Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
41
Favori
43.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  •  Türk Savunma Sanayi




    Otokar Birleşik Arap Emirlikleri’nde rekor anlaşma imzaladı


    Otokar ile Tawazun firması arasında 661 Milyon dolar değerinde Arma 8×8 taktik tekerlekli zırhlı araçlarının üretimini kapsayan bir anlaşma imzalandı.

    Otokar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de düzenlenen IDEX 2017 savunma sanayi fuar’ında Türk savunma sanayinin tek kalemdeki en büyük savunma ihracat anlaşmasını Birleşik Arap Emirlikleri’nin stratejik yatırım firması Tawazun ile imzaladı. 661 milyon dolar değerindeki anlaşma kapsamında Otokar, Birleşik Arap Emirlikleri ordusu için Arma 8×8 taktik tekerlekli zırhlı aracı üretecek.

    Otokar’ın BAE’deki kurulu Otokar Land Systems şirketi ile Tawazun’un Heavy Vehicles Industry şirketinin ortak girişim şirketi olan Al Jasoor (Cesur), BAE Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları kapsamında geliştirilen ‘Rabdan’ adıyla adlandırılacak Arma 8×8 amfibik zırhlı aracının üretimini BAE gerçekleştirecek.


     Türk Savunma Sanayi


    Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, bu sözleşme ile Otokar’ın teknoloji ihracatına ve ortak girişim şirketi aracılığıyla yurt dışında üretime başladığına dikkat çekti.


     Türk Savunma Sanayi



    Körfez ülkelerine ihracat yapmakla kalmayıp, Al Jasoor (Cesur) ile yurt dışında üretime başlayacaklarını belirten Koç, “İmzalanan bu anlaşma ile şirketimiz Otokar, savunma sanayiinde artık sadece ürün değil; global ölçekteki bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetleri ile de ön plana çıkıyor” dedi.

    Kaynak:www.savunmaveteknoloji.com




  •  Türk Savunma Sanayi



    Aselsan’ın Lazer Güdüm Kiti F-16’larda test ediliyor

    Aselsan tarafından geliştirilen Lazer Güdümlü Kiti (LGK) taşıyan mühimmat, 401’inci Test Filosu tarafından F-16’larda test edilmeye başlandı. Paylaşılan fotoğrafta, Block 40 F-16’nın sağ kanadında mühimmatın önündeki yönlendirici ve kanatçıkların test amaçlı takibinin kolaylaştırılması için portakal rengine boyandığı dikkat çekti.

    Genel amaçlı kullanılan bombalara güdüm bölümü eklenerek hedefi vurma oranını yükseltmeyi hedefleyen çalışmada, Lazer Güdümlü Bomba’nın (LGB) uçakta taşınmasında ve atılışında, standart bomba taşıyıcıları üzerlerinde hiçbir değişiklik yapılmadan kullanılabiliyor. Uçakla bomba arasında herhangi bir elektriksel bağlantıya ihtiyaç yok. Bu özelliği ile LGB’nin uçaklarla uyumluluğu çok kolaylıkla sağlanmakta.

    HEDEFİ NASIL BULUYOR

    Hedeften yansıyan lazer enerjisine güdümlenerek yüksek vurma hassasiyeti kazanan lazer güdümlü bombalarla, genel maksatlı bombaların verimli kullanılması sağlanıyor. Böylece bir hedefin vurulması için harcanan bomba sayısı düşmekte, hem de uçağın yapacağı sorti sayısı azaltılıyor.

    Lazer Güdümlü Bomba, isminden de anlaşılabileceği gibi güdümlenme parametresi lazer olan, akıllı füze tipidir. Genel olarak, sabit veya yavaş hareket eden hedefler, yerden ya da havadan bir lazer işaretleyici tarafından işaretlenirler. Gönderilen lazer, hedeften bir koni oluşturacak şekilde yansır. Eğer LGB bu koni içinde yer alabilecek bir anda uçaktan serbest düşmeye bırakılırsa, yansıyan lazeri dedektörü aracılığıyla algılayacak ve o yöne doğru yönelecek kanatçık (güdüm kanatları-fin takımı) hareketlerini yapıyor.

    KODLU LAZER

    Kodlu LGB II sistemi, kodlu lazere güdümlenecek şekilde tasarlandı. Bu sistemde, lazer hedef işaretleyiciler ürettikleri lazeri, NATO tarafından belirlenmiş olan lazer kodlarına göre bir frekansla modüle ederek, kodlu olarak hedefe göndermektedir.

    Bu sayede, düşmanın daha güçlü bir lazer üreterek bombayı saptırması önlendi.Kodlama sistemi ile aynı zamanda, bir ya da birkaç uçaktan aynı anda atılan bombalar ayarlı olduğu kodlu lazerle işaretlenmiş olan hedefe yönelecektir. Böylece bir sortide birkaç hedefin bir uçak tarafından vurulması sağlanabilir.

    ASELSAN HANGİ TİP LGB’Yİ ÜRETİYOR

    Aselsan tarafından üretilen LGB kiti 2. nesil, kodlu lazer güdümlü bombadır. Aselsan kitin baskı devre kartları dahil tamamını üretti.​​



    Kaynak:www.kokpit.aero




  • TUSAŞ ve Sikorsky’den 2044’e Kadar İşbirliği İmzası


     Türk Savunma Sanayi



    Türkiye’nin Havacılık ve Uzay Merkezi konumunda olan TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ile dünyanın önde gelen helikopter üreticisi Sikorsky Aircraft Company firması arasında 10 yıl sürmesi planlanan işbirliğini içeren sözleşme, 28 Şubat 2017 tarihinde TUSAŞ tesislerinde imzalandı.

    Çeşitli helikopter platformlarına ait yapısal komponentlerin üretimini içeren sözleşmenin imza töreni, TUSAŞ Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil ve Sikorsky Aircraft Company Başkanı Dan Schultz’un katılımıyla gerçekleşti.


     Türk Savunma Sanayi



    Projenin ilk aşamasında 270 Milyon ABD Doları tutarında üretim yapılacak;

    Projenin 10 yıllık ilk aşamasında, 270 Milyon ABD Doları tutarında ürün teslimatı gerçekleştirilecektir. Sözleşmeyle, TUSAŞ ve Sikorsky arasındaki işbirliğinin, opsiyon dönemini de içerecek şekilde 2044 yılına kadar devam etmesi ve proje hacminin en az 500 Milyon ABD Dolarına ulaşması planlanıyor.

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ana yüklenici TUSAŞ, ana alt yüklenici Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yüklenici firmalar arasında imzalanmış sözleşmeler çerçevesinde, ABD ihracat lisanslarına müteakiben, 07 Haziran 2016 tarihinde yürürlüğe giren “Türk Genel Maksat Helikopteri Programı” ile hız kazanan işbirliği, iki firma arasında imzalanan bu sözleşme ile yeni bir boyut kazanmış oldu.

    Dünya devleri ile yaptığı işbirliklerini genişleten TUSAŞ, havacılık alanında uluslararası platformlarda kabul gören başarılarına bir yenisini daha eklemenin yanı sıra ülkemiz ekonomisine de katkıda bulunmanın gururunu yaşıyor.

    http://bagimsizhavacilar.com/tusas-ve-sikorskyden-2044e-kadar-isbirligi-imzasi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 28 Şubat 2017; 20:49:24 >




  • İlk iki ANKA-S teslimata hazır

     Türk Savunma Sanayi


    TAI tarafından tasarlanıp geliştirilen ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) yeni modeli ANKA-S’in ilk teslimatı mart ayında gerçekleştirilecek.

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) arasındaki anlaşmaya göre, mart ayında iki ANKA-S ile bir yer sistemini içeriyor.

    Programa göre, ikinci teslimatta ise 4 uçak ve bir yer sistemi bu yıl sonuna kadar yapılacak. Kalan 4 uçak ve bir yer sistemi de 2018 içinde Hava Kuvvetleri envanterine girecek.

    İLK UÇUŞUNU 25 EYLÜL 2016’DA YAPTI

    ANKA-S ilk uçuşunu 25 Eylül 2016 tarihinde Eskişehir Sivrihisar’daki Hava Meydan Komutanlığı’nda yaptı. TAI’nin testlerinin ardından SSM ve Hava Kuvvetleri yetkililerinin katıldığı sürecin ardından iki uçak ve yer sistemi teslimata hazır hale getirildi.

    Diğer ANKA modelinden S’in en büyük farkı, uydu üzerinden kontrol. Böylelikle ANKA-S uzun menzilli operasyonlarda kullanılabiliyor. Türksat 4B üzerinden kontrol edilecek ANKA-S’te çanak tipi SatCom ve TAFICS yer alıyor. Araçta, milli uçuş kontrol radarına bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü CATS HD keşif, gözetleme ve hedef sistemi de yer alıyor.

    http://www.kokpit.aero/anka-s-gun-sayiyor




  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    İşte budur. Merakla bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.