Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
41
Favori
43.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rolls Royce Türkiye'de araştırma ve üretim merkezi açıcak.

    defensenews.com/story/defense/policy-budget/industry/2015/10/11/rolls-royce-to-open-tech-center-in-turkey/73785320/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emc2xy -- 12 Ekim 2015; 20:08:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip.
  • Normalde bu konunun beni sevindirmesi lazımken aksine üzüyor. 3-5 tane teröristle başa çıkamayan hükümet böyle bir ülkeyi, bu buluşları haketmiyor. Lanet olsun böyle işe.
  • 0.50 metre çözünürlüğe sahip Uzaydaki mevcut Göktürk-2 Uydusundan daha gelişmiş olan ve İsrailin özellikle rahatsız olduğu uydu olarak bilinen Göktürk-1 Uydusu.

    İsrailin çok önemli kritik parçaları Türkiyeye vermemesi yüzünden uzaya fırlatılamayan ve TUSAŞ'ın bu kritik parçaları yerli imkanlarla üreterek hazırladığı Göktürk-1 Uydusu seçimlerden sonra kasım ayında Uzaydaki yerini alacak.

    Göktürk Uydusu Dünyanın en modern ve gelişmiş askeri casus ve gözetleme uydularından, olarak biliniyor özellikle terör örgütü PKK'ya karşı bir alt versiyonu Göktürk-2 büyük avantaj sağlamış TSK'ya, Göktürk-1 Uydusuyla teröristler an ve an takip edilerek kabusları olacak İsrail bir anlamda bize yardım etmiş oldu.

    KAYNAK SAYFA:Yerli üretim savunma sanayimizi destekliyoruz

     Türk Savunma Sanayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 19 Ekim 2015; 15:23:48 >




  • İki yıl önce üç farklı konsept üzerinde çalışmalarını sürdüren TAİ ve Hava Kuvvetleri sonunda çift motorlu uçakta karar kıldı. FX-1’in seri üretimi 2015’te başlıyor.

    ‘Milli Muharip Uçak’ üretimi kapsamında TAİ ve Türk Hava Kuvvetleri arasında ilk olarak 2011 yılında başlatılan çalışmalarda yeni bir aşamaya gelindi. Uçağın tek motorlu mu yoksa çift motorlu mu olacağı tartışma konusuydu. Daha uzun menzilli uçuş ve daha fazla silah yükü ile uçabilmesi açısından sonunda çift moturlu FX-1 modeli konsept üzerinde uzlaşmaya varıldığı ortaya çıktı. TAİ'nin yaptığı bir sunumda hedefleri ile birlikte anlatılan Milli Muharip Uçağı’nın son konsepti hizmete özel belgeler üzerinde de şekli ile belirtildi.

    2023'TE İLK UÇUŞ

    TAİ’nin Milli Savaş Uçağı’nın ilk uçuşu ve projenin sonraki hedef safhalarını belirlediği sunumda FX-1 uçağı için 2013 ile 2023 yılları arası sistem geliştirme ve gösterim hedeflerinde tamamlanacağı belirtiliyor. Bu yıllar arasında konsept kararının verileceği ve 2023’ye kadar da teknolojik gelişimin sağlanacağı vurgulanıyor. Uçağın 2023’te ilk kez Türkiye semalarında uçması hedefleniyor.

    TESTLER İKİ YIL SÜRECEK

    TAİ’nin gelişim safhalarına göre yaptığı planlamalara göre, FX-1 ilk kez uçtuktan sonra iki yıllık süreçte, yani 2025 yılına kadar test aşamalarından geçirilecek. Uçağın bu süre içerisinde manevra kalibiliyetlerine ve o günki füze ve hedef ve radar sistemlerine göre donanımları güncellenecek. Uçağın radar ve silah hedef sistemlerinin de tamamen milli olması planlanıyor.
    Milli Muharip uçağın test aşamasını geçmesinin ardından 2025 ile 2035 yılları arasında üretim bandına alınarak seri üretime geçilmesi planlanıyor. On yıllık süreç TAİ’nin planlamalarında üretim ve envantere giriş olarak planlandı. Seri üretime geçilen uçağın sonraki yıllarda 30 yıllık bir süreçte harekat ve destek açısından güçlendirilmesi bekleniyor.
    TAİ, FX-1’in sunumunu yaptı

    F-16'LARIN YERİNİ ALACAK

    İnsansız Hava Aracı ANKA, eğitim uçağı Hürkuş derken Türkiye’nin gelecek 10 yıldaki en önemli havacılık projesi ‘Milli Muharip Uçak’ olacak. Bu uçağın, Hava Kuvvetleri’nde 1988’den bu yana kullanılan F-16’ların yerini alması planlanıyor. Radara yakalanmayacak olan uçağın tasarımında bu nedenle silahların gövde içinde taşınması tercih edildi.

    ÇİN'İN J-14'ÜNE BENZİYOR

    Teknoloji ve tasarım alanında SaaB firmasından da destek alınan Milli Savaş Uçağı'nın çizf motorlu konseptinin Çin'in ürettiği J-14 uçağı ile benzerliği dikkat çekti. TAİ'nin ana konsept üzerinde belirlenen FX-1 modeli üzerinde bazı eklemeler ve çıkartmalar yapacağı ve milli savaş uçağının konseptinin son halinin verileceği belirtildi. Çitf motorlu uçağın üretim aşamasında da motor üretimi alanında Çin’den de destek alınmasının gündemde olduğu belirtildi.

    https://www.facebook.com/SilahveSavasTeknolojileri?fref=nf




  • Çin teknoloji transferinde sorun çıkardı. Türkiye'nin kararı ne olacak!


    Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, uzun menzilli füze projesinde bir karar noktasına doğru gidildiğini söyledi.

     Türk Savunma Sanayi


    Demir açıklamayı SETA tarafından düzenlenen panelde yaptı. Türkiye 2013 yılının sonbaharında ilk uzun menzilli füze projesinde Çin ile sözleşme görüşmelerine başlamış, projede teklif veren Fransa-İtalya ortaklığı ve ABD ikinci ve üçüncü sıralarda yer almıştı.

    NİHAİ KARAR HENÜZ ALINMADI

    Türkiye’nin bu kritik projede Çin ile müzakerelere başlaması özellikle NATO ve ABD’nin tepkisine yol açmıştı; ancak Çin ile teknoloji transferi gibi konularda yaşanan pürüzler nedeniyle müzakerelerde nihai bir karar henüz alınamadı.

    ETKİLİ MENZİLİ 125 KM

    2000’li yılların başından itibaren havada balistik füzeleri vurmak üzere yeni bir tasarıma yönelen Çin Silahlı Kuvvetleri, FD-2000’in ilk denemelerini 2008’de gerçekleştirdi. Teknoloji transferi, Rus Almaz-Antey firması üzerinden yapılan füzelerin etkin menzilleri 7 ila 125 kilometre arasında değişiyor.

    RADARI 100 HEDEFİ TAKİP EDİYOR

    Hava savunma sisteminin en önemli parçası, üç boyutlu C band HT-233 tipi arama, tespit ve takip radarı. Bu sistem 300 MHz band genişliğinde çalışıyor. Sistem tespit sonrasında 15 saniye içinde reaksiyon veriyor. Radarın etkin tespit menzili 120 kilometre. Radar aynı anda 100 hedefi takip ediyor. Standart bir FD-2000 organizasyonu, bir Komuta Aracı, 6 Kontrol, 6 Takip Radarı, 6 Arama Radarı, her biri 4 füze taşıma kapasiteli 48 Lançer ve 192 adet FD-2000 füzesinden oluşuyor.

    http://savunmaveteknoloji.com/hava-savunma-ihalesi-karar-asamasinda/




  • Göktürk-2 uydusu yörüngede 15 bin turu tamamladı


    Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü ilk yerli keşif-gözetleme uydusu Göktürk-2, Dünya etrafındaki kutupsal yörüngesinde 15.000’inci turunu 09 Ekim 2015 tarihi itibarıyla tamamladı.

     Türk Savunma Sanayi


    18 Aralık 2012 tarihinde uzaya gönderilen Türkiye’nin uzaydaki gözü Göktürk-2 uydusu geçtiğimiz hafta içerisinde yörüngede 15.000’inci geçişini başarı ile tamamladı. Yaklaşık iki yıllık süre içerisinde, Ahlatlıbel-Ankara’daki Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Keşif Uydu Tabur Komutanlığında bulunan uydu yer istasyonundan Göktürk-2 uydusu ile yaklaşık 7000 defa iletişim kurulmuş ve 6800 adetten fazla görüntüleme görevi başarı ile gerçekleştirildi. Bu süre zarfında, TSK’nın ve kamu kuruluşlarının uydu görüntü talepleri karşılandı, Dünya’nın çeşitli bölgelerinden görüntüleme yapılarak yaklaşık 18 milyon km2lik alan kapsandı. Kapsanan bu alanın 2.700.000 km2’lik kısmı ise Türkiye üzerinde bulunuyor.

    GÖKTÜRK’E SINIR YOK

    Göktürk-2 uydusu yer yüzeyinden yaklaşık 683 km yükseklikteki Güneş Uyumlu Yörüngeye yerleştirilmiş olup, Dünya etrafındaki bir turunu 98 dakikada tamamlıyor. Göktürk-2 Uydusu; spot, geniş alan, şerit ve stereo görüntüleme kabiliyetleri ile Dünya’nın her yerinden görüntü alma ve iletişim konisi içinde yer istasyonuna aktarma kabiliyetine sahip. Milli imkânlarla geliştirilen ve üretilen Göktürk-2 uydusu ile Dünya üzerindeki herhangi bir noktanın görüntülenmesi hususunda herhangi bir uluslararası kısıtlama söz konusu değil.

    Yerli olarak geliştirilen uçuş bilgisayarlarını ve yazılımları kullanan Göktürk-2 uydusunun sağlık verileri, planlanan ömür değeri çerçevesinde normal seviyelerde seyrediyor.

    Yaklaşık 400 kg ağırlığındaki GÖKTÜRK-2, dünyanın her noktasından 2,5 metre çözünürlükte görüntü alabiliyor. Uyduda TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen milli uçuş bilgisayarı ve yazılımı kullanılıyor. GÖKTÜRK-2, Türkiye’nin kuzey sahillerinden güney sahillerine kadar uzanan yaklaşık 600 km’lik bir şeridin görüntüsünü tek geçişte indirebilecek kadar yüksek hızlı bir veri haberleşmesine de sahip.

    http://savunmaveteknoloji.com/gokturk-2-uydusu-yorungede-15-bin-turu-tamamladi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 26 Ekim 2015; 14:25:44 >




  • Milli motorda hedef 2020!


    Ana Muharebe Tankı Altay için güç paketini geliştirme projesini üstlenen TÜMOSAN 2020 yılında seri üretime geçmeyi hedefliyor.

     Türk Savunma Sanayi


    Güç paketi geliştirme projesi kapsamında Avusturyalı AVL List GmbH firmasından teknik destek alacak olan TÜMOSAN çalışmalara 2016 tarihinde başlayacak. Geliştirme çalışmalarının 4.5 yıl sürmesi öngörülen projede seri üretimin 2020 yılına hazır hale getirilmesi planlanırken, ilk etapta 60 adet tank güç grubu üretilecek.

    Fikri mülkiyeti Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na ait olacak motor ve aktarma organlarının sadece Altay tankında değil, iş makinaları, askeri araçlar ve deniz araçlarında da kullanılması hedefleniyor.

    MOTORA AVL DESTEĞİ

    Dünyanın en büyük otomotiv mühendislik şirketlerinden biri olan Avusturyalı AVL firması, otomotiv ve savunma sanayinde yapılan her türlü Ar-Ge, Ür-Ge ve mühendislik projelerine mühendislik desteği veriyor.

    2008 yılından bu yana Türkiye’de de faaliyet gösteren firma motor, şanzıman ve elektronik kontrol üniteleri üzerinde çalışan dünyada sayılı firmalar arasında kabul ediliyor.

    http://savunmaveteknoloji.com/milli-motorda-hedef-2020-4/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 26 Ekim 2015; 14:33:35 >




  • Birkaç gündür çeşitli haber sitelerinde Milli Savaş Uçağı'na dair konsept-tasarım çalışmalarının tamamlandığı yönündeki görselli bilgiler saçmalıktan ibarettir. Çalışmalar devam ediyormuş. Bilginize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milli savaş uçağı projesi diye birşey yok

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anomalist



    fizibilite çalışması
  • Ortada elle tutulur bir şey yok henüz. Ancak;

    ssm.gov.tr/anasayfa/projeler/Sayfalar/proje.aspx?projeID=293



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anomalist -- 28 Ekim 2015; 23:02:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.