Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
41
Favori
43.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj








  • açıklayıcı bir yazı olmuş tebrikler
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 5:45:31 >
  • Milli savaş uçağı için en az bin proje


     Türk Savunma Sanayi


    Milli Muharip Uçak Projesi kapsamında uçağın bileşenlerinin üretimine yönelik 300 proje yürütülmesi öngörülüyor.

    Uçağın tamamen yerli olması için 140 alt sistemin tamamında çalışan onlarca firmaya ihtiyaç duyuluyor. Milli uçağın bileşenlerine yönelik projelerin fon miktarları belirlendikten sonra rekabet için bir proje en az 2 firmaya verilecek, bu kapsamda en az 1000 proje takımı kurulacak.

     Türk Savunma Sanayi


    İLK UÇUŞ 2023'TE

    Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılamasına yönelik yürütülen proje kapsamında üretilecek savaş uçağının ilk uçuşunu 2023'te yapması ve 2030'lu yıllarda envantere alınması hedefleniyor. Son teknolojiye sahip yeni nesil savaş uçağı özellikleri taşıyacak milli muharip uçak, uzun menzil, yüksek manevra, süpersonik ve süper seyir, milli mühimmat entegrasyonu, hassas angajman yeteneği, düşük görünürlük gibi kabiliyetlere sahip olacak.

     Türk Savunma Sanayi


    TEKNOLOJİK KALKINMA

    Teknoloji geliştirme projeleri ve kurulacak altyapılar dikkate alındığında milli muharip uçak üretimi, Türkiye'yi askeri ve siyasi anlamda üst seviyelere taşıyacak bir teknoloji kazanım projesi olarak gösteriliyor. Projenin, bir savaş uçağı yapmanın yanı sıra altyapı ve ortaya çıkacak yeni firmalar ile büyük bir teknolojik kalkınmaya kapı aralayacağı ifade ediliyor.

     Türk Savunma Sanayi


    Rüzgar tünellerinden gelişmiş aviyonik sistemlere, hedef tanıma sistemlerinden görüntü işleme teknolojilerine, malzeme teknolojilerinden yeni nesil silah sistemlerine kadar projenin çok geniş ilgi alanı ve hedefleri bulunuyor.

     Türk Savunma Sanayi


    YERLİ SANAYİYE ÖNEMLİ GÖREV

    Projede, statikten dinamiğe, aerodinamikten termodinamiğe kadar mühendislik disiplinlerinin neredeyse tamamına görevler düşecek. Projenin ne oranda milli olacağı teknolojik altyapı ile ham malzemenin uçağa dönüştürülme kabiliyetiyle orantılı olacak. Uçağın tamamen yerli olması için üniversiteler ve sanayiye önemli görevler düşüyor.

    Yapılan değerlendirmelere göre, uçağın tamamen yerli olması için uçağın 140 alt sisteminin tamamında çalışan onlarca firmaya ihtiyaç bulunuyor.

    Milli muharip uçak için proje yönetimi ile üniversite ve sanayi kuruşları arasında oluşturulacak önemli işbirliği alanları arasında radar, görünmezlik, malzeme teknolojileri vehaberleşme sistemleri yer alıyor. Bu işbirliği alanları uçuş gösterge panellerinden iniş takımlarına, radardan uçuş kumanda elemanlarına, aydınlatma sistemlerinden motor sistemlerine, harici yakıt depolarından lastiklere kadar geniş bir çeşitlilik gösteriyor.

     Türk Savunma Sanayi


    EN AZ 1000 PROJE TAKIMI KURULACAK

    Uçak projesinin finansman ihtiyacının karşılanmasında Türki·ye Bi·li·msel ve Teknoloji·k Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) sunduğu desteklerin önemli katkılar sunabileceği belirtiliyor. Bu desteklerin, sistem tabanlı projeler ve işbirliği modelleriyle Milli Muharip Uçak Projesi'nde ihtiyaç duyulan alt sistemlerin üretiminde kullanılmasının önemine işaret ediliyor.

    Finansman sürecinde milli muharip uçak için proje yönetim ekibi tarafından tanımlanan taslak 300 proje üzerinden nihai proje tanımları yapılacak.

     Türk Savunma Sanayi


    ONAY TÜBİTAK'TAN

    Uçağın bileşenlerine yönelik projelerin fon miktarları belirlendikten sonra, rekabet için bir proje en az 2 firmaya verilecek. Bu kapsamda en az 1000 proje takımı kurulacak. İlan edilecek projelere verilecek teklifler proje yönetimi tarafından kabul edildiğinde onay için TÜBİTAK/KOSGEB'e gönderilecek. Bunların onayından sonra fon serbest bırakılacak.

    Buyrun:

    http://www.sabah.com.tr/fotohaber/ekonomi/milli-savas-ucagi-icin-en-az-bin-proje/6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 16 Eylül 2016; 12:25:30 >







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 30 Kasım 2016; 22:26:6 >
  • İlk güdümlü Kasırga TSK’ya teslim edildi

     Türk Savunma Sanayi




    Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Roketsan tarafından geliştirilen güdümlü TR-302G Kasırga füze sisteminin ilk kafilesi teslim edildi.

    Roketsan ürünü 302 milimetrelik Güdümlü Füze Sistemi “Kasırga” INS/GPS Güdüm Sistemi sayesinde 30 kilometreden 120 kilometre mesafeye kadar kritik nokta hedeflerini yoğun ve etkili biçimde ateş altına alabiliyor. Hedef sapma değeri (CEP) 5-50 metre arasında olan füze bu özellikleriyle zamanında, doğru ve yüksek ateş gücü sağlayarak, manevra birliklerine hassas ateş desteği verecek.

    Milli Savunma Bakanı Işık yaptığı açıklamada, “Türk mühendis, tasarımcı ve işçilerinin ürettiği yüzde 100 yerli ve milli bir sistem olan “Kasırga”nın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) vurucu yeteneğini artıracağını belirtti. Işık, “Türkiye’de hem kendi ihtiyaçlarımızı yerli ve milli imkanlarla karşılarken aynı zamanda bu teknolojileri geliştiren, dost ve kardeş ülkelere bunları satan bir ülke konumuna hamd olsun geldik. Bugün burada Kasırga bunun güzel bir örneği” dedi.



     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi



    Kaynak:www.savunmaveteknoloji.com




  • GÖKTÜRK 1 - 5 ARALIKTA UZAYA FIRLATILIYOR
    http://www.cnes-csg.fr/web/CNES-CSG-fr/10805-le-centre-spatial-guyanais.php

    http://www.cnes-csg.fr/automne_modules_files/standard/public/p10805_603db14d6e497ac91892aae0cb9c3244depliant_VV08_csg.pdf


    GÖKTÜRK-1 Projesine ait sözleşme, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TELESPAZIO arasında 13 Temmuz 2009 tarihinde imzalanmıştır. Projede TUSAŞ, Ana Yükleniciye karşı sorumlu olduğu birçok iş paketine doğrudan katılım sağlamaktadır. Doğrudan katılım dışında GÖKTÜRK-1 Uydusunun bazı uçuş bileşenleri de TUSAŞ tarafından üretilmektedir.

    GÖKTÜRK-1 Programının amacı; coğrafi kısıtlama olmaksızın dünya üzerinde herhangi bir bölgeden askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü görüntü elde edilmesine imkan tanıyacak; aynı zamanda orman alanlarının kontrolü, kaçak yapılaşmanın takibi, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, ürün rekolte tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi pek çok sivil faaliyet alanında da görüntü ihtiyacını karşılayacak bir uydu sisteminin tedarik edilmesidir.



    GÖKTÜRK-1 Projesi kapsamında uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji, uzman insan gücü ve alt yapı geliştirilmenin yanı sıra ülkemizin, gelecekteki gözlem ve haberleşme uydularının yurtiçinde üretilmesine yönelik kritik bir altyapı olan Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezine sahip olması projenin stratejik hedefi haiz kazanımları arasında tanımlanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 30 Kasım 2016; 22:44:48 >




  • Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) , ürettiği 18. T-129 ATAK helikopterini de bugün birliğine teslim etti. Milli Savunma Bakanlığı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

    http://www.c4defence.com/
  • Yerli füze Hisar-O'nun test atışı yapıldı


    Kara Kuvvetleri Komutanlığının hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan yerli füze Hisar-O'nun testleri başarıyla tamamlandı.

    Test atışları kapsamında, Hisar-O, Aselsan tarafından geliştirilen füze fırlatma sisteminden dik olarak ateşlendikten sonra birinci darbe katı yakıtlı motoru ile füze kanisterinden başarılı bir şekilde ayrıldı.

    Programlanan manevralarıyla uçuşa devam eden füze, ikinci darbe motorunu da havada ateşledikten sonra "yüzde 100" başarıyla uçuşunu tamamladı. Test atışları kapsamında, ilk kez çift darbeli roket motoru kullanıldı.

    TSK'nın alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışacak nitelikteki Hisar'ın radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri Aselsan, füze sistemleri ise Roketsan tarafından geliştirildi.


    https://twitter.com/tcsavunma/status/806767402801242113



     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi




  • Göktürk-1'in idaresi Hava Kuvvetlerine geçiyor


    Türkiye’nin istihbarat ihtiyacını milli imkanlarla sağlamak üzere 5 Aralık tarihinde uzaya fırlatılan Göktürk-1’in idaresi Türk Hava Kuvvetlerine geçiyor. Güney Amerika Kıtası Fransız Guyana’sından fırlatılan uydu hakkında Hava Kuvvetleri internet sitesinden geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Göktürk-1’in fırlatılmasından şu ana kadar olan süreci özetleyen açıklamada uydunun İtalya’dan kontrol edildiği şu sözlerle ifade edildi; “Uydu ile iletişim için Troll (Antarktika), Svalbard (Norveç) ve Fucino (İtalya) yer istasyonları kullanılmış olup, ilk 16 saat süresince toplam 17 adet geçiş başarı ile icra edilmiştir. Mevcut durumda uydu operasyonları İtalya-Fucino’daki yer istasyonundan yürütülmekte olup, Keşif Uydu Komutanlığı/Ahlatlıbel’den de takip edilmektedir. “

    Komutanlık 13 Aralık tarihinden itibaren adım adım yönetimin kendisine geçeceğini ise şu sözlerle açıkladı; “Uydu operasyonlarının 13-19 Aralık 2016 tarihinden itibaren tamamen Ahlatlıbel’deki Yer İstasyonuna devredilerek, burada Telespazio ve Keşif Uydu K.lığı personeli tarafından birlikte sürdürülmesi planlanmaktadır.”

    Bu açıklamaya göre yönetim bugünden itibaren fiili olarak Türk Hava Kuvvetlerine bağlı personele teslim ediliyor. Süreç 19 Aralık tarihinde tamamlanacak.

    Görev ömrü yedi yıl olarak belirlenen uydu hakkında Kuvvet şu teknik bilgilere de yer verdi;

    Yörünge

    681 km Güneş Uyumlu 10:30 Ekvator Katediş

    Ömür

    7 Yıl

    Fırlatma Sistemi

    Vega

    Çeviklik (Manevra Yeteneği)

    10 deg@ 20 sn yalpa ekseni, 30 deg @ 42 sn yunus ekseni

    Güneş Paneli Güç Üretim Kapasitesi

    1500 W EOL (Ömür sonu değeri)

    Pil Boşalma Derinliği

    Maximum 12 %

    Delta V Kapasitesi

    123 m/s

    Görüntüleme Kapasitesi

    902 nokta hedef görüntüsü / gün

    Görüntü Sıkıştırma Oranı

    1,5 - 12

    Görüntü Depolama Yeteneği

    1 Tbits (278 nokta hedef görüntüsü CR 1:4)

    Veri İndirme Hızı (X-Bant)

    800 Mbps (brüt) 620 Mbps (net)

    GSD

    Siyah-Beyaz 0,5 m, Renkli 2 m

    Standart Görüntü Genişliği

    15 km

    Spektral Bantlar

    Siyah-Beyaz, Kırmızı, Yeşil, Mavi, Yakın Kızılötesi (NIR)

    http://c4defence.com/Gundem/gokturk1-in-idaresi%C2%A0hava-kuvvetlerine-geciyor/3271/1




  • Tebrikler detaylı bakamadım ama konuya emek harcandığı belli.

    Sıcak fırsat vs konusu olsa şimdiye kadar çoktan 100 sayfayı bulmuştu.

    Hak ettiği değeri görmemiş.
  • 19. T129 ATAK helikopteri teslim edildi.


     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi

     Türk Savunma Sanayi




  • T625 Özgün Milli Helikopter Projesi

     Türk Savunma Sanayi
  •  Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi


     Türk Savunma Sanayi




  •  Türk Savunma Sanayi
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.