Şimdi Ara

Turizm Haberleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
4
Favori
9.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turizm bakanlığı verilri açıkladı.

    http://yigm.kulturturizm.gov.tr/TR,9854/sinir-giris-cikis-istatistikleri.html

    2016 Ocak-Temmuz 7 aylık kayıp %30,2
  • İngiliz turist sayısındaki düşüş yüzde 34

    BBC Newsbeat Muhabiri Hannah Moore, Türk turizmindeki son durumu turist rehberi Burak Ekici'nin gözünden aktardı.

    Türkiye'yi ziyaret eden İngilizlerin sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 34 oranında düştü.

    Temmuz ayında İngiltere'den Türkiye'ye seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 278 bin oldu. İngiltere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na göre geçen yıl aynı zaman diliminde ise bu sayı yaklaşık 422 bindi.

    BBC Newsbeat Muhabiri Hannah Moore, Türk turizmindeki son durumu turist rehberi Burak Ekici'nin gözünden aktardı. "Türkiye'de daha önce böyle bir kriz olmadı. Bu aralar çok grubum yok, hatta hiç yok. Bugüne kadar yaşanan en kötü sezon" diyen rehber Burak Ekici, İngilizlerin kötü propaganda ve terör saldırıları yüzünden Türkiye'ye gelmekten kaygı duyduklarını aktardı.

    Hannah Moore'un haberi aynen şöyle:

    "Türkiye'ye her yıl 2.5 milyondan fazla İngiliz turist gidiyor.

    Normalde yılın bu vaktinde, kafelerde ya da balonlarla peri bacalarının semalarında dolaşan yüzlerce turist görürsünüz. Ama Burak, genelde her gün en az 10 defa düzenlenen turların günde yaklaşık 1'e düştüğünü söylüyor.

    Burak, "Turistler, kötü propaganda ve terör saldırıları yüzünden Türkiye'ye gelmekten kaygı duyduklarını söylediler" diyor.

    Türkiye'de düzenlenen intihar saldırıları, geçen ay yaşanan darbe girişimi ülkede gerilimi de tırmandırdı.

    İngiltere Dışişleri Bakanlığı ülkenin büyük bir bölümüne seyahatin güvenli olduğunu ifade ediyor ancak veriler Türkiye'ye giden İngiliz turistlerin sayısında düşüş olduğuna işaret ediyor.

    İngiltere'den Türkiye'ye uçak rezervasyonları 2015 Ağustos-2016 Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %15 düştü.

    Toplamda 2016 Temmuz'unda Türkiye'deki İngiliz turist sayısı 2015 Temmuz'una kıyasla 2 milyon daha az.

    Bu büyük bir rakam zira Türkiye'de halkın %8'i Burak gibi turizmle uğraşıyor.

    Burak, "Şimdilik hiç para kazanmıyor. Daha önce yaptığımız harcamaları yapmamaya çalışıyoruz, birikimlerimizi kullanıyoruz. Zor bir durum, böyle yaşamaya alışık değiliz" diyor.

    Burak, turizmin yeniden canlanacağı kanısında zira bazı olumlu işaretler gelmeye başladı.

    Image copyrightBurak EkiciImage caption Kapadokya İngiliz turistlerin tercihlerinin başında geliyordu.

    Rusya, Türkiye'ye charter uçuş yasağını kaldırdı. Yasaklar nedeniyle Türkiye'deki Rus turist sayısı %90'tan fazla düşmüştü.

    Ama Burak yine de kaygılı.

    Tanıdığı bazı tur operatörleri başka bir yerde çalışmak için Kapadokya'yı terk etmiş. Ağustos ayında Gaziantep'te bir düğüne intihar saldırısı düzenlenmişti. Umarım Eylül'de işler yoluna girer" diyor Burak ve planlarını anlatıyor:

    "Yoksa yapacak başka bir şey bulmalıyım, hatta belki İstanbul'da. Eğer hiçbir şey yapmayacaksam artık burada duramam."

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/ingiliz-turist-sayisindaki-dusus-yuzde-34-81008.html




  • Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen tanıtımda eksiklikler yaşandığını söyledi. Bütüncül bir tanıtım stratejisinin gerekliliğinin altını çizen Karaloğlu, "Tanıtım parça parça yapılıyor. Bu şekilde sonuç almak mümkün değil" dedi.

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/vali-karaloglu-bu-stratejiyle-antalyanin-tanitimindan-sonuc-alinamaz-81017.html
  • Rusya, Türk turizm sektörünün 2017 yılında Rus pazarını geri çekmek için otel ve hizmet fiyatlarını şimdiki sezonla aynı seviyede tutmasını bekliyor.

    Turizm Ajansları Derneği (ATA) Başkanı Nataliya Osipove Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Şimdi Türkiye birçok ülkeden turist çalacak, bu çok normal. Türkiye birçok Rus turist için hem yakında olması ve gitme mesafesinin kısa olması sebebiyle çok iyi. Ayrıca, turistler Türkiye'ye ikinci ve üçüncü kez gidiyorlar. Bunun aksine ben hiçbir zaman turistlerin Tunus'a üçüncü kez gitmek istediklerini duymadım" ifadelerini kullandı.
    Osipova şu şekilde devam etti:

    "Rakip piyasada rahatlamak çok tehlikeli. Türkler bu konuda her zaman temkinli. Onlar fiyatları sadece piyasayı kesin olarak ele geçirdiklerini anladıklarında yükseltiyorlar. Türklerin 2017 yılında Rus turistleri çekmek için otel ve hizmet fiyatlarını artıracaklarını düşünmüyorum. Tam tersine Rus turistleri geri çekmek için birçok kampanya ve ayrıcalık tanıyacaklar."

    Bilindiği üzere Rusya Havacılık Kurumu, Rus havayolu şirketlerinin ilk charter seferlerini onayladı. "Azur Air" ve I Fly 3 Eylül'de, "Severnıy Veter" ise 4 Eylül'de ilk seferlere başlayacaklar. (gazetem.ru)

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/ruslar,-2017de-turk-turizmcilerden-fiyat-artisi-beklemiyor-81031.html




  • Alternatif pazarlar olmadan yahut 90'lı yıllarda çalıştığımız Avrupalı misafirlerimiz olmadan, biz yola yine sadece Rus pazarıyla devam edersek sonumuz nasıl hayırlı olur? Bed and Breakfast , Half Board, Full Board sistemlerle bir yere ancak varabiliriz. All Inclusive yaklaşık 16 yıldır bu ülkenin turizmine zararlar vermiştir. Ne gelişim mümkün nede karlılık mümkün böyle gidilirse. Değişen dünyanın tatil anlayışında kişiye özel hizmetler, doğayla ve yeşillikle bütünleşmiş turizm ve butik bir tatil anlayışı ön plana çıkarken bizde betonlaşma ve doldur boşalt turizmi yapanlar mevcut! Doğru gözlemler şart..
  • DHMİ açıkladı: Sekiz ayda 13'lük düşüş var!

    DHMİ Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı Ağustos ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerine göre yolcu trafiğinde yüzde 13 azalma var.

    Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2016 Yılının Ağustos ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.

    Buna göre; Türkiye geneli havalimanlarından Ağustos ayında hizmet alan yolcu sayısı 18,5 milyona ulaştı; 8 aylık dönemde toplam yolcu sayısı ise 116 milyonu geçti.

    2016 Yılı Ağustos ayında havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak trafiği, iç hatlarda yüzde 0,5 artışla 83 bin 575'e ulaşırken, dış hatlarda yüzde 17,7 azalışla 60 bin 985 oldu.

    2016 Yılı Ağustos ayında; yüzde 7 artışla 37.454 olarak gerçekleşen üstgeçiş (Overflight) trafiği ile birlikte toplam 182.014 uçağa hizmet verildi.

    İç hat yolcu trafiği yüzde 0,5 azalışla 9 milyon 938 bin 87 oldu. Dış hat yolcu trafiği ise yüzde 23,9 azalışla 8 milyon 578 bin 485 olarak gerçekleşti.

    Toplam yolcu trafiği (direkt transit dâhil) yüzde 13 azalışla 18 milyon 552 bin 573 oldu.


    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/dhmi-acikladi-sekiz-ayda-13luk-dusus-var-81086.html




  • Mardan Palace'ta ücret eylemi

    Mardan Palace Otel´de 160 işçi, mayıs ayından bu yana ücret alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı. Genel Müdürü Çetin Pehlivan, personelin toplu iş bıraktığına dair ifadenin yanlış ve yanıltıcı olduğunu kaydetti.

    Mardan Palace Otel´de çalışan 800´ü aşkın işçiden 160´ı ücret alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı. Mayıs ayından bu yana ücretlerini alamadıklarını belirten işçiler, 4 gündür otelde iş bırakarak eylem yapıyor.

    Antalya merkezli Mygazete.com'a göre Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, otel çıkışında işçileri ziyaret etti. Mustafa Yahyaoğlu, ücretlerinin verilmemesi nedeniyle 160 işçinin işi durdurarak çalışmama kararı aldığını söyledi. Yasal haklarını ararken yasa dışı duruma düşmemeleri için işçilere haklarını anlattıklarını aktaran Yahyaoğlu, işçilerin içerde bir alanda oturarak eylem yaptıklarını aktardı.

    ÇALIŞMAYANLARIN YERİNE GÜNÜBİRLİK İŞÇİ

    Otel dolu olmasına rağmen işçilerin parasının ödenmediğini iddia eden Yahyaoğlu, çalışmayan işçilerin yerine ekstra işçilerin günübirlik çalıştırıldığını söyledi. Yahyaoğlu, "İşçilerin sendikal mücadeleyi önlerine hedef olarak almaları lazım. Yoksa bu tür eylemler geçici mücadele yöntemleri" dedi.

    GENEL MÜDÜR: TOPLU İŞ BIRAKMA YOK

    Mardan Palace Genel Müdürü Çetin Pehlivan, personelin toplu iş bıraktığına dair ifadenin yanlış ve yanıltıcı olduğunu kaydetti. Otelin şu anda uluslararası bir toplantı grubuna yüzde 87 doluluk ve 769 personeli ile hizmet verdiğini aktaran Pehlivan, açıklamasında şöyle dedi:"Her turizm işletmesinde olduğu gibi bizler de çalışanlarımızda bu yıl sektörümüzde yaşanan krizin yansımalarını büyük ölçüde hissetmekteyiz. Bahsi geçen haber de bu ekonomik sıkıntılar sebebiyle yönetim ile anlaşmazlığa düşen bazı personelimizin, otel içerisinde vardiyasında işe çıkmayı reddetmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Halihazırda diğer tüm çalışanlarımız işine devam etmekte ve otel operasyonumuz kesintisiz sürmektedir."




  • yatlara inanmayanlar varmı..alin yeni

    ☀🌴Турция!!! Анталийское побережье!!!🌴☀
    Вылет из Киева 04.09.2016 на 5 ночей от 184 $!

    ✨- 184 $ - Kemer Paradise Hotel 3* - ALL
    ✨- 184 $ - Himeros Beach Hotel 4* - ALL
    ✨- 219 $ - Sea Bird Beach Hotel 4*- ALL
    ✨- 242 $ - Club Green Fugla Beach HV1 - ALL
    ✨- 301 $ - Queen's Park Resort Goynuk 5* - UAI

    Другие варианты отелей под запрос у наших менеджеров.

    Стоимость указана с перелетом на 1-го взрослого при 2х-местном размещении.


    Türk vatandaşı, Türkiyede kaz ve keriz....!!

    Alıntıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmus Tour Genel Müdürü Ahmet Bozkurt, "Türkiye ile Avusturya'nın yaşadığı son siyasi krizden sonra artık gelişlerin tamamen kesileceğini tahmin ediyoruz." dedi.

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/avusturya-ile-kriz-turizmi-nasil-etkileyecek-81092.html
  • TÜRKİYE'YE GİDENLERDE YÜZDE 87 AZALMA

    Yapılan açıklamalarda, Rus turistler için en popüler ülkelerin başında Abhazya (1,5 milyon seyahat), Finlandiya (1,26 milyon seyahat) ve Kazakistan (1,25 milyon seyahat) geldi. 2015 yılının ilk yarısına kıyasla en popüler 10 ülke içinde Türkiye ve Mısır geriledi. Özellikle Türkiye'ye giden Rus turist sayısı %87 oranında azalarak 1,37 milyondan 168 bine düştü. (Gazetem.ru)

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/rusyadan-yurtdisi-cikislarda-yude-13-dusus-81110.html




  • İspanya turizmi yeni rekorlara koşuyor

    2016 yılında turist sayısını yüzde 11 artıran İspanya turizmi, 7 aylık dönemde turizm gelirini de yüzde 8 dolayında yükseltti.

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/ispanya-turizmi-yeni-rekorlara-kosuyor-81111.html
  • Millet sanıyo ki Ruslarla barıştık turizm gelirlerimiz eski haline dönecek. Turizmde imaj bir kere kırıldı mı bir daha onarılması onlarca yıl sürer. Avrupalı turist neden gelsin bu ülkeye ? 2-3 haftada bir farklı şehirlerde (üstelik büyük şehirlerde) bomba patlıyor .
  • Türkiyede yaşayan Ruslara sormak yeterde artar 3 kağıt yalan dolan dolu saçma sapan grafiksel istatistikler hiç bir şey ifade etmez ve ayrıca gözümüz ile gördüğümüze mi inanalım yoksa bakanlıkların verdiği yalan grafiklere mi ?
  • her hafta kadıköy, bağdat caddesi, istiklal caddesi, avm gibi yerleri hem yürüyüş yapmak hem de gözlem yapmak amacıyla yürürüm. son 4 haftada kapanan dükkan ve işletme sayısında gözle görülürün artık çok üstüne çıkılmış durumda. bu kadar işletmenin kapanmasının sebebi maalesef sadece ekonomik problemler değil. gelin bir kaç sebebe birlikte göz atalım;

    1-) dükkan kiralarının yüksek olması: evet, dükkan kiraları o kadar yükseldi ki, esnaf tüm ay çalışsa ancak dükkan kirasını çıkarabilir duruma geldi. bu yüzden kapanma kararı alıyorlar.

    2-) yerli ve yabancı turist sayısındaki azalma: devletin cari açık rakamı dışında tutulan turizm kalemi maalesef 2016 yılında yaşanan patlama ve canlı bomba saldırıları nedeniyle tabiri caizse dibi gördü.

    özellikle turistik bölgelerdeki esnafı bizzat bu sene marmaris'de gözlemledim ve bir çoğuyla bu konuyu konuştum. esnafın ağzından "abi ingiliz turistlerin bir çoğu gelmedi. gelenler de ölücü ingiliz. biz bunlara ölücü ingiliz diyoruz, çünkü zengin olan tayfa bizden çok alışveriş yapardı, fakat zenginler korktukları için gelmiyorlar. bu fakir ingilizler de hiç para harcamıyorlar. ruslar zaten alışveriş yapmıyordu. daha ne kadar dayanabiliriz, bilemiyorum" bir çok işletme ve hotel bu sebepten dolayı kapandı ve kapanmaya maalesef devam edecek.

    3-) güvenlik kaygıları: yerli ve yabancı bir çok insan özellikle suriye'de olanlardan ve türkiye'nin suriye'ye müdahale etmesinden dolayı çok kaygılı. bir çok yabancı artık türkiye'ye hem terör yüzünden hem de hukuk sisteminin kötü olmasından ötürü gelmek istemediklerini söylüyorlar. "hukuk, turist olarak gittiğiniz ülkede de lazım. iktidara yakın biriyle bir sorun yaşarsanız veya başınıza bir şey gelirse o ülkeden çıkamazsınız" gibi bir anlayış hakim. hatta bazı insanlar "kim jong-un'un ülkesine gitmekle türkiye'ye gitmek arasında bana kalırsa hiçbir fark yok" diyorlar.

    özellikle hukuk sisteminin tarafsız olduğu algısı tüm dünyaya gösterilmeli ve türkiye'nin güvenli olduğuna dair mesajlar tüm dünyaya verilmeli. turizm krizinin önümüzdeki 4 yıl içerisinde düzelebileceği konuşuluyor.


    alıntı/ekşi




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.