Şimdi Ara

Turizm Haberleri (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
4
Favori
9.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nevşehir'de turistleri taşıyan sıcak hava balonunun düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre bir turist hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

    Kapadokya bölgesinde turistleri taşıyan sıcak hava balonları sabah Göreme beldesi yakınlarından havalandı. Balonlardan biri, Ortahisar beldesi yakınlarında inişe geçtiği sırada elektrik direğine takılarak düştü.

    İlk bilgilere göre, kazada bir turist yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden kişinin Fransız turist Vincent Cavmantat olduğu yetkililerce açıklandı. Yaralanan 20 kişi, ambulanslarla kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı.

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/kapadokyada-balon-kazasi-1-olu,-20-yarali-83423.html




  • Rusya'dan Türkiye'ye charter uçuşları durdurulabilir

    Rusya Federal Havacılık Kurumu'nun, Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu iddia edildi.

    Turizmin bu yılki 'kurtarıcı' pazarlarından olarak gösterilen Rusya'dan tedirgin edici bir haber geldi.

    Rus RIA Novosti haber ajansının haberine göre Rusya Federal Havacılık Kurumu'ndan (Rosaviatsiya) bir kaynak, Rosaviatsiya'nın Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi. Haberrus.com'da yer alan habere göre uyarı mektubunda neden olarak Türkiye'deki karmaşık iç siyasi durum gösterildi.

    Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) yetkilisi Svetlana Sergeyevna ise RIA'ya yaptığı açıklamada Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceği yönünde bir bilgi almadıklarını söyledi.

    Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze ise şimdilik Türkiye'ye charter uçuş yasağı bulunmadığını söyledi. Lomidze, "Türkiye'de 16 Nisan'daki siyasi gelişmelerle ilgili olarak ülkede olumsuz gelişmeler meydana geldiğinde muhtemel bazı gerginlikler yaşanması durumuna karşı konunun gündeme geldiğini tahmin edebiliriz" dedi.

    Aynı haber Rus haber sitesi Sputnik'de de manşetten verildi.

    İDDİA 'POLİTİK' OLABİLİR

    Bu iddia turizm sektörünü tedirgin ederken Rus pazarının önde gelen tur operatörlerinden birinin temsilcisi TurizmdeBuSabah'a bu ihtimalin şimdilik söz konusu olmadığını, konuyu Rusya'daki kaynaklarından araştırdıklarını açıkladı. Bu haberlerin 'politik' olabileceği yorumunu yapmakla yetinen temsilci, Rusya'dan aldıkları rezervasyonların artarak devam ettiğini vurguladı.

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/rusyadan-turkiyeye-charter-ucuslari-durdurulabilir-83429.html




  • Rusya uzmanı charterlar için uyardı:
    Moskova laf olsun diye bir şey söylemez!

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/rusya-uzmani-charterlar-icin-uyardi--moskova-laf-olsun-diye-bir-sey-soylemez-83431.html
  • Türkiye’de yazlık İngiliz’e ucuz
    İngiliz danışmanlık şirketi Fairfx, yazlık almak için en uygun ikinci ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiyede-yazlik-ingilize-ucuz-1794059/
  • Turizmde Bu Sabah yayın hayatına ara verdi
    Referandumda çıkan evet kararının ardından turizm çevreleri tarafından sıkça takip edilen turizmdebusabah.com yayın hayatına ara verdi. Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel kararı sozcu.com.tr'ye değerlendirdi.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turizmde-bu-sabah-yayin-hayatina-ara-verdi-1801901/
  • Alman turizm devi: Favori ülkem Türkiye
    Dünyanın en büyük tur operatörü Alman Thomas Cook'un Ceo'su Peter Fankhauser, geçen yıl Türkiye'deki terör olayları nedeniyle 1 milyon 200 bin uçak koltuğunu başka destinasyonlara yönlendirmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/alman-turizm-devi-favori-ulkem-turkiye-1801295/
  • Rusya'dan tehdit gibi açıklama

    Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Türkiye'ye charter uçuşların durdurulmasının hâlâ geçerli bir ihtimal olduğunu söyledi.

    http://www.hurriyet.com.tr/rusyadan-tehdit-gibi-son-dakika-aciklamasi-aciklama-40432950
  • Son dakika... Rusya'dan çok sert Türkiye açıklaması

    Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye, Rusya'dan alınan buğdaya getirdiği vergiyi kaldırmadan, Türkiye'ye uygulanan hiçbir yaptırımı iptal etmeyeceklerini söyledi.

    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-rusyadan-cok-sert-turkiye-aciklamasi-40433586
  • Türkiye’nin kaybettiğini İspanya kazandı

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Almanya’da 2017 yılına yönelik tatil satışlarında kaybeden tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Türkiye’nin kaybının büyük ölçüde İspanya’ya yaradığını belirten Bayındır, ancak yine de son dakika satışlarında artışın muhtemel olduğunu kaydetti.

    http://www.hurriyet.com.tr/turkiyenin-kaybettigini-ispanya-kazandi-40433548
  • Son dakika: Almanya'dan vatandaşlarına 'Türkiye'ye seyahat' uyarısı

    Almanya, referandum sonrasında Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına yönelik seyahat uyarılarını güncelledi. Açıklamada, "Gösteriler ve büyük toplantılar olabilir" denildi.

    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-almanyadan-vatandaslarina-turkiyeye-seyahat-uyarisi-40433448
  • Otel dolulukları arttı, en çok Türkiye kaybetti
    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Mart ayında otellerdeki doluluk oranının yerli şirketlerin toplantı ve etkinlik trafiğindeki artışın yanı sıra Nevruz dolayısıyla İran pazarındaki hızlanma sayesinde yüzde 5.3 yükseldiğini duyurdu. Buna rağmen oda gelirlerinde en büyük kayıp Türkiye'de gerçekleşti. Ayrıca Avrupa'da mart ayında turizmde en çok gelir kaybı yaşayan yer İstanbul oldu.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/otel-doluluklari-artti-en-cok-istanbul-kaybetti-1818360/




  • turistleri Yunanistan a kaptırdık. Yunanistan bizim sayemizde krizden çıkar artık.
    Yunan halkı RTE e minnettar.
  • Turizm gelirlerinde büyük düşüş
    Turizm'den bir gram olumlu haber gelmiyor. Turizm gelirleri 2017 yılının ilk çeyreğinde geçen yıl aynı döneme göre yüzde 17.1 düşüşle 3.37 milyar dolar oldu.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turizm-gelirlerinde-buyuk-dusus-2-1820120/
  • Airbnb yasaklanacak mı? Uzmanlar ne diyor
    İstanbul'da Airbnb ile ev kiralayan iki turistin gözaltına alındığı iddiası 'Uygulama Türkiye'de yasaklanıyor mu?' sorusunu akıllara getirdi. Uzmanlar turizmde daha önemli sorunlara odaklanmamız gerektiğini söylerken, kiracıların değil evi kiralayan mülk sahibinin işleme tabi tutulması gerektiğini vurguladı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/airbnb-yasaklanacak-mi-uzmanlar-ne-diyor-1841420/
  • Avrupalı turist neden Türkiye'ye gelmiyor Avrupa'dan Türkiye'ye 2017 yılının ilk 5 ayında gelen Turist sayısı, 2015 yılına göre yüzde 38 geriledi. Turizmde En fazla kan kaybı Almanya'dan oldu.

    Kaynak //http://www.gazete2023.com/ekonomi/avrupali-turist-neden-turkiye-ye-gelmiyor-h64540.html

    Gazete2023
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.