Şimdi Ara

Turk oldugumdan utandim: Bosnali Kardeslerimiz (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
12
Favori
10.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7 ay kadar orda kaldım üniversite için gitmiştim.Özel sebeplerden geri döndüm.

    Neyse;orda farkettiğim şey bizdeki muhafazakar kesim ve çağdaş kesim gibi halkın ikiye bölünmüş olmasıydı..Türkleri sevenler ve Avrupa hayranı olanlar..Bende bizi sevmelerine akıl sır erdiremiyordum çünkü savaşta devlet olarak hiç bir şey yapmadık.Halk olarak orda yetim çocukları aldık para yardımı yaptık v.s ve Boşnakların Türkleri sevmesinin en büyük sebebide bu diye düşünmeye başladım daha sonra..Avrupayı sevenler parkta herkesin içinde sevişir,kız erkek farketmez laf atar diskolarda içip içip dışarda ayrılırlar bunlarada hiç suç atmıyorum çünkü çoğunun ailesi savaşta şerefsizler (daha ağır yazarım ama ceza almak istemiyorum) tarafından öldürülmüş Boşta kalan çocuklarda orda sokaklarda yaşamaya başlamışlar ve bir kayıp nesil ortaya çıkmaya başlamış.1995 yılında doğup anası babası öldürülmüş çocuklar şimdi söz sahibi olmaya başlayacak ve ne İslam nede Müslümanları pek fazla takmayacaklar.Benim gördüğüm 1. tehlike bu..

    2.Tehlike;

    Ülkede aşırı derecede işsizlik var okuyan herkes Türkiye Hırvatistan İsveç ABD gibi ülkelere gidiyor.Buda ülkenin kalkınmasında büyük bir engel.İşsizlik oranı %47 idi en son.4.000.000 küsür ülke nüfüsu ben çalışma izni sormuştum işsizlik yüzünden yabancılara vermediklerini öğrendim.Savaştan kaçmış ve yurtdışında eğitim görmüş kimselerden dönenlerin sayısı çok az.Herkes rahatı seviyor.Benim boşnak hocalarımın çoğu yurtdışında eğitim görmüş ve ülkelerine geri dönmüş insanlardı.Gündüz camdan baktığımda çok fazla ev görünüyor ama hepsi 95 yılında kalmış sıvaları dökülmüş perdeleri sararmış evlerdi gece oldumuydu evlerin yarısında ışık yanmadığını görürsünüz.

    Ve açıkça söylemek bana koyuyor ama Sırplar halen orayı ele geçirmeye çalışıyor.Gerek kültürel açıdan gerek evleri bahçeleri tarlaları alarak.Bizim Türklerde geç uyandı 2 tane üniversite açtılar (birisi cemaatin) benim üniversiteye Euro üzerinden para ödemeseydik orda kalabilirdim ama euro artınca çok pahalı gelmeye başladı ve bıraktım.Keşke bırakmasaydım.Bence imkanı olan ve içinde İslam sevgisi olan o ülkeye gitsin.

    Bu kadar karamsar şeyden sonra biraz gerçek Müslümanlardan bahsedeyim.Osmanlı zamanından kalma medrese ve camilerde halen dinini tam yaşayan insanlar var.Hatta kapalı bayan sayısı azımsanmayacak kadar fazla ancak dediğim gibi savaşta ailesini yitiren çocuklar büyüdü ve artık belli bir yerlere gelecekler benim korkum o.

    Keşke zamanında devlet olarak sırbistana ne yapıyorsun sen gavat diyip savaş açsaydık.Avrupanın göbeğinde bir toprağımızda olurdu ve içimizeki hainlerden daha çok bize bağlı olurlardı ama dediğim gibi herşey bir düzen içinde olduğu için böyle boş hayaller kurmak saçmalık.

    Sözün özü.O ülkeyi terketmemeliyiz.Gerek kız alıp vererek ilişkileri sıkı tutmalıyız.Gerekirse ticari adımlar atıp orda daha fazla söz sahibi olmalıyız "çilek mobilyanın" reklamları vardı heryerde.birde "sağlık transport" bunları görünce insan seviniyordu orda.İmkanı olan gitsin oraya üniversite için araba filan ucuz oralarda bir tane araba alıp haftasonları hırvatistan sırbistan yapabilirsiniz

    Benim bosnada gözlemlediklerim bunlardı.İnşallah gelecek nesil adam gibi olurda sırp şerefsizlerin planlarını boşa çıkarır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robb_Stark

    Ben an itibari ile Bosna'ya ilgi duymaya başladım.

    Aynen
    kızlarıda guzelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • körfez savaşında kucak açtıklarımız ve başımıza gelenler ,arkadaşlar ben filistindekilere fazla acımıyorum boşnaklara acıdğım kadar baba tarafımın makedonya türkü olması da bunda etken balkanlarda en sadık kitle boşnaklar pomaklar ve arnavutlardır bi araptan daha yakın hissediyorum oranın insanlarını kendime
  • Ben zaten bir turkun cikip da araplara yakinlik ve bir bag hissettigini sanmiyorum. Bosnaklar malesef turk degiller ancak kendilerini turk olarak gorenler de cok. Bir yerde, ustune bir sirp formasi giy gez, bir de turk bayragini yakmaya calis, bak nereliler o zaman anlarsin diye okumustum. Yeni nesil daha bilincsiz malesef.

    Ayrica savas sirasinda 50 bin, ELLI BIN kadinin tecavuze ugradigini ve hamilelik ilerleyince kamplardan salindigini unutmayin. Bazi cocuklar tamamen pic yetismis ve kendilerini sirp ve hirvat olarak gorenler de varmis. Onlarla birlesmek isteyenelr varmis. Ama hakkinda bu konuyu actigim cocuk ve benzerleri tamamen istisna ve Turk hastasi hepsi.

    Turklerin macta kazanmasi sonrasi arabalarla saraybosna sokaklari senlik alanina donuyor. Youtube'a videosu konmus bunun. Ancak altta en cok oy alan yorum: "Defolun Turkiye'ye gidin yalaka itler. Hem sahilleri denizleri de var, mutlu olursunuz" seklinde. Malesef cok cabuk asimile oluyorlar. Turkiye'den hicbir ilgi yokken daha ne kadar bu sekilde bize asik kalirlar emin degilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 13 Temmuz 2012; 22:37:42 >
  • Ben gittim o köprüye adamın tekine para veriyorsunuz aşşağıya atlıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batucan05bb

     Turk oldugumdan utandim: Bosnali Kardeslerimiz


    Bim'e mi girdiniz bilader?le ice tea

    şimdi bu arkadaşlar türk mü oluyor ?



     Turk oldugumdan utandim: Bosnali Kardeslerimiz


    Bunlar türk ise bunlar ne ?

     Turk oldugumdan utandim: Bosnali Kardeslerimiz


    Rusya Meslek Lisesi
  • Shadow hocam keşke Boşnak arkadaşının kızlarla olan resimlerini keşke koymasaydınız.Bazıları durumun ciddiyetini gerçekten anlamamış.Sırf ordaki Boşnak kardeşlerimizin başına gelenleri bilmemenden dolayı topu bize atmasaydın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdiqeCaLe -- 13 Temmuz 2012; 23:09:56 >
  • 1989 yılında isimleri zorla değiştirilen, türkçe konuşması yasaklanan, camiye girmesi yasaklanan ve bunlar için savaşıp katledilen öz ve öz türkler içinde aynı duyguları paylaştığınızıda umuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guitarist999

    quote:

    Orijinalden alıntı: batucan05bb


    Bim'e mi girdiniz bilader?le ice tea

    şimdi bu arkadaşlar türk mü oluyor ?




    Bunlar türk ise bunlar ne ?

     Turk oldugumdan utandim: Bosnali Kardeslerimiz


    Rusya Meslek Lisesi

    uludağ sözlükte buldum

    başlığa ss li yazılsa şimbi buralar post dolardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batucan05bb

    quote:

    Orijinalden alıntı: guitarist999

    quote:

    Orijinalden alıntı: batucan05bb


    Bim'e mi girdiniz bilader?le ice tea

    şimdi bu arkadaşlar türk mü oluyor ?




    Bunlar türk ise bunlar ne ?

     Turk oldugumdan utandim: Bosnali Kardeslerimiz


    Rusya Meslek Lisesi

    uludağ sözlükte buldum

    başlığa ss li yazılsa şimbi buralar post dolardı

    Aç konusunu :)
  • Benim arkadaşım her yaz gitmeye çalışır Bosna'ya ve ordaki Türk sevgisinide defalarca anlattı.Birde şunu anlatmak istiyorum -arkadaşımın anlattıklarından hatırladığım kadarıyla-.Sırp liginde bulunan kısmen averaj takımı denebilecek bir takım var adı Novi Pazar.Bu takımın Sırpların ırkçı ve iyi bir takımı olan ismini hatırlayamadığım takımla maçı olduğunda Türkiye'den Fenerbahçeliler -ki zamanla aralarına BJK ve GS'lılarda katıldı.Lakin çoğunluğu Fenerbahçeli.- hazırlanıp gidiyorlar.Novi Pazar taraftarıyla birlikte maç sırasında MEHTER MARŞLARI vs eşliğinde takımı destekliyorlar.Bunu gören Sırplar zaten deliriyor.Son maçta Novi Pazarın galibiyet alıdğınıda belirteyim.

    NOT:Koyu Beşiktaşlıyım.
  • Malesef türkiyeden bir cacık kuzey ıraktaki türkmenleri bıraktığımız gibi oraları da bıraktık.
    Türkiye oralara çıkar beklemeden büyük ekonomik yardımlar yapmalı.zaten insanların acıları hala taze yaralarını sarmamız lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco


    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco


    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco

    quote:

    Orijinalden alıntı: sight

    quote:

    Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

    rahmetli erbakan olmasaydı bosna diye bir yer kalmazdı herhalde.


    Bosnaya yardım paralarını iç eden Erbakanmı?

    Bosna lılar gerçek Türk devamıdırlar Türk soyunun kardeşidirler ve Bosnada gerçek Türk toprağıdır! Bugün bazıları Filistn milistin diye artizlik yapacağına asıl bize daha yakın kendi milletimize önem vermemiz gerek, bunlarda Boşnaklar, Kuzey Iraktaki Türkmenler ve Çeçenistandır. Bi yardım yapılacaksa sahip çıkılacaksa ilk önce bunlar olmalı ama bu millete en iyi Filistin muhabbetleri iş yapıyo

    Bosnalılar Türk değildir hocam.Sadece Osmanlı döneminde Müslüman olmuş bir ırktır.Dolayısıyla Boşnaklar Türk değildir ve Bosna'da Türk toprağı değildir.Müslüman toprağı dersek daha doğru olur sanırım.Hem Filistin ile karşılaştırılamaz Bosna-Hersek çünkü şu anda Bosna-Hersek'de bir Sırp sorunu yok(siyasi olarak).Ama Filisitin sorunu devam etmekte.Ama Boşnaklar katlima uğradıklarında da Boşnak kardeşlerimize destek vermeliydik(verip vermedğimizi bende bilmiyorum)

    bakma sen yukardakine bunlar herkesi turk yapiyor, bir iki defa tartistim elemanin biriyle bu forumdan bana japonlar turk soylu millettir diye diretiyordu dedim kaynak goster gosteremedi oyle kaldi.

    Hocam Japonlar Türk degildir ama Türkler ile akraba bir irktir.Ama elbette Türk diyemeyiz ama irk bakimindan akrabadirlar.

    yapma hocam kandirmislar seni, bana bunu ispatliyabilirmisin, yani guvenilir bir kaynak sunabilirmisin japonlarla turkler arasindaki akrabaligia dair cunku daha once kimse boyle bir kaynak gosteremedi ustelik sen de inaniyorsan demek yaygin bir inancmis

    Hocam ayni irk demedim akraba irklar dedim.Hatta Macarlar Finler Kizilderililer de akraba topluluklardir.Hocam ben de okudugum bir kitaptan ögrendim.Kitabini bulmaniz biraz zor olur sanirim cunku eski bir kitap.Aralik 1999 basimi.Kaynak vereyim en iyisi

    Ord.Prof.Dr Reha Oguz Türkkan-Kizilderililer ve Türkler

    Bu kitabin 50.sayfasinda Türk'ün kimlik kartinin bir kismi yazilmis.

    Not:imla yok kusura bakmayin mobilim

    dostum reha oguz turkkan turkcu turanci birisydi ve tarihi kendisine gore carpitirdi, internetten bakabilirsin teketek programini izleyebilirsin diye tahmin ediyorum, bu kisinin soylediklerinin tarihle yakindan uzaktan alakasi yok, kendisi albert einstein icin turk demistir, italyanlar icin belcikalilar icin turk demistir bu liste uzar gider, eger japonlar turk kokenli olsaydi en azindan birkac dokuman ortada olurdu yapma gozunu seveyim simdi verdigin kaynak da kaynak degil yani el insaf diyorum genc birisin nasil internetten kaynak bulunur bilirsin, kimse yazmamis tarih boyunca reha oguz turkkanin yazdiklarini anlatiyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angry006

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angry006

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco


    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco

    quote:

    Orijinalden alıntı: sight

    quote:

    Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

    rahmetli erbakan olmasaydı bosna diye bir yer kalmazdı herhalde.


    Bosnaya yardım paralarını iç eden Erbakanmı?

    Bosna lılar gerçek Türk devamıdırlar Türk soyunun kardeşidirler ve Bosnada gerçek Türk toprağıdır! Bugün bazıları Filistn milistin diye artizlik yapacağına asıl bize daha yakın kendi milletimize önem vermemiz gerek, bunlarda Boşnaklar, Kuzey Iraktaki Türkmenler ve Çeçenistandır. Bi yardım yapılacaksa sahip çıkılacaksa ilk önce bunlar olmalı ama bu millete en iyi Filistin muhabbetleri iş yapıyo

    Bosnalılar Türk değildir hocam.Sadece Osmanlı döneminde Müslüman olmuş bir ırktır.Dolayısıyla Boşnaklar Türk değildir ve Bosna'da Türk toprağı değildir.Müslüman toprağı dersek daha doğru olur sanırım.Hem Filistin ile karşılaştırılamaz Bosna-Hersek çünkü şu anda Bosna-Hersek'de bir Sırp sorunu yok(siyasi olarak).Ama Filisitin sorunu devam etmekte.Ama Boşnaklar katlima uğradıklarında da Boşnak kardeşlerimize destek vermeliydik(verip vermedğimizi bende bilmiyorum)

    bakma sen yukardakine bunlar herkesi turk yapiyor, bir iki defa tartistim elemanin biriyle bu forumdan bana japonlar turk soylu millettir diye diretiyordu dedim kaynak goster gosteremedi oyle kaldi.

    Hocam Japonlar Türk degildir ama Türkler ile akraba bir irktir.Ama elbette Türk diyemeyiz ama irk bakimindan akrabadirlar.

    yapma hocam kandirmislar seni, bana bunu ispatliyabilirmisin, yani guvenilir bir kaynak sunabilirmisin japonlarla turkler arasindaki akrabaligia dair cunku daha once kimse boyle bir kaynak gosteremedi ustelik sen de inaniyorsan demek yaygin bir inancmis

    JAPONLAR KORELİLER ALTAYLIDIR (AVRASYAYI BİLİYORSUN) DİL GRAMERİMİZ AYNIDIR BİR TÜRK JAPON VE KORE DİLİNİ COK KOLAY ÖĞRENİR BİR KORELİ JAPONDA TÜRKÇEYİ KOLAYCA ÖĞRENEBİLİR.

    ben kaynak gosterin dedim burda ne anlatsan bos, turklerle japonlarin akrabaligini gosterin ama guvenilir kaynaklar olsun atiyorum ulkucu sitesinden arakladiginiz seyler olmasin.

    Japonların Kökeni


    Soylarıyla ilgili dört ayrı teori vardır:

    1-Japonlar M.Ö 20.000 yılından önce adaları istila etmiş olan Buzul Çağı insanlarının günümüzdeki uzantılarıdır.

    2-Japonlar M.S 4. yüzyılda Kore üzerinden gelen ama Koreli olmayan Orta Asyalı,ata binen göçebelerin torunlarıdır.

    *Bu iki teori,Japonya'da en çok inanılan teoridir.Türkleri sevmeleri belki de ikinci teori ile alakalıdır.

    3-Japonlar M.Ö 400 yıllarında Koreden gelen göçmenlerin torunlarıdır.

    *Bu üçüncü teoriyi Japonlar asla kabul etmezler.Bu teori batılı tarihçiler tarafından sıklıkla dile getirilir.Japonya ile Koreliler arasında büyük bir husumet vardır.

    4-Japonlar,ilk üç teoride adı geçen toplulukların karışmasıyla oluşmuş bir kavimdir.



    2. veya 4. teori doğruysa biz Japonlarla yakın akrabayız


    Hiç Japon arkadaşınız oldu mu? Olmasa bile hepiniz Japon filmi seyretmişsinizdir. Aile yapıları, ananelerine olan bağlılıkları, büyüklerine gösterdikleri saygı, misafirperverlikleri ve hatta ayakkabılarını kapının dışında çıkarak içeri girmeleri… Herhalde dünyada Türk aile yapısına en yakın sistem Japonlardadır. Aslına bakarsanız bazen geleneklerine bizden daha fazla sahip çıktıklarını düşünürüm. Bu ve buna benzer özellikleri nedeniyle de Japonlara ayrı bir sempatim var.


    Dil kardeşliği

    Siyaset dünyasına damgasını vuran “model” tartışmasına biraz ara verip, Türk-Japon dostluğuna benzerliklerine değinelim...

    Japonlarla bizlerin en büyük benzerlikleri dil grublarımız. O da, Ural-Altay dil grubundan geliyor. Cümle kalıplarımız uyuyor falan ama o kadar. Bi kere Onlar bizi rahmetli Barış Manço ve İlhan Mansız olarak iyi tanırlar. Ayrıca Japon Prensi’nin “yardım ederim ama rüşvet alınmaması şartını” koyan adamlar olarak tanınırız.



    ben sana guvenilir kaynak dedim bana sacma sapan forum sitelerinden bulduklarini gercek tarih gibi gosteriyorsun bu resmen sacmalik. Internetten nasil kaynak bulunur bilmiyor musun, iki tane yayin olur bir kac yerde resmi olarak dile getirilir yabanci kaynak gosterilir bunlar yok ama uydurma cok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606
    dostum reha oguz turkkan turkcu turanci birisydi ve tarihi kendisine gore carpitirdi, internetten bakabilirsin teketek programini izleyebilirsin diye tahmin ediyorum, bu kisinin soylediklerinin tarihle yakindan uzaktan alakasi yok, kendisi albert einstein icin turk demistir, italyanlar icin belcikalilar icin turk demistir bu liste uzar gider, eger japonlar turk kokenli olsaydi en azindan birkac dokuman ortada olurdu yapma gozunu seveyim simdi verdigin kaynak da kaynak degil yani el insaf diyorum genc birisin nasil internetten kaynak bulunur bilirsin, kimse yazmamis tarih boyunca reha oguz turkkanin yazdiklarini anlatiyorsun.

    Ben okuduğumu söylüyorum.Reha Oğuz Türkkan "Carnegie Endowment"Enstitüsündeki tebliğinde Kızılderililerle Türklerin ilişkilerini gösteren dialı semineri NewYork Times'ın Bilim(science)dergisine konu olmuştur.Baştan şunu söylemeliyim ki Japonlar Türk kökenli demedim.Akraba ırklar dedim.Yani ataları aynı.Amcaoğlu gibi düşünebilirsin.Daha sonra konuya dönecek olursak bir milletin en önemli değeri dildir.Bilindiği üzere Türkçe,Ural-Altay Dil Ailesine mensuptur.Ve yapılan son araştırmalar göstermiştir ki Korece ve Japonca da Ural-Altay Dil Ailesi'ne mensupturlar.Yani Japonlar ile Türklerin akraba topluluklar olması çok zor değil.En azından bence.Okuduğum kitap Kızılderililer ile Türkler arasındaki ilişkiyle ilgili olduğu için daha fazla bilgiye sahip değilim.Fakat Japonlar ile Türkler'in akraba topluluklar olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angry006

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angry006

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco


    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco

    quote:

    Orijinalden alıntı: sight

    quote:

    Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

    rahmetli erbakan olmasaydı bosna diye bir yer kalmazdı herhalde.


    Bosnaya yardım paralarını iç eden Erbakanmı?

    Bosna lılar gerçek Türk devamıdırlar Türk soyunun kardeşidirler ve Bosnada gerçek Türk toprağıdır! Bugün bazıları Filistn milistin diye artizlik yapacağına asıl bize daha yakın kendi milletimize önem vermemiz gerek, bunlarda Boşnaklar, Kuzey Iraktaki Türkmenler ve Çeçenistandır. Bi yardım yapılacaksa sahip çıkılacaksa ilk önce bunlar olmalı ama bu millete en iyi Filistin muhabbetleri iş yapıyo

    Bosnalılar Türk değildir hocam.Sadece Osmanlı döneminde Müslüman olmuş bir ırktır.Dolayısıyla Boşnaklar Türk değildir ve Bosna'da Türk toprağı değildir.Müslüman toprağı dersek daha doğru olur sanırım.Hem Filistin ile karşılaştırılamaz Bosna-Hersek çünkü şu anda Bosna-Hersek'de bir Sırp sorunu yok(siyasi olarak).Ama Filisitin sorunu devam etmekte.Ama Boşnaklar katlima uğradıklarında da Boşnak kardeşlerimize destek vermeliydik(verip vermedğimizi bende bilmiyorum)

    bakma sen yukardakine bunlar herkesi turk yapiyor, bir iki defa tartistim elemanin biriyle bu forumdan bana japonlar turk soylu millettir diye diretiyordu dedim kaynak goster gosteremedi oyle kaldi.

    Hocam Japonlar Türk degildir ama Türkler ile akraba bir irktir.Ama elbette Türk diyemeyiz ama irk bakimindan akrabadirlar.

    yapma hocam kandirmislar seni, bana bunu ispatliyabilirmisin, yani guvenilir bir kaynak sunabilirmisin japonlarla turkler arasindaki akrabaligia dair cunku daha once kimse boyle bir kaynak gosteremedi ustelik sen de inaniyorsan demek yaygin bir inancmis

    JAPONLAR KORELİLER ALTAYLIDIR (AVRASYAYI BİLİYORSUN) DİL GRAMERİMİZ AYNIDIR BİR TÜRK JAPON VE KORE DİLİNİ COK KOLAY ÖĞRENİR BİR KORELİ JAPONDA TÜRKÇEYİ KOLAYCA ÖĞRENEBİLİR.

    ben kaynak gosterin dedim burda ne anlatsan bos, turklerle japonlarin akrabaligini gosterin ama guvenilir kaynaklar olsun atiyorum ulkucu sitesinden arakladiginiz seyler olmasin.

    Japonların Kökeni


    Soylarıyla ilgili dört ayrı teori vardır:

    1-Japonlar M.Ö 20.000 yılından önce adaları istila etmiş olan Buzul Çağı insanlarının günümüzdeki uzantılarıdır.

    2-Japonlar M.S 4. yüzyılda Kore üzerinden gelen ama Koreli olmayan Orta Asyalı,ata binen göçebelerin torunlarıdır.

    *Bu iki teori,Japonya'da en çok inanılan teoridir.Türkleri sevmeleri belki de ikinci teori ile alakalıdır.

    3-Japonlar M.Ö 400 yıllarında Koreden gelen göçmenlerin torunlarıdır.

    *Bu üçüncü teoriyi Japonlar asla kabul etmezler.Bu teori batılı tarihçiler tarafından sıklıkla dile getirilir.Japonya ile Koreliler arasında büyük bir husumet vardır.

    4-Japonlar,ilk üç teoride adı geçen toplulukların karışmasıyla oluşmuş bir kavimdir.



    2. veya 4. teori doğruysa biz Japonlarla yakın akrabayız


    Hiç Japon arkadaşınız oldu mu? Olmasa bile hepiniz Japon filmi seyretmişsinizdir. Aile yapıları, ananelerine olan bağlılıkları, büyüklerine gösterdikleri saygı, misafirperverlikleri ve hatta ayakkabılarını kapının dışında çıkarak içeri girmeleri… Herhalde dünyada Türk aile yapısına en yakın sistem Japonlardadır. Aslına bakarsanız bazen geleneklerine bizden daha fazla sahip çıktıklarını düşünürüm. Bu ve buna benzer özellikleri nedeniyle de Japonlara ayrı bir sempatim var.


    Dil kardeşliği

    Siyaset dünyasına damgasını vuran “model” tartışmasına biraz ara verip, Türk-Japon dostluğuna benzerliklerine değinelim...

    Japonlarla bizlerin en büyük benzerlikleri dil grublarımız. O da, Ural-Altay dil grubundan geliyor. Cümle kalıplarımız uyuyor falan ama o kadar. Bi kere Onlar bizi rahmetli Barış Manço ve İlhan Mansız olarak iyi tanırlar. Ayrıca Japon Prensi’nin “yardım ederim ama rüşvet alınmaması şartını” koyan adamlar olarak tanınırız.



    ben sana guvenilir kaynak dedim bana sacma sapan forum sitelerinden bulduklarini gercek tarih gibi gosteriyorsun bu resmen sacmalik. Internetten nasil kaynak bulunur bilmiyor musun, iki tane yayin olur bir kac yerde resmi olarak dile getirilir yabanci kaynak gosterilir bunlar yok ama uydurma cok.

    senide kaynagınıda beyenmiyorsan okuma lan o zaman mecburmuyum kaynak bulmaya sana adam sandık birşeyler koyduk OKUMA KARDEŞİM OKUMA O ZAMAN veledlerle uğraşıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: velevki

    Bosnayı unutmak mı?
    Ben Müslüman kanı taşıyan hiç kimsenin Bosnayı, Azerbaycanı, Çeçenistanı, Filistini, Musulu, Kerkükü, Cezayiri velhasılı kelam bir dönem hükmümüzün geçtiği, bayrağımızın dalgalandığı, aynı dini paylaştığımız, ana ayrı baba ayrı öz kardeşlerimizin yaşadığı yerleri unutabileceğine ihtimal vermiyorum. Biz onları ihmal etsek de onlar bizden abilik bekliyorlar. İnanıyorum ki bir gün içine düştüğümüz şu aşağılık bataklıktan kurtulduğumuzda, başımızdakilerin paradan daha önemli dertleri olduğunda, cennetin kılıçların gölgesi altında olduğunu hatırladığımızda yepyeni bir dünya kurulacak... Doğunun bir numaralı devleti bir gün yuvasına dönecek.

    Bir kere yurt dışındayken bir Filistinliyle karşılaştım, çatpat konuşmaya çalışırken Türk olduğumu anlatabildim. Adamın gözleri yaşardı. Kardeşimiz gelmiş dedi...
    Demem o ki bizim bu topraklarla bağlarımız çok güçlü. Varsın devrin idarecileri ayırmaya uğraşsın, ihmal etsin, inkar etsin, gün gelir bir kardeşim lafıyla başlar her şey. Bosnalılar bizim ana ayrı baba ayrı öz kardeşlerimiz. Nasip olursa en kısa sürede gideceğim bosnaya inşaallah.

    +4642268917
    Cok guzel anlatmissin.
    İnsallah basimizdakiler PARADAN DAHA ONEMLİ OLAN SEYLERİ ANLAR.
    Ve insallah dedigin bu seyler olur biz turk milleti yardimi kardesligi seven bir milletiz. Yok yere kimsenin dusmani olmayiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar Güney Slavları oluşturmaktadır. Hırvatlara Katolik Sırp, Boşnaklara Müslüman Sırp diyen tarihçilerde var. Konu ile ilgili ciddi bilgisizlik gördüm. Jugoslavia Güney Slavya anlamına gelmektedir. Hırvatlar ve Boşnaklar Latin, Sırplar hem Kril hem Latin alfabesini kullanır. Ancak üçüde aynı dili konuşmaktadır. Bu üç halkın aralarındaki fark Ege Türkleriyle Karadeniz Türkleri arasındaki fark kadardır ancak tarihsel sebeplerle ayrı düşmüşlerdir. Yemekleri, içkileri, gelenekleri hep aynıdır. Tito zamanında dünyanın en iyi istihbarat ağlarından birisi kurulmuş ve hem ABD' ye hem Sovyetler' e kafa tutup, 3. bir güç olmaya çalışmışlardır. Turizm ve ekonomi ciddi anlamda gelişmişti. Balkan Savaşlarında üç halkta birbiriyle savaşmıştır. Yugoslavya' nın dağıtılması süreci çok ilginç ve maalesef kanlı bir süreç. Şu anda Bosna Hersek devleti iki devletten oluşmaktadır. İlki Boşnakların ve Hırvatların yoğun olduğu Bosna Cumhuriyeti, diğeri Sırbistan sınırlarını kapsayan, Sırpların çoğunlukta olduğu Sırp Cumhuriyeti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuck_bartowski -- 14 Temmuz 2012; 3:24:49 >
  • boşnaklar kardeşlerimizdir savaş dönemindede bu ülke elinden geldiğince bişiler yaptı herşey basında yada alenen söylenmez.. ama hertürlü desteği bu ülke verdi..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.