Şimdi Ara

Türk devletlerini abartmamız .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu her millette böyle sanırım .. Sadece tek açıdan bakıyorlar ve ona göre yorumluyorlar .. Büyük manzarayı görmek istemiyorlar .

    Bizim de bu konuda elimize kimse su dökemez tabii ki . Tarihimize elbette sahip çıkacağız ve ilham alacağız , feyz alacağız ama iş abartmaya gelince suyu çıkıyor .

    Türkler , geçmişten bugüne kazandığı savaşlar kadar neredeyse savaş kaybetmiş bir millettir ve çok fazla savaş yapmışlardır . Türklerin çok fazla savaş kazanmasının nedeni de budur zaten , aynı şekilde çok fazla savaş da kaybetmiştir çünkü savaş sayısı çok fazla . Birkaç ay önce liste de yaptım , Türklerin pik devletlerinden olan Osmanlı'nın zirve zamanlarında bile sayısız savaş kaybedilmiş . İlber Hoca'nın dediği gibi insanlar bu kaybedilen savaşlar hakkında konuşmazlar çünkü işlerine gelmez . Anca kazanılan savaşlar ..

    Demek istediğim tek boyutlu çizgide ilerleyip 2 boyutlu yüzeye takılıp kalacağımıza , 3 boyutlu olarak bakmak . "Derinlik" le bakmak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • öncelikle bunla övünmek yanlış değildir fakat bununla övünüp yerinde yatmak yanlıştır.

    zira bölgede gerek pers gerek kürt gerekse de araplarca bile kurulan çokça devlette dahi türk komutan din adamı yönetici burjuva sınıfı görmek mümkündür.

    hatta bu açılardan baktığımızda övünmeye hakkı olmayan tek toplum kürtlerdir.

    fakat türk ve pers toplumlarının kurulan her devleti ve büyük zatı kendilerine yapamaya çalışmaları da doğru değildir.

    başka konuda çokça gazaliyi savunan arkadaşım gazali türk osla bu kadar savunmaz sahiplenmezdi dedirtircesine savunmaktadır.

    oysa hem osmanlı hemde islama verdiği zararı tarihte vermiş kişiler listesinde kanımca üst sıraları haketmiş biridir.

    özellikle son yıllarda batıya kafa tutn ama ülkenin bazı kesimlerinin yoksullukla mücadele ettiği iranıın başarılı olduğu teroisi üstünden batıyla retsleşmek bize hiç bir şey kazandırmaz.

    bu teori sanıldığının aksine bizi uzaya çıkarmaz ama ortadoğuya gömer..




  • Ne geçmişimizle barışabildik nede gelecekten ümidimiz var. ama şu vardır ki tarihte türkün olmadığı tek bir dönem yoktur bana kalırsa böyle de devam edecektir. Varlığımızı yaşatan şeyde bana kalırsa bu 2 boyutlu bakış açısıdır
  • Abartanların hala günümüz dahil devam etmeleri fanatiklik ve olaya at gözlüğü ile bakmalarıdır.Çok eski tarihlerde evet güzel işler başarmışlardır.Günümüzde ise Dünya üzerindeki tüm türk devletleri sıradan basit ordulardan ibaret değildir.
  • Kusura bakma da bununla övunülmeyecekte ne ile övunülecek.



    Eski çağlarda o dönemin süper gücü Çinlilerle cenk edip adamları defalarca bozguna uğratıyorsun gerekirse başa baş mücadele ediyorsun yüzyıllarca.



    Müslüman olmadan batıya geliyorsun. Tüm Avrupa'daki barbar savaşçı kabileleri önüne katıp kimini kendine katıp kimini sürüyorsun. Ardından batının süper güçleri olan Roma devletleriyle mücadele ediyorsun sayisı yarım milyonu bulan asker sayıları olan savaşlar yapıyorsun Atilla adını tarihe kazıyorsun.



    Sonra müslüma oluyorsun. Ne ortadoğu ile nede o donemler cok guclu olan Arap devletleri ve cografyasıyla hicbir ilgin yokken once ordularina giriyorsun, Türkler sınır eyaletlerine ve komutanlıklara doldiruluyor. Ardından devlet kuruyorsun. Hic alakan olmayan bir cografyadayken bir anda tüm ortadoğu Türk devletlerini eline geciyor.



    Mısıra Kırım'dan Türk getiriyorsun asker olsunlar diye kısa sürede halka rağmen başa geçiyorsun 300 yıllık Memluk devletini kuruyorsun.



    Haclilar geliyor muslumanlarin lideri Nureddin Zengi bir Türk Araplara liderlik edip savas veriyor. Selahattini babasiyla Mısıra komutan olarak yolluyor.



    Ardindan Ortadoguyu asiyorsun hic alakan olmayan Anadoluya giriyorsun yuzlerce yillik devletler kuruyorsun. Vurup devletini yikiyorlar heryer savasci Turk beylikleriyle doluyor bunlardan biri buyuuor. Uzun suredir hic ilgin olmayan Avrupaya gidiyorsun. Viyanaya ulasiyorsun. Adamlarin denize aciliyor Turk denizciler kendi kendi cezayiri Tunusu aliyor. Ardindan Turk donanmasinin badina geciyorlar bur anda denizci ulus oluyorsun tum avrupa filolari birlesiyor cenk ediyorsun Prevezede hepsini denizin dibine gomuyorsun.



    Batida Viyanaya gidiyorsun. Afrikada Fası aliyorsun. AceteEndonezyaya nufusun yayiliyor. Ortadoguda uc devlet buluyorun. Biri Osmanli bu Türktür. Mısıra giriyorsun bu Memlük bu Türktüd. Iran'a gidiyorsun bu Safevi başında Sah Ismail buda Türktür. Rum topragida Turk , Iran topragida Turk, Arap topragida Turk. Islam dunyasinda mensubu oldugumuz Osmanli Arap ve Iran dunyasi icin bunlarla kapismiyor gidiyorsun Turklerle kapisiyorsun. Turkler birbiri ile mucadele ediyor.



    Batida Almanlarla kapisiyorsun Sarklen orada.



    Dahasonra Musluman dunyasi cokmeye basliyor. Heryeri cehennem gibi sariyorlar. Her yer tek tek dusuyor. Ulkeler kaybediyorsun. Ama mucadelenide ediyorsun. Dusmanlarin seni ceset zannettigi bir vakit Canakkale'de mucize yaratiyorsun. Dunyanin en buyuk donanmalarini gecirmeyerek tarihi bir zafer veriyorsun. Dogguda batida vurusuyorsun. Savas bitiyor coktu diyorlar akbabalar gibi tepene biniyorlar. Avusturya macaristan parvalanip cop gibi kucucuk bir devlet oluyor. Almanya utanc verici Versayin altinda inliyor.Koca Avrupa devletleri cokmusken Turk cikip son kez bu anlasmayi yirtiyor. 10 yildir yikim getiren savas bitmeden 4 yillik yeni savas basliyor. Ermenilerle pontus veteleriyle Ingiluz destegi ile gelen herseyi taman 1000 kamyonu onlarca ucagi olan 300.000 yunanliya karsi Ankara'da 3 tane olum kalim savasi veriyorsun. Sakaryada herseyin bittigi sanilirken birden canlaniyorsun. Fransizlat ve ingiluz emellerini Ermeni ve Rum yunan devletlerini Egede denize gomuyorsun. Dunyada somurge olmamis tek Musluman devleti bir Turk devleti oluyor. Daha sonra masabasinda toprak bile aliyorsun.



    Kardesim kusura bakmada boyle muazzam bir tarihle ovunmeyecegiz neyle ovunecegiz Allah askina !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devlet yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.