Şimdi Ara

Türk Lirası'nın satın alma gücündeki bölgesel farklılıkları belirlendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: payners

    Madem amerika bu kadar mükemmel bu kadar evsiz neden var güzel amerikanizda!
    Onlar çalışıp neden ayda 3 iphone x almıyorlar 🤔

    http://trend.mynet.com/dunyada-en-cok-evsiz-insanin-yasadigi-9-sehir-1036722

    hepsi degil ama bircogu is begenmediginden ya da calismak istemedigi icin evsiz... bir coguna ben sahit oldum ordayken... suraya git sana yardim edecekler, is bulacaklar, ev bulacaklar diye kagit veriyorsun eline almiyor... bazilari "neden yalan soyleyeyim biraya ihtiyacim var para verin" yaziyor, insanlar da para veriyor yani adam mutlu mesut hayatina devam ediyor evsizlere yardim eden bir cok kurum var amerikada... arkadasim kacak olarak bir benzinlikte pompacilik yapip 2500 - 3000 dolar arasi para kazaniyordu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 19 Mart 2018; 22:25:7 >
  • TL'nin alım gücü zaten ne zamandır düşük örnek vermem gerekirse döviz kuru 2-3 sene önce ne kadardı şimdi ne kadar? Bunun haricinde enflasyon oranları hesabında da sepete konan komik şeyler (pinpon topu, mum vs gibi) üzerinden enflasyon hesabı yapılıyor ona rağmen enflasyon yine çift haneli çıkıyor!! Memur veya emekli maaşları ile devlet kademesindeki kişiler bir geçinmeye çalışsın bakalım geçinebiliyorlar mı? Vatandaşa adam gibi bir zam yapılması lazım. Yani en az yüzde 20 veya yüzde 30 civarında zam yapılırsa (nerede o günler) halk biraz olsun maddi yönden rahat eder. Alım gücünün başka türlü iyileşmesi mümkün değil. Zaten neden bu kadar çok dükkan mağaza kapanıyor acaba? Bir düşünmek lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TetraYazilim

    Sağlık, eğitim, gıda, barınma vs. gibi tüm ayrıntılar aynı bile olsa yurtdışında yaşayan biri bizden daha iyi yaşıyor. Yıllardır GreenCard başvurusu yapıyorum, çıktığı an arkadama bile bakmadan giderim.

    Aynı durumdayız hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tobepeople


    quote:

    Orijinalden alıntı: payners

    Madem amerika bu kadar mükemmel bu kadar evsiz neden var güzel amerikanizda!
    Onlar çalışıp neden ayda 3 iphone x almıyorlar 🤔

    http://trend.mynet.com/dunyada-en-cok-evsiz-insanin-yasadigi-9-sehir-1036722

    New York'da 60 bin evsiz var orada ama New York nüfusu 8,5 milyon. Bir de adamlar evsizlere yemek ve yatacak yer falan veriyorlar. Bir çoğu depresyona girmiş evini, işini ,bir yakınını kaybetmiş ya da uyuşturucu ve alkol bağımlıları oluşturuyor. Oradaki amaç ; 3 tane IphoneX değil , maaşlar arasındaki uçurumdan bahsettim ve bu sadece asgari ücret için de geçerli değil. Herneyse orada 10 saat çalışan asgari ücretli 13000 TL alırken bizim burada 10 saat çalışıp 1600 TL almamız mesele yani neredeyse 9 Katımızı kazanıyorlar. Bizim neredeyse bir yılda biriktirdiğimizi orada 1 ayda alıyorlar. Hayat pahalı olabilir ama Amerika'da asgari ücretlinin Amerika'da ikinci el 10 yıllık ama canavar gibi bir araba almak için 3 aylık maaşının yarısını ayırmak yeterliyken burada aynı arabayı almak için 2 yıllık maaşının yarısını ayırman gerekiyor. Ev almak için de aynısı geçerli; orada asgari ücretle 3300 doların 1500 dolarını ayırarak 80 ayda 2+1 evi 120.000 dolara alabiliyorsun burada 2+1 evi. Burada asgari ücretli biri 1600 lira maaşın anca 400 lirasını kenara koyabilir ;o da kendine ait evi varsa, aylık 400 TL'den 100.000 liralık bir evi şansa buldu diyelim 250 ayda o parayı karşılayabiliyor, Kiracıysa zaten imkansız. Şahsen ben saatliği 14 dolara iş bulsam günde en fazla 8 saat uyurum ,en az 12 saat çalışırım. 1 oda kiralar ,iki kişi kalırım 1000 dolardan başlıyor aylık kiralar. Bu aralar bir iş buldum;9 saati asgari ücret ama ,12 saat çalışırsan 1000 lira fazla veriyorlar. Bunun için bile bir kişinin emekli olmasını bekliyorum ,2 ay sonra emekli olacak ki ben de asgari ücretten kurtulayım!

    Hocam bizim istanbulda en fazla 10 bin evsiz var deniyor. Newyorkun 2 katı nüfusa sahip hatta şöyle diyeyim.Turkiyedeki toplam evsiz sayısı new yorktakiyle aynı.



    Hani görmesek adamlar mutlu sokakta olmaktan diyeceksiniz. Siz TL'ye çevirip hesap yapmayın. 3900 liralık ev güzel o zaman değil mi 😂 3900 e Türkiye'de kiralık ev görmedim desem yalan söylemiş olmam.

    Abdnin en büyük para kaynağı savaş çıkarıp silah satmaktır.

    2. Si savaş çıkardığı bölgelere çöküp oranın petrolünü çalmaktır. Silah ve petrolü çıkar amerikan halkı açlıktan geberir.



    Güzelleme yaparken bunları da düşünün! Dünyanın en büyük teröristi amerikanin ta kendisidir!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluemersini B kullanıcısına yanıt
    Türkiye'deki Amerikan üslerini görmezden gelerek yapılan bu tarz konuşmaların boş olduğunu düşünüyorum, aynı konuşmaları iktidar partisi de yapıyor.
  • İzmir ben okurken bu kadar pahalı değildi. Ne zaman İstanbul ile yarışır olmuş. Şaşırdım.

  • Yakın zamana kadar İstanbulda'ki her marketlerdeki ürün fiyatları acayip arttı,neden artıyor diye düşündükçe çıldırıyorum...

  • bluemersini B kullanıcısına yanıt
    İnsanın kendini düşünmesi hep suç. Iphone X istemiyor olmasının katkısı nedir ülkenin bölünmesine? hiç bir şey istemesin insanlar gidip ölsünler mi? Ne kazandıracak? Boşsunuz ve hayatınız boş konuşmakla geçiyor. Ülke bölünecekse bölünür. Bu ülkenin en büyük düşmanı yine bu ülkenin kendisi. Garibanları piyon gibi ön saflara sürüp savaş ekonomisinden küçük seçkinleri zengin edip duran bir ülke burası. Bölünürse bölünsün. Yenisini kurarız. Devlet kurma geleneğimiz devlet yapısındaki yozlaşmaları sone erdirmek için kaç tane devlet yıkıp kurdu. Yine kurarız. boş yapmayın. Biraz düşünerek konuşun.
  • Sahi, pek bilmiş bir köşe yazarı "liradan 6 sıfır atıldıktan sonra Taksim meydanında eşek gibi anıracaktı." Hala o ve arkadaşı eşşek olanlardan açıkça anırma sesi duyulmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONIONBUD -- 22 Mart 2018; 0:26:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.