Şimdi Ara

Turk Net Anlaştığı Modem Markasını Değiştirmeli / Keneetic Veya TP Link

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan "Zyxel" ile çalışılıyor bildiğim kadarıyla lakin ilk tercih olarak "Keenetic" ikinci tercih olarak ise "TP Link" i öneririm , "Keenetic Extra DSL" veya "TP Link Archer VR400 V3" verilse oldukça hoş olur , şuan hali hazırda verilen modem ile arasında fiyat olarakta çok fazla bir fark söz konusu olmaz, 90 TL civarı farkeder ama çok daha iyi ve prestijli olur. 


    Not: Piyasadaki fiyatlarını baz almayın turknet sağlayıcı olduğu için ve toptan aldığı için son kullanıcı ile aynı fiyattan almıyor doğal olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 21 Mart 2021; 11:59:9 >



  • Merhaba, önerileriniz için teşekkür ederim. Ben önerinizi ilgili birimimize ileteceğim.
  • Çok mantıklı bir konu Keneetic daha fazla konfigürasyon yapabiliyorsunuz müşteri için çok iyi bir cihaz.


    Türknet'e tavsiyem wifi 6'lı cihazlara geçmeniz ve keneetic gibi kullanıcı dostu bütün ayarlarını yapabilen ürünlere yönelmeniz olacaktır.

  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Wifi 6 çılgınlığını bıraksak mı bi kenara. Daha wifi 5i oturtamıyoruz , adam gelmiş ben niye 40mbiti geçemiyorum diyor hani bu modem fiberdi diyor. Sadece 2.4 ghz desteklediğini anlatıyoruz 1 saat. Siz wifi 6 diyorsunuz. Önümüzdeki 5-10 yıl boyunca wifi 5 her şeye yetecektir.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Bu nasıl bir zihniyet ya evlere Fiber yerine saha dolabından modülasyon ile Vdsl2'de her yere yeter o zaman aynı mantık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 21 Mart 2021; 15:42:32 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    wifi 5 modemler tek antenle 750mbit çift antenle 1200mbit gibi hızlara çıkabiliyor. Yani sorunumuzu çözüyorlar. Bizim şu an düşünmemiz gereken şey altyapının kendisi. Ülkemizde milyonlarda kişi hala adsl kullanırken, vdsl kullananlar da 100mbit üstüne çıkamıyorken wifi 6 ile uğraşmak mantıklı mı sizce.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Wifi 6 sadece hızla ilgili mi avantaj sağladığını düşünüyorsun haha  

  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Günlük kullanımda ne sağlıyor ? 10 milyon insanda sadece 1 tanesinin kullanacağı özellikleri bir şeymiş gibi öne sürmeyin. Bu ülkedeki insanlar akşam eve geliyor ve youtubedan video izleyerek, netflixde takılarak oyun oynayarak zaman geçiriyor. Wifi 5 ile wifi 6 arasında bir farkı asla anlamayacaklar.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Wifi 5'e göre Daha Düşük Gecikme , Daha Hızlı , Daha Stabil , Enerji Verimliliği , Daha Uzun Menzil , Daha Fazla Bant Genişliği


    https://www.mediaclick.com.tr/tr/blog/wifi-6-nedir buradan daha detayına ulaşabilirsin.Bu 2.4 Ghz'yi de etkileyecek 5 Ghz'yi de.






  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Sadece hızlara bakmak sidik yarışından başka birşey değil her jenerasyonun hız dışında da işinize yarayabilecek ekstra bir kaç artısı var. Herkesin ihtiyacı başka olabilir ayrıca modemin yenisini ve iyisini şuanda aldığınızda en aşağı on yıl boyunca arıza çıkmadığı taktirde değiştirmenize gerek kalmayacak telefon gibi iki üç yılda yavaşlayan veya teknolojisi hızlı değişen bir sektör değil. Nasıl buz dolabları da aşağı yukarı on yılda bir teknolojisi ilerliyorsa bu da aynı şekilde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Wifi 6 sadece hızla ilgili mi avantaj sağladığını düşünüyorsun haha  

    Hocam arkadaş haklı bence isslerin router/modem yerine altyapıya yatırım yapmaları gerekir. Wifi 5 yetersiz bir teknoloji değil. Daha wifi 4 sınırlarını yeni yeni zorluyoruz. Kullanılan cihaza göre değişmekle birlikte wifi 5 routerlar ortalama 700-900 mbps hızları desteklemekte. İssler hele bi gigabit hızı standart hale getirsinler wifi 5 yetersiz kalsın sonra tartışalım wifi 6 yı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Oyun oynayan kullanıcılar için en önemli şey ping'dir ayrıca borsa gibi anlık alış satış yapılan uygulamaları kullanıcılar için en önemli etken ping'dir.Kalabalık bir aile de veya çevrenizde çok fazla sinyali olan bir site'de yaşıyorsanız wifi sinyaliniz bir o kadar etkileniyor.


    Her şey hız değildir bunun altyapıyla alakası nedir anlamıyorum.Ben diyorum ki Türknet anlaşma sağlasın parası ne ise indirimli halinde alalım.Sadece anlaşma yapacak o kadar.Altyapı yatırımları ile anlaşma yapmasının ilişkisini anlamakta güçlük çekiyorum.


    1 G/bit hız sundukları zaman alabilecek misin ? Bence hayır çünkü 1 G/bir hız geldiğinde fiyatlar o şekilde artacak ortalama 300-400 tl civarında olursa ki bu Alternatif İSS'ler aktif altyapılarında bu fiyata sunuyorlar Türk Telekom tarafında sunulursa gel de fiyatlara bak çoğu insan alamayacağını biliyorum.Bu 100 mbps fiyatlarını düşürecek onda hem fikirim.Altyapı yatırımları umarım daha çok artar ama sadece bunu Türknet tek taraflı yapamaz diğer alternatif firmaların yada Süperonline / Vodafone / Türksat'ın bu altyapı yatırımlarına hızlıca ve ciddi manada girmeleri gerekir ki kaç senedir hiç bir şey yapmıyorlar.





  • Aslında AX ile hiç uğraşmadan AXE teknolojisine geçse güzel olabilir 6 GHZ  

  • benim fikrimde wifi 6 gerekli olduğu yönünde yalnız verdikleri zyxel marka modemin diğer modemlerden avantajlı bir yönü var vdsl 35 b destekliyo ilerde gönül isterki bu bakır kablo muhabbetinden kurtulalım fiber kullanalım ama yakın zamanda çok zor en az bir 10 yıl fiberin türkiyenin büyük bir kesmine gelceğini düşünmüyorum ama en azından saye vs yeni sistemler çıkarsa varolan altyapı üstünden 300 mpsl hızlara çıkabilme şansımız olabilir. Verdikleri modem şuan fiyat açısından 35b profilini destekliyen verebilecekleri tek modem gibi görünüyor. Markalar artık dsl modem çıkarma konusunda çekingenler nede olsa tüm dünya fibere geçme fastında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.