Şimdi Ara

Türk polisi suçluları yapay zekalı AVCI ile yakaladı: Şifreli platformlara sızabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk polisi suçluları yapay zekalı AVCI ile yakaladı: Şifreli platformlara sızabiliyor
    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Yapay zeka destekli Açık Kaynak İstihbaratı Analiz Sistemi (AVCI) ile uyuşturucu satıcılarının kapalı gruplardaki iletişim ağlarına sızarak dijital ortamda suç işlenmeden önce tespit ve önlem sağlıyor. Aktarılanlara göre AVCI, uçtan uca şifreli iletişim uygulamalarına sızabiliyor.

Sistem, yerli ve milli bir yazılım olarak geleneksel polislik anlayışını yapay zeka ve büyük veri analizleriyle birleştiriyor, böylece organize suç örgütlerinin dijital alanlardaki görünmezlik zırhını ortadan kaldırıyor.

AVCI, uyuşturucu örgütlerinin faaliyetlerini anlık mesajlaşma uygulamalarındaki gizli gruplara taşıdıkları sahte güven ortamında dahi takip edebiliyor. İnsan gücüyle aylar sürecek analizler, sistem sayesinde saniyeler içinde işlenerek dijital maskeler düşürülüyor.

Şifreli ağlara giriyor, silinen mesajları geri getiriyor

Sadece özel davetle girilebilen gruplara sızabilen AVCI, şifreli iletişim ağlarında milyonlarca mesaj, sesli not, fotoğraf ve lokasyon bilgisini tarıyor. Doğal dil işleme modülleri, uyuşturucu jargonunu, emojileri ve şifreli kelimeleri çözümleyerek anlamlı istihbarat raporlarına dönüştürüyor.

Türk polisi suçluları yapay zekalı AVCI ile yakaladı: Şifreli platformlara sızabiliyor
    Sistem, silinen mesajları, yok edildiği düşünülen videolar ve fotoğrafları saniyeler içinde geri getirerek delil dosyalarına ekleyebiliyor. Bu sayede kullanıcıların mesajı “herkesten sil” özelliği de etkisiz kalıyor.

Gelişmiş ID tespiti modülü sayesinde, sahte profil fotoğrafları arkasına saklanan ve sürekli kullanıcı adı değiştiren şüphelilerin dijital ayak izleri takip ediliyor. Aynı cihazdan yapılan girişler, IP örtüşmeleri ve ağ içi etkileşimler analiz edilerek sahte rumuzların arkasındaki gerçek kimlikler ve adresler deşifre edilebiliyor.

AVCI, yalnızca takip programı olmaktan öte, karakter ve güvenlik analizi yaparak grup üyelerinin birbirleri hakkındaki yazışmalarını, şikayetlerini ve referanslarını inceliyor. Para sızdırmaya çalışan dolandırıcılar, kullanıcı konumundaki uyuşturucu alıcıları ve arka planda sevkiyatı yöneten asıl satıcılar otomatik olarak ayrıştırılıyor. Kullanıcıların ağ içindeki etkileşim sıklığı ve yönlendirme gücü hesaplanarak suç şebekesinin hiyerarşik yapısı polis ekranlarına yansıtılıyor.

İlk operasyonda 325 şüpheli tutuklandı

Aktarılanlara göre elde edilen analizler ve raporlar, narkotik polisinin saha operasyonlarında detaylı ve etkin bir şekilde kullanılıyor.

AVCI, ilk kez 10 Şubat’ta İstanbul merkezli 14 ilde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda sahaya indi. Sistem, gruplardaki mesajları sınıflandırarak satıcı, kullanıcı ve yöneticileri ayrıştırdı, silinen mesajlara ulaştı ve sahte hesapları tespit etti. Operasyon sonucunda 325 şüpheli gözaltına alındı, 69 grup kapatıldı ve tüm zanlılar tutuklandı.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/gundem/istanbul-emniyeti-yapay-zeka-destekli-avciyla-uyusturucu-saticilarinin-siber-inlerine-giriyor/3894439

• zukerbergden şifreyi aldık demiyorlar da. zamanında brezilyadan tut ingiltereye kadar çoğu ülkede whatsapp uçtan uca şifrelemesi, mahkemelerin talebi ve tehdidiyle istendi. ardından devletler tarafından bu tehditler bıçak gibi kesiliverdi. demek ki ne arka kapıyı açtılar. discord gibi vermeyenler de yasaklandı zaten.
  • Harika illa bu geleceğe gitmemiz mecburdu. Yabancı llmler neden devlet sistemlerinde kullanılıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zukerbergden şifreyi aldık demiyorlar da. zamanında brezilyadan tut ingiltereye kadar çoğu ülkede whatsapp uçtan uca şifrelemesi, mahkemelerin talebi ve tehdidiyle istendi. ardından devletler tarafından bu tehditler bıçak gibi kesiliverdi. demek ki ne arka kapıyı açtılar. discord gibi vermeyenler de yasaklandı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerfomed -- 6 Nisan 2026; 19:18:48 >
  • Hakim ve savcılar yapay zeka olursa bir anlamı var yoksa polis yapay zeka ile 1000 tane uyuşturucu satıcısı yakalasın organik zeka adliyede karar verdikten sonra 990 nı elini kolunu sallayarak adliyeden çıkar.

• amdfx A kullanıcısına yanıt

Aslında bu konuda onların da pek suçu yok

Onemli olan cezaların artması

Ceza azsa mecbur bırakılıyor

Zorunlu kamu hizmeti gelmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gidi G kullanıcısına yanıt
    Sen üye olma da siyonist şebekelere, siyonistler olmasa İçişleri Bakanlığı ya da Türkiye ne yapabilir ki değil mi şimon?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    panelcilerden TCnin ne yaptığı belli oluyor, çomar?

• tamam ama programa kurt resmi koymuslar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Nisan 2026; 4:44:46 >

• hyksl H kullanıcısına yanıt
    sana çomar dediğim için özür dilerim, o tonda cevap vermek yerine kendimi daha güzel ifade edebilirdim. Devlete siber güvenlik konularında güvenmiyorum, geçmişteki sicilleri malum. Eleştirdiğim konu, acep yine abudik saçma sapan bir firmadan veya israilli bir firmadan hizmet alıp, yeterince kontrol edemedikleri bir ürünü devlet işlerinde kullanabilecekleri ile ilgiliydi. Bence herkes bu konularda hassas olmalı. Devlet kadrolarının yeterli vasıf, bilinç ve hassasiyetlere sahip olmadıkları ortada çünkü

• para verip şifreli api erişimi alıyorlar. "yerlı mıllı" deniyor Türk polisi suçluları yapay zekalı AVCI ile yakaladı: Şifreli platformlara sızabiliyor 

Devlet ya da ilgili bakanlık ya da kurumlar diyelim; daha önce siber güvenlik konusunda batırmış olabilir vatandaşın bilgileri korunmadı, doğru.
    Bu durum sonsuz eleştiriyi hak ediyor. Bundan ben de en az senin kadar rahatsızım, asla mazeret kabul etmiyorum bu yetersizlik ve ihmal için.

Bundan rahatsız olduğum kadar; geçmişte ne kadar hata yapılırsa yapılsın, sonrasında hiçbir gelişme olamazmış gibi, devlet ya da eleştirdiğimiz kurumlar hiçbir olumlu iş yapamazmış gibi konuşulmasından da rahatsızım. Hele İsrailli ya da yabancı bir şirket yardım etmeden bir iş başaramazmışız gibi konuşulmasından da muhalefet ya da siyaset adına sürekli bu ülke insanına köpek çekilmesinden de rahatsızım.

Bunları söylerken ülkenin ve kendimi de dahil ederek insanımızın gerçeklerinin farkındayım. Ne kadar ahlaktan ve dürüstlükten uzak olduğumuzun, vatan ve millet sevgisinin yaptığımız işlerde görünmediğinin sadece ağzımızdan çıkan laflarda kaldığının farkındayım. Günlük hayat pratiğinde fazlasıyla ben de sövüyorum, kendime de kurumlarda görevli insanlara da yaşanan aksaklıklara ihanete vatan ihmallere de. O kadar ki belki geleceğe sizden daha karanlık bakıyorumdur insan kalitemiz açısından.

Ama yine de sosyal medyada, internet ortamlarında tümden millete büyük laflarla olumsuz etiketler basılması, kötü yargıların kesin ifadelerle milletin kaçınılmaz sonuymuş gibi sunulması ağırıma gidiyor. Aşırı şişirilmiş, gerçeklikten uzak övgüler nasıl kendi kendi kendini övmekten öteye gitmeyen faydasız bir hamasetse;
    insanımızı ya da kurumları diri diri gömmek, işi bitmiş kalemi kırılmış idamlık suçlu gibi kötü işlere mahkum gösternek, sürekli umutsuzluk pompalamak, yerin dibine sokup oradan çıkmasın diye ayağıyla da bastırmak anlamına gelen sözler etmek de art niyetli geliyor, ancak Türkiyenin geleceğinin bugünden daha iyi ve güçlü olmasını istemeyecek emperyal emelleri olan ülkelerin ekmeğine yağ sürmek, onları içeriden dolaylı olarak desteklemek olarak görüyorum.

Böyle şeyler yazınca hemen iktidar yandaşı olarak yaftalıyorlar burada ve diğer sosyal medyalarda.
    Ben iktidarın yanlışlarından da rahatsızım bunu da seçimde oy verirken somut olarak göstereceğim ama muhalefet adına insanlara yapılan bu çirkin tavırdan da nefret ediyorum.
    Muhalif olmak kendini otomatik olarak üst bir konuma yerleştirmek ve millete kör sağır aptal hatta hayvan muamelesi çekmek oluyor maalesef Türkiye'de.
    Ve siyasi görüşünden, inançlarından vs dolayı millete ne kadar hakaret edilirse o kadar daha aydın olunduğu, muhalif olunduğu zannediyor. Bilgisayar oyunu gibi millete hakaret ettikçe puan kazandığını zanneden bir zihniyet virüs gibi yerleşmiş bu insanların zihnine.

Siyonist yahudilerde de zihniyet temel olarak şudur: "Biz Allahın özel kullarıyız, diğerleri bizim 'koyunlarımız'". Maalesef siyaset adına, muhalefet adına bu ülkenin insanına tıpkı siyonist zihniyetle bakılıyor, olaylara böyle yaklaşılıyor. Bundan da utanılmıyor, aksine doğrusu buymuş gibi gurur duyuluyor. İnternetin gücüyle kendisi gibi düşünenlerle birbiriyle etkileşim kurdukça da bu davranış pekişiyor, temel düşünce yapısı haline dönüyor.

O yüzden ben de senin habere tepkini okuyunca güvensizlik yaşamanda haklı sebeplerin olsa da sonuç olarak söylediklerin "bu ülke insanı, devlet ya da kurumlar hiçbir olumlu iş başaramaz" anlamına geldiği için ona sinirlendim. Bu da milli gururdan dolayı, siyasi bir amacım yok, kişisel bir mevzu da değil seninle benim aramda.

• Yapay zeka ile içeri aldıklarını doğal zeka ile salıveriyorlar. O yüzden bir anlamı yok. Polisler için iyi olabilir tabii.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.