesi iptal edildikten sonra Kalekalıp MPT adıyla yepyeni sıfırdan tasarlanacak bir piyade tüfeği projesi başlatıldı.

    4- Şu an prototip kafilenin tüm üretim, test , sertifikasyon vb. işlemleri tamamlandı. Denenmesi amacıyla bazı birliklere gönderildi.

    5- Seri üretim fazına 2014 yılının ikinci yarısı gibi geçilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 4 Nisan 2014; 23:08:59 >




  • Hangi projeler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    Hangi projeler.

    Ay yörüngesine uydu gibi projeler.
  • 1-Bedava mı iş yapacak. Tabi ki parayla satacak. Sonuçta bunlar bir şirket. Her proje karşılığı SSM ile sözleşme imzalıyorlar.

    2-Devlet ve özel benim bildiğim firmaları ilk mesajımda yazdım. Okuyabilirsin.

    3-Gösteriyorlar ama vermiyorlar kısmı enteresan :D kusura bakma tam anlayamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canis Majoris

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    Hangi projeler.

    Ay yörüngesine uydu gibi projeler.

    O proje 2023 yılına ertelenmiş değil ki , 2023 yılında yapılması hedeflenmiş bir proje.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    quote:

    Orijinalden alıntı: Canis Majoris

    quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    Hangi projeler.

    Ay yörüngesine uydu gibi projeler.

    O proje 2023 yılına ertelenmiş değil ki , 2023 yılında yapılması hedeflenmiş bir proje.

    Ertelenmiş dediğime bakmayın.Bence en önemli projelerden birisi.2023 hedefi çok uzun bir süre bence hemen çalışmalara başlanması kısa sürede tamamlanıp keşif aracının gönderilmesi lazım.
  •  Türk Savunma Sanayi
  • Güzel konu teşekkürler.
  • Birçok bilgi öğrendik teşekkürler.
  • Savunma sanayinde hangi dallardan kac muhendis vardir acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar güzel gelişmeler.inşallah %100 yerli savaş uçağı ,uzun menzil hava savunma sistemi,uçak gemiside yaparız.ama caydırıcılık için bence en önemlisi önce nükleer güç olmak sonra hava sahanızın her m2 sinin uzun menzilli hava savunma sistemleriyle korunması.


    yerli savaş uçağı projesiyle ilgili bilgi sahibi olan varmı ? teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dil-hun

    bunlar güzel gelişmeler.inşallah %100 yerli savaş uçağı ,uzun menzil hava savunma sistemi,uçak gemiside yaparız.ama caydırıcılık için bence en önemlisi önce nükleer güç olmak sonra hava sahanızın her m2 sinin uzun menzilli hava savunma sistemleriyle korunması.


    yerli savaş uçağı projesiyle ilgili bilgi sahibi olan varmı ? teşekkür ederim.

    Nükleer silahlanma gündem de yok, konvansiyonel silahlanma öncelikli hedef.

    T-X/F-X projesin de fizibileti çalışmaları bitti. Dosya Savunma sanayi müsteşarlığına sunuldu. Bir sonraki Savunma sanayi icra komitesinde tasarım mühendislik safhasına geçeceğini tahmin ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilim Aşığı

    Savunma sanayinde hangi dallardan kac muhendis vardir acaba ?

    Bu konuda ayrıntılı bilgiyi ancak SSM'den öğrenebilirsin gibime geliyor.

    Sen yine bir mail at bence.

    posta@ssm.gov.tr
  • Otokar URAL

     Türk Savunma Sanayi
  • Anadolu Kartalı Tatbikatı başlıyor

    Konya’da 18 Nisan’a kadar sürecek Anadolu Kartalı 2014 / 1 Tatbikatı’na hava kuvvetlerine ait 81 uçak ile birlikte Barış Kartalı uçağı eğitime katılıacak.

     Türk Savunma Sanayi



    Dünyanın en önemli hava kuvvetleri eğitim merkezlerinden biri haline gelen Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yılın ilk ‘Anadolu Kartalı’ Tatbikatı yarın başlıyor. 18 Nisan 2014 tarihine kadar sürecek tatbikata Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı birlikler katılacak.

    Anadolu Kartalı tatbikatına, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 81 adet hava aracı katılıyor. Eğitimin amacı, Hava Kuvvetlerinin yüksek tehditli harekât ortamında, çok uçaklı gerçekleştireceği hava harekâtı görevlerine yönelik taktik planlama ve eğitim gereksinimlerini karşılamak ve modernizasyon projeleri ile kazanılan imkân ve kabiliyetlere yönelik bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlayacak gerekli akademik planlamayı yapmak. Ayrıca bu eğitim ile envantere yeni giren millî Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağının sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerin harekât etkinliğine katkısı belirlenecek.

    Kaynak:www.kokpit.aero




  • Milli kızıl ötesi dedektör üretim tesisi açıldı

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin, milli termal kamerasını tamamıyla üretebilen 6'ncı ülke konumuna geldiğini belirtti.
    Bakan Yılmaz, termal kameralar için milli kızıl ötesi dedektör üretim tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, savunma sanayisinde gelinen noktanın önemine değindi.

    Ulusal güvenliğin sağlanması noktasında güçlü bir silahlı kuvvetlere ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, bunun için de savunma sanayisinin ileri teknoloji ürünlerle desteklenmesi gerektiğini söyledi.
    Yılmaz, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yeterliliğini yükseltmeyi hedeflediklerini, bu noktada Ar-Ge'ye daha fazla kaynak ayırmak gerektiğini vurguladı.

    Savunma sanayi Ar-Ge'sine 1,2 milyar dolarlık kaynak ayrıldığını bildiren Yılmaz, bu miktarın artarak devam edeceğini kaydetti.
    Yılmaz, Türkiye'nin genç ve yetenekli bir genç nüfusa sahip olduğunu, savunma sanayisindeki birçok firmanın uluslararası düzeyde rekabet edilebilir hale geldiğini ifade etti.

    Bakan Yılmaz, 2023 hedefleri için katma değeri yüksek ürünler üretilmesi gerektiğini kaydederek "Türkiye, milli termal kamerasını tamamıyla üretebilen 6'ncı ülke konumuna geldi" diye konuştu.

    Yılmaz, söz konusu projenin Türk bilim adamları ve mühendislerinin alandaki yeterliliğini göstermesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
    Bakan Yılmaz, projede önemli katkısı bulunan ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Beşikçi'nin heykelinin üretim tesisinin önüne dikilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

    -"Hedefimiz kendi dedektörünü üreten ülkeler arasında lider olmak"-

    ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil de açılışı yapılan tesisin savunma sanayisinin millileştirme çalışmalarının bir ürünü olduğunu anlattı.

    Türkiye'nin kendi dedektörünü üreten ülkeler arasında yer aldığını dile getiren Kahramangil, "Şimdiki hedefimiz kendi dedektörünü üreten ülkeler arasında lider olmak" dedi.

    Kahramangil, söz konusu çalışmaların Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmada önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

    ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Beşikçi ise projenin savunma sanayisinin gelişimine katkı sağlayacağını bildirdi.

    Kızıl ötesi termal kamera teknolojisinin çok zor bir teknoloji olduğuna dikkati çeken Beşikçi, ürünün, bir üstünlük göstergesi olduğunu vurguladı.
    Beşikçi, dünyada 5-6 gelişmiş ülkenin sahip olduğunu ürünün, benzerlerinden daha iyi bir teknolojik özellikler taşıdığını ifade etti.
    Ortaya çıkan ürünün Ar-Ge yatırımlarının geri dönüşü açısından güzel bir örnek olduğunu kaydeden Beşikçi, projeyi geliştirmesinde ODTÜ'lü olmasının önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

    - Dedektör, üstünlük göstergesi-

    Sıcaklık, toz, nem gibi üretime etki eden tüm çevresel faktörlerin denetim altına alınarak özel koşullarda üretimin yapıldığı "Temiz Odanın" ilk ürünü olan ve teknolojisi tamamen Türkiye'de geliştirilen kızıl ötesi dedektörlerin kullanıldığı termal kameralar da yapılan testlerde başarılı bulunarak Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine alındı.

    Kızıl ötesi dedektörler, termal kameraların en kritik bileşeni konumunda bulunuyor. Mikro ve nano ölçekte yüz binlerce algılayıcıdan oluşan dedektörler, görüşün kısıtlı olduğu gece, gündüz ve kötü hava koşullarında cisimlerin ortama yaydıkları çok küçük sıcaklık farklarını algılayan kızıl ötesi dedektörler sayesinde, gözle görülemeyen nesnelerin görünebilirliğini sağlıyor.

    Dünyada sayılı gelişmiş ülkelerin elinde bulunan söz konusu kritik teknoloji, gelişmişlik ve üstünlük göstergesi olarak da kabul ediliyor.


    http://www.timeturk.com/tr/2014/04/07/milli-kizil-otesi-dedektor-uretim-tesisi-acildi.html#.U0Q8459t_4g




  • TUBITAK to develop laser CIWS

    Turkey’s Scientific and Technological Research Foundation TUBITAK has officially opened a bid for the in-country development of a high-power laser weapon system. Such weapons are currently only deployed by the United States military.
    TUBITAK’s SAVTAG, the Turkish equivalent of “DARPA” of the US Department of Defense, is officially put in charge of supporting a high budget project, internally named the “1007 Program”, that intends to organize and support Turkey’s current hi-tech weapons manufacturers and accomplished universities around this ambitious goal. The laser is planned to be used primarily as a precision close in weapon system (CIWS) aboard Turkey’s next generation frigates, dubbed the TF-2000, to engage enemy ships, aircraft and oncoming missile threats. The project will last for 72 months and will be run under “top secret” status, requiring all participants to comply with SAVTAG’s safety and security regulations.


    http://www.trdefence.com/?p=128663



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 9 Nisan 2014; 20:29:46 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.