Şimdi Ara

Türk bilim insanları “Meteor Yasası” istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk bilim insanları “Meteor Yasası” istiyor



    Küresel ölçekte bilimsel gelişmeler, hem kanuni bir koruma hem de anlaşmazlıklara kökten bir çözüm bulabilmek adına yasal düzenlemelere ihtiyaç duyabiliyor. Ülkeler de bu bağlamda dönem dönem çeşitli yasal değişiklikleri veya eklemeleri hayata geçiriyor.



    Türkiye’de de benzer bir beklenti Türkiye Meteor Takip Sistemleri proje yürütücüsü Doç. Dr. Ozan Ünsalan’dan geldi. Bilimsel süreçlerde meteoritlerin çok önemli olduğunu belirten Ünsalan, bulunan cisimlere kesinlikle çıplak elle dokunulmaması gerektiğini vurguluyor ve alüminyum folyo ile sarılarak muhafaza edilmesinin önemini vurguluyor.



    Ayrıca Bkz.FBI, Deadpool'u Facebook'a yükleyen kişiyi tutukladı 



    Ülkemizde meteoritler için hiçbir yasal düzenlemenin olmaması, bir takım karışıklıklara yol açabiliyor. Bu nedenle de bulunan cisimlerin devlete mi, bulana mı yoksa düştüğü arazi sahibine mi ait olduğunun yasal olarak belirlenmesi gerekiyor. Dünyada da her ülkenin farklı düzenlemeleri var.



    Dünyadaki Örnekleri Neler? 



    Dünyada meteoritlerin sahiplenilmesi ve bilime kazandırılarak üzerinde araştırma yapılabilmesi için çeşitli yasal koşullar konulmuş durumda. Mesela Avustralya’da bulanların devlet müzelerine teslim etmesi şart. Bulanın tüm masrafları da karşılanıyor. Kanada’da ise bulana değil toprak sahibine ait ve satılabilir durumda ancak ülke dışına çıkarmak devlet izni olmadan olanaklı değil.



    Danimarka’da meteorlar devletin malı kabul ediliyor ve müzeye teslim ediliyor ancak piyasa değeri bulan kişiye ödeniyor. Japonya’da ise meteoru bulan kişinin malı sayılıyor ve istediğini yapmakta özgür. ABD’de ise bulunduğu arazi sahibine ait ancak bazı kurallar dahilinde İçişleri Bakanlığınca sahiplenilme gibi durumlar da var.



    Türkiye’de an itibariyle böylesi bir durum yaşandığında kanunen hiçbir düzenleme olmadığından anlaşmazlığın çözümü de yargı mensuplarının kararına kalmış durumda.









  • Diego dur allahini seversen zaten bokumuzda boguluyoruz!



    Bu istek meclise bile ulasmaz. Keske bu tarz konulari tartisacak bir ulke olabilsek ama onumuzdeki 20yil boyunca da pek mumkun gorunmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaydan düşen taşı bari devlet sahiplenmesin

  • Karşılaştırma yapılan ülkelerde Japonya ile ABD. Bizim karşılaştırma yapabileceğimiz ülkeler Mısır, Afganistan, Pakistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan falan.

  • Yavvv kardeşim şunların aklına karpuz kabuğu düşürmeyin, özel meteor vergisi(ömv) çıkarırılar,üstüne Vergili fiyata kdv koyarlar. Buldun diyede iki tokat yersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meteor ile meteorit ayrımını bilmeyen adamlar mı yasasını yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdtv -- 16 Haziran 2017; 21:02:24 >
  • kafamıza taş yağacak

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    ahmet yuzunden

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de kesin şöyle olur. Devlet o meteoru alır, para da vermez. Değerliyse birisi bir şekilde o meteoru indiregandi yapar, başka ülkelere satıp parayı kendi cukkalar
  • Türkiye'de arazine düşerse borçlu çıkarsın.
  • Meteor Vergisi incoming :D

  • Allaha şükür müslüman bir ülkede yaşıyorum ama bir tarafta Çin hacklenmesi imkansız kuantum sinyali ile bir ilke imza attı diye gündeme geliyor ülkeme bakıyorum bilim insanları meteor yasası istiyor diyor.Sonra vay efendim bizim batılı yada uzak doğudaki adamlardan neyimiz eksik,yok istesek bizde yaparız.Adamlar bizim ülkedeki gelişmeleri okusa şükretmekten müslüman olur,Allah inançları artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Racer_ali -- 17 Haziran 2017; 1:51:34 >
  • Derdimiz meteor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Yavvv kardeşim şunların aklına karpuz kabuğu düşürmeyin, özel meteor vergisi(ömv) çıkarırılar,üstüne Vergili fiyata kdv koyarlar. Buldun diyede iki tokat yersin.

    O değilde asıl Trt vergisini kesin koyarlar. Hele bir de meteorları yurt dışına kaçırıp satıp, köşeyi dönenlerin acısını, biz satmayan namuslu, düzgün vatandaştan kaçak kullanım bedeli olarak alırlar.
  • Bahçeme meteorit değilde uçandaire düşerse ne olacak Benim olabilir mi

    2 eylül 2015 te Bingölün sarıçayır ilçesine meteor parçaları düşmüştü,hatırlarsınız.Bu parçaların değerli olduğunu öğrenen insanlar bölgeye akın etmişti.Bu işten ciddi para kazananlar oldu.Gramı 60 dolara kadar alıcı buldu.
    Dönemin maliye bakanı baktı ki millet göktaşı parçalarını satıp para kazanıyor,satış yapanlara vergi getirmeyi gündeme getirmişti.bu davranış sosyal medyada oldukça tepki gördü.
    Millet,devlet gökten düşene bari karışmasın diyordu.




  • dedemden kalan nağmelerle mahkemeler 10yılda görülürken....

  • Bi bu eksikti suriyeli bulursa kesin onun olur bide üstüne para verirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 18 Haziran 2017; 1:40:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.