Şimdi Ara

Türk Milleti neden sizce her şeye inanan ve itiraz etmeyen bir millet oldu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar dünya üzerinde hiç bu kadar kötü koşullarda yaşayıp da sesini çıkartmayan bir toplum olmamıştır. Sözde çok asil milletiz ama ülkeyi 19 senedir uçuruma sürükleyen iktidara karşı örgütlü bir şekilde ses çıkarılamıyor gerçekten bu durumu anlamıyorum. Beğenmediğimiz Araplar bile yeri geldi mi seslerini çıkarıyor ama bizde uysallık hakim bu durumu çözebilen var mı gerçekten merak ediyorum.




  • Hayır değildi. Osmanlı'ya en çok isyan etmiş millet Türklerdir. Etrak-ı bi idrak tanımı boşuna kullanılmamıştır. Osmanlı da Türkleri iskan politikası diyerek oradan oraya sürmüştür. Kalanların da başı ezilmiş ve koyunlaştırılmıştır. Günümüzdeki durum bu politikanın sonucudur.


    "Devlet kutsaldır." "Başımızdaki bir şey biliyordur." "Sen onlardan daha mı iyi bileceksin?" gibi saçmalıklar hep bu ezilmişliğin sonucudur.

    Bugun yasadiklarimiz cok uzun bir surecin sonucu. 2. Dunya savasinin sona ermesinden sonra kurulan yeni dunya duzeni dogrultusunda, Turkiye'deki etnik, kulturel ve ideolojik cesitlilik yaratan ne varsa sokulup atildi ulkeden. Once Koy Enstitu'lerinin kapatilmasi, yerine ideolojik yukleme yapan imam hatip okullarinin acilmasi ile aydinlik nesil yetistirme hedeflerinin ortadan kaldirilmasi, 6-7 Eylul pogromu ile Turkiye'nin etnik/dini cesitliligin kalan son kiritnilarinin temizlenmesi, art arda gelen sagci iktidarlar ve askeri darbeler ile sol goruse sahip kitlelerin yok edilmesi, Corum, Maras, Malatya, Sivas, Gazi Mahallesi katliamlari ile Alevi'lerin surulmesi, sindirilmesi, otekilestirilmesi.


    Neticede Turk halkinin buyuk kismi olaylara sadece sunni/hanefi islam cercevesinden bakan, ahlak anlayisi sadece bacak arasiyla sinirli, sagci, gerici, sorgusuz biat eden, bir kitleye donusturuldu.


    Sebebi bu; AKP'lilerin "dava" dedigi de bu zaten.

  • Voltaire'in yazılarından derlenmiş "Türkler, Müslümanlar ve Ötekiler" kitabını başlangıç olarak tavsiye edebilirim.


    Voltaire'e göre Rumlar en küçük meseleleri bile uzun uzun tartışan, yüksek sesle konuşan, tartışmayı seven, kavgacı insanlar. Türkler, yaşam zevklerini tabiattan alan, bir ağacın gölgesinde sigarasını sarıp uzaklara bakarak oturabilen, sakin insanlar.


    Başkalarının fikrini değiştimek için uzun yazılarda, sürekli yapılan algı mühendisliğinde bir karakteri, sorunla karşılaştığında Polyanna'yı oynayan, hep 20 liralık alanları okuduğumda ise diğer karakteri görüyorum.

  • İçme sularına birşeyler karıştırıyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kitap...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkler her zaman böyleydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    Hayır değildi. Osmanlı'ya en çok isyan etmiş millet Türklerdir. Etrak-ı bi idrak tanımı boşuna kullanılmamıştır. Osmanlı da Türkleri iskan politikası diyerek oradan oraya sürmüştür. Kalanların da başı ezilmiş ve koyunlaştırılmıştır. Günümüzdeki durum bu politikanın sonucudur.


    "Devlet kutsaldır." "Başımızdaki bir şey biliyordur." "Sen onlardan daha mı iyi bileceksin?" gibi saçmalıklar hep bu ezilmişliğin sonucudur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde devlet kutsaldır.
    Ya devlet başa ya kuzgun leşe anlaayisi vardir. Bu anlayış bir millette kötü bir özellik değildir ancak başa geçen demogohlar tarafından en çok kullanılan ve istirmar edilen ozellikde budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezi parkı eylemlerinde, eylemciler terörist ilan edildi. O gün bu gündür kimsenin terörist olmaya niyeti yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugun yasadiklarimiz cok uzun bir surecin sonucu. 2. Dunya savasinin sona ermesinden sonra kurulan yeni dunya duzeni dogrultusunda, Turkiye'deki etnik, kulturel ve ideolojik cesitlilik yaratan ne varsa sokulup atildi ulkeden. Once Koy Enstitu'lerinin kapatilmasi, yerine ideolojik yukleme yapan imam hatip okullarinin acilmasi ile aydinlik nesil yetistirme hedeflerinin ortadan kaldirilmasi, 6-7 Eylul pogromu ile Turkiye'nin etnik/dini cesitliligin kalan son kiritnilarinin temizlenmesi, art arda gelen sagci iktidarlar ve askeri darbeler ile sol goruse sahip kitlelerin yok edilmesi, Corum, Maras, Malatya, Sivas, Gazi Mahallesi katliamlari ile Alevi'lerin surulmesi, sindirilmesi, otekilestirilmesi.


    Neticede Turk halkinin buyuk kismi olaylara sadece sunni/hanefi islam cercevesinden bakan, ahlak anlayisi sadece bacak arasiyla sinirli, sagci, gerici, sorgusuz biat eden, bir kitleye donusturuldu.


    Sebebi bu; AKP'lilerin "dava" dedigi de bu zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 12 Ocak 2022; 20:25:10 >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Turkiye'deki etnik, kulturel ve ideolojik cesitlilik yaratan ne varsa sokulup atildi ulkeden.

    Yalan söylerken utanmıyormusun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Pardon, Turkiye kendi etnik ve dini kimligini acikca yasabilen milyonlarca gayri-muslimlerle, tum fikirlerini hur vicdanla ve sinirsiz sekilde ifade edebilen solcu kitlelerle, Cemevleri ibadethane sayilan Alevi'lerle, sokakta cinsel kimligini gizlemeden ozgurce dolasabilen insanlarla dolup tasiyor degil mi?


    Koy Enstitu'lerinin kapatilmasi, imam hatip okullarinin acilmasi, 6-7 Eylul pogromu, art arda gelen sagci iktidarlar ve askeri darbeler, Corum, Maras, Malatya, Sivas, Gazi Mahallesi katliamlari hic yasanmadi aslinda di mi?

  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Önceden yaşandı bunlar şuan öyle bir sıkıntı varmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Su an bu sikintilari yasayabilecek kitleler kalmadi ki, tipki tasra Turk'lerinin kulturel seviyesini ve insanlik kalitesini yukseltecek egitim kurumlari kalmadigi gibi... Kalanlardan Alevilerin dini ozgurluk sikintilari ise devam ediyor. Cinsel kimligi yuzunden otekilestirilen kitleler her gun tehdit altindalar. Bir ateist/deist dalga geliyor yeni nesil ile, daha simdiden onun basini nasil ezeriz derdinde sunni islamcilar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 12 Ocak 2022; 20:54:35 >
  • Türkiyede ki türkülerin büyük çoğunluğu "Dünya İnsanı" değildir. Dünya insanı demek bir varlık canlı olarak olmanın farkında olmak ve başka canlıların da bu dünyanın bir parçası olduğunu bilmektir. İnsan memeli türden bir canlıdır ama türklere göre dünya, insan için yaratılmış ve insan dışında ki her şey Türke hizmet etmektedir.

    Örneğin, Türk insanı için tüm ağaçlar, hayvanlar canlı bir varlık değildir. "mal" dırlar. Yasalara göre de maldır. Örneğin bir ineği öldürdüğünüz de malınızı harcarsınız ancak bir insanı öldürdüğünüz de katil olursunuz. Bir eşşeğe tecavüz edildiğinde toplum ahlakını bozan davranıştır ama sadece insana tecavüz edilebilir gibi.

    Bu mal görme, canlı kabul etmeme davranışı o kadar derindir ki erkekler, karılarına kadınım der. Sahiplik Eki malı olmasındandır. Erkek malını harcamadıkça boşanma vb gibi durumlarda çoğu erkek için öldürülmeleri bile normaldir.

    Türk ler için ebeveynler bile çocuklarını "mal" sınıfında değerlendirir. Yaşlandıklarında onlara bakacak borsa hissesi gibi yatırım aracıdır. Bu yatırım aracı çeyiz toplama, dünürlük, okutmak gibi bir çok parametre barındırır. Türk ler evlenmez. Çocuk hisse yatırımı için bir araya gelirler.

    Normalde bir insanın kendini asil görmesi yada asil bir millet görmesi bile saçmalıktır. Biyolojik olarak insan genetik çeşitliliğe göre yapılanır. Ancak Türk insanı için millet asil bir ayrıcalığa sahiptir. Bu görünmeyen ayrıcalık "mallar" edinme hakları verir. Örneğin, miras ve mülk Türk insanına göre babadan oğula geçen kutsal asaletin temelidir. Asil Türk milleti, adaleti bile mülkün temeli sayar. Oysaki toprakların sınır sınır birilerine verildiği bir dünya gerçekte yoktur. Örneğin martılar onarlı onarlı şu sahil şeridinin üstü benim demez. Yada kurt sürülerinin çişş işaretlemeden başka tapusu olmaz.

    M. Ö. 500 yılında mısırlılar ölüleri mumyalıyorlardı. M. S. 500 yılında anadoluda inek çalmanın cezası idamdı. Bu toplumlar size nasıl vahşi, yabani geliyorsa... İnançları, tercihleri, yasaları vb. 2500 yılında da türkiyede ki türkler insanoğlu için bu anlattıklarıma benzer şekli ile vahşi, yabani bir şey gelecek.

    İşte gelişmemiş bir toplum, dünya insanı olmadığında, bir dizi algı bozuklukları ile yaşar. Bu algı bozuklukları mantıksız bir çok hayale inanmaya neden olur. Kimi asil millete, kimi kutsal toprağa, kimi kapı kulluğuna, kimi işkembesine, kimi... böyle böyle saplanır. Ve o inandığı her bozuk algının uyuşturucu etkisi ile yaşar. Uyuşturucusundan bir fikir aldığı sürece de hem her şeye inanır hem hiç bir şeye itiraz edemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhodium -- 13 Ocak 2022; 1:0:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu tezin kanıtları nedir acaba, palavrakistan teorisi mi?
    Her şeye inanan itiraz etmeyen bir millet var mı? Mesela Amerikalılar her şeye inanmıyor mu, her şeye itiraz mi ediyor? Mesela Ruslar her şeye inanmıyor mu, her şeye itiraz mı ediyor? Mesela Çinliler neye inanmıyor, hiç bir şeye itiraz ediyor mu?
    Dünyanın ilk üçünde yer alan Süper Güçler'in milletlerine dair sorular bunlar;

    Türkler VS İngilizler, Ruslar, Çinliler;

    Türkler "hiç bir şeye itiraz etmiyor'un kanıtı nedir, Türkler her şeye inanıyor iddiası hangi kanıtlara dayanıyor?
    Dünyanın en güçlü 3 milleti her şeye itiraz edip, "her şeye itiraz ediyor'un kanıtı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70-80'lerde bir çok şeye ayaklanan Türk halkı çok acı yağma görüntüleri sunmuştur.



    Bir ülkede sürekli vahşi şekilde protesto olursa o ülkede ne o dönem ne de ilerisi için iktidar dikiş tutamaz.


    Belli bir yaş üstü bunu çok iyi biliyor ve bu ekonomik koşullarda bu tip bir eylem kim bilir ne kadar kanlı sahnelere


    dönüşür. Bunun harici dışarıdan başka ülkelerin de dur sana bi yardımcı olalım goçum tarzı ülkenin bekasına darbe vuracak fırsatları


    başarıyla değerlendirmesine de yol açabilir.

  • Koyun sürüsü gibi yaşayanlar koyun gibi güdülmeye makûmdur. Sözüm meclisten dışarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü birgün sıranın onlara geleceğine inanıyorlar. Zenginliğe mala mülke sahip olma inancı taşıyorlar ve buna kader-nasip diyorlar kendilerince. Ama kader ve nasip öyle olmaz. İnsanlar zengin olmaya inanıyor yani, Allaha değil onun yazgısına değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikopat ve sadist bi millet olduğumuz gerçeği

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.