Şimdi Ara

Türk futbol tarihinin tartışmalı cezaları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rizespor - Başakşehir maçının ardından yaşanan olay sonrası açıklanan cezalar, kamuoyunun tepkisine neden oldu. Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'a 5'er maç ceza verilirken, olayın başrollerinden Volkan Babacan'a 1 maç çıkması, büyük tepki topladı. İşte Türk futbolunun tartışmalı diğer cezaları:

    Türk futbol tarihinin tartışmalı cezaları

    RAUL MEIRELES (11 MAÇ) | 2012 - 13 sezonunda TT Arena'da oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin 82. dakikasında gördüğü ikinci sarı kartın ardından oyundan atılan Meireles, hakem Halis Özkahya'ya yönelik centilmenlik dışı hareketlerde bulunduğu ve tükürdüğü iddiasıyla 11 maç ceza almıştı. Daha sonra televizyon görüntülerini izleyen Tahkim Kurulu, Portekizli oyuncunun tükürmediğine kanaat getirdi ve cezayı 4 maça indirdi.

    FELIPE MELO (2 MAÇ) Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu, sosyal medya üzerinden ceza alan ilk isim olmuştu! PFDK, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a küfür içeren bir mention'ı retweet eden Melo'ya 2 maç men cezası vermişti.

    MANUEL FERNANDES (3 MAÇ) | Bir dönem Beşiktaş forması giyen Portekizli oyuncu, 2011-12 sezonunda Mersin İdmanyurdu ile oynanan maçın ardından soyunma odasının kapılarını tekmelediği için 3 maç ceza almıştı. Fernandes'e verilen bu ceza, siyah-beyazlı yönetim ve taraftarın büyük tepkisini çekmişti.

    CANER ERKİN (2 MAÇ) | Fırat Aydınus, 2012-13 sezonunda oynanan Eskişehirspor - Fenerbahçe maçının 27. dakikasında Caner'e kırmızı kart gösterdiğinde ufak çaplı bir kriz yaşanmıştı. Olayın perde arkası, maçın ardından ortaya çıktı. Pozisyonun kahramanlarından Veysel Sarı, Aydınus'un Caner'i atmasına sebep olan cümleyi kendisinin sarf ettiğini ancak hakemin Caner'i oyundan attığını itiraf etti.

    ENGİN BAYTAR (11 MAÇ) | 2012-13 sezonunun başında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçında Kuyt'ın attığı gol sonrası hakem Cüneyt Çakır'a itiraz eden Engin, kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Çıkan kart sonrası Çakır'ın yakasına yapışan Engin, bu hareketleri nedeniyle ağır bir cezaya çarptırıldı.

    BÜLENT ATAMAN (20 MAÇ) | 2006-07 sezonunda oynanan Manisaspor - Sakaryaspor maçının 37. dakikasında Manisaspor'dan Selçuk ve Sakaryaspor'dan Capurro arasındaki mücadelenin ardından saha bir anda karıştı. Kalesinden çıkıp olay yerine gelen Bülent'e sarı kart gösteren hakem Cüneyt Çakır, yardımcısıyla konuştuktan sonra cebinden kırmızı çıkardı. Bu karta da sinirlenen Bülent, Çakır'ın üzerine yürüyüp FIFA kokartını söktü ve bu hareketleri nedeniyle 20 maç ceza aldı.

    WEBO & CANER (4 MAÇ) | 2014-15 sezonunun 33. haftasında oynanan Başakşehir - Fenerbahçe maçının son dakikalarında ilginç olaylar meydana geldi. Maça 10 kişi devam eden Fenerbahçe'de duraklamaların 2. dakikasında Cenk'in şutunu kale çizgisinde eliyle çıkaran Bruno Alves kırmızı kart görürken, bu karara itiraz eden Caner de oyundan atıldı. Son saniyelerde rakibine tekme atan Webo da oyun dışı kaldı ve Fenerbahçe maçı 7 kişi tamamladı. Webo ve Caner'e bu hareketleri nedeniyle verilen dörder maçlık cezalar, o dönem kamuoyunda ciddi biçimde tartışıldı.

    Goal.com



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.