Şimdi Ara

Türk Mimarisinin Yokluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Söyle bir çevreme ve şehirlere bakınca ortada estetikten yoksun hiç bir zevk vermeyen bu anlamda işe yaramayan gecekondular ya da gece konduların evrim geçirmiş hali apartmanları görüyorum.
    Her biri zevksizlik abidesi ve sıradanlık göstergesi. Olayı ekonomik olarak düşünsek de ortada dönen para Türkiyenin hiç bir sektöründe dönmüyor onu geçelim.
    Değil son 20 yıl son 80 90 senedir Türk mimarisi denen şey yok

    Ben bunu zamanında gönderdiğimiz Ermeni ve Rumların yokluğuna bağlıyorum. Onların yokluğunda şehirleri bozkırlara çevirdik.

    Sanırım estetikten de anlamıyoruz.
    Beton bozkırlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 17 Temmuz 2020; 9:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlk 2 paragrafa katılıyorum ancak Ermeni ve Rum konusuna gelirsek kimse onları durduk yere göndermedi, nüfus olarak azınlıkta olmalarına rağmen yaşadıkları şehirlerde çeteler kurup terör faaliyetleri yürüttükleri ve Anadolu'da kendilerine bir ülke kurma amaçladıkları için (bir kısmı) gönderildiler.
    Osmanlı onca cephede savaşıp isyanlarla boğuşurken çok da meraklı değildi bir ton para, insan ve kaynak harcayıp tehcir yapmaya. Erkekleri savaşa gitmiş köyleri basıp insanları katletmeselerdi o evleri yapmaya devam ederlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    Konumuz neden gönderildiler suçları yoktu suçları vardı konusu değil.

    Bugün X şehirde eski bir tarihi bina görüyorum. Ah ne hoş dediğimde ya Ermeni hastanesi ya Rum yetimhanesi çıkıyor
    Türklere ait bir yapı ise de bu sefer mimari ya Rum ya Ermeni oluyor. Buradan hareketle bunu dedim..

    Hiç mi Türk eseri yok var tabi ama azınlıkta ve sanki onları taklit etmişiz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

    Konumuz neden gönderildiler suçları yoktu suçları vardı konusu değil.

    Bugün X şehirde eski bir tarihi bina görüyorum. Ah ne hoş dediğimde ya Ermeni hastanesi ya Rum yetimhanesi çıkıyor
    Türklere ait bir yapı ise de bu sefer mimari ya Rum ya Ermeni oluyor. Buradan hareketle bunu dedim..

    Hiç mi Türk eseri yok var tabi ama azınlıkta ve sanki onları taklit etmişiz gibi.
    Konuda bahsedilme şekli sanki durup dururken "hadi siz gidin bakalım" deyip gönderilmişler gibi bir üslupla yazıldığı için ona cevap vermek istedim. Suçları vardı gönderildiler.
    Onun haricinde konuya katıldığını belirttim zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    Bence böyle bir anlam çıkmıyor ama öyle anladıysanız yanlış anlatmış olmalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Camilerin alayı Ayosofya'dan kopya.
  • Safranbolu evleri var ama onlar da yeni değil elbette. Geçen aylarda Evrim Ağacı YouTube kanalında bu evlerin iç ve genel mimarisi ve nedenleriyle açıklanıyordu. Ama bu evler elbet Türkiye'nin her yerinde yapılamaz, çünkü evler ahşaptan yapılma. Yağışlı yerler için uygun değil. Karabük gibi yağışlı yere neden yapılmış diyebilirsiniz ama Karabük'ün aşırı yağışlı olmasının sebebi fabrikalar ve ondan çıkan dumanların dağlara çarpması. Tabi fabrika da olası bir savaşta bombalanması zor olsun diye dağlık yere yapılmış. Hülasa, fabrikalar Atatürk döneminde yapıldı. Evlerse ondan da asırlık. Evlerin yine ahşap olmasından mütevellit, yangın riski de var. Her yerde de orman yok. Karabük'e giderseniz mutlaka ama mutlaka yağmura hazırlıklı olun.

    Gecekondular çok kısa sürelerde yapılan evler. Bizim ev de gecekondu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 17 Temmuz 2020; 19:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi mimarimizi zaman icerisinde olusturacagiz. Ermeni ve rumlar konusu cok fena. Ankara onune gelen yunanlilari veya doguda oluk oluk akan kani dusunursen birlikte yasamak mumkun degildir milliyetciligin yukseldigi bir cagda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhuriyetin ilk yıllarında var,yada yaratmaya çalışıyorlar.Sonradan önemsenmiyor hatta Cumhuriyetin erken dönemlerinde yapılan yapılar bile yıkılıyor.
  • Türk mimarisi diye bir şey yoktur. Türkler çadırın içinde yaşayan bir kavimdi. Selçuklu ve Osmanlı vs. zaten Türk değildi. Bunu bir Türk olarak söylüyorum. Tabii test yaptırsam Türk çıkmam, kimse çıkmaz. Türk kelimesi sadece bir alışkanlık. Yoksa hepimiz Yunan, Kürt, Ermeni genetiğini taşıyoruz. İyiki de taşıyoruz, o Orta Asya’daki kültür, lehçe, fenotip berbat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-596C9B846 -- 17 Temmuz 2020; 21:37:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk mimarisi deyince aklıma Tatar, Babür, Selçuklu ve Osmanlı mimarilerinden derleme karma bir koleksiyon geliyor. İçerisinde İran ve Arap tarzları da var, Hint veya Rum tarzları da. Gerek Tatar yapıları, gerek Selçuklu veya Osmanlı yapıları kendi özgünlüklerini taşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

    Türk mimarisi diye bir şey yoktur. Türkler çadırın içinde yaşayan bir kavimdi. Selçuklu ve Osmanlı vs. zaten Türk değildi. Bunu bir Türk olarak söylüyorum. Tabii test yaptırsam Türk çıkmam, kimse çıkmaz. Türk kelimesi sadece bir alışkanlık. Yoksa hepimiz Yunan, Kürt, Ermeni genetiğini taşıyoruz. İyiki de taşıyoruz, o Orta Asya’daki kültür, lehçe, fenotip berbat.
    Hem Anadolu'daki Türkler aslen Türk değil diyorsun hem de "Türkler çadırda yaşayan alçak medeniyet yoksunu barbarlar diyorsun(demediğini biliyorum ama yazıdaki haletiruhiyen tam olarak böyle), o yüzden Türklerde mimariyet yok" diyorsun.
    Yahu herhalde kafası çalışan bir arkadaşsın. Bakıyorum felsefe bölümünde nickinin geçmediği konu yok ama bu mantık hatasına düşmen akıl alır gibi değil ya da niyetin kötü. Zira ilk dönem Osmanlı tarihini, Selçuklu'yu kabaca bilen birinin "Osmanlılar/Selçuklular Türk değildi" gibi absürt konuşması, gerçekten ya cahillikten ya da kötü niyetlilikten kaynaklı. 13. asır İtalyanları salaktı ya, o yüzden Anadolu'yu çizdikleri haritalarda Anadolu'ya Turcomania, Asya'ya da Great Turcomania diyorlardı.
    14. 15. asırda Kıpçaklar, "Türkmenlere(Oğuzlar) Türk demeyin. Gerçek Türkler 'evet' demez, 'beli' der. Fakat Türkmenler 'evet' der" diyor. Kıpçaklar o devirde "beli" diyordu. Şu tarihin işine bak, biz ne tartışıyoruz şimdi. Gerçi Kıpçaklar da Türk değil(!). Neyse, elbette ki Kıpçaklar yanlış diyordu. Kelime seçimiyle etnik tespit yapmak saçmalığın daniskası elbette. Böyle şeyler yapmak, uzmanı olunmayan konularda iddialı konuşmak sözlük tabiriyle "Budalalığı yüzünden her zaman densizlik, küstahlık eden (kimse)"dir.

    Anadoluluyla İranlıyla etkileşmekle fenotipte, kültürde farklı şeyler oldu ama lehçemiz değişmedi. Lehçemizin Türkistan'daki lehçelerden farklı olmasının onunla alakası yok. Oğuzların ses özellikleri, Oğuzlar daha Anadolu'ya, Azerbaycan'a gelmeden önce zaten günümüzdeki gibi olmaya başlamıştı. Orta Çağ'da Türkistan'da verilen eserler de bunu gösteriyor. Bir ay önce tartıştığım Aquinas sendin herhalde. Çünkü aynı nobranlıkta ve yukarıda verdiğim sözlük tanımı gibi konuşuyorsun. O ara şu yazıyı attım mı bilmiyorum ama okumanı tavsiye ediyorum.https://mbdincaslan.com/index.php/koseyazilari/item/478-genetikturk

    Otozomal DNA testlerinde Türk, Kürt, Ermeni, Yunan diye sonuçlar çıkmadığını bal gibi de biliyorsun. E ne diye bu ahlaksızlığa geçen ayki gibi devam ediyorsun? Ahlaksızlık diyerek ortalığı germe amacında değilim fakat bilim konuşurken geyik de yapmıyorken bu yanlışı demek, tek kelimeyle ahlaksızlık.
    Türklükölçer diye bir alet olsaydı, genetik onun son fraksiyonu, tasnif türü, algoritması olurdu. Yine herhalde biliyorsun ki insan sosyal bir varlık: Zamanla, mekanla değişir, farklılaşır; çevresinden bir şeyler ithal eder yahut çevresine bir şeyler ihraç eder. Sen dediklerinle bu olguya ters düşüyorsun ve bu yanlış. Araba alüminyumdan, çelikten ve sair ıvır zıvırlardan yapılır ama arabaya alüminyum, çelik denmez. Çelikten, alüminyumdan müteşekkil her şey de araba olamaz. Araba, fonksiyonu gereği araba adını alır, asli maddelerinden dolayı değil. Fakat şöyle bir şey var: arabalar canlı ve hatta insan değil. Dolayısıyla SOSYAL DEĞİL. Bilinçsiz aptal nesneler.
    Irkçılık olacak belki ama gerçekten Ermeni, Kürt fenotipini beğeniyor musun? Duman adında müzik grubunu bilir misin?
    Türk Mimarisinin Yokluğu
    Bu üyelerin isimlerini yazayım: Kaan Tangöze, Ari Barokas ve Batuhan Mutlugil. En soldaki abinin adını bilmiyorum. Şimdi dediklerinden anladığıma göre Ari Barokas gibi Rumcaya benzer adı, soyadı olan abi, şu sarışın yakışıklı abi olmalı. Kaan ve Batu gibi Türk adları taşıyanlar da at hırsızı tipinde olan abiler olmalı. Kim kimmiş diye netten araştır. Gerçi hiçbiri çekik gözlü olmadığı için Türk değil(!).
    Abdullah Öcalan'ı koy Yunanistan'a Rum diye. Zerre sırıtmaz. Yunanlar bunu Rum zanneder, "napıyon malaka" der. Yunanistan'da Apo gibi at hırsızı tipli de çıkar, yukarıdaki sarışın yakışıklı abi gibisi de.
    Türkistan kültürü, fenotipi dünyadaki en süper, kral kültür ve fenotip. Keşke daha fazla Türkik olsam, keşke daha fazla çekik gözlü olsam. Keşke kafataslarından kadeh yapma geleneğimiz devam etseydi. Müthiş bir şey bunlar a... Türklüğü, Türkçeyi ıstırmak istiyorum. Türklük bir insan olsaydı her gün, sabah akşam ıstırırdım. Türklük, Türkçe inanılmaz muhteşem bir şey, bayılıyorrrrrum yaa.
    Yazdıkça yazasım geliyor. Ciddi ciddi saatlerce yaza okuya bunu keyifle yazıyorum. Her mesajım da bu yüzden uzun. Tartışmaya devam edelim. Haydi iyi günler.




  • Arkadaşlar bunda alınacak ir şey yok.Bizim mimari bir kültürümüz pek yok.Göçebe toplumuz çadır toplumuyuz napalım yani.

    Sıkıntı nşurda yerleşik hayata geçince de adam akıllı şehirler yapmamışşız hala da yapmıyoruz.Avrupa sokaklarındaki düzen simetri burada zerresi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Arkadaşlar bunda alınacak ir şey yok.Bizim mimari bir kültürümüz pek yok.Göçebe toplumuz çadır toplumuyuz napalım yani.

    Sıkıntı nşurda yerleşik hayata geçince de adam akıllı şehirler yapmamışşız hala da yapmıyoruz.Avrupa sokaklarındaki düzen simetri burada zerresi yok
    Bana mı diyorsunuz bilmiyorum ama benim derdim, arkadaşın sürekli Türkleri küçümsemesi, hatta reddetmeye kadar ilerlemesi. Modern bir mimarimiz olduğu iddiasında bulunmadım. Zira fikrim de yok.
  • Düzen ve simetri konusunda haklısınız. Muhakkak Türkiye'de de güzel yerler vardır ama genelinde 3 sene bilemedin 5 sene ya kaldırım yeniden dosenir ya da yol kazısı yapılır yeni bir şey dosenir.
    Mimariden başka bir de böyle bir plansızlığımız da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

    Hem Anadolu'daki Türkler aslen Türk değil diyorsun hem de "Türkler çadırda yaşayan alçak medeniyet yoksunu barbarlar diyorsun(demediğini biliyorum ama yazıdaki haletiruhiyen tam olarak böyle), o yüzden Türklerde mimariyet yok" diyorsun.
    Yahu herhalde kafası çalışan bir arkadaşsın. Bakıyorum felsefe bölümünde nickinin geçmediği konu yok ama bu mantık hatasına düşmen akıl alır gibi değil ya da niyetin kötü. Zira ilk dönem Osmanlı tarihini, Selçuklu'yu kabaca bilen birinin "Osmanlılar/Selçuklular Türk değildi" gibi absürt konuşması, gerçekten ya cahillikten ya da kötü niyetlilikten kaynaklı. 13. asır İtalyanları salaktı ya, o yüzden Anadolu'yu çizdikleri haritalarda Anadolu'ya Turcomania, Asya'ya da Great Turcomania diyorlardı.
    14. 15. asırda Kıpçaklar, "Türkmenlere(Oğuzlar) Türk demeyin. Gerçek Türkler 'evet' demez, 'beli' der. Fakat Türkmenler 'evet' der" diyor. Kıpçaklar o devirde "beli" diyordu. Şu tarihin işine bak, biz ne tartışıyoruz şimdi. Gerçi Kıpçaklar da Türk değil(!). Neyse, elbette ki Kıpçaklar yanlış diyordu. Kelime seçimiyle etnik tespit yapmak saçmalığın daniskası elbette. Böyle şeyler yapmak, uzmanı olunmayan konularda iddialı konuşmak sözlük tabiriyle "Budalalığı yüzünden her zaman densizlik, küstahlık eden (kimse)"dir.

    Anadoluluyla İranlıyla etkileşmekle fenotipte, kültürde farklı şeyler oldu ama lehçemiz değişmedi. Lehçemizin Türkistan'daki lehçelerden farklı olmasının onunla alakası yok. Oğuzların ses özellikleri, Oğuzlar daha Anadolu'ya, Azerbaycan'a gelmeden önce zaten günümüzdeki gibi olmaya başlamıştı. Orta Çağ'da Türkistan'da verilen eserler de bunu gösteriyor. Bir ay önce tartıştığım Aquinas sendin herhalde. Çünkü aynı nobranlıkta ve yukarıda verdiğim sözlük tanımı gibi konuşuyorsun. O ara şu yazıyı attım mı bilmiyorum ama okumanı tavsiye ediyorum.https://mbdincaslan.com/index.php/koseyazilari/item/478-genetikturk

    Otozomal DNA testlerinde Türk, Kürt, Ermeni, Yunan diye sonuçlar çıkmadığını bal gibi de biliyorsun. E ne diye bu ahlaksızlığa geçen ayki gibi devam ediyorsun? Ahlaksızlık diyerek ortalığı germe amacında değilim fakat bilim konuşurken geyik de yapmıyorken bu yanlışı demek, tek kelimeyle ahlaksızlık.
    Türklükölçer diye bir alet olsaydı, genetik onun son fraksiyonu, tasnif türü, algoritması olurdu. Yine herhalde biliyorsun ki insan sosyal bir varlık: Zamanla, mekanla değişir, farklılaşır; çevresinden bir şeyler ithal eder yahut çevresine bir şeyler ihraç eder. Sen dediklerinle bu olguya ters düşüyorsun ve bu yanlış. Araba alüminyumdan, çelikten ve sair ıvır zıvırlardan yapılır ama arabaya alüminyum, çelik denmez. Çelikten, alüminyumdan müteşekkil her şey de araba olamaz. Araba, fonksiyonu gereği araba adını alır, asli maddelerinden dolayı değil. Fakat şöyle bir şey var: arabalar canlı ve hatta insan değil. Dolayısıyla SOSYAL DEĞİL. Bilinçsiz aptal nesneler.
    Irkçılık olacak belki ama gerçekten Ermeni, Kürt fenotipini beğeniyor musun? Duman adında müzik grubunu bilir misin?
    Bu üyelerin isimlerini yazayım: Kaan Tangöze, Ari Barokas ve Batuhan Mutlugil. En soldaki abinin adını bilmiyorum. Şimdi dediklerinden anladığıma göre Ari Barokas gibi Rumcaya benzer adı, soyadı olan abi, şu sarışın yakışıklı abi olmalı. Kaan ve Batu gibi Türk adları taşıyanlar da at hırsızı tipinde olan abiler olmalı. Kim kimmiş diye netten araştır. Gerçi hiçbiri çekik gözlü olmadığı için Türk değil(!).
    Abdullah Öcalan'ı koy Yunanistan'a Rum diye. Zerre sırıtmaz. Yunanlar bunu Rum zanneder, "napıyon malaka" der. Yunanistan'da Apo gibi at hırsızı tipli de çıkar, yukarıdaki sarışın yakışıklı abi gibisi de.
    Türkistan kültürü, fenotipi dünyadaki en süper, kral kültür ve fenotip. Keşke daha fazla Türkik olsam, keşke daha fazla çekik gözlü olsam. Keşke kafataslarından kadeh yapma geleneğimiz devam etseydi. Müthiş bir şey bunlar a... Türklüğü, Türkçeyi ıstırmak istiyorum. Türklük bir insan olsaydı her gün, sabah akşam ıstırırdım. Türklük, Türkçe inanılmaz muhteşem bir şey, bayılıyorrrrrum yaa.
    Yazdıkça yazasım geliyor. Ciddi ciddi saatlerce yaza okuya bunu keyifle yazıyorum. Her mesajım da bu yüzden uzun. Tartışmaya devam edelim. Haydi iyi günler.

    Alıntıları Göster
    Otozomal DNA testinde çıkmıyor musun? Bunu internetten okuduğun abuk sabuk sitelerde mi öğrendin? Ben sana işin genetik tarafını açıklamıştım daha önceden. Kabul etmek istemeyip auuu diye bağırmaya devam etmek senin tercihin. Gene atarlı ergen gibi öfkelenip durmuşsun. Senin uğraşacak vaktim yol, kusura bakma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

    Otozomal DNA testinde çıkmıyor musun? Bunu internetten okuduğun abuk sabuk sitelerde mi öğrendin? Ben sana işin genetik tarafını açıklamıştım daha önceden. Kabul etmek istemeyip auuu diye bağırmaya devam etmek senin tercihin. Gene atarlı ergen gibi öfkelenip durmuşsun. Senin uğraşacak vaktim yol, kusura bakma.

    Alıntıları Göster
    Herhangi haplogrup kodu versem kesin bir millet çıkarılabiliyorsun yani. O da enteresanmış. Bağırmaya değil, tartışmaya devam edelim diyorum. Hayvan değiliz nihayetinde. En azından kendime bunu yakıştırmıyorum. Ama çok bozulmuşsun belli . Çünkü mesajımda öfkenin katresi dahi yoktu. Gerekirse istersen özelden dahi konuşuruz ha ama olmayacağını tahmin ediyor ve her kişioğluna iyi günler diliyorum. İsa hariç.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

    Türk mimarisi diye bir şey yoktur. Türkler çadırın içinde yaşayan bir kavimdi. Selçuklu ve Osmanlı vs. zaten Türk değildi. Bunu bir Türk olarak söylüyorum. Tabii test yaptırsam Türk çıkmam, kimse çıkmaz. Türk kelimesi sadece bir alışkanlık. Yoksa hepimiz Yunan, Kürt, Ermeni genetiğini taşıyoruz. İyiki de taşıyoruz, o Orta Asya’daki kültür, lehçe, fenotip berbat.
    Talihsiz bir açıklama olmuş.
    Türklerin Yunan ve Ermeniler ile genetiği benzediği doğrudur fakat bunun sebebi Yunan ve Ermenilerin Türklerden etkilenerek Türklere benzemiş olmasıdır. Tarih boyunca hemen her göç hareketinde göç eden taraf baskın gelmiş ve göç ettiği yeri başta genetik olmak üzere her anlamda etkilemiştir misal Kavimler Göçü misal Angola-Sakson göçleri.
    Bu bağlamda Anadolu'ya adım attıktan boş olan hakim bir güç bulunmayan bu topraklarda 10 senede uçtan uca dolaşıp İzmir'de donanma kurmuşlar ve hızla çoğalarak Anadolu'nun baskın kavmi olmuşlardır. Daha Yunan ve Ermenilerin Anadolu'yu etkileyecek nüfusu hiç olmamış ki coğrafyanın genotipini Türkler kadar etkilesinler.
    Yunan ve Ermenileri Oğuz genetiği ile tanıştırıp onları da kendilerine benzetmiştir Türkler, Hazar batısına doğru düzgün geçmemiş Türkmenistan, Gagauz insanının genotipi ile Yunan ve Ermeni genotiplerinin benzemesinin başka açıklaması olamaz zaten. Atalarımız tohumlarını sere serpe at koşturmuş
    Sonuçta Yunan da Ermeni de yüzyıllarca yönettiğimiz kavimler bırak da genotipimiz benzesin biraz.




  • Ben yanlış anlamış olabilirim kusura bakmayın.
  • Yok mesajınızı okumadım bile muhtemelen. Kİmseyi kast etmedim

    Zaten dediğim gibi biz göçebe kökenli bir toplumuz.Bunda utanılacak bir şey yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.