Şimdi Ara

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021 (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.714
Cevap
33
Favori
124.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türk Dış Politikası Gündemi - OCAK 2021


(En Son Oy Tarihi: 22.8.2023)
Giriş
Mesaj
  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye-Almanya ilişkilerinde son dönemde oldukça pozitif gelişmeler var. Olumlu bir atmosfer oluşturacağız.


    Alman Dışişleri Bakanı Maas: Son dönemde çok sayıda pozitif sinyal olduğu için bu ani ziyareti gerçekleştirmek istedik.


    -Müttefiklerimizin savaş gemilerinin tekrar karşı karşıya geldiğini görmek istemiyoruz.


    Maas: Artık ileriye bakmalıyız. Hep geriye baktık


    Maas: Açıkça ifade ettiğim üzere son haftalardaki gelişmelerden müteşekkiriz. Bunların sürmesini arzu ediyoruz. Bazı hususların geçmişte kaldığını ve geleceğe bakmamız gerektiğini söyledim. Olumlu görüşmelere hazır olunduğu sinyalini verdim.

  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suudiler’le direkt olarak konuşuyoruz. Bunun sayesinde pozitif bir atmosfer oluştu fakat ilişkiler bir anda gelişecek diyemeyiz. Gerçekçi olmaz.


    Çavuşoğlu: (BAE) İlişkiler hakkında olumlu açıklamalar yaptılar fakat Türkiye’nin çıkarlarına karşı olan politikalarından vazgeçmeliler. Birkaç kez kendileriyle görüştük. İsterlerse ilişkiyi düzeltiriz.

  • şununla görüştük, bununla görüştük, çok anlaştık, beraber yemeğe gidicez, gibi açıklamaların giç bir kıymeti harbiyesi yoktur. iktidar partisini en belirgin yanlarından birisi; dediği ile yaptığının birbirini tutmamasıdır. dış politikada böyle yaparsan, hep büyük sıkıntı çıkarırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biden’ın Dışişleri Bakanı adayı Blinken: (Türkiye) CAATSA yaptırımlarına baktım. NATO müttefiki olarak Türkiye’nin S-400 alımı kabul edilemez. Mevcut yaptırımların etkisine bakmalı, ek yapılması gereken şeyler varsa göz atmalıyız.


    Blinken: Sözde stratejik partnerimizin, stratejik bir rakibimiz olan Rusya ile aynı çizgide olması kabul edilebilir değil.


    Blinken: Türkiye, olması gerektiği gibi bir müttefik gibi davranmıyor. Bu bizim için çok önemli bir zorluk. Bu konuda çok netiz.

  • Merak ettiğim bir şey var. Konuda bunun hakkında bilgisi olanlar vardır diye yazıyorum. Şimdi Türk askerinin kontrolündeki Suriye toprakları ile ilgili resimlere bakınca Turkcell gibi Türk şirketlerinin bulunduğunu görüyordum. Çok da ilginç gelmiyordum. Ama şimdi öğrendiğime göre PTT de açılmış. Bunların anlamı nedir? Resmî olaraktan ziyade görünürde olanı merak ediyorum. Türkiye oraya hastane vs. başka yatırımlar da yapıyor. Amaç ne? Beklenti ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hvl00

    Merak ettiğim bir şey var. Konuda bunun hakkında bilgisi olanlar vardır diye yazıyorum. Şimdi Türk askerinin kontrolündeki Suriye toprakları ile ilgili resimlere bakınca Turkcell gibi Türk şirketlerinin bulunduğunu görüyordum. Çok da ilginç gelmiyordum. Ama şimdi öğrendiğime göre PTT de açılmış. Bunların anlamı nedir? Resmî olaraktan ziyade görünürde olanı merak ediyorum. Türkiye oraya hastane vs. başka yatırımlar da yapıyor. Amaç ne? Beklenti ne?

    emekli albayın katarda bae li bürokrata verdiği cevap gibi bir cevap


    sizi arapların hakkını savunmak için birimi atadı


    nufusunuz kaç


    1 milyon


    bizde sizden çok arap var.

  • Bana cevap olan kısmını anlayamadım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hvl00

    Bana cevap olan kısmını anlayamadım?

    hak iddaa etmek için şirketlerine gelir elde etmek için her ülke kendi özel sektörünü konuşlandırır.

  • Sorma amacım şu. Ne beklemeliyiz? Oraya ne olacak böyle hep Suriye’nin ama kontrolü onda olmayan bir şekilde mi kalacak? Yani ben bu kadar yerleşik olduğunu bilmiyordum Türk kontrolünün. İşin ciddi olduğunu düşünmeye başladım.
  • Suriye resmi olarak tek devlet olarak gözüküyor ama gerçekte öyle değil. Fiiliyatta bölünmüş durumda ülke.


    -Rusya ve Esadın kontrol ettiği bölgeler

    -Türkiye ve ÖSO'nun kontrol ettiği bölgeler

    -ABD ve ypg nin kontrol ettiği bölgeler.


    Bir de ne idiğü belli olmayan idlib ve çevrelerin de kaynak bulan örgütlerin kontrol ettiği bölgeler var.


    Şu an Esad kendi ülkesinde ki petrolü ypg den satın alıyor . Konunun özeti bu.

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Çok güzel cevap teşekkür ederim. Şu konuda fikri olan var mı? Diyelim PKK sorunu ortadan kalksa (Türkiye bu yüzden orada olduğunu söylüyor) Türkiye ÖSOyu Esad’la baş başa mı bırakır sizce? Yoksa bundan sonra oralar Esad’a bırakılmaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hvl00

    Çok güzel cevap teşekkür ederim. Şu konuda fikri olan var mı? Diyelim PKK sorunu ortadan kalksa (Türkiye bu yüzden orada olduğunu söylüyor) Türkiye ÖSOyu Esad’la baş başa mı bırakır sizce? Yoksa bundan sonra oralar Esad’a bırakılmaz mı?

    bildiğimiz pkk zaten k.ırak ve çevresinde tasviye edilecek ve tarihe karışacak ancak pyd-ypg terör unsurları suriyeden öyle kolay kolay tasviye edilemez,abd arkalarında artık.üstüne biden yönetimide geldi ve ypg bölgede rahat durmayacaktır.Bu tabloda pkk illetinden kurtulsak dahi suriyede ciddi bir bölgede konuşlanan ypg-pyd unsurlarıyla uğraşmaya devam edeceğiz.


    savaşın bitmesi ise tamamen biden yönetiminin atacağı adımlara bağlı artık.hedefine rusyayı koyan biden yönetimi rusların suriyedeki varlığını kırmak için ypg ile işbirliğini pekiştirecek önümüzdeki süreçte ve böylesi adımlarda suriyede savaşı bitirmez,aksine uzatır.


    Türkiye ise suriyede sınır hattı boyunca 25-50 km arası bir derinlikte güvenlik koridoru kurmak ve mülteci olanları bu bölgelere yerleştirmek istiyor.ÖSO ise son yıllarda TSK nezlinde aldığı ciddi askeri eğitim ve lojistik destekle bölgede ypg-pyd unsurlarına fazlasıyla dert olmuş durumda.Gerek abd gerekse rusya bundan hoşnutta değil zira vekalet savaşları ortamı olan suriyede rusyaların wagner paralı askerleri,abd nin pyd-ypg si savaşırken Türkiye'de ÖSO üzerinden ilerliyor.


    Kurulan bu ptt vs gibi yerlerin açılmasıda sınır hattı güvenlik koridoru planının bir parçası.Türkiye ÖSO'nun hakim olduğu bölgelerde zaten TL cinsi para ile ticaret yapıyor ve bölgedeki insanlarda TL ile alışverişlerini gerçekleştiriyor.2019 yılında Barış pınarı hareketı sonrası bölgede geçici bir ateşkes olmuştu ve araya pandemi ile birlikte abd seçimleri süreci girerek bölgedeki gelişmeler muallak kalmıştı siyasi yönden.şimdi ise biden yönetiminin atacağı kararlar neticesinde suriye yine hareketlencek ancak bu istediğimiz gibide olmayacak zira biden yönetimi suriye ve ortadoğudan sorumlu yöneticilik görevine pyd ve ypg yi örgütleyip ilk silahlandıran ve de siyasi ortamda güçlendirmeye çalışan mcgruk getirildi.Bu adamda katıksız bir Türkiye düşmanı...





  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.