Şimdi Ara

Türk Hava Kurumu Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu okulun uçak mühendisliği bölümü hakkında bilgisi olan var mı? Forumda daha önceki konularda uçak-uzay okuyanını görmedim bu okuldan. Okulun çok fazla imkanı var uçak açısından malum THK, sanki ODTÜ-İTU'den bile avantajlı gibi.Henüz bildiğim kadarıyla mezun vermediği için mezunları hakkında yorum yapamıyorum.Okuyanına da denk gelemedim. Mesela İTU Uzay yazmak mı mantıklı olur THK %50 Uçak mı? Bilgisi olanlar veya hedefleyenler yorum yapabilir mi

Edit: + Vereceğin paraya değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lycosthene -- 5 Mayıs 2016; 23:21:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Fethine çık, doğru, güzel, sonsuzun!

• orada okuyan birisi okulun pilotaj okuyanlar icin oldugunu, muhendisligin 2.planda oldugunu yazmisti...

amma okulun ogrencileri ucakla ilgili biseyler uretti tarzi haberler de okumustum..

Ucak muhendisligi ve pilotaj icin yazilabilir bence, ama diger muhendislikler icin oncelikler koklu uniler olmali..

Niye öyle dedin ki hocam? Uçak Uzay adına ODTÜ, İTÜ, THK dışında adam gibi alternatif yok zaten. İTÜ Uzay olmazsa ne önerirsin peki?

Üniversite genel anlamiyla cok iyi değil kötü girdiğinize gireceginize pisman olabilirsiniz makine muhendisliği okuyan bir arkadasimdan biliyorum hemde kurulurken ve kurulduktan sonra da hala cevapsiz sorular ve yapilan alengirli işler var itibarı zedelenmis bir okul, ITU size bu okuldan daha geniş olanaklar sağlayacaktir buna eminim , ufaktan tarayicidan arastirma yaparsaniz daha bircok açidan bakan insanlarin görüslerine ulasabilirsiniz ben gorduklerimi ve duyduklarimi soyledim fazla da ayrintisina girmeyeceğim , ille uzay okuyacağim diyorsan da daha fazla calisip oldurabilirsin necmettin erbakan univ. de de vardi galiba ilgim olmadigindan bakmadim , havacilik ve uzay , ucak ve uzay ,ucak boyle boyle farkli programlar vardi galiba

• F.İ.B F kullanıcısına yanıt
    Ben genel anlamda fikirlerimi soyledim ama o 7 tam bursludan (11 kisi de olabilir hatirlayamadim) birini bulup konusabilirsen daha faydali olur o da zor gibi biraz , sen yine de daha fazla calisip iyisini oldurmaya bak , olmazsa farkli kombinasyonlarini tercih edersin artik Ya da elektronik veya makine okursun yuksek lisansta ucaklara yonelebilirsin tabi olur mu ayrintili bakmadim fikir veriyorum sadece

• Lycosthene kullanıcısına yanıt
    Hocam okul hangarlardan ibaret neredeyse 100e yakın uçak var, bu havacılık eğitimlerini veren okullardan THKUdakine en yakın olanı Amerikadaydı ve yanılmıyorsam yalnızca 10 civarı bir uçak vardı. Milliyet veya Hürriyette okuduğum bir haberdi. İTÜ hangi şekilde daha geniş imkan sunabilir? Adının avantaj sağlayacağı aşikar fakat benim Almanyada uçak üzerine yüksek lisans planım da var belki yurtdışında çalışma veya olmadı isim avantajını master ile kapatmayı düşünüyorum. Bu arada THKda Amerikadaki Vaughn üniversitesi sanırım onunla çift diploma, hazırlığı orada okuma gibi imkanları da var. Bunlar da avantaj gibi. Yani okulun da kurulma amacının pilotaj uçak uzay üzerine olduğunu düşününce ayrı tutmak lazım bu bölümleri bence.

Ama okulun sosyal ortamının, kampüs hayatının falan da sıfıra yakın olduğunu duydum. Eğitim için çekilir düzeyde mi bu merak ediyorum. Bir gidip görmek istiyorum en azından, olmadı birkaç alternatifim daha var.

• F.İ.B F kullanıcısına yanıt
    O ikinci paragrafta yazdiklarindan dolayi yazmistim ben de ilk basta soylediklerimi , çekemeyip okulu birakma ihtimalin de var dediğim gibi gidip görmen lazim o iki programi ayri tutacaksan ayrica insanlarini da tartman lazim sana gercekten değer mi veriyorlar yoksa seni para olarak mi görüyorlar pek nazik olmadiklarini duymuştum

• Ankarada bu okulu gezmiş görmüş arkadaşlar varsa ulaşım rahat mı okumak için? Ayrıca forumda 2 günde çok sayıda uçak mühendisliği isteyen gördüm maşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam teknik mezunları nasıl zar zor iş buluyor, uzay mühendisliğinden astronot olanı gördüm ama uçak-uzaydan işsizine denk gelmedim. Zaten yılda 150 mezun veren bölümler toplamda.Ayrıca THKU henüz mezun vermedi bu konuda yorum yapmak doğru olmaz ama Ankarada olduğunu da düşününce bir sürü kurum var iş imkanı veren, THK zaten ülkede önemli bir kurum. Yani hayal ettiğin gibi olmayacaklık gibi bir durum yok bence. Bu arada ODTÜ İTÜ klasmanına sokmak hata derken ne açıdan? Ülkedeki popülerliğinden mi? Ayrıca yurtdışında önem verilen bir bölüm uzay mühendisliği özellikle. Yurtdışına çıkmak gibi bir amaç için ideal bölümlerden bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.İ.B -- 6 Mayıs 2016; 10:00:22 >

ODTÜ kıbrıs havacılık uzay var onu düşünebilirsin akademisyenler odtü ile aynı. hatta bazı odtü'nün sağlam hocaları temelli kıbrıs'a geçti. onun dışında sorun varsa alabilirim odtü kkk makina terkim. uçak müh, Makina mühendisliğinin alt dalıdır. arada çok fark yok

Orijinalden alıntı: enginaar2016

Hocam neden odtu kkk yi biraktiniz

Bilkent'e girmek için bu sene 3k ygs
  • THK üniversitesinden gelen bi görevliyle konuşmuştum. Uçak mühendisliğini bölümünüzü ODTÜ ile kıyaslar mısınız diye, onlar bizim çok üstümüzde, onlarla yarışamayız demişti. Kendi görevlileri bile bunu söyledi düşünün. Bölüm içinse uçak mühendisi olursan savaş çıksa aileni alıp istediğin ülkeye gidebilirsin hepsi sana kapısını açar dedi

Orijinalden alıntı: Dilsiz Gurme

THK üniversitesinden gelen bi görevliyle konuşmuştum. Uçak mühendisliğini bölümünüzü ODTÜ ile kıyaslar mısınız diye, onlar bizim çok üstümüzde, onlarla yarışamayız demişti. Kendi görevlileri bile bunu söyledi düşünün. Bölüm içinse uçak mühendisi olursan savaş çıksa aileni alıp istediğin ülkeye gidebilirsin hepsi sana kapısını açar dedi

uçak mühendisliği dediğin şey makina mühendisliğinin modifiye edilmiş hali kardeş, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. çok saçma bir yorum gerçekten
    Oraya girmek sandığın kadar kolay değil. 150 kişi bile Türkiye'ye fazla geliyor . Uçak dediğin makina ve elektroniğin kapsamına giren bölüm çok tutulmaması normal. devlet olayı gerçekleşmezse özelde tutunman imkansız çünkü teknoloji üreten kurum yok
    Bide 3k derken herkez alıyor sanma 4 de 5 de alan vardır ama şans topu gibi orayı kazanınca kesin kurtuldum diye bişey yok
    Astronot olmayı bekliyorsan bekleme zaten

Yurtdışı imkanı var ama bayağı potansiyelli olman lazım orası her geleni alan yerler değil. İşine yarayanı alır
    Aselsan ve roketsan için ODTÜ İTÜ demek herşeydir
    Ayrıca bu iki üni popi olduğu için tercih edilmiyor, hak yemeyelim
    Daha mezun çıkarmamış üni ile odtü itü yüzde nasıl kıyaslarsın aklım almıyor
    Sadece Odtünün hazırlıkdaki verdiği eğitimi hiçbir yerde bulamazsın

O kadar kişi THK için aynı şeyi dediyse mutlaka b****k vardır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.