Şimdi Ara

Türk mühendislerden trafik yoğunluğunu bitirecek uygulama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'un trafiğinin çözümü İstanbul'da değil, diğer şehirlerde. Tek sorun kazalar değil. Göçün durdurulması lazım, İstanbul tarihi bir şehir ve sokakları caddeleri
    eski çağın gereksinimlerine göre yapılmış. Şehir 20 milyon nüfusu kaldırmak üzere tasarlanmamış kısacası. Dolayısıyla buna uygun şehirlerin özel planlamalar ile sıfırdan
    yapılması ve sanayi ve iş imkanları ile nüfus için buraların cazibe merkezi haline getirilmesi lazım. İstanbul'a ne yapabilirsiniz ki daha?
    Şehrin herşeyi oturmuş, Fatih caddelerinin şerit sayısını genişletebilirmisiniz? Çoğu semti tarihi olduğu için metro da inşa edilmiyor. Başka ne seçenek kaldı ki?
    Bence heryeri kapsayan ayrılmış bisiklet şeritleri mantıklı olurdu ve havaray sistemi olabilir. Özellikle bisikleti hem yolda minimum yer kaplaması, emisyonu olmaması, petrole bağımlı olmaması ve hareketsiz yaşantı içinde spor imkanı sağlamasıyla şehir içi kullanımda çok faydalı bir araç olarak görüyorum. Ama nüfus göçü durdurulmadıkça ne yapılırsa yapılsın yapılacak olanlar da yetersiz kalacaktır. Bu konuda artık ciddi adımlar atılması gerekiyor.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.