|
Biz ülkede turist olmadığımız için bizim gözümüze batmıyor fakat konunun üzerinde biraz kafa yorar ve turistlerin gözünden ülkeye bakarsanız ülkede turizm alanında her şeyin rezil durumda olduğunu algılayabilirsiniz. Ülkeye gelen turist tamamen otellerin başarısından, ülkenin tarihinden, kültüründen, doğal güzelliklerinden, denizinden, sıcağından, yemeğinden geliyor. Ülkenin potansiyali çok yüksek aslında. Kartalkaya yangın faciasından tutun Tüm sahil kenarı işletmelerin mafyalaşmasına kadar Bütün plajların paralı hale getirilmesinden tutun, Tatil yerlerindeki fiyatların uçuk olmasına müdahale edilmemesine kadar. Dünyanın en ünlü turistik noktalarına gidin, o ülkede 7 euroya satılan pizza turistik yerde 10 eurodur. Türkiye'de 50 liralık ürünler turistik yerlerde 10 katı 20 katı fiyatlara satılıyor. Yeni Havalimanı fiyatlarına girmiyorum. Ülkede her turistin kazıklanması, dolandırılması, bununla ilgili turizm bakanlığının hiçbir şey yapmaması. Taksicilere müdahale edilmemesi. Turistik yerlerde İngilizce bilen personel olmaması. Ülkedeki kültür miraslarına gidip bakın belki %70'i restorasyon adıyla 5 10 15 Allah verdiyse yıllardır kapalı. İçeride hiçbir çalışma yok. Hiçbir çalışma olmadan yıllarca süren restorasyonlar dolu. Kültür mirasları yazı, çizi, çöplük dolu. Kültür miraslarına sahip çıkılmıyor. Yabancı arkeologlar gelip ülkede kültürel miras buluyor. Bizim kültürümüze, tarihimize yabancılar bizden çok sahip çıkıyor. Ülkeye turist çekmek için yapılan bir faaliyet yok. Mevcut turistleri korumak için denetim yok. Fiyatlardan turistler Mısır'a, Yunanistan'a kaçtı. Turizm bakanlığına bağlı devlet tiyatrolarında yıllarca maaş almış ama hiçbir iş yapmamış kişilerin tespit edilmesi olayı. ınstagramSabah on Instagram: "“21 YIL HİÇ ÇALIŞMADAN YILDA 18 MAAŞ ALAN ÜNLÜ BİRİNİ TESPİT ETTİM”
Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Nejat Birecik, 18 maaş alan 21 yıl hiç çalışmayan oyuncular tespit ettiklerini söyledi.
@bireciknejat" https://www.instagram.com/reel/DAjOWVetBqL |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt