Şimdi Ara

Türk savunma firmaları küresel savunma listesinde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısaca haberdeki grafiğe ve bilgilere bakarsak Türkiye savunma sanayide bir Almanya, Japonya, İtalya, Güney Kore olma yolunda diyebiliriz. Bu saydığım ülkelerin ekonomik büyüklükleri ve teknolojik kapasiteleri ele alındığında hiç fena değil.

ABD veya Çin'i geçecek halimiz zaten yok; arada sıklet farkı mevcut. Bazı ülkeler süper güçtür; bazısı orta seviye büyük güç.

Tamam o zaman açın profilinizi açtığınız konuları inceleyim 100 tane konudan bakalım kaç tanesi uçuyoruz kaçıyoruz değil. Ondan sonra görelim ben mi algıda seçicilik yapıyorum yoksa siz mi algı yapıyorsunuz hodri meydan. Şayet %51 sizin dediğiniz gibi çıkarsa özür dilemeye hazırım sizden.

Metin Bey profilnizi açmanızı bekliyorum

evet bakalım son bir aylık haberlerinizi forumda arattım, cidden algıda seçicilik mi yapıyorum yoksa siz mi algı yapıyorsunuz insanlar karar versin . İşiniz insanları uçuyoruz kaçıyoruz algıları ile avutmak olmamalı. Algıda seçiciyim öyle mi ? CoreXXX

Türk savunma firmaları küresel savunma listesinde

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

:) öyle bana karşı algıda seçicilik dedikten sonra takdir sizindir diye kaçmak yok, ben gerçekleri belgeleri ile sundum ve dedim ki eleştirisel konunuz %51 olursa özür dilerim diye ki gerçekler güneş gibi algılar ile sıvanamadı azcık araştırma ile.

Yazdığınız mesaj bile algı yaptığınızın kanıtı, savunacak bir şeyiniz yok, neyse yan masadaki coldaxx e selam söyleyin.

hahaha nasıl bir akıl tutulması ya. Yanmış ahaber izlemekten. Hayır akıl deryazı sisyaset uzmanı mega zaka kardeş. Adam tekrar seçilebilmek için anayasayı değiştimeli ve belli bir sayıya ihtiyacı var onu muhalefetten sağlayamadı teröre yanaştı ki beraber anayasa yapacaklar. Saf falan mısınız işinize mi gelmiyor zaten israilin amerikanın istediği şeyler bunlar. hiç mi utanmanız yok ya allah c.c. ıslah etsin Türk halkını korusun sen ve senin gibilerin desteklediği amerika israil karşıtı gibi görünüp aşığı gibi hareket eden ikiyüzlülerden. Amin ecmain

• @xloud siz inanmadığınız yaratanın karşı olduğunuz kutsalların adını ağzını alıyorsunuz niye retorik yapacaksın Allah sizi umduğunuza ulaştırsın kininizde boğulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 2 Aralık 2025; 20:56:35 >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Hacı bu trollere niye cevap veriyorsun :D dünya liderliğine dünyada huzuru hakim kılmaya falan diye saçmalıyor sen ciddiye alıp cevap veriyorsun :D:D:DD

• Savunma sanayi ülkedeki adaletsizliği, yolsuzluğu, kötü ekonomiyi, sosyal çürümeyi engelleyebiliyor mu ? Her gün gıda zehirlenmesinden ölen insanların haberlerini okuyoruz. Her şeyin en kalitesizini en yapay halini biz tüketiyoruz. Önceki yıllarda ve günümüzde insanlığa yakışmayacak nice şeyler yaşandı, yaşanmaya da devam ediyor. Bunları görmezden gelerek tek bir şeyle övünülmez. Bırakın şu mastürbasyonu Allah aşkına.

Kimsenin savunma sanayisindeki başarıya bir şey dediği yok. Çünkü siyaset üstü bir şey. Ama kalkınma ve refah adaletle, iyi bir eğitim sistemiyle, güçlü ekonomiyle, iyi bir sosyal yapıyla mümkün olur. Sadece savunma sanayisiyle değil.

türk savunma sanayii gençler için sweatshoptan başka bir şey değil. tamamen business kuralları üzerine kurulu ve maaşları o kadar düşürüp adam kayırmacılık yapıyorlar ki insan söylerken bile utanıyor. bknz bütün işleri outsource şirketlere ucuz mühendislerle yaptırıp kendi mühendislerini allah gibi başlarında temsilci olarak tutuyorlar.

hafta içi saat 6'dan akşam saat 9 veya 10'a kadar mesai. hafta sonu da mesai yapacak şekilde planlamalar. bu mu başarımız? gençler hayatını ne için feda ediyorlar anlamıyorum? ben de bu saçmalığın bir parçası olarak söylüyorum ki, karşılıksız bir iş yapıp bu ülkeye güvenen herkes yanılıyor. en zor durumunuzda sizin sırtınızdan ilk seferde bıçaklayacak olanlar da bunlar olacak. müdürünüz sizin o feda ettiğiniz saatleriniz için hiç umursamayacak. arkadaşlar o övündüğünüz gurur duyduğunuz her şeyin sadece "iş" olduğunu unutuyorsunuz. ne yapılıyorsa kar amacı güdülerek yapılıyor. sen orada çalışıyorsan aselsan için tai için çalışıyorsun türkiye için değil. bence herkes bu algıdan çıkıp kendini düşünmeli. ben 3 sene çalıştım ve erkenden bunun farkına vardım. sizi kimse kurtarmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idontremember -- 3 Aralık 2025; 17:58:36 >

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Sen neye inanıyorsun? Misal senin inancına göre doğrusu Ömer'in yamalı hırka ile ülkeyi yönetmesi mi Muaviye'nin saraydan ülkeyi yönetmesi mi? Muaviye diyor ki (yaklaşık, aklımda kaldığı kadarıyla) "Ben halifeyim. Halife olarak bir görevim de İslam'ı yaymak (Kim yanlış der? Diyebilir? İslam'ı yaymak ne kadar güzel...) Bütün Hristiyan şehirlerini gezdim. İslamı oralara yaymak istiyorsak onlar gibi saraylar inşa etmeliyiz"

Diğer taraftan adamın neye inanıp neye inanmadığını sen nereden biliyorsun? Senin dinine tapmayanlar inançsız mı oluyor?

Hz Ömer in takvasından o. Hem de şimdi yamalı hırka misalindeki gibi devlet yönetilemez. Çağdaşlarına göre hareket edersin ayrıca islam hukuku diyince bir lokma ekmek bir hırka anlamayın. İslam hukukunda zenginleşme yasak değildir.

Hakan FİDAN
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Senden masal isteyen oldu mu? Soru gayet açık. Cevabını adın gibi biliyorsun doğruluğundan da % 100 eminsin. Allah'tan değil de kimden korktuğun için cevap veremiyorsun?

Emir Ebubekir ve Emir Ömer Peygamberi kendilerine örnek aldıkları için servetlerini Allah yolunda harcıyorlar. Bu İslam'da farz değildir elbet ama zekat (Ömer'in deyimiyle Cimri Müslüman işi) düşen için farzdır. Sizin tarafta zekat düşen hiç mi yok?

İşi de sulandırma. Emir Ömer herkesin giyeceği/yiyeceği/sahip olacağı şeylerin ortalaması altında hayat yaşıyordu. Günümüzde o makamda olsa atıyorum giriş sınıfında Android telefon kullanır. Cebinde onu alırken son model telefon parası mı var? Allah yolunda dağıtır.

İslam hukuku var 1000 lerce yıldır yerleşmiş. O yazdıklarının hep onlarca sayfalık açıklamaları var alimler açıklamışlar. Öyle kafana göre siyer hadis anlatamazsın.ayrıca sanane bizden bizim aramızda ortak duygu ortak his ortak değerler var. Duygu fikir kültür birliği var seni ilgilendirmez

Hakan FİDAN
  • Tamam işte bende onu soruyorum. İslam'ın Hristiyanlıktan en büyük 2 farkından biri bu konu. Böyle önemli bir konuda alimlerin ne diyor?

Diğer taraftan az önceki mesajında fetva veriyordun. Hayırdır şimdi yorumlayamazsın falan demeye başladın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 3 Aralık 2025; 18:48:10 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sen müdürün için başkaları ülkesi için çile çeker. Herkes para için yapmaz. 1919 yılında nazır olup sefa sürme teklifi varken masada hain olup ülkesi için mücadele etmeyi seçen bir adamın kurduğu cumhuriyet kişilerden çok daha değerli.

O kadar kötü ki hiçbir başarı yok. Hak aramak başka, insani şartlar başka sizin yaklaşımınız bambaşka.

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

Ne ülkesi kardesim ya. Adamlar bu işten kar elde ediyorlar. Bunun kurtulus mucadelesi ile hic alakasi yok. Buyur mudurun evinde senlik yatarken sen sirketlerin kari icin calisabilirsin. Mesela ASELSAN en basitinden halka arz olmus bir sirket. Boyle bir sirketten gercekten ulke vatan lafinin duyulmasini mi bekliyorsun? Bu zihniyetle size calisan muhendis kalmaz farkindasin degil mi? Herkesin kendine ait bir hayati var, colugunu cocugunu esini dostunu gormek istiyor. Hadi onlar da olmasin bombos yatsin yine de sana ne yani? Bunun cumhuriyet ile olan hicbir ilgisi yok. Sen ekstra mesai yapıyorsun ama o ekstra mesai yapmanın sebebi mudurunun promosyon isteği. Senin ulke mucadelen degil. Siz bu sirketlerin propagandasina dusmussunuz. Ortalikta dolanan paraları duysaniz sok olursunuz. Ve bu ucretler tahmin edeceginiz gibi muhendislere degil yoneticilere gidiyor.

milli mucadele herkes icin verildi ama muhendislerin verdigi savas sadece sirket yonetim kurullarini tatmin etmek icin. Benim bu kulaklarim cok sey duydu.

avrupada adamlar 7 saat calisip yillik 28 gun tatil izni alabiliyorlar. Ayrica bunun disinda bir suru yan haklari var. Bizse 3 gunden fazla hasta olup rapor verdik diye ucretsiz izne dahil oluyoruz. Eger sizin vatandan anladiginiz buysa vataniniz sizin olsun ben baska ulkede olurum ne de olsa belli ki burada da pek istenmiyoruz. Sizin rüyalara devam ucacaz kacacaz ne de olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• idontremember kullanıcısına yanıt
    Yanlış şirkette çalışıyorsun. Aselsan kâr ediyor diye çıldırıp üstüne orada çalışman kabul edilemez. Hemen istifanı bas ve Avrupa'da iste dediğin yerde çalış.

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.