Şimdi Ara

Türk Erkeğine Yapılan slim-fit İşkencesine karşı olanlar Hareketi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
23.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süredir muzdarip olduğum bir konudur ve bu konuda yanlız olmadığımı yakın çevremde görünce, bu Hareketi başlatma kararı aldım.

    Konuyu özetlemek gerekirse: Özellikle gömlek üreticilerinin, düzenli olarak kalıpları sürekli daraltmaları neticesinde, "L" beden giyen ben, bundan 3-4 yıl önce "XL" bedene terfi etmek zorunda kaldım. Bu sene ise birçok markadan ancak "XXL" gömlek alabiliyorum. Yanlış anlaşılmasın, son 10 yıldır kilom aynı, yarım kilo bile artmadı.

    "Slim Fit" diye dünyanın en saçma kesimini icat ettiler, tam bedeninizi alsanız gömlek düğmeleri gergin duruyor, biraz rahat olsun diye 1 beden büyük alıyorsunuz, bu sefer de kol boyları çok uzun geliyor ve maymun kolu gibi duruyor.

    Bu yetmezmiş gibi, şimdi de "Ultra Slim Fit" diye bir kalıp uydurmuşlar. Giymesi tamamen işkence, resmen gay giyimi gibi duruyor (yanlış anlaşılmasın homofobik değilim).

    Gidip "comfort fit" veya "regular fit" al sende, neden gidip slim alıyorsun diyenler olacaktır. Hemen her markayı çok detaylı inceledim, bir marka örneğin 30 model gömlek çıkartıyorsa o sezon, bunların en az 25'i slim fit oluyor ve regular fit olanlar daha çok düz renklerden oluşuyor (beyaz ve mavi). Doğru düzgün seçenek sunan marka neredeyse hiç kalmadı. Ayrıca bir sıkıntı daha var, yine birçok marka "regular fit" kesimlerini de daralttı. Slim fit ile arasında en fazla 1-1,5 cm oynuyor (bkz. Beymen).

    Üstelik internetten incelediğinizde görüyorsunuz, gömleği giyen mankene bile o gömlek dar gelmiş, düğmeler gerilmiş. O kadar komik bir görüntü ortaya çıkıyor ki, acaba güzel durduğunu nasıl düşünüyorlar anlam veremiyorum.

    Eskiden gidip, herhangi bir markadan, sadece bedenine bakıp, beğendiğim renk ve desende gömleği alıp çıkabiliyordum. Hiç denemeye gerek yoktu. Ancak şimdilerde denemeden hiçbirşey alamıyorum, bir markada "L" oluyor (hala eski kalıplarını kullanan markalar - pek kalmadı), başka bir markada "XL" oluyor (şimdilik birçoğu böyle), hatta bazı markalarda artık "XXL" olmaya başladı (örneğin Karaca'nın 2017 kesimleri).

    Ben bu sürecin, tamamen Türk Erkeğine bilinçli olarak yapılan, sistemli bir işkence süreci olduğunu düşünüyorum. Ayrıca; güçlü, kalıplı, tuttuğunu koparan Türk Erkeğinin psikolojisini bozmak ve onları zayıflatmak için yapılan planlı bir "Dış Mihrak" projesi olduğunu da düşünüyorum. Sanki bu modaymış gibi lanse ediliyor ama bana kalırsa ülkemizi zayıf, güçsüz kılmak için yapılan planlı girişimlerden biridir.

    Yukarıda açıklamaya çalıştığım sebeplerden dolayı;

    * Slim fit denen Türk erkeğinin düşmanı giyim tarzını lanetliyorum
    * Slim fit kesime ağırlık veren firmalardan ürün almayı red ediyorum
    * Sizlerin de desteği ile, bu firmaları boykot kampanyası başlatmak istiyorum

    SLİM FİT'e HAYIR HAREKETİ (SFHH)

    EDİT 1: 22.09.2017 08:12

    Konu içerisinde bazı detaylara açıklık getirmeye çalıştım ancak cevap sayısı artınca gözden kaçmaya başladı, yaptığım açıklamayı buraya eklemek istedim.

    Sonucu kiloya bağlayan arkadaşlar, konuyu hiç anlamamış. Yazımda kiloluyum demedim, kaldı ki değilim zaten.

    Boyum ortalamanın biraz üzerinde (184cm) ve kalıplı bir yapım var (evet atletik değil ama kilolu hiç değil).

    Ayrıca ben de birçoğunuz gibi, 20'li yaşlarda olsaydım, muhtemelen dar giymek hoşuma gidebilirdi ama 41 yaşındayım.

    Üzerime yapışan, gerginlikten düğmeleri aralanmış bir gömleği giymek istemiyorum. Tayt gibi duran bir pantolunu zaten hiç giyemem. Hele o paçası 1 karış kısa, daracık pantalonları giymiyorlar mı, tiksinç geliyor.

    Zaman zaman, dar t-shirt giyiyorum ama o bile sıkıntı çıkarıyor ve kendimi rahat / huzurlu hissetmiyorum.

    Dar giyim kadına yakışıyor ama bence erkeğe hiç yakışmıyor.


    Ayrıca; konuyu gayet düzgün bir şekilde tartışan ve görüşlerini belirten herkese çok teşekkür ederim. Her yerde olduğu gibi, çok az da olsa, kendi kişisel ezikliğini, tanımadığı kişiye klavye başında hakaret ederek gidermeye çalışanlar oluyor muhakkak. Gerçek hayatta tanışsa, o kişinin karşısında, ezikliğinden 2 cümleyi peş peşe düzgün kuramayacak tipler, gelip burada hakaretler yağdırabiliyor. Neyse bunları zaten foruma katıldığım ilk günden beri önemsemem, zira gerçek hayatta hiç önemsenecek tipler değillerdir.

    Yazının sonunda yaptığım, espirili, "dış mihrak" saptırması, biraz gündeme dokunmak biraz da konuya ilgi çekmek içindi. "Bizi çekemeyen Almanya yapıyor bunları" da yazacaktım ama nedense son dakikada vazgeçtim. Neyse ki; bu ince dokundurmayı yanlış anlayan çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepkurt -- 22 Eylül 2017; 8:20:41 >



  • Keşke tüm markalar aynı kalıpta bassa da denemeden alıp çıksak ya.Kıyafet denemek işkence yeminle.Konuya gelirsek de slim fit ve regular fit oranı yarı yarıya basılırsa sorun çözülür sanırım.
  • Bende düşük bel olayına ayarım, hangi markaya gitsem illa o döt çatalı gözükücek
  • Bence iyi oluyor.

    Türk Erkeğine Yapılan slim-fit İşkencesine karşı olanlar Hareketi
  • Slim fit tam oturuyor gay gibi görünmüyorum



    Vucudum atletik olabilir
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 13:47:50 >
  • slim fit bundan 7-8 sene önce bukadar yaygın değildi. gömlek alınca gidip daralttırıyodum daha şık duruyodu. tabi sonra göbeği saldık banada işkence gelmeye başladı. aynı dertten muzdaribiz sanki :)
  • Bende 3-4 xl bulmada zorlanıyorum,
  • Beli yaglilar gelmiş yine...
  • slim fit olmasaydı emekli memurlar gibi dolaşırdım herhalde. slim fit candır
  • spor yap sen de?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

    Beli yaglilar gelmiş yine...

  • Slim fit olmayan tisort gomlek bel gobek kismindan asiri bol geliyor. Kucuk alsam kollar ve omuzlardan olmuyor. Slim fit olmayan pantolon pacalari etek gibi sallaniyor ayagimda. Ben memnunun asiri slim olmadigi surece.
  • Konu DH Şişmanlar Kulübü olarak güncellenebilir.
  • 2003 ten sonra malesef giyim sektörü çok değişti. Özellikle takım elbiseler darlaştı ve çok kötü hale geldi. Ne varsa eskilerde var. Takım elbise geniş ve kaba olmalı bence daha şık duruyor.

    Örneğin Deli Yürek; 1.10 dakikadan itibaren izleyin.

  • Şişkolar isyan bayrağını çekmiş. Kış geliyor zayıflamak için tam zamanı gidin bi salona programa başlayın.
  • Çok dar olmamak kaydıyla vücuda oturan kıyafetleri tercih ediyorum. SLİM FİT güzeldir.
  • sişman değilim hatta sporcuyum ama dar sevmiyorum rahat giyinmekten hoşlanıyorum , hele ki yazın tshirt terleyip yapışınca sinir katsayım artıyor.Ben de regular alıyorum hep düz modeller oluyor ama yapacak bişey yok , güzel tahirt ü giyip folyolanmış balık gibi duracağıma rahat düz birşeyler alırım.
  • slim fit yerine benim gibi casual giyim yerlerine gidersin sende. Dar pantolonlar ileri de varikosele davetiye çıkarıyor.
  • Son yıllarda moda sektörüne kimler yön veriyorsa, çok pis dalga geçiyorlar sanırım. Neyse bunlar gelip geçici. Klasik takımlar ise asla son bulmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.