Şimdi Ara

türk alman üniversitesi bilgisayar mühendisliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
11.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 bin gibi bir sıralama ile alırlar diye düşünüyorum (gecen seneki sınavda yığılmalar fazla olduğu için sıralamayı baya öne almışlar ama bu sene olmaz diye tahmin ediyorum). Bu okulda Bilgisayar mühendisliği okunur mu acaba yoksa sıradan bir üniversite mi?




  • Kastettigim asil nokta o degildi ama önce iyi üniversite kavramı hakkında konuşayım

    Tr de herhangi bir okulda dunya capinda bir egitim verildigini dusunmuyorum öncelikle. 500-1000 arasi rank iyi bir rank sayılmamalı zaten 80m lik bir ulkenin en iyi unileri için.

    Unilerimizin egitimde iyi yanlari/iyi hocalari var mi yok değil, en azından benim bolumunde kaliteli hocalar var cok miktarda. Ama sunu da unutmamak lazim, 5 tane dunya capinda stanford phd li adam almak, bölümü dunya capinda yapmiyor. İyi bir ogrenci isen o hocalar sana uluslararasina cikis bileti eyvallah ama universite hayatinda sadece bu elemanlardan ders gormeyeceksin (ki birisinin akademik anlamda cok başarılı olması onu doğrudan iyi bir öğretici yapmaz)/üniversite hayatinda sadece 48 tane ders vermeyeceksin ki. Ki bu 48 dersin kacini o iyi hocalardan alacaginiz, kacini sadece ya akreditasyon ya da yok zorunluluklari yuzunden formaliteden aldığınız (buna almak denirse) da malum. Bu formalite derslerin dışındakilerinin çoğunda da (muhtemelen sadece bahsettigim o world class hocaların dersleri hariç) "abc234ü x'ten almalısın, y'den alırsan yine idare eder, z t ve u'dan alırsan hocan kitap olur/ortalamana geçmiş olsjn." tarzı durumlar olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Sonra millet z t ve u'ya denk gelip hocadan iyi bir şey bekleyip düşük not alınca ders de bir anda çok zor damgası yiyor. Peki zor mu okullarımız orası tartışılır. 5lik eğitim verip (genelde veremeyip) öğrencilerden 7lik performans beklemeleri mi daha zordur 8lik eğitim verip 8lik performans beklemeleri mi? Bu sorunun cevabı tartismali, doğrudan yorum yapmayacağım ama 5lik verip 7lik istemenin doğru olmadığı bariz.

    Ulkemizin en büyük sorunlarından/gördüğü en büyük ilizyonlardan birisi. Evet bu saydığımız unilerden (hatta bunu top liselere bile indirgeyebiliriz) çok iyi çocuklar çıkıyor doğru, peki bunları okul mu çıkarıyor yoksa çocukların kendileri mi, cevap %90 2.si. Boğaziçini alın içindeki öğrencileri Uludağ'a koyun, başarısından %5 belki kaybeder okul.

    Son olarak asıl mesajda kastettigim şeyi açıklayayayım, bu okullar kötünün iyisi, peki bu okullara girmek için ne kadar çaba harcıyoruz? Muhtemelen amerikalı georgeun dünyada 13. Olan georgiatech ee ye girmek için sarf ettiği çabadan daha fazla. Amerikada Koç Sabancı ayarındaki okullara girmek için sarf edilen çaba muhtemelen onların 0 burslu kontenjanlarına girmek için sarf edilen çabalar ile yakındır.

  • la iki cevap geldi gözüküyor ama sayfada hiçbir şey yok. Napıyonuz yazıp siliyor musunuz?

  • Okuyan arkadaşımın yorumuna göre sıralamasına değecek bir eğitim veriliyor mu ben şüpheliyim.


    Arkadaşım Marmara Bilgisayarı çok istiyordu olmadı o.

  • 2-3 sene önce hacettepe 24binle kapatıyordu şimdi hocaları tıpa tıp aynı sıralaması 7bine gelince verdiği eğitim birden bire arttı düşüncesi ben çok yanlış

  • Artiriyorum ulkede asiri dusuk puanla girilen paralı koc/sabanci bolumleri haric calismanin karsiligini veren herhangi bir bolum yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanca olması çok gereksiz. Yeri ve fiziksel imkanları da kötü. Marmara falan daha iyi bir tercih olabilir.

  • Hazırlıği ölüm gibiymiş. Yurt dışı olanakları fazla bir üni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazırlık ve ulaşım imkanlarından ziyade asıl eğitimi merak etmiştim, bir de okudum bazı derslere Alman hocalar dahi giriyormuş.

  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    boun/bilkent ie var

  • theiceman07 kullanıcısına yanıt

    İibf okuyacak adam neden sayisaldan sinava girip kendisini boş yere yorsun 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    şimdi neden boun ie seçmedim mesajlarını buldurtma bana 

  • okunmaz abi ceng diye mis gibi sıralamaları çöp etmeyin

  • theiceman07 kullanıcısına yanıt

    Benim iktisat okumak istediğimi ve tmden bölüm yazamadığımı herkes biliyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theiceman07 kullanıcısına yanıt

    Kendi bölümümü överken ben 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: theiceman07

    şimdi neden boun ie seçmedim mesajlarını buldurtma bana 

    hahaha

  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    alındım hocam 

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.